włosy!

Zaczęty przez golinda, 04 Wrz 2007, 10:17:20

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Dziewczyny! Hilfe!!!

Moje popieprzone włosy nawet po najmocniejszym wyprostowaniu koszmarnie się puszą!
Znacie jakiś specyfik przeciwko tym samowolnym gnojkom?!?

Z góry wielkie dzięki! Nie mam już do nich siły! Wyglądam, jak baran, w którego piorun strzelił!  :-x

zuzia

ja mam taką odżywkę sunsilka, mniej się puszą. Nie jest droga i moze spróbujesz - u mnie jest latwiej (chociaż nie jestem pewna) bo nie mam loków.

golinda

z moimi włosami jest taki problem, że jak wypadają to odrastają i mam zawsze mnóstwo odrostów, teraz to się chyba jeszcze nasiliło
i to te odrosty się kręcą i puszą
dramat!

aniak1211

Popytaj w salonach fryzjerskich o reparaty do prostowania(pomocne przy prostowaniu)
Moj fryzjer uzywa Loreal i tez sprzedaje te specyfiki,sa super.

ishka82

Ja miałam odżywkę bez spłukiwania Pantene, dla mnie całkiem dobra. Ładnie wygładzała.

mika

golinda, a farbujesz włosy?? ja Ci mogę poleci- odżywkę Wax w aptece ją kupisz, ja stosuję wersję dla blondynek ale jest też dla szatynek i brunetek. Ona jest w proszku i sporządza się samemu ale jest bardzo prosta w wykonaniu i rewelacyjna

[ Dodano: 04-09-2007, 10:53 ]
a z takich innych sp0ecyfików to mogę Ci polecić odżywki loreal dostępne w salonach fryzjerskich np. absolute repair... ja je kupuje wraz z szamponami na allegro bo jest o wiele taniej

golinda

mika jakiś czas temu właśnie pofarbowałam włosy, bo moje wydawały mi się jakieś bez blasku, pewnie to też jest przyczyna

odżywkę Wax znam i stosuję (ale nie wproszku, tylko gotową)
włosy po niej szybko rosną i odrastają te, co wypadły

spróbuję więc chyba te L'oreal

julka

Mam ten sam problem, np. wiecznie mam na czole mini-grzywkę - to, co odrasta.  :-?
Na końcówki używam wygładzające serum z avonu, mi pomaga, nie puszą się po nim, czasami całe włosy tym przelecę.

malutenka

Cytat: "golinda"Wyglądam, jak baran, w którego piorun strzelił!
ja wyglądam jak... owca :mrgreen: ale już się przyzwyczaiłam.
Z drogeriowych rzeczy jest odżywka gliss kur hair repair, taka w malutkich tubkach, włosy nadal są kręcone, ale nie ma tego efektu puszenia, do prostuwania poleciam jedwab, super wygładza włosy, a jest strasznie wydajny.

golinda

co to za jedwab?

mika

jedwab ja stosuje firmy fabrouk czy jakoś tam... to jest taka mała buteleczka 15 ml chyba z płynnym jedwabim, jest bardzo wydajny i ładnie wygładza włosy... też polecam

zwierzatko_mojej_mamy

golinda,  o to nawet ja moge odpowiedziec ;)

http://www.allegro.pl/item230232864_biosilk_farouk_usa_jedwab_do_wlosow_15ml.html

mialam taki - rzeczywiscie wlosy lsnia jak psie jajca, i sa takie bardziej "ciezkie" - niestety przymoich prostych i cienkich wygladaly jak straki ;) ale polecam do innych
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

malutenka

To się nazywa jedwab do włosów, na pewno jest w drogeriach Natura, w sklepach fryzjerskich to już na 100%. Ceną się nie przejmuj (mała buteleczka kosztuje ok 10zł), bo to na bardzo długo wystarcza. Po umyciu we włosy wcierasz tak do dwóch kropli, i później bardzo fajnie prostownicą się protuje (masło maslane). A jak nie chcesz prostownicy używać, to Ci po prostu wygładzi włosy, końcówki robą się ładniejsze...

zwierzatko_mojej_mamy może za dużo uzyłaś, u mnie starczało góra dwie krople (jak miałam bardzo długie włosy). :)

golinda

dzięki dziewczynki!
wasza pomoc jest nieoceniona!

jedwab wypróbuję, szampon i odżywkę L'oreal już zamówiłam na allegro :-)

zwierzatko_mojej_mamy

malutenka5,  niee - tez wcieralam mini krople ;) i jeszcze zostawalo na wygladzenie skorek przy paznokciach :D ale najwidoczniej struktura wlosa nie ta - cienkie piora + olejkowy kosmetyk to zla kombinacja ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

golinda, który szampon i odżywkę kupiłaś??

malutenka

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"ale najwidoczniej struktura wlosa nie ta - cienkie piora + olejkowy kosmetyk to zla kombinacja
A to możliwe. Ja mam te włosiska swoje nie dość, że gęste, to jeszcze bardzo grube :)

golinda

Cytat: "mika9983"golinda, który szampon i odżywkę kupiłaś??

ten który polecałaś repair "coś tam" :)

Kasia

Cytat: "golinda"
Cytat: "mika9983"golinda, który szampon i odżywkę kupiłaś??

ten który polecałaś repair "coś tam" :)

http://www.allegro.pl/search.php?string=loreal+absolut+repair&category=1436&country=1&order=p

:)

errata

Moja sąsiadka, która posiada bardzo kręcone włosy używa takie odżywki dove, buteleczka jest koloru złotego albo żółtego.