Niemowlę - rozszerzenie diety

Zaczęty przez gatka2804, 06 Sty 2009, 10:32:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

ikonka mi sie pomylila:)

Dodany tekst: 21 Paź 2009, 14:37:11

potrafi dziaslami obgryzac sobie jabłko banana itp nie krztusi sie wiec chyba jest ok

aniak1211

kasiad
Dzieci maja tak twarde dziasla ze normalnie nimi gryza,
Dominika ma tylko na przodzie zabki a je wszystko:)

jestynka

Cytat: kasiad w 21 Paź 2009, 15:13:19ale samymi dziąsłami dziecko "przeżuje" jajecznicę?  hmm

przeżuje
Fili przeżuł surowy makaron, z którego zrobiłam mu koraliki do zabawy.
zajęłam się swoimi rzeczami, myślę sobie super się bawi i tak długo,a on to jadł
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kasiad

Cytat: jestynka w 22 Paź 2009, 12:46:46

zajęłam się swoimi rzeczami, myślę sobie super się bawi i tak długo,a on to jadł

:mocking:

jestynka

doprowadził go do miękkości al`dente.
tak śliną rozmiękczył :D

marax

moja laura ostatnio dorwala kosc psa -normalnie nie mozna je spuscic z oka bo albo ona psu zabiera albo pies jej.Tak sie wymieniaja.Nie wiem co to bedzie ak zacznie chodzic.Syn mojej kolezanki wyjadl psu karme z miski jak ona wyszla do wc lol

jestynka

bliźniaki , którymi się opiekowałam, też namiętnie suchą karmę wyjadały psu z miski, pies za to uwielbiał ludzkie jedzenie :D

aja

nie mogę tego czytać aż mi niedobrze - przypuszczam że mój dzieć nie skusi się na nic z psiej miski bo nie dość że tam śmierdzi to i psu z pyska jeszcze bardziej  :bad: ale tak powaz nie- psa mamy na szczęscie podwórkowego  :P
ja od wakacji jak słyszę o psach to mnie ciarki przechodzą (w związku z dziećmi) syn znajmych wylądował w szpitalu najpierw "coś" leciało mu z oka jakby ropa a potem z uszu i drugiego oka(pod jednym okiem urosła duża narośl)- podobno podejrzewali najgorsze że to jakiś guz, nowotwór i dopiero po tygodniu po specjalistycznych badaniach się okazało że to psia bakteria tak go urządzila  :morning: a narośl została usunieta

próbowałam podać młodemu jakieś dania na mleku krowim ale mu nie smakują - znacznie bardziej woli kasze manna na wodzie z owocami, budyń za pierwszym razem zjadł z apetytem ale za drugim już tylko 3 łyżki - także z mlekiem jeszcze poczekamy

ps. zapyatałam się dzisiaj o tego małego co miał!! psią bakterię i ponoć dalej w nim siedzi  :crazy: czyli niedługo będzie pół roku i teraz ujawniła się na udzie czyli znów wyskoczył jakiś guz - ale wiem z takiego żródła że boję się w sumie powtarzać więc  nie do końca są to wieści sprawdzone
ale aż dziwne że nie mają tego jak z niego wytępić  :crazy:

justynaaaa2

to ja może jestem dziwna, ale ja lubię zapach suchej psiej karmy  :blush: dobrze, że nie miałam psa jak byłam mała, bo mogłoby to się różnie skończyć  :rotfl: ale ja to byłam "śmieciara" bo wszystkie okruchy z dywanu zjadałam i z narożnika ;)

aniak1211

Ja ostatnio nie kupilam mleka modyfikowanego i Dominika od tygodnia je platki na mleku krowim :)
Chyba juz sobie dam spokuj z modyfikowanym,
chociaz rano jak musze przegotowac krowie i przestudzic to mnie trafia bo mala marudzi ze juz chce jesc :D

marax

ja na razie jeszcze krowiego sie boje.Mala jeprzetwory jogurty,smietane do zupy,serki wiejskie itp

jestynka

czym się różnią parówki dla dzieci od tych dla dorosłych?

fasolka1980

Cytat: jestynka w 23 Paź 2009, 09:03:53
czym się różnią parówki dla dzieci od tych dla dorosłych?

jestynka, podobno w tych dziecięcych jest troche mięsa  :rotfl:

jestynka

Cytat: fasolka1980 w 23 Paź 2009, 10:10:53jestynka, podobno w tych dziecięcych jest troche mięsa  rotfl

:D :D :D :rotfl::rotfl:

aniak1211

Cytat: fasolka1980 w 23 Paź 2009, 09:10:53
jestynka, podobno w tych dziecięcych jest troche mięsa  :rotfl:
Pewnie tez cena :rotfl: :rotfl: :rotfl:

abkasia

utwierdzcie mnei, czy dobrze mysle:
bede wprowadzala gluten malemu. znalazlam rozpiske, ze proporcja wynosi 2-3 gr produktu glutenowego na 100 ml posilku.
czyli mam wziac np kaszy manny i ugotowac 2-3 gr?

nionczka

abkasia A nie lepiej podac mu kleik z glutenem i nie odliczac ziarenk kaszy manny?

abkasia

no ale ja szukalam kleiku glutenowe i nei znalazlam.. chyba ze zle szukalam... jaki to jest kleik?
zastrzegam, ze jest taka kaszka mleczna z glutenem, ale Hugo nie tknie kaszek mlecznych... wiec to odpada...

nionczka

Cytat: abkasia w 27 Paź 2009, 15:42:21no ale ja szukalam kleiku glutenowe i nei znalazlam.. chyba ze zle szukalam... jaki to jest kleik?
zastrzegam, ze jest taka kaszka mleczna z glutenem, ale Hugo nie tknie kaszek mlecznych... wiec to odpada...

jakikolwiek kleik zbozowy (ja kupilam 5 zboz Nestle w Wawie, w Rossmanie). Zyto, pszenica, etc juz maja gluten.

Dodany tekst: 27 Paź 2009, 15:50:58

Irene tez nie posmakowaly kaszki mleczne, za bardzo perfumowane. Ale kleik 8 zboz wcina.

abkasia

Cytat: nionczka w 27 Paź 2009, 15:48:02
jakikolwiek kleik zbozowy (ja kupilam 5 zboz Nestle w Wawie, w Rossmanie). Zyto, pszenica, etc juz maja gluten.

Dodany tekst: 27 Paź 2009, 15:50:58

Irene tez nie posmakowaly kaszki mleczne, za bardzo perfumowane. Ale kleik 8 zboz wcina.
a widzisz, dzieki,
ale ile go odmierzalas? tez macie 2 mies okres ekspozycyjny?

nionczka

Cytat: abkasia w 27 Paź 2009, 15:52:35a widzisz, dzieki,
ale ile go odmierzalas? tez macie 2 mies okres ekspozycyjny?
mi lekarka pwoiedziala, ze najpier bezglutenowe a po miesiacu glutenowe. dodaje tyle miarek do mleka ile meisiecy ma dziecko (dla ulatwienia) na dzien. czyli teraz daje 5 do sniadania i 5 do kolacji. A jako papke do ejdzenia lzyzeczka sypie chyba 6 lyzek stolowych. NA opakowaniu jest napisane.

abkasia

no bo u nas zalecaja przez chyba 2 mies od 4 lub 5 mies 2 gr kaszki glutenowej na dobe, potem 6 gr.
my zaczynamy wprowadzac gluten pozniej niz jest to w obecnym schemacie zywieniowym.

marax

kasia swietny genialny jest produkt nestle 5 zboz takie zlote opakowanie dodaje sie do tego mleko.Jest to bez cukru swietnie smakuje moja mala to uwielbia.Po 9 miesiacu nazywa sie to 9 zboż

nionczka

Cytat: maraxela w 27 Paź 2009, 16:50:51
kasia swietny genialny jest produkt nestle 5 zboz takie zlote opakowanie dodaje sie do tego mleko.Jest to bez cukru swietnie smakuje moja mala to uwielbia.Po 9 miesiacu nazywa sie to 9 zboż

No wlasnie o tym mówilam. Ja tez to uwielbiam!

Dodany tekst: 27 Paź 2009, 17:19:56

Irene w Wawie jadla te: http://www.nynek.pl/product_info.php/products_id/575?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-10&utm_content=575

akurat innych nie bylo pod reka z tych nieowocowych. A w domu jada takie (rozne marki) http://www.nynek.pl/product_info.php/manufacturers_id/6/products_id/513?osCsid=6de3cb517e2b6ba21b6afd3babef5f66