Niemowlę - rozszerzenie diety

Zaczęty przez gatka2804, 06 Sty 2009, 10:32:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vobi

o, strefa rzadzi strefa radzi strefa nigdy Cie nie zdradzi - wlasnie sie zastanawialam czy Mloda moze juz jesc jogurty naturalne a tu prosze - znalazlam odpowiedz nie zadawszy pytania ;D. Opozniona jestem, juz od dwoch miechow moglam jej dawac :hmm: Danonkow nie daje, raz chyba miala, niespecjalnie jej smakowaly i drogie jak cholera. Czasem daje desery owocowo-mleczne (owoce z jogurtem albo owoce z twarozkiem), takie gotowe w sloiczkach. Ale musze sprawdzic jak bedzie "wchodzil" jogurt naturalny ;D

Dodany tekst: czw 08 paź 2009 22:33:02 GMT-1

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Paź 2009, 23:58:17WSZYSTKIE  MLEKA , MISZANKI MLECZNE NA RYNKU JAK NAN BEBIKO BEBILON sa NA MLEKU KROWIM!!!!

no tak, ale to mleko krowie jest tam jakos "przetworzone", czasteczki bialka sa"rozbite" czy cos, coby dziec (a wlasciwie jego zoladek) poradzil sobie z przetrawieniem tegoz

zwierzatko_mojej_mamy

vobi jakos pewnie tak, ale jak to nie wiesz ;) natomiast mojej mamie wierze bezgranicznie :D oczywiscie w kwesti norodkowo-dzieciecej ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

vobi

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Paź 2009, 00:47:04natomiast mojej mamie wierze bezgranicznie
a bron Boze, nie smialabym podwazac opinii Szanownej Mamy Zwierzatka - zwlaszcza ze nieraz z informacji od niej wyciaganych korzystalam. :beer: dla Mamy!

zwierzatko_mojej_mamy

vobi boze , bede je musiala murphisa postawic jak przyjedzie  :rotfl:

www.annawilk.pl

brawurka

maja czesem danonka zje,ale jednak wieksza frajda sa literki na lodówke i jak dziadek kupi to wypakowuje literke,tym sposobem mam całą półke w lodówce danoków i jogurtów truskawkowych,któych jeść nie może,a ja nie lubie. latem je jogurt naturalny z owocami,tylko tu niestety mały wybór,bo ona na wiele rzeczy uczulona. np wsuwa winogrona(takie ze sklepu) i jest wszystko ok,a latem u babci w ogrodzie był winogron,sama natura, zjadała troche i za chwile wysypka

abkasia

no i wszystko jasne!!! piwko for you

aniak1211

Cytat: brawurka w 09 Paź 2009, 08:08:21
wsuwa winogrona(takie ze sklepu) i jest wszystko ok,a latem u babci w ogrodzie był winogron,sama natura, zjadała troche i za chwile wysypka

Kolezanka jest na wszystko uczulona,
ale jakos smiesznie bo orzeszki ziemne z sola czy inna przyprawa nie moze a w miodzie moze :)
jak Maja z winogronami ;)

mayagaramond

zwierzatko_mojej_mamy - ale to tylko danone twierdzi, ze danonki sa zdrowe ;) Oczywiscie nikt od tego nie umrze ;), ale rownie dobrze mozna jesc cukierki ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond jak ma rekomendacje matki i dziecka to takie cos dziala na ludzi - ze jednak dobre ;)

www.annawilk.pl

marax

mama zwierzaka to mądra kobieta :) zebyscie widzialy co moj maz podaje Laurze to byscie oczy zbieraly z podlogi :):) wczoraj deser czekoladowy prze wczoraj lod z bita smietaną ,pizze  :ohboy: :ohboy: :ohboy:!!!!!!! lizaki itp.Ja mowie tlumacze a k grochem o sciane.Utuczy mi ją jak nic.

kasiad

Cytat: abkasia w 07 Paź 2009, 22:22:04
sa np takie deserki:
jogurt z owocami: http://www.nutricia.com.pl/produkty_marki.php?brand=BOBOVITA&id=332
to ten jogurt jest chybe ze zwyklego mleka tak? wiec zawiera bialko mleka krowieo, ktore jest zalecane po roku... to w jogurtach mozna dawac?

Olek taki deserek wcina razem z pokrywką :D

abkasia

kasiad

Cytat: maraxela w 09 Paź 2009, 17:44:43
zebyscie widzialy co moj maz podaje Laurze to byscie oczy zbieraly z podlogi :):) wczoraj deser czekoladowy prze wczoraj lod z bita smietaną ,pizze  :ohboy: :ohboy: :ohboy:!!!!!!! lizaki

Olosław wcina ptasie mleczko razem z moimi placami :D

jestynka

Filip też jadł różne rzeczy ostatnio mleko z tubki karmelowe (kilka kropelek) piszczał przy tym z radości ;)
dałam mu raz mleko z kartonu z wodą, bo modyfikowane się skończyło i było ok.
Chrzestna dała mu do spróbowania frytki, ale to juz mi się mniej podobało bo bałam się że brzuch w nocy go będzie bolał, na szczęście nic mu nie było.
WNIOSEK: on zje wszystko co mu dadzą i nic mu nie jest
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Cytat: jestynka w 09 Paź 2009, 21:52:41on zje wszystko co mu dadzą i nic mu nie jest

nic mu nie jest bo on tego nie "je" tylko "probuje". Jakby tak dziecku codziennie zafundowac taka diete to by jednak zaszkodzilo. ja jestem jakas przewrazliwiona bo widze na codzin hiszpanskie dzieci z powazna nadwaga i zwiaznymi z tym problemami.

jestynka

nionczka, Hiszpania nigdy nie kojarzyła mi się z utytymi dziećmi

nionczka

Cytat: jestynka w 09 Paź 2009, 22:26:23nionczka, Hiszpania nigdy nie kojarzyła mi się z utytymi dziećmi
Sa zapasione niestety. Na polnocy mniej. Takie dziewczynki 10 letnie maja brzuchy jak ciezarne i piersi z tego tluszczu. Najgorsze, ze to nie tylko estetyka, ale ze odbija sie to takze na funkcjonowaniu takiego organizmu.

jestynka

w Polsce niestety też coraz więcej takich dziewczynek i nastolatki też figurą nie grzeszą

nionczka

Cytat: jestynka w 09 Paź 2009, 21:31:16
w Polsce niestety też coraz więcej takich dziewczynek i nastolatki też figurą nie grzeszą

No wlasnie. Najgorsze jak sie od malucha do sztucznego, slodkiego i smazonego dziecko przyzywczai. Zajmowalam sie dziecmi, ktore wcale nie chcialy ani slodyczy ani sztucznego jedzenia bo od malego tak sie nauczyly. A inne w tym czasie w nagrode za to, ze ladnie zjadly obiad ida do macdonalda.
Ja tez jem bardzo czysto, zadnych fastfoodów ani gotowych slodyczy (wole ciasta domowej roboty bo daje malo tluszczu i malo cukru). I mam nadzieje, ze uda mi sie nauczyc Irene odzywiac sie zdrowo. I ze bedzie to lubila tak jak ja. Ja nie jem smieciowego jedzenia bo nie lubie.

jestynka

to ja nie mogę powiedzieć tego o sobie, lubię bardzo słodycze, frytki smażę namiętnie. Na szczęście nie jestem otyła

abkasia

Cytat: nionczka w 09 Paź 2009, 21:24:02
nic mu nie jest bo on tego nie "je" tylko "probuje". Jakby tak dziecku codziennie zafundowac taka diete to by jednak zaszkodzilo. ja jestem jakas przewrazliwiona bo widze na codzin hiszpanskie dzieci z powazna nadwaga i zwiaznymi z tym problemami.

no tez tak mysle...on probuje,a nie je.. bo chyba nie dajecie mu na kolacje frytek,zamiast kaszki...

jestynka

abkasia, tak dobrze to on nie ma :D

aniak1211

Moja Dominika nie lubi frytek ;)
tzn raz jej dalam ale wywalila,tak samo bylo z pizza-czyli nie lubi smieci :D
W UK male dzieci ktore ledwo siedza juz "wcinaja"frytki  :padam:
Jak my dajemy chrupki kukurydziane to oni daja chipsy  :padam:

zuzia

wy chyba amerykanskich dzieci nie widzialyscie!
jedne sa zapasione
a inne od malego odchudzane (wiem o przypadku malucha, ktory ma 9 miesieczy, teraz to pewnie 10 - 11 i jak on wola jesc to mama np. pakuje go do basenu zeby odwrocic jego uwage i on przybiera miesiecznie np. 10 dkg! pediatra mame opieprza ale ona swoje bo chce zeby dziecko bylo fit :padam:)

aniak1211

zuzia
ciekawe czy mamusia jest taki fit
:padam: :padam: :padam: