Niemowlę - rozszerzenie diety

Zaczęty przez gatka2804, 06 Sty 2009, 10:32:14

feeling.good

własnie mi się przypomniało, ze miałam Was już kiedyś zapytać o co chodzi z reklamą soczków tymbark na mimimini. Dlaczego mówią, producent kartoników, a nie producent soków? NIe można ich reklamować ???

Kasia

feeling.good a wiesz że teraz jakas firma, własnie produkujaca tylko opakowania, się reklamuje, na streetcomie tez mieli kampanię
tetrapack?

y

elve

feeling.good moze dlatego ze tymbark kojarzy sie z sokami w butelkach
zmieniaja target na mlodszy?!

konwalia

Cytat: jestynka w 22 Sie 2012, 13:29:23
ja kupuję wędliny na wagę i nie wiem co w nich jest, może lepiej dla mnie :D
ja proszę o etykietę zawsze, panie w PiP już się do mnie przyzwyczaiły, nawet potrafią powiedzieć, że tego czy tego mam dziś nie brac

feeling.good

a widzicie, o zmianie targetu nie pomyślałam.

vobi

Cytat: konwalia w 22 Sie 2012, 21:58:48ja proszę o etykietę zawsze,

w jednym z osiedlowych sklepow na stoisku wedliniarskim wprowadzili niedawno etykietki ze skladem kazdej wedliny... fajny pomysl, moze sie przyjmie i w innych sklepach

marcheewka

Cytat: vobi w 22 Sie 2012, 21:54:25
w jednym z osiedlowych sklepow na stoisku wedliniarskim wprowadzili niedawno etykietki ze skladem kazdej wedliny... fajny pomysl, moze sie przyjmie i w innych sklepach

w sklepie koło mojej pracy też wprowadzili takie etykiety.
Efekt? Jak sobie poczytalam, to juz nic tam nie kupuję, a te wędliny całkiem nieźle wyglądały.

vobi

Cytat: marcheewka w 23 Sie 2012, 11:57:27Efekt? Jak sobie poczytalam, to juz nic tam nie kupuję, a te wędliny całkiem nieźle wyglądały.

to akurat w tym doskonale bylo widac, dlaczego niektore kosztuja 20 zl, a niektore 40 za kg :)

jestynka

Cytat: marcheewka w 23 Sie 2012, 10:57:27
w sklepie koło mojej pracy też wprowadzili takie etykiety.
Efekt? Jak sobie poczytalam, to juz nic tam nie kupuję, a te wędliny całkiem nieźle wyglądały.

to sobie strzelili w kolano ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: jestynka w 23 Sie 2012, 11:15:13
to sobie strzelili w kolano ;)

niby tak, ale wiele osób nie czyta etykiet. Te informacje sa pisane naprawdę drobniutką czcionką, a tam głównie emeryci i renciści kupują :point_lol:

olgaaa1

nie będę zakładać nowego wątku, więc napisze tutaj.
Na codzień pije z M. te soki http://www.slonecznatlocznia.pl/?nasze_soki bez konserwantów 100% owoców i warzyw, pasteryzowane i tak się zastanawiam czy mogę ten sok dawać Gabrysi. Normalnie na podwieczorek daje jej bobowity marchwiowy, ale tam 30% marchwi, 30 czego,  a reszta jakiś syf. Co myślicie 2 latce można?

zwierzatko_mojej_mamy

ja tak kolo pol roku temu przestalam myslec, co mozna ;) jak wpieprza czekoladki i zelki to juz mu nic nie zaszkodzi ;)

Dodany tekst: 16 Kwi 2013, 17:57:55

i zurek i kurczaka curry wyzerajacego gebe ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

olgaaa1

no czekolady nie je :) i żurku też :) zastanawiam się tylko czy się nie pożyga, no nie wiem w sumie :)

zwierzatko_mojej_mamy

no nie wiem, z tego co piszesz to wnioskuje, ze jada gotowane mieso itp ;) przy takiej diecie zoladek moze byc wrazliwy ;)

www.annawilk.pl

olgaaa1

Ona nie lubi czekolady :) serio, jakiś model mi się trafił :) No fakt, że je dość zdrowo, mięso głownie pieczone, dużo ryb, zup warzywnych, kasz. Może i ja dość dokładnie pilnuje tego co je, ale w sumie pójdzie do przedszkola i tam jej wleją sok z kartonu i nie bedzie z jakich to owoców

zwierzatko_mojej_mamy

pojdzie i wkleja jej nawet i kompot i dadza paczka na podwieczorek ;)

ja soki rozcienczam woda mlodemu, ale tylko ze wzgledu na cukier - po cholere ma do czekoladek dorzucac jeszcze cukier z soku ;)

www.annawilk.pl

golinda

nasza N. pije tylko wodę, ewentualnie sok który ja robię z jabłek i marchewki (ona myśli że tylko z jabłek)
a w przedszkolu siostry mówią z dumą, że już nauczyły pić ją kompotów... :crazy: wspaniale, samo zdrowio!

Dodany tekst: 16 Kwi 2013, 20:05:17

Cytat: olgaaa1 w 16 Kwi 2013, 18:37:25Co myślicie 2 latce można?

można, jeśli nie chce pić tylko wody
bo jaką wartość ma mieć taki sok głównie z jabłek? tylko smakową

olgaaa1

Ona wodę piję bez problemu. Tylko miewa czasami takie dni, ze nic nie chce jeść prócz kaszy, mleka, ogórka zielonego i niestety kabanosow , to daje jej sok bobovity marchew, dynia, jabłko, żeby coś warzywnego było  :-) ale to tak 120ml. No niestety tego się obawiam, ze jak pójdzie do przedszkola, to się zaczną kompociki, herbatki i moja nauka zdrowego żywienia pójdzie las. Dobrze, ze chociaż słodyczy nie chce jeść, mówi, ze mama nie kaze  :-)

kotabma

ja sie przstalam przejmowac, tym co je moje dziecko - najwazniejsze ze je :D

ale mam to szczescie, ze slodycze lubi, ale w malych ilosciach wiec nie musze kontrolowac jej

abkasia

Olga czy ty aby nie przesadzasz? ;)  jeslu chcesz jej dac, to daj, jesli nie bo masz inne zasady to nie dawaj.. Zaszkodzic nie zaszkodzi napewno..

olgaaa1

Nie no chodź mi o to, że ten karton 5 litrów, stoi tydzień jednak, bardziej o to chodzi. A co do żywienia, to ja bardzo serio do tego podchodzę, jeśli nie mogłam karmić ja piersią, to chociaż teraz je zdrowo, zaprezentuje jej to w przyszłości  :-)

niewiemjaka

no ale przy tych sokach jest info - świeżość 14 dni lub świeżość po otwarciu 21 dni, tyle że w chłodnym i zacienionym miejscu, więc ...

niewiemjaka