Niemowlę - rozszerzenie diety

Zaczęty przez gatka2804, 06 Sty 2009, 10:32:14

OlaFasola

Mikołaj jogurty naturalne lubi, kupuję różne. Bałkańskie też, ale sery białe/wiejskie kłują go w zęby i nie ruszy za nic.

mobka

Kuba je wiejski z Piatnicy, jogurt balkanski z Maluty. Czesto same lub z pomidorem, bananem lub jablkiem. Raz probowalam dac z miodem i nie bardoz mu podeszlo. Ale on slodkiego nie lubi.
Inne jogurty (naturalne) tez dostawal, ale mi wygodniej dawac balkanski bo jest gesty. A i Bielucha kiedys jadl i naturalne serki homogenizowane, i twarog czasami dostanie. Ale najczesciej ma wlasnie Malute i Piatnice.

martullek

ja daję Wojtkowi Bakomy ten jasnoniebieski - super gęsty, bo sama najbardziej akurat ten lubię. bierze łyżeczkę i cały sam wyżera niemalże się nie brudząc (zasługa przedszkola)

marcheewka

dzięki!
Ja daje właśnie bałkański Maluta, serki piątnicy lubię, wiec moze ja poczęstuję

konwalia

moim zdaniem nalezy sprawdzac, czy nie ma skrobi i innych zageszczaczy

Justynna

Cytat: konwalia w 03 Gru 2011, 09:46:38
moim zdaniem nalezy sprawdzac, czy nie ma skrobi i innych zageszczaczy
jogurt typu light są najczęściej ze skrobią

magdalinska

dajecie dzieciom placki ziemniaczane + kefir? to jest jedyna rzecz z "naszego" jedzenia, ktora Kube rusza, tzn jak widzi ze my jemy, to az sie trzesie i tak stoi nad nami i "am, am, am" "pic, pic" "am!!" troche mu dajemy, ale boje sie ze go moze brzuch bolec  :hmm:

feeling.good

magdalinska Stach raz jadł u dziadków i aż mu się uszy trzęsły :) Nic mu nie dolegało.

ishka82

magdalinska, ja bym dała :) Domi kefiru nie tknie, a placków ziemniaczanych już wieki całe nie robiłam ;)

magdalinska

zuzia

Cytat: magdalinska w 09 Gru 2011, 18:05:01
dajecie dzieciom placki ziemniaczane + kefir? to jest jedyna rzecz z "naszego" jedzenia, ktora Kube rusza, tzn jak widzi ze my jemy, to az sie trzesie i tak stoi nad nami i "am, am, am" "pic, pic" "am!!" troche mu dajemy, ale boje sie ze go moze brzuch bolec  :hmm:
u nas placki ziemniaczane są z twarogiem, ze śmietaną etc.
Misiek wcina
i to naprawdę solidne ilości
nic mu nie jest :)

magdalinska

to dobrze :) wczoraj robiłam, ale nawet sie na nie nie popatrzył :/ ja go naprawde czasami nie rozumiem :D

kotabma

Cytat: magdalinska w 11 Gru 2011, 10:57:17ja go naprawde czasami nie rozumiem
;D :D :D
Z jadla brukselke ale nie tę którą miala na talerzu u siebie tylko zabrala po jedniej z mojego i z M talerza a swoja nam oddala. tez tego nie rozumiem bo byly identyczne ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

didi_loczek

kotabma ;D Wojtek często tak ma, robię na kolację kanapki z serem i szynkę i choć są identyczne gryzie moją a swojej nie ruszy ;)

mobka

to chyba u dzieci normalne, bo u nas tez tak jest. Jak ma na swoim talerzu to nie zje, ale jak tylko go wyciagniemy z krzeselka to leci do nasi je od nas. Nie wazne, ze mial to samo.

ziuta

K. też zawsze chce z naszych talerzy, mimo że na swoim ma to samo ;D

magdalinska

Kuba nasze jedzenie od zawsze olewa, wiec tego problemu nie mam ;)

marcheewka

przedwczoraj zrobiłam Oli domowy kisiel z truskawkami z kompotu. Zajadała aż sie uszy trzęsły, na szczeście obyło sie bez wysypki ;)

Ola odmówiła jedzenia parówek i kanapek z szynką na śniadanie, kasza orkiszowa powrócila do łask ;)

OlaFasola

Ja już nie mam pomysłu co dawać na śniadanie/kolacje Mikołajowi.
Smakuje mu tylko chleb z masłem, im grubiej posmarowany tym lepiej. Oliwki i pomidory. Cała reszta jest ble.

magdalinska

Kubus na sniadanie pije kakao i je kaszke. kolacji zazwyczaj nie je, a jak juz je, to albo poskubie troche parówki na zimno, a jak jest baaardzo głodny to kaszka...

zosia2007

ja mojemu na sniadania daje w zaleznosci od tego co chce:
- mleko
-jogurt
-kanapki (z roznymi dodatkami)
-parowke
-jajecznice
-nalesiki
- serek wiejski
- kaszke
w zaleznosci na co mlody m aochote

feeling.good

Ech, ja też mam problem z tymi posiłkami. Staś zje kawałek chleba z masłem i almette śmietankowym lub ew. jajko na miękko/jajecznicę (nie zawsze).
Na podwieczorek je kisiel, a później już pije mleko przed spaniem

magdalinska

zosia to masz niezły repertuar :)

marcheewka

Cytat: zosia2007 w 13 Gru 2011, 12:36:06
ja mojemu na sniadania daje w zaleznosci od tego co chce:
- mleko
-jogurt
-kanapki (z roznymi dodatkami)
-parowke
-jajecznice
-nalesiki
- serek wiejski
- kaszke
w zaleznosci na co mlody m aochote

o kurcze!
U nas bułka, ale sucha, bo z masłem nie chce za bardzo.
jajecznicę wypluwa po pierwszym kesie
serek wiejski/jogurt naturalny bleee
parówki ostatnio blee
szynka, ser żółty blee
zjada jogurt dla dzieci, kaszę orkiszową nawet bez owoców, butlę mleka

Chyba ona ma fazę na niejedzenie, bo jeszcze 2 tyg temu jadła...

A i sa efekty tej jej diety - brzuszek jej spadl, policzki sie zmniejszyły ;),