Niemowlę - rozszerzenie diety

Zaczęty przez gatka2804, 06 Sty 2009, 10:32:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magdalinska

moj w ogole teraz nie je obiadow....

zosia2007

a ja dzis mojemu rozszerzam diete ;D
zobaczymy co z tego wyjdzie :D

didi_loczek

zosia2007 no i jak poszło? Co dałaś Pawełkowi?

Dzisiaj ugotowałam Wojtkowi ziemniaka z dynią i zjadł dwie porcje :D Już wiem, że plamy z dyni łatwiej się spierają niż te z marchewki :D :D :D

zosia2007

dałam jabluszko - szczegoly na blogu :D

http://pawelkowyblog.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00%2B01%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00%2B01%3A00&max-results=50

zjadl 3-4 lyzeczki ale chyba nie do konca zaczail o co w tym wszystkim chodzi :D
a po deserku wszystko ladnie ulał :D
ale chyba mam czysciocha bo sie nawet za bardzo nie ubrudzil :D

justynaaaa2

zosia2007 otworzyłam bloga i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to, że na pierwszym zdjęciu jakbym ryśka widziała - identyczni są ;D

zosia2007

Cytat: justynaaaa2 w 30 Sie 2010, 22:11:36
zosia2007 otworzyłam bloga i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to, że na pierwszym zdjęciu jakbym ryśka widziała - identyczni są ;D
ej no wez... jest troche do mnie podobny :foch:

Angie

Cytat: justynaaaa2 w 30 Sie 2010, 22:11:36

tak samo pomyslałam  :mocking: :mocking:

Dodany tekst: 30 Sie 2010, 22:59:50

Cytat: zosia2007 w 30 Sie 2010, 22:12:50

mi też jest przykro jak wszyscy mówią jaka Lena do M. podobna ;D

zuzia

Cytat: rilla w 30 Sie 2010, 09:48:483. Są ine kolory Nuków 6-18 m? bo ja widziałam tylko żółte i zielone
jest ich mnóstwo!
ja mam zielony, czerwony w biedronki, żółty
i specjalną serię na mistrzostwa świata - są 4 smoczki - z zielonym, czerwonym, żółtym i granatowym uchwytem, na obrazku jest nosorożek i chyba lew grający w piłkę
aaaa... zaliczyliśmy też serię z krecikiem
duzo mieliśmy smoczków bo u nas giną na potęgę a część młody przegryzł.

ishka82

Cytat: Angelos w 30 Sie 2010, 22:59:21
mi też jest przykro jak wszyscy mówią jaka Lena do M. podobna ;D
Mi juz nie jest przykro, przyzwyczaiłam się i przyjęłam do wiadomości ;D

magdalinska

a ja tam nie wierze, ze Kubus jest podobny do M ;D

emcia

Cytat: zosia2007 w 30 Sie 2010, 22:12:50
od początku twierdzę, że jest podobny do Ciebie :)

zosia2007

Cytat: emcia w 31 Sie 2010, 20:57:56
od początku twierdzę, że jest podobny do Ciebie :)

:beer: i jeszcze jedno za kolor krzeselka - przyszlo dzis jest piekne i takie... żółciutkie ;D

emcia

Cytat: zosia2007 w 31 Sie 2010, 21:56:58
:beer: i jeszcze jedno za kolor krzeselka - przyszlo dzis jest piekne i takie... żółciutkie ;D
i niemajtkowe ;)

zosia2007

mam pytanie,
przez trzy dni podawalam Pawelkowi jabluszko. Pierwszego dnia zjadl jakies 3-4 lyzeczki, drugiego dnia 1/3 słoiczka a wczoraj wszamał cały słoiczek. Nie zauważyłam żeby coś złego się działo. Czy mam teraz odczekać trzy dni i nic nowego mu nie podawać, jabłka tez nie czy mam podawać samo jabłko czy mogę wprowadzić marchewke?
Kurcze gubie juz sie w tych wszystkich zaleceniach

rilla

zosia2007 ja nie pomoge, bo wszystko robie instynktownie. Ja dawałam cos codziennie. Najpierw marchew, pozniej jabłko, szybko zupke jarzynowa. Nie robiłam żadnych przerw. Piotrek je od hm juz prawie 6 tygodni cos codziennie i jest ok, slicznie je lyzeczka i chetnie, nie miał zadnej reakcji, a jadł już marchew, pietruszke, seler, por, kukurydze, zeminiaka, brokuł, jagody, brzoskwinie, gruszki, dorsza, indyka, kurczaka, kaszki malinowa i bananowa, kleik ryżowy.

OlaFasola

zosia2007 ja na początku, pierwszych kilka produktów, wprowadzałam pojedzyńczo raz na około 5 dni. Po trzech dniach z nowym produktem kolejne dwa tylko to co go nie uczulało. Teraz wprowadzam nowości częściej, około 2 na tydzień.

feeling.good

ja też każdy produkt podaję przez około 5 dni. Niestety przez uczulenie na jabłko i konieczność odstawienia wszystkiego na 10 dni Staś jest w tyle z rozszerzaniem diety. Po przerwie jadł tylko marchew i marchew z ziemniakiem. Dziś zjadł dynię z ziemniakiem

zosia2007

no i podalam dzis mu ta marchewke.
chcialam dac mu tylko 3-4 lyzeczki ale jak sie skonczylo to tak mnie prosil tymi swoimi slepkami ze dalam mu wiecej i zjadl caly sloiczek  :blush:
mam nadzieje ze mu nic nie bedzie

didi_loczek

zosia2007 jeśli Pawełek miałby uczulenie na marchewkę to nawet po łyżeczce wystąpiłyby jakieś obawy, tu chyba ilość nie ma znaczenia
super, że ma taki apetyt  :thumbup:

zosia2007

wydaje mi sie ze na jablko moze miec uczulenie to ma delikatne krostki na twarzy a pojawily sie jak podalam jeblko peirwszy raz. teraz bedzie jadl marchewke przez kilka dni i jak znikna krostki a po ponownym podaniu jablka sie pojawia to odstawie.

chociaz mi sie wydakje ze to moze byc z wiatru albo mleka

OlaFasola

feeling.good czyli to jednak było jabłko? A jak inne rzeczy, nic więcej nie uczula?

feeling.good

Cytat: OlaFasola w 02 Wrz 2010, 20:53:41
feeling.good czyli to jednak było jabłko? A jak inne rzeczy, nic więcej nie uczula?

Na to wygląda. Była możliwość jabłka albo marchewki. Ponieważ jabłko mu słabo podchodziło, postanowiłam na razie nie próbować. Po ponownym wprowadzeniu marchewki nic się nie dzieje. Po ziemniaku też nie, zobaczymy jak z dynią. Następnym razem podam jakiś owoc.

zosia2007

feeling.good a co sie dzieje Stasiowi po jablku? ma jakas wysypke?

feeling.good

miał wysypkę na całej buzi i na klatce. Poza tym zaczął znów więcej ulewać.

OlaFasola

Co do owoców, to zdziwiłam się zawartośćią słoiczków z hippa. Do wielu owoców dodają cukier i kleik ryżowy, a np gerber ma w składzie same owoce.