Niemowlę - rozszerzenie diety

Zaczęty przez gatka2804, 06 Sty 2009, 10:32:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Angie

zgadza się nestle zdrowy brzuszek :)

ishka82

magdalinska, ja jedzonka jeszcze nie kupiłam, ale łyżeczkę już mamy ;)

nionczka

Moje dziecko samo dzis sobie rozszerzylo diete o kostke rosolowa. Wziela sobie, otworzyla i podgryzala. jak sie zorientowalismy i jej zabralismy to oczywiscie sie na nas obrazila, byl placz i smutne miny.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

fasolka1980

Cytat: Kasia w 04 Cze 2010, 00:42:45
po 4 :)

serio? jest taka róznica w rozszerzaniu z dzieciakami cyckowymi?

hmmm, nie wiedziałam....

mobka

Cytat: fasolka1980 w 04 Cze 2010, 23:08:05serio? jest taka róznica w rozszerzaniu z dzieciakami cyckowymi?

Cyckowe po 5.

zuzia

Cytat: mobka w 04 Cze 2010, 22:15:56
Cyckowe po 5.

raczej po 6 bo zaleca się by przez pierwsze 6 miesięcy były tylko na mleku matki.

mobka

Cytat: zuzia w 04 Cze 2010, 22:28:57
raczej po 6 bo zaleca się by przez pierwsze 6 miesięcy były tylko na mleku matki.
Hmmm, ja czytalam, ze po 5. Byl miesiac roznicy miedzy jednymi a drugimi. Ale gdzie ja to zytalam, hmmm... jak znajde to sie zrodlem podepre.

magdalinska

Cytat: ishka82 w 04 Cze 2010, 21:10:29
ale łyżeczkę już mamy ;)
ja łyzeczke mialam od poczatku, dostalismy w szpitalu w paczce ;) wszystko krzyczy z kazdej strony "rozszerz diete, rozszerz diete" :D

Kasia

Cytat: zuzia w 04 Cze 2010, 22:28:57

zgadza sie, po 6

ale znowu co lekarz to opinia :hmm: zuziak to chyba Tobie lekarka zaleciła zacząc rozszerzac po 5 :hmm:

zuzia

Cytat: Kasia w 05 Cze 2010, 09:18:10
zgadza sie, po 6

ale znowu co lekarz to opinia :hmm: zuziak to chyba Tobie lekarka zaleciła zacząc rozszerzac po 5 :hmm:
nie, moja kazała jak najdłużej piersia karmić skoro mogę i mam możliwości :)

Kasia

Cytat: zuzia w 05 Cze 2010, 09:45:11
nie, moja kazała jak najdłużej piersia karmić skoro mogę i mam możliwości :)

yyyyyyyyyyyyyyyy :hmm:
a mówiłaś że zaleciła ci po 5 miesiącu zacząć rozszerzać dietę żeby w którymś tam miesiącu dziecko już miało wiekszość smaków opanowane :hmm:

+ pierś oczywiscie :)

zuzia

Kasia
chyba coś pomyliłas
bo Michał pierwszą marchewkę dostał ca jak skończył 6 miesięcy (może ciut wcześniej)
ona coś tam wspominała, ale to raczej o pojedynczych warzywach/owocach w niewielkiej ilości (doczytałam), ale jak sie dowiedziała, że karmię piersia to było inaczej.

abkasia

fasolka1980

niektórzy lekarze zalecają zeby było to pełne 6 miesięcy, więc de facto rozszerzanie nalezaloby zaczac na poczatku 7 miesiaca :)

a wczesniej to tylko jesli maluchy słabo przybierają na wadze i pokarm matki juz im ewidentnie nie wystarcza

didi_loczek

My łyżeczki używamy od urodzenia :D Wojtuś dostaje na łyżeczce witaminę D i czasem Sab Simplex :D :D

A kiedy rozszerzać dietę jak dziecko jest na cycku i dodatkowo dokarmiane jest butelką? ;D

martullek

Cytat: fasolka1980 w 05 Cze 2010, 14:48:44
niektórzy lekarze zalecają zeby było to pełne 6 miesięcy, więc de facto rozszerzanie nalezaloby zaczac na poczatku 7 miesiaca :)

a wczesniej to tylko jesli maluchy słabo przybierają na wadze i pokarm matki juz im ewidentnie nie wystarcza

u nas tak było i dlatego rozszerzałam w 6 miesiącu. jak byłoby ok z wagą to czekałabym aż Wojtek skończy 6 miesięcy

ishka82

didi_loczek, no ja tez lekarstwa na łyżeczce podawałam, ale teraz to dostała taką ładniutka od babci ;)

Kasia

Cytat: zuzia w 05 Cze 2010, 12:12:29
Kasia
chyba coś pomyliłas
bo Michał pierwszą marchewkę dostał jak skończył 6 miesięcy
ona coś tam wspominała, ale jak sie dowiedziała, że karmię piersia to było inaczej.

zuzia :) no co ty :)
jak byłysmy u Angelos 3 grudnia to Twoj Misiek wsuwał deserek az mu sie uszy trzesły i jeszcze Cie poganiał abys szybciej jedzenie podawała :)
siedział na tronie w Lenkowy krzesełku do karmienia i miał śliniak w zielone ciapy (moro)

Michały miały wtedy 5,5 miesiaca :D

no ale tak jak fasolina pisze :) lekarze zalecają rozszerzac dietę po 6 miesiacu ale sa odstepstwa od reguły.

rubin04

My rosrzerzanie zaczelismy chyba ok. 6 miesiaca.

Zuzia, a Misiek jeszcze Twoje mleko dostaje czy juz się odstawił?

zuzia

Kasia
no sorry, ale ja wiem, kiedy moje dziecko dostało pierwszą marchewkę!

Dodany tekst: 05 Cze 2010, 23:38:13

Cytat: rubin04 w 05 Cze 2010, 23:36:43Zuzia, a Misiek jeszcze Twoje mleko dostaje czy juz się odstawił?
dostaje, dostaje.

Angie

Kasia lol lol lol  pamietam, że Michał jadł ale nie pamietam kiedy to było :D

O widzę, że jest spór o pierwszą marchewkę :D

fasolka1980

Kasia

Cytat: zuzia w 06 Cze 2010, 00:37:44Kasia
no sorry, ale ja wiem, kiedy moje dziecko dostało pierwszą marchewkę!

zuzia, kochana :) no wiem że ty wiesz najlepiej :highfive:
no nie gniewaj się :) ale jak bum cyk cyk u Angelos byłysmy 3 grudnia :) wtedy co miałaś lekarza :) przecież nawet robiłysmy zdjecia tego dnia :) sa datowane ;)

później juz spotkań u Angie nie było :D to 3 grudnia było ostatnie :)

zuziak aż sprawdziłam ;) przejrzyj naszą rozmowę z 17.11 na gg :D

magdalinska

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Kasia ty jakis zapiski robisz? ;) chyba trzeba uwazac co sie pisze lol

Kasia

ojtam ojtam ;) przyjemne rzeczy sie pamieta :) a do takowych zalicza sie strefowe spotkania :D