Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

vobi

Cytat: nionczka w 20 Maj 2009, 16:32:28
Vobi, i jak powrot do pracy? Z kim jest Hania? Jak sobie radzicie? Irene od 1 czewrca bedzie w zlobku i smutno mi troche bo sobie uswiadomilam, ze teraz juz tak zawsze bedzie zlobek-szkola-praca...

nionczka, wczoraj minal miesiac odkad wrocilam do pracy. Na pewno psychicznie czuje sie znacznie lepiej niz siedzac w domu :) Hanią opiekuje sie moja Mama, obydwie radza sobie bardzo dobrze, Mama jest zaprawiona w bojach pt. male dzieci (przez ostatnie 5 lat zajmowala sie "bawieniem" dzieci) a Hania jest raczej grzeczna i wesola, jesli tylko ma zapewniony choc krotki spacer codziennie :D Zal tylko, ze teraz widze Mala ca 4 godz. dziennie (wracam z pracy ok 17:30, a ona idzie spac ok. 21:00), zrezygnowalam na razie z aerobiku - troche mi go szkoda, ale 2x w tygodniu przychodzilam do domu prosto na kapanie, to troche za malo kontaktu z dzieckiem. Za to teraz widze, jak szybko sie wszystko zmienia, siedzac z nia prawie 24 godz. na dobe tego nie bylo widac - np. w miniony poniedzialek jeszcze siedziala bardzo niestabilnie, a juz w weekend spokojnie siedziala bez podpierania  :padam:

Dodany tekst: 21 Maj 2009, 08:58:48

Cytat: aniak1211 w 20 Maj 2009, 22:24:01
A moja Dominika zrobila dzisiaj swoje pierwsze samodzielne 3 kroczki :jupi: :jupi: :jupi:

brawa dla Dominiki!  :bravo:

foszek

Aniak gratulacje dla Dominiki, ciekawe kiedy felix zacznie, juz potrafi sie przesuwac powoli wzdluz mebli.
A we wtorek nauczyl sie mowic mama i teraz ciagle spiewa mmamamamama

sonatina

Mój Ignaś od momentu kiedy zaczął raczkować schudł prawie kilogram !!!!
Fakt, więcej się rusza, ale aż kilogram, czy to nie za dużo??? Sądziłam raczej, że nie spadnie na wadze tylko zacznie wolniej przybierać kilogramy :) niż do tej pory.

Aniak - brawa dla Dominiki :)

brawurka

sonatina ja Ci nie pomoge,bo Maja jest żarłokiem, przybierałą cały czas na wadze, tylko teraz jak już chodzi waga od 2 miesięcy stoi w miejscu

aja

brawurka jak sie mają dziewczyny! jak ja Ci zazdroszczę !
MASZ DWIE śliczne brawurki!  Iga dużo śpi? jest podobna do Maji czy jest zupełnie inaczej?

brawurka

aja nie mam pojęcia do kogo Iga jest podobna. Jak patrze na majke to widze siebie lub mojego brata zależy jaka mina,a Iga jest zupełnie inna
Muszę się przyznać że sama sobie zazdroszcze (o ile tak można;)) Super są moje laseczki, wyobrażalam sobie mega trudny okres, widziałam już jak rycze,że nie dam rady,a tu miła niespodzianka :) Nie jest mi ciężej niż z samą Mają, fakt musze kąpiel robić razy 2, przewijać razy 2,ale karmić juz tylko Ige (Maja je sama). Troche mi ciężko jak na spacer wychodze (2 piętro,wózek,Maja i Iga). Iguśka jest świetnym dzieckiem, bardzo grzecznym.

vobi

Cytat: brawurka w 31 Maj 2009, 00:10:58

Muszę się przyznać że sama sobie zazdroszcze (o ile tak można;)) Super są moje laseczki

:thumbup:

a laseczki faktycznie pierwsza klasa!

brawurka

zdjęcie robione u babci,nie mam takiej "fajnej" boazeri (?) :)

vobi

eeee.... rozczarowalas mnie... jakbys chciala taki lekko oldskulowy klimacik sobie w nowym mieszkaniu zafundowac, to daj znac, moge Ci deski sprzedac ;D

nionczka

Super dziewczynki! Maja taka duza przy Idze sie wydaje...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

brawurka
A jak idziesz na spacer?
Masz podwojny wozek czy Maja na nozkach drepta???

Laski to masz sliczne :)

brawurka

aniak mam podwójny wózek jak wychodze to biore Maje na ręke i wózek w drugą,targam go po schodach, wkłądam Maje do wózka i biegne po Ige,zbiegam z Igą na dól i wtedy okazuje się że np zapomniałm torby,koca,portfela.kiedys przygotowałam wszystko i dumna wkładalam Ige do wózka i wtedy okazało się że zgubiła gdzieś skarpetke,oczywiście w swoim łóżeczku :/

aja

Brawur - dziewczyny świetne! widziałam też na n-k macie fajne zdjęcia~!

sonatina

brawurka
masz rewelacyjne dziewczynki :),
Dwie cudowne pociechy:)
Są śliczne!!

vobi

wpadlam przypadkowo na informacje o piknikach Mother & Baby w Warszawie i Wroclawiu, moze kogos zainteresuje
http://www.motherandbaby.pl/

zosia2007

brawurka cudowne te twoje dziewczyny ;D

marax

prosba o rade.Moja mala wazy 6,5 kg juz uzywam pampersow 4 (od 7 do 18 kg) bo ona ma duze uda i strasznie ja pampers 3 obciskaly w udkach.Uzywamy tych 4 od miesiaca (zaczelismy jak mala wazyla 5,5 kg) .Teraz zauwazylam ze znowu jest to samo znowu odgniecenia na udach -kupic teraz pampersy 4+?

nionczka

Marax, moze je za nisko zakladacie czy cos w tym stylu bo watpie, zeby laura miala az tak wielkie uda. Moze ma grubsze niz prezcietne dziecko, ale to jest brane pod uwage przy produkcji pieluch. To jest niemozliwe, zeby pieluchy do 18 kg byly dla niej za male.
Irene nosi te 4-9 kg i wazy tez 6500. W sumie spokojnie by mogla jeszcze ponosic te 3-6kg, ale przestawilismy sie na tansza marke i ma inna rozmiarówke.
Probowalas innej marki? Wszystkie sie jej odciskaja?

marax

zakladam jej dobrze ma ja w pasie probowalam juz rozmiar 3 z czterech roznych firm efekt taki ze wszytkie leza nieuzywane i jak sie przerzucilam na 4 to nie bylo juz odciskow .Od 2 dni pojawi sie od nowa ten sam problem.CHyba sprubuje juz uzywac tych 4+ bo zmiana marek mi poprzednio w niczym nie pomogla.A co do tych 18 k to jakies nieporozumienie jak mozna produkowac pieluchy w przedziale 7-18 kg ? nastepne sa 9-18 .Skoro te 4 (7-18kg) maja starczyc do 18 kg to niby po co pozniej produkuja nastpeny rozmiar od 9 kg ?

abkasia

nasz Hugo jest raczej szczuply, wazy ok 6 kg, nozki ma takie srednie, i odciskaja go i pampersy 3 i huugisy, chociaz hugissy mniej, bo sa troche wieksze od pampersow. teraz uzywamy 3, w pasie musze sciskac praktycznie maxymalnie, a nozki mam troche poodciskane. taka chyb auroda tych pampersow, musz przylegac ta gumka do nozek bo inaczej wszystko przeleci przez takiego pampersa ;D

marax

ja juz wole zeby jej przelecialo niz ma miec takie koszmarne odcisku - to naprawde nie wyglada dobrze .Kupilam dzisiaj rozmiar 4+ no zobaczymy co to z tego bedzie .Zadne w sumie ryzyko najwyzej poczekaja jeszce troche. Kupowalam i haggies i te z bella i te z biedronki wszystkie daja ten sam efekt .

jestynka

maraxela, szerokie są z Lidla i nie mają takich gumek mocnych uciskających w porównaniu z innymi pieluchami. Paczka jest nieduża, wiec można spróbować....

marax

Cytat: jestynka w 02 Cze 2009, 09:04:04
maraxela, szerokie są z Lidla i nie mają takich gumek mocnych uciskających w porównaniu z innymi pieluchami. Paczka jest nieduża, wiec można spróbować....
ja mam juz tyle nieuzytych pampersow ze sie boje-ale moze sprobuje.Mam lacznie 250 sztuk pampersow ktorych mala juz nie zalozy :) Dobrze ze kolezanki sa w ciazy to im oddam

dragonfly

a my jeszcze w 2, co prawda ostania paczka i od dzisiaj 3, ale w sumie jeszcze z 2 tyg mala moglaby spokojnie je ponosic :) Jest bardzo szuplutka, ma te 6 kg (prawie ;) ) i 66 cm.... Nogi strasznie dlugie i szczuple :) Spodnie wszystkie musza byc na 6-9 m-cy bo reszta za krotka, a topy ciagle 3 nosi ;D