Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

dragonfly

jej, mam nadzieje, ze moje zostanie takie kochane jak jest teraz, spi ok 8 godz w nocy (najczesciej 10-6)....i prawie nie placze (bez powodu oczywiscie ;) )

nionczka

Dragonfly... umieram z zazdrosci chociaz za bardzo tez nie ma powodów do zazalen...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dragonfly

nionczka z tego co mowila moja mama (o mnie) i moja tesciowa (o m. ) to ona ma to w genach ;)
ale przejdzie jej  :point_lol:

Dodany tekst: 10 Maj 2009, 22:57:17

jak bylam w Polsce moja mama byla przerazona iloscia czasu jaka spedzalam przy kompie(wg niej, dla  mnie to normalne) i stwierdzila, ze nie powinnam miec az tak dobrego dziecka, i nazywala mnie macocha tez ;) ze niby malo sie niunka zajmowalam..... ale co ja mialam robic jak ona pogadac pogada a potem bawi sie sama zabawkami, przytulanki szybko ja nudza, albo spi....?
z mala sie zawsze wykokosimy z ranca - ona jest wtedy najbardziej rozgadana, moza sie z nia super pobawic, takie kochane, slodkie stworzonko z niej.....

aniak1211

Cytat: dragonfly w 10 Maj 2009, 22:51:42
nionczka z tego co mowila moja mama (o mnie) i moja tesciowa (o m. ) to ona ma to w genach ;)
ale przejdzie jej  :point_lol:

[b

Ja podobno tez bylam grzecznym dzieckiem,
maz zresztą tez a nasze dziecko daje nam ostro popalić!!!
Podobno siostra meza byla takim łobuzem a jest chrzestna :D

Jak ktos mi mowi ze wyrosnie,ze do 3 miesiecy,po pol roczku,po 10miesiacu itd bedzie lepiej to juz mowie ze napewno za 5 lat sie wyspie i bede miala spokuj :D

vobi

aniak1211, za 5 to nie gwarantuje :hmm:... ale za jakies 18 to juz na pewno! :D

aniak1211

Cytat: vobi w 11 Maj 2009, 11:00:38
aniak1211, za 5 to nie gwarantuje :hmm:... ale za jakies 18 to juz na pewno! :D

:D:D:D

Nadzieje nadal mam i bede cierpliwie czekac :mocking:
Ale za 18 tez moge nie spac czekaja na nia po nocach az wroci z imprezy :rotfl: :rotfl: :rotfl:

jusia

u nas fr chyba kota dostal, upolowac go na przewijaku, zeby pieluche zmienic to niezla sztuka, coz zrobic kiedy on fik i na brzuszek i zakladaj mu pieluche w ten sposob ;) strszny wiercioch sie zrobil, czasem jakos sie do tylu przesunie, ale jak chce zabawke, to sie bedzie przewracal, na brzuch, na plecy i jakos sie do niej dobierze ;) no gdzies w okoliach 6 m- ca zaczal sam siedziec, tzn. nie podniesie sie do siadu, ale na bujaczku, hustawce badz w wozku, jest sie w stanie podciagnac (chociaz leniwiec z niego), poniewaz poczul, ze przy siedzeniu to inna jakos zycia jest, to chetnie by teraz caly czas siedzial ;) nie wiem tylko, ale zawsze przewraca sie przez lewe ramie, moze to niedobrze ???
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

gioseppe

Cytat: aja w 10 Maj 2009, 21:36:27
to czekamy ! mojemu grubasowi ciężko to idzie!
aja, filmiku nie publikuje bo sa tam widoki niedozwolone :P
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

aniak1211

jusia

Zobaczysz co sie bedzie dzialo jak zacznie raczkowac i wstawac :mocking:
wtedy to bedzie polowanie na gola dupke zeby pampersa zalozyc  :point_lol:
U nas czasem to nawet 30 min.trwalo :mocking:

abkasia

dziewczyny jakie sterylizatory do butelek i tej calej reszty polecacie?

jusia

Cytat: abkasia w 12 Maj 2009, 21:55:05
ja mam aventu, do kuchenki mikrofalowej, 2 minuty i gotowe
http://www.allegro.pl/item626354760_mikrofalowy_sterylizator_parowy_avent_gwarancja_pl.html
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

ishka82

Bratowa miała taki z canpola bodajże do mikrofali. Sprawdzał się super :)

abkasia

ja nie mam mikrofalowki ;D

aniak1211

Cytat: abkasia w 12 Maj 2009, 22:45:47
ja nie mam mikrofalowki ;D

Szukaj sterylizatora z mikrofala gratis :D:D:D

ishka82

abkasia

a to one wszystkie potrzebuja do sterylizowania mikrofali?? hmmm

Kasia

Cytat: abkasia w 12 Maj 2009, 22:53:02
a to one wszystkie potrzebuja do sterylizowania mikrofali?? hmmm

NIE, nie potrzebują, sa i elektryczne sterylizatory

w opisie aukcji tego pierwszego pokazanego przez jusi mozna przeczytać: "Urządzenie oparte na zasadzie działania elektrycznego sterylizatora AVENT wykorzystuje energię kuchenki mikrofalowej. "

wiec muszą być elektryczne :)

abkasia

Cytat: Kasia w 12 Maj 2009, 23:04:23
NIE, nie potrzebują, sa i elektryczne sterylizatory

w opisie aukcji tego pierwszego pokazanego przez jusi mozna przeczytać: "Urządzenie oparte na zasadzie działania elektrycznego sterylizatora AVENT wykorzystuje energię kuchenki mikrofalowej. "

wiec muszą być elektryczne :)
juz wlasnei sprawdzilam..

marax

ja mam taki ze sie wode wlewa podlancza do pradu i para sterylizuje-dostałam od kolezanki ale jakos nie wiem jak sie go używa (ona wyjechala zagranice i nie mam z nia kontaktu)- nie wiem ile wody mam wlac zeby bylo ok

aniak1211

maraxela
Moze znajdz taki na allegro,
moze akurat bedzie opis,
albo w wyszukiwarce wpisz nazwe,powinno cos byc na ten temat ;)

nionczka

Ja nie uzywam. Od czasu do czasu wrzucam wszystko wymyte do wrzatku na pare minut.

jestynka

w podgrzewaczu canpola jest funkcja sterylizacji

vobi

Ja nie uzywalam sterylizatora w ogole, przez ca 4 miesiace wygotowywalam butelki 2x dziennie (tak, wiem ze sie przez to bardziej niszcza, ale one przeciez nie sa na lata!), a od czasu jak Hania i tak pcha do buzi wszystko co ma w zasiegu rak (a czasem i to co poza zasiegiem) to tylko pilnuje zeby myc butelki natychmiast po uzyciu, no i jak najdokladniej (sa specjalne szczotki do butelek ze szczoteczka do smoczka, plus w wypadku Dr Browns sa taki mini szczoteczki do czyszczeniaa tej rurki odprowadzajacej powietrze) i tyle.

dragonfly

Cytat: nionczka w 13 Maj 2009, 10:26:44
Ja nie uzywam. Od czasu do czasu wrzucam wszystko wymyte do wrzatku na pare minut.
to tak jak ja....

nionczka

A czym myjecie butelki? Bo ja normlanie plynem do zmywania naczyn tylko plucze dokladniej niz nasze. A dzis zadzwonila do mnie tesciowa, ze ona by umyla butelke (zawsze jej mówie, zeby wrzucila brudna do torby i ja juz sobie ja wymyje w domu) tylko nie wie czy plynem moze ja potraktowac. Zamurowalo mnie i zglupialam na chwile. Czym innym jesli nie plynem?