Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gioseppe

Cytat: nionczka w 30 Mar 2009, 22:13:06
Tak, ale niestety w niedziele znowu wrócila do cyklu 4 godzinnego.
tzn u nas przesypia roznie w nocy - od 5-9h
ale ta "noc" zaczyna sie ok 19.30-20 wiec itak musze wstawac w (mojej) nocy ;)

A skoro juz jestesmy w temacie piersi i spania. Przeczytalam na jednym forum, ze 3 miesieczne dziecko, ktore pije tylko mleko modyfikowane moze przespac cala noc podczas gdy to karmione piersia bedzie sie jeszcze budzic kilkakrotnie w ciagu nocy. Aktrat bylam zmeczona ciezka noca i pomyslalam, ze moze warto by przejsc na butle w takim razie i chrzanic te cycki. Ale w tym momencie uswiadomilam sobie, ze portal jest Nestlé i poczulam sie manipulaowna. Ja wiem, ze dzieci na butli spia lepiej, ale bez przesady. Ten tekst byl napisany, zeby manipulowac takimi zmeczonymi mami jak ja.
ja tez jestem ostatnio zmeczona. moze jakies przesilenie wiosenne ;)
co do spania po butli to podobno rzeczywiscie tak jest ale pamietam ze bratanica raz w nocy sie domagala butli
A jak ostatnio zapytalam lekarki kiedy mniej wiecej dziecko przesypia cala noc to powiedziala, ze niektore w 3 niektore ok 1,5 roku!! i ze ona sie nie dziwi, ze niektore dzieci wołają o jedzenie w nocy bo przeciez to mleko jest tluste i najlepsze wiec nie chca odpuscic ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

dragonfly

Przeczytalam na jednym forum, ze 3 miesieczne dziecko, ktore pije tylko mleko modyfikowane moze przespac cala noc
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
juz niedlugo, juz niedlugo ;D

a powaznie, nie moge narzekac na Ingrid - ostatnia butla ok 11 wieczorem, ja chodze spac ok 12, budzi sie ok 4:30, butla, spanko, pobudka juz roznie, moze byc 7, moze byc 9 - nie moge wyczaic dlaczego, je tyle samo...
Dzien jest od zabawy, noc od spania i mam nadzieje, ze tak jej zostanie :)

gioseppe

co
Cytat: dragonfly w 30 Mar 2009, 22:27:12

Dzien jest od zabawy, noc od spania i mam nadzieje, ze tak jej zostanie :)

co do tego podzialu to Wiktor czasem jak budzi sie na jedzenie ok 5-5.30 ma ochote na pogaduchy
usmiecha sie, zaczepia, wpatruje sie w karuzele i najchetniej rozpoczalby dzien...

dragonfly

Ingrid zaczyna dzien ok 9 rano, najpierw wrzaskiem bo glodna a potem chichraniem bo najedzona i wyspana ;D

gioseppe

o litosci... a o ktorej idzie spac?
u nas dzien zaczyna sie o 6.30-7 :D
no ale wczesniej sie konczy
dzisiaj byla niekonczaca sie opowiesc ;)

nionczka

Nasza chodzi spac okolo 23, my pozniej oczywiscie :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dragonfly

idzie spac ok 8 wieczorem, budzi sie o 11 na butle, ale ja wtedy jeszcze nie spi, wiec nie licze tego jako "nocne karmienie" ;D, w nocy budzi mnie tylko raz :) kochana jest na razie, dzisiaj tylko marudna strasznie byla, dopiero kapiel ja uspokoila....

sweedee

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

vobi

ja piernicze, na DDTVN mowia wlasnie o tym, jak mezczyzna przezywa poronienie i ... nasz guru Zawitkowski przezyl dwa poronienia swojej partnerki... cholera, to dopiero musi byc dramat dla kogos, kto  na codzien ma tyle doczynienia (nie wiem jak to sie pisze) z dzieciaczkami... Tzn. wierze ze to jest dramat dla kazdego, ale w takiej sytuacji kiedy codziennie spotykasz dziesiatki niemowlakow w pracy chyba jeszcze trudniejsza sprawa

kasiad

Cytat: vobi w 31 Mar 2009, 10:04:40
ja piernicze, na DDTVN mowia wlasnie o tym, jak mezczyzna przezywa poronienie i ... nasz guru Zawitkowski przezyl dwa poronienia swojej partnerki... cholera, to dopiero musi byc dramat dla kogos, kto  na codzien ma tyle doczynienia (nie wiem jak to sie pisze) z dzieciaczkami... Tzn. wierze ze to jest dramat dla kazdego, ale w takiej sytuacji kiedy codziennie spotykasz dziesiatki niemowlakow w pracy chyba jeszcze trudniejsza sprawa

a ten materiał o przyszłych rodzicach, gdzie tata wywiózł wszystkie rzeczy maluszka, zanim mama wróciła do domu był bardzo smutny :( :( :(

vobi

kasiad, tez smutny... swietny facet, od razu pomyslal zeby zona/partnerka nie musiala na to patrzec - nie kazdy facet by to w ogole wzial pod uwage

kasiad

Cytat: vobi w 31 Mar 2009, 10:14:33
kasiad, tez smutny... swietny facet, od razu pomyslal zeby zona/partnerka nie musiala na to patrzec - nie kazdy facet by to w ogole wzial pod uwage

no właśnie zachował się super, oszczędził żonie widoku dziecięcych rzeczy...

vobi

kasiad, a w ktorym miesiacu ona poronila? bo jakos jednym uchem tylko sluchalam  :blush:

kasiad

Cytat: vobi w 31 Mar 2009, 10:30:17
kasiad, a w ktorym miesiacu ona poronila? bo jakos jednym uchem tylko sluchalam  :blush:

vobi ona jakoś w niedługim czasie miała rodzić :(

vobi

masakra... jak bylam w szpitalu, to lezala ze mna dziewczyna, ktora na poczatku zeszlego roku poronila w 7-ym chyba miesiacu - i rodzila to dziecko normalnie sn, nie wyobrazam sobie rodzic wiedzac ze dziecko nie zyje  :headbang: ale miesiac temu ta sama dziewczyna urodzila sliczne zdrowe blizniaki  :jejeje:

kasiad

Cytat: vobi w 31 Mar 2009, 10:37:52
masakra... jak bylam w szpitalu, to lezala ze mna dziewczyna, ktora na poczatku zeszlego roku poronila w 7-ym chyba miesiacu - i rodzila to dziecko normalnie sn, nie wyobrazam sobie rodzic wiedzac ze dziecko nie zyje  :headbang: ale miesiac temu ta sama dziewczyna urodzila sliczne zdrowe blizniaki  :jejeje:

tej dziewczynie z materiału też kazali rodzić naturalnie, ale ona powiedziała, żeby zrobili jej cesarkę...
ja też nie wyobrażam sobie rodzenia martwego dziecka :(

foszek

Smutne temat, dziewczyny nie ogladajcie takich rzeczy, po co sie dolowac, na codziienn jest tyle innych smutkow...

Wroce do karmienia butla: jak mam @ to mam mniej pokarmu, wiec przez tydzien karmilam malego butelka na noc, nic a nic nie wplynelo to na sen F., budzi sie o 1:30 i tak kolo 4 na jedzenie, bez wzgledu na to czy podaje mu piers czy butle, ponoc kaszka tez mial to zmienic, a nie zmienila.

Dodany tekst: wto 31 mar 2009 09:57:47 GMT-1

Chcialabym taka ksiegarnie w DE
http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93227,6284702,Dzieciece_czytanie.html

vobi

Cytat: foszek w 31 Mar 2009, 10:56:40
Smutne temat, dziewczyny nie ogladajcie takich rzeczy, po co sie dolowac, na codziienn jest tyle innych smutkow...

foszek, ja specjalnie nie pisalam na plotach zeby ciazowek niepotrzebnie ne frustrowac, ale tez trudno wylaczac TV czy zamykac gazete jak sie smutny temat pojawi, zamykanie oczu na rzeczywistosc nie pozwala uniknac problemow ;)

Dodany tekst: 31 Mar 2009, 11:00:50

Cytat: foszek w 31 Mar 2009, 10:56:40
Chcialabym taka ksiegarnie w DE
http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93227,6284702,Dzieciece_czytanie.html

faktycznie swietna!

Kasia

Cytat: vobi w 31 Mar 2009, 10:04:40

ostatnio podobnie pomyslałam jak jedna z połoznych na szkole rodzenia powiedziała że niedawno adoptowała dwójke dzieciaczków.

w pracy same ciężarne, rodzacę i sliczne noworodki

a w domu pustka była :(

podziwiam że dała rade wykonywac taką a nie inną prace - mi by chyba serce pękło :(

aja

a ile powinno wypijać 4mc dziecko -
mamy te karmiące sztucznym! ( na opakowaniu jest chyba skala - ile przygotować?)

kasiad

Cytat: vobi w 02 Kwi 2009, 23:30:59
6 x 150 ml

tu masz caly "schemat" :)
http://www.bobovita.com.pl/cms/images/clipart/File/schematy/schemat_zywienia_niemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf

jeśli 4 miesięczne dziecko powinno zjadać 6x150 ml czyli 900 ml, to jak to ma się do tego, że mój Olek ma 3,5 tygodnia, a już zjada po 800 ml !
to ile On będzie zjadał, jak będzie miał 4 m-ące?  :padam:

aja

dzięki!

kupiłam te płyty "muzyka BObasa" ale to nie o to mi jeszcze chodzi
muzyka ładna ale to są same melodie a ja szukam piosenek

eva_luna

Cytat: kasiad w 03 Kwi 2009, 09:18:01
jeśli 4 miesięczne dziecko powinno zjadać 6x150 ml czyli 900 ml, to jak to ma się do tego, że mój Olek ma 3,5 tygodnia, a już zjada po 800 ml !
to ile On będzie zjadał, jak będzie miał 4 m-ące?  :padam:

te schematy sa do bani!!! Toska ma prawie 4 m-ce a zjada max 620 na dobe!!!! potrafi zjesc od 40 do 130 ml na jedno posiedzenie, zalezy od jej nastroju. Dodam, ze pilnuje zeby przerwy m-dzy posilkami trwaly mniej wiecej 3 godz.

A mamy sukces jedzeniowy:-) Toska jada o 23, potem 2-3 i potem rano. Postanowilam zlikwidowac to nocne karmienie w poniedzialek i pierwszej nocy plakala 15 min (dostala wode zamiast mleka), 2 i 3 nocy wypila wode i poszla spac a dzis wogole sie nie obudzila!! dopiero o 4.30 :) Teraz powolutku bedziemy przesuwac ta 4.30. Jednak jest cos na rzeczy, ze ten posilek to przyzwyczajenie a nie glod...

kasiad

Cytat: eva_luna w 03 Kwi 2009, 10:08:49
Toska ma prawie 4 m-ce a zjada max 620 na dobe!!!!

mój Mały zjadał 600 ml jak miał 2 tygodnie  :padam:
to ja nie wiem co się dzieje z Olkiem, że tyle je :(

Dodany tekst: 03 Kwi 2009, 10:27:09

Cytat: eva_luna w 03 Kwi 2009, 10:08:49

A mamy sukces jedzeniowy:-) Toska jada o 23, potem 2-3 i potem rano. Postanowilam zlikwidowac to nocne karmienie w poniedzialek i pierwszej nocy plakala 15 min (dostala wode zamiast mleka), 2 i 3 nocy wypila wode i poszla spac a dzis wogole sie nie obudzila!! dopiero o 4.30 :) Teraz powolutku bedziemy przesuwac ta 4.30. Jednak jest cos na rzeczy, ze ten posilek to przyzwyczajenie a nie glod...

Oluś nie daje się oszukać, wypije wodę, a po 15 minutach chce jeść :(