Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

marax

Cytat: aja w 24 Mar 2009, 22:32:22
ja tak - ale nie wszytsko co jest w książce - np. masuje stopy mojemu Paniczowi

ja kupiłam takie literki - wyglądają bardzo fajnie tylko że zamówiłam kolorowe a wydaję mi się że w jednym kolorze wyglądałyby o wile lepiej! na tle zdjecia troszkę widać...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

super te twoje literki gdzie je zamawialas? foszkowe zdjecie mi sie jakos powiekszyc nie chce:(

aja

aja

dziewczyny a maci edo polecenia jaieś płyty z muzyką BOBASA cokolwiek ale coś miłego dla ucha - kupiłam 3 płyty w empiku tak na szybko i to jest jakas trgedia -
1.dziecięce disco polo - tak to jednym słowem można ując
a dwie pozostłe to kołysanki "starych"zespołów i ... okropne

Angie

aja wiem że dziewczyny pisały kiedyś właśnie o płytach zatytułowanych Muzyka bobasa.

Zakodowałam to sobie bo sama chcę kupić :)

http://www.allegro.pl/item591387079_muzyka_bobasa_swiatowy_hit_super_promocja.html

A jakie bajki czytacie małym dzieciom??

marax

ja czytam swojej "choroby wewnetrzne" Kokota :) musze sie uczyc i mala lubi slyszec moj glos.Musze przestac juz niedlugo bo psycholog sie w telewizji ze to moze zaklucic rozwuj dziecka tz taka literatura nie na poziomie lol

zuzia

Angie

To może ja będę czytać podręczniki prawnicze i kodeksy  :knuje:. M. już się smieje, że to będzie ją usypiać,

bo ja mam taki sposób na uczenie, że gadam do siebie  :mocking:, więc zawsze uczę się powtarzając materiał na głos.

Poza tym Młoda siłą rzeczy chodzi ze mną na uczelnię, a tam się też o prawie nasłucha  :mocking:

kasiad

Cytat: aja w 24 Mar 2009, 22:32:22

ja kupiłam takie literki - wyglądają bardzo fajnie tylko że zamówiłam kolorowe a wydaję mi się że w jednym kolorze wyglądałyby o wile lepiej! na tle zdjecia troszkę widać...

aja a ile za nie płaciłaś bo nie mogę na stronie znaleźć ceny?

dodam że literki jak i ramki prezentują się wspaniale :)

marax

mojej sie medycyna nei spodobala wzolnila mnie po 3 tyg ze studiowania

Angie

Cytat: maraxela w 27 Mar 2009, 15:46:32
mojej sie medycyna nei spodobala wzolnila mnie po 3 tyg ze studiowania

No to może moja pójdzie w moje ślady skoro z taką cierpliwością tego wysłuchuje  :mocking:

foszek

Ja czytam wierszyki w stylu: lokomotywa, murzynek bambo, kaczka dziwaczka...

gatka2804

Cytat: foszek w 27 Mar 2009, 16:17:06
Ja czytam wierszyki w stylu: lokomotywa, murzynek bambo, kaczka dziwaczka...

wlasnie zwrocilam uwage na ta pyzata glowke pokazujaca ilosc zebow. Piosenka idzie tak:

szczotka, pasta, kubek ciepła woda. Tak sie zaczyna wileka przygoda... :dance:

To tak a'propos roznych wierszykow. Poza tym ze czytamy, mamy od tesciowej troche dzieciecyh przebojow na plytach wiec u nas tez spiewanie odchodzi  ;)

kasiad

Cytat: Angelos w 27 Mar 2009, 14:42:53

A jakie bajki czytacie małym dzieciom??

My wczoraj kupiliśmy dla Olka książeczkę "200 bajeczek" żeby Mu w kółko o kupkach, zupkach i pieluchach nie opowiadać :D

Dodany tekst: sob 28 mar 2009 10:43:47 GMT-1

Cytat: Angelos w 27 Mar 2009, 14:42:53
aja wiem że dziewczyny pisały kiedyś właśnie o płytach zatytułowanych Muzyka bobasa.

Zakodowałam to sobie bo sama chcę kupić :)

http://www.allegro.pl/item591387079_muzyka_bobasa_swiatowy_hit_super_promocja.html

nad tą płytą również się zastanowię :)

nionczka

Ja czytam Brzechwe i Tuwima co mi mama w styczniu z Warszawy przywiozla, zeby wnuczke na obczyznie dobrze wychowac :-). A w sumie czesciej jej recytuje te wierszyki bo tak nam wygodniej. Bo ja do niej musze tylko po polsku nawijac a sama po polsku nie czytam (oprocz Strefy ma sie rozumiec).

foszek

kurcze 140 zl za wszystkie plytki to troche duzo :(

vobi

foszek, ale chyba nie warto kupowac wszystkich, IMHO przynajmniej...

a co do czytania - kupilismy kiedys dla Hani kilka ksiazek z krotkim bajkami/basniami  (proza), ale do niej jakos "nie przemawiaja"  :rotfl: natomiast wiersze Brzechwy czy Tuwima jak najbardziej - to chyba wynika z faktu, ze czytajac wiersze mozna sie bawic intonacja, przy prozie jest to trudniejsze...

foszek

Cytat: vobi w 29 Mar 2009, 23:25:07
foszek, ale chyba nie warto kupowac wszystkich, IMHO przynajmniej...

a co do czytania - kupilismy kiedys dla Hani kilka ksiazek z krotkim bajkami/basniami  (proza), ale do niej jakos "nie przemawiaja"  :rotfl: natomiast wiersze Brzechwy czy Tuwima jak najbardziej - to chyba wynika z faktu, ze czytajac wiersze mozna sie bawic intonacja, przy prozie jest to trudniejsze...
U Felixa podobnie :D

nionczka

Ja Brzechwe to anwet spiewam czasem!

vobi

ja tez czasem spiewam - te piosenki ktore pamietam z "Akademii Pana Kleksa"  :rotfl:

gioseppe

Cytat: dragonfly w 27 Mar 2009, 14:46:20
ploty ;D
musze sprobowac :)

u Was tez taki ciezki dzien?
ja juz myslalam ze sie skoncze nerwowo, dzisiaj ryk non stop, krotka przerwa rano a potem godzina snu
książe zapodal mi niezla szkole
a na koniec dnia mnie olał przed kąpielą
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

dragonfly

gios - chyba sie dzieciory umowily bo moja laska przeszla sama siebie dzisiaj....

nionczka

nasza tez dzisiaj fajna nie byla... a w sobote za to przespala w nocy 7,5 godziny ciurkiem!

gioseppe

to mnie pocieszylyscie :)  :beer:

o rany nionczka, az 7.5h? a Wy dalej tylko na piersi? :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

Cytat: gioseppe w 30 Mar 2009, 22:03:51
to mnie pocieszylyscie :)  :beer:

o rany nionczka, az 7.5h? a Wy dalej tylko na piersi? :)

Tak, ale niestety w niedziele znowu wrócila do cyklu 4 godzinnego.

A skoro juz jestesmy w temacie piersi i spania. Przeczytalam na jednym forum, ze 3 miesieczne dziecko, ktore pije tylko mleko modyfikowane moze przespac cala noc podczas gdy to karmione piersia bedzie sie jeszcze budzic kilkakrotnie w ciagu nocy. Aktrat bylam zmeczona ciezka noca i pomyslalam, ze moze warto by przejsc na butle w takim razie i chrzanic te cycki. Ale w tym momencie uswiadomilam sobie, ze portal jest Nestlé i poczulam sie manipulaowna. Ja wiem, ze dzieci na butli spia lepiej, ale bez przesady. Ten tekst byl napisany, zeby manipulowac takimi zmeczonymi mami jak ja.