Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

nionczka

Cytat: brawurka w 12 Mar 2009, 16:56:13
Iga teraz nosi ubranka w które Maja sie nie mieścila wcale. te na 50 są za male, nosi na 56 i 62 niektóre.
a Ile Irene waży?

2 tygodnie temu dobilysmy do 5 kg, ale na dlugosc miala jeszcze 54 cm. No, ale majac na uwadze fakt, ze ja ze swoimi 165 cm jestm najwyzsza kobieta w jej rodzinie czego innego mozemy sie spodziewac?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

brawurka

to Iga wzrostem też jakos  tak bedzie ale 5 kg nie ma, ale ma 3 tyg

eva_luna

a my wczoraj Tosie zwazylismy i wazy 5700  :jupi: Narazie wzrostu nie zmierzyli bo znow powiedzieli, ze dopiero po 2 usg bioderek. A na dlugosc pieknie sie wyciagnela (ciuszki 68 sa akurat). Wage sprawdzilam na siatce centylowej i jest w 50 centylu, sredniaczek :D

aja

a my dzisiaj pierwszy raz usłyszeliśmy Młodego w nocy - fakt że płacz trwał może ze dwie minuty ale jaka to była dla nas nowość :)
chyba go brzusio zabolał bo nie dość że jadłam wczoraj pizze to i ziemniaków smażonych i to z cebulą bo moja mateczka wymyśliła że doda dla smaku -
a ja chyba przejde się do przychodni bo mi go wczoraj na szczepieniu nie zwazyli :(
ciekawe czy wezmą mnie za świruskę?

vobi

Dziewczyny, moze zrobimy sobie osobny watek z "pomiarami" maluchow, bo widze ze czesto sie kwestia pojawia w roznych watkach... tylko mysle, ze najlepiej by bylo dla kazdego dziecka jeden post, ktory sie potem edytuje albo kopiuje i uzupelnia, zeby bylo widac jak rosnie... co Wy na to? Czy nie chcecie az tak dokladnie opisywac publicznie rozwoju swoich maluchow?

nionczka

Cytat: vobi w 13 Mar 2009, 10:57:29
Dziewczyny, moze zrobimy sobie osobny watek z "pomiarami" maluchow, bo widze ze czesto sie kwestia pojawia w roznych watkach... tylko mysle, ze najlepiej by bylo dla kazdego dziecka jeden post, ktory sie potem edytuje albo kopiuje i uzupelnia, zeby bylo widac jak rosnie... co Wy na to? Czy nie chcecie az tak dokladnie opisywac publicznie rozwoju swoich maluchow?

jestem za. dla mnie waga i dlugosc dziecka to zadna tajemnica.

marax

a po co te pomiary? kazde dziecko przeciez rozwija sie inaczej -takie porownywanie tylko stresuje .Pozniej sadza sie dziecko na sile bo synek pani jadzi juz siedzi ............

nionczka

pomiary jako ciekawostka. kto chce niech sie stresuje. ja tam sie ciesze, ze mi dziecko wolno rosnie...

Kasia

ja sie stresuję ze te dzieci takie duze a ja takie małe bodziaki kupiłam lol lol lol lol

brawurka

kasia Iga z tych najmniejszych juz wyrosła. vobi to otwieraj wątek, wpisze też Majke

Kasia

Cytat: brawurka w 13 Mar 2009, 15:35:54
kasia Iga z tych najmniejszych juz wyrosła. vobi to otwieraj wątek, wpisze też Majke

no właśnie

jestem pewna że niepotrzebnie kupiłam 10 bodziaków w rozmiarze 56
trudno, strata niewielka bo za grosze kupiłam :)

może byc tak że mały od razu w nie nie wejdzie, któreś dziecko strefowe urodziło się na 58cm długie ;)

a mój mały podobno dość duzy jest wg. USG i macanka

no zobaczymy, jeszcze ok. 3 miesiecy :)

brawurka

Maja miała 62 cm,3940 g :)

foszek

Ja bym sie tak tymi rozmiarami nie przejmowala, maly ma juz 71 cm a ostatnio ubralam mu koszulke rozmiar... 50 :D

abkasia

no bo rozmiar, rozmiarowi nie rowny.. mam jedno body na 74 a wyglada gora na 62 ;)

nionczka

My dostalismy komplet sukienka, spodnie i czapeczka wszystko rozmiar 6 m-cy. Spodnie nosimy od ponad miesiaca, sukienka jeszcze o wiele za duza a czapeczka to mi w ogole na rok wyglada. A to komplet :-)

foszek

Cytat: nionczka w 14 Mar 2009, 13:01:11
My dostalismy komplet sukienka, spodnie i czapeczka wszystko rozmiar 6 m-cy. Spodnie nosimy od ponad miesiaca, sukienka jeszcze o wiele za duza a czapeczka to mi w ogole na rok wyglada. A to komplet :-)
ja tak mialam ze spodniami(noszone teraz) sweterkiem (dobry jak mial miesiac) skarpetki-buciki(jeszcze poczeka) a na czapeczke sie nie zalapal, za mala od poczatku

marax

mam problem w co ubrac mala do chrztu jakie sa teraz zwyczaje? takich becikow to juz sie chyba nei nosi.Bedziemy chrzcic na swieta wielkanocne mala bedzie miala wtedy 2,5 miesiaca-nie wiem jaka bedzie pogoda w co ja ubrac?

Kasia

maraxela teraz jest taki wybór ciuszków że góowa mała :)

mi osobiście beciki sie nie podobają, bardziej widze jakiś kombinezon lub kurteczkę

mój chrzesniak w zeszłym roku na wielkanoc był ubrany w niebieski garniturek (nie kazdemu to sie podoba)
+ zwykły codzienny niebieski kombinezon

całą msze był w kombinezonie, tylko na samo chrzczenie mu go zdjelismy :)
i wtedy dopiero było widac ten garniturek

wogóle dzieciaki sobie spokojnie w wózkach spały, przykryte kocykami, całkiem normalnie :)

marax

szkoda mi troche pieniedzy na specjalny jakis plaszczyk za 100 zl na jeden raz i pod to trzeba kupic jeszcze sukieneczke za 100 zl a to wszytko na jeden raz.Nigdy nie bylam chrzesna nie wiem nawet jak to sie odbywa.Mozna w normalnym kombinezonie dziecko trzymac ?

Kasia

maraxela możesz ubrac dziecko jak chcesz :)
wiele osób ubiera w najzwyklejsze ciuszki np. białego koloru
ważne aby świece kupić :)

chrzest to najzwyklejsza msza z 5 czy 10 minutowym obrzedem chrztu :)

gioseppe

a wlasnie
dziecko sie trzyma cala msze, nie?:)
nie ma opcji wozek :D
dobrze ze beda 4 osoby do trzymania
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

Kasia

gioseppe jest normalnie opcja wózek

własnie pisała że dzieciaczki to sobie spokojnie spały na w wózkach lub na kolenach rodziców
sam chrzest to trwał chwilkę

reszta to normalna msza :)

vobi

maraxela, mozna w normalnym kombinezonie, tylko dobrze by bylo zeby jakis jasny byl. No i wozek tudziez fotelik tez mozna w kosciele wykorzystac, dziecko trzyma sie na rekach podczas samych obrzedow chrztu (w sumie moze z 15 minut), poza tym spokojnie moze sobie lezec w wozku lub foteliku (pod warunkiem ze bedzie miejsce obok lawki, bo to tez od kosciola zalezy)

gioseppe

Cytat: Kasia w 16 Mar 2009, 10:30:43
gioseppe jest normalnie opcja wózek
własnie pisała że dzieciaczki to sobie spokojnie spały na w wózkach lub na kolenach rodziców
sam chrzest to trwał chwilkę

no tomoze rzeczywiscie wezmiemy fure ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

Kasia

Cytat: gioseppe w 16 Mar 2009, 10:49:29
no tomoze rzeczywiscie wezmiemy fure ;)

mo pewnie :)
maluchowi bedzie wygodniej to i się stresować nie bedzie

tylko jedna GŁUPIA rada !!!!!!!!!!!!!!!
Lepiej sobie wcześniej zająć dobre miejsce, więc lepiej wysłać kogoś na pogoń za miejscem czyli tzw. bieg z torebką lol lol lol

Nam sie udało dobrze usiąść ale inni rodzice musieli siedzieć np. w dalszych ławkach co już wygodne nie było