Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: konwalia w 01 Cze 2011, 14:14:12inne czarne jakie znalazłam to aventu za ponad 100zł, a to już za dużo do trzymania wody moim zdaniem
tak samo rewelacyjnie trzyma jak i to z TT jak sadze, bo posiadam ;D jakbym opakowala w 3 reklamowki to tak samo by trzymalo lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Justynna

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 01 Cze 2011, 13:50:56
tak samo rewelacyjnie trzyma jak i to z TT jak sadze, bo posiadam ;D jakbym opakowala w 3 reklamowki to tak samo by trzymalo lol
czyli po prostu te termo-opakowania tak mają, a ja tu oczekuję nie wiadomo czego :D

Dodany tekst: 01 Cze 2011, 14:38:27

Cytat: konwalia w 01 Cze 2011, 13:14:12
ale pasuje mi kolorem do wózka lol
inne czarne jakie znalazłam to aventu za ponad 100zł, a to już za dużo do trzymania wody moim zdaniem
no jak pasuje to musisz je mieć :D

didi_loczek

Moim zdaniem o d...ę potłuc te termo opakowania. Po pewnym czasie wlewałam po prostu wrzątek do butelki, okręcałam tetrą i jak przyszło do robienia mleka woda była już okej :D

zwierzatko_mojej_mamy

no to ja wrzucam wrzatek, w to opakowane daje i jak przychodzi do robienia to jest OK ;) a opakowanie trzymam, bo poreczne i miesci mi 2 butle i smoczek ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

iksa_nl

Mam dwa pytania:

1) jak dlugo sie oliwkuje maluchy po kapieli? tzn. kiedy sie zaprzestaje tego rytualu?

2) poki co Mlody po kapieli i oliwkowaniu dostaje flaszke z manna i idzie spac. Pojawil sie zab wiec powinnam go umyc po jedzeniu ale on czasem zasypia w trakcie wiec nie chce juz go budzic gmeraniem w buzi szczoteczka na paluchu... kiedy zmienia sie rytual kapiel-kolacja-sen na kolacja-kapiel-sen?

aniak1211

iksa_nl
Ja dlugo oliwkowalam mala,
na pewno miala ponad 2 latka ;)

Co do zabka-jak mala usypiala przy jedzeniu to po prostu jej nie mylam;D
Nawet za jednego sie nie zabieralam ;)

konwalia

iksa nie oliwkowałam, tzn smaruję teraz główkę, bo ma ciemieniuchę
skórę ma ok(kremowałam tydzień po szpitalu, bo miala suchą i koniec)

ziuta

Cytat: iksa_nl w 22 Sie 2011, 10:42:511) jak dlugo sie oliwkuje maluchy po kapieli? tzn. kiedy sie zaprzestaje tego rytualu?
Nigdy nie oliwkowałam. Po co? Jak miał parę razy suchą skórę, smarowałam kremem. Zazwyczaj skóra była normalna, więc nie widziałam potrzeby oliwienia ;)

fasolka1980

ja tez nigdy nie stosowałam oliwki

Justynna

iksa_nl, nie używałam wcale oliwki, smarowałam przez jakiś czas emulsją z Emolium, bo M. miał suchą skórę.
Jeżeli dziecko nie ma problemów ze skórą to bym niczym nie smarowała :)

Lwica

Ja mojej parki też nie smarowałam. Chyba, że miejscowo pojawiało się przesuszenie skóry to wtedy krem nawilżający.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

iksa_nl

dzieki za odp. na pyt. 1 :)
a jak z pyt. 2 - zmiana rytualu ze wzg. na mycie zebow?

zosia2007

Cytat: iksa_nl w 22 Sie 2011, 14:26:58a jak z pyt. 2 - zmiana rytualu ze wzg. na mycie zebow?
nie pomoge bo nadal nie potrafie Pawla przestawic ;)

aja

a co się stosuje na ciemieniuchę ? coś było dobrego i nie pamiętam co

zosia2007

Cytat: aja w 22 Sie 2011, 14:28:18
a co się stosuje na ciemieniuchę ? coś było dobrego i nie pamiętam co
ja mialam ciemieniuszke skarb matki - nie pomoglo, kupilam pozniej pianke do mycia glowy mustelli ale zanim zaczelam uzywac ciemieniucha sama zeszla :D

Justynna

aja, miałam Oceanic AA Ja i Mama "Krem na ciemieniuchę", użyłam kilka razy i przeszło :)

konwalia

ja własnie musze cos kupic, bo małej sie zrobiła

iksa_nl

tez mialam skarb matki ale troche to trwalo zanim zeszla...

zosia ale nie masz z tego tytulu jakichs wyrzutow sumienia widze? ;)
strasza tych rodzicow ta prochnica hehehe

zosia2007

Cytat: iksa_nl w 22 Sie 2011, 15:59:56zosia ale nie masz z tego tytulu jakichs wyrzutow sumienia widze?
strasza tych rodzicow ta prochnica hehehe
szczerze sie przyznam ze o prochnice sie bardzo boje bo ja jako roczniak mialam straszna prochnice i pozniej mialam duze stloczenie szczeki i musialam aparat nosic, boje sie zeby P tak nie mial ale nie jestem w stanie go zbudzic po mleku zeby umyl zeby bo pozniej mi do 24 bedzie skakal. powoli chcialabym to zmienic ale na tyle na ile P mi pozwoli bo nie chce tracic wieczorow :(
moje dziecko i tak w dzien spi tylko max 1 godz i wstaje codziennie 6-7 rano wiec te wieczory to dla mnie wybawienie

zuzia

Cytat: golinda w 22 Sie 2011, 13:03:10
ja raz posmarowałam to takie jej pryszcze wyszły, że hoho :D

nie smaruję niczym
to tak jak u nas.
czasem przy zmianie wody posmaruję M. balsamem/kremem

aniak1211

Cytat: konwalia w 22 Sie 2011, 14:44:12
ja własnie musze cos kupic, bo małej sie zrobiła
Mocno nasmaruj oliwa,zaloz czapeczke na godzine,dwie,
umyj i wyczesz szczoteczka,jeszcze na mokro:)
Dominice po jednym razie przeszlo a miala juz taka "stara".

konwalia

aniak  :beer: na razie tylko oliwkuję ale g..... to daje
spróbuję tak, najgorzej że moja czapki nie trawi

ddu

wiecie, z tą ciemieniuchą i oliwką.... helenie oliwka absolutnie nie pomagała i lekarka mi powiedziała, że to przecież oczywiste, bo oliwka zamyka pory i jest jeszcze gorzej...
dostałam jakąś maść

aniak1211

Bo tej oliwki trzeba naprawde duzo dac,
skorka sie wymoczy,odmoczy i wystarczy dobrze wyczesac:)
U nas pomoglo:)

mobka

Kuba nie je juz butli w ogole. Mleka nie pije. Jedynie w kaszy przemycam. O 19 je kasze, 19:30 kapiel z myciem zebow. Mycie zebow to maks 15sek.Moja dentystka powiedziala, ze wazne, ze chociaz troche sa przecierane. A no i mycei zebow jest na poczatku kapieli, pozneij dostaje jeszcze do reki szczoteczke i tez zawsze sobie cos pomajta.
A co do spania, to Kuba zawsze byl spiochem, a ostatnio ma tylko jedna drzemke, w domu ok. 2h, na spacerze 1h, wstaje 6-7, spac idzie 20-20:30. Pewnei spalby jeszcze drugi raz ok. 17-18, ale mu nie pozwalamy.