Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

aja

eva a zdjecie Tośki nam pokazesz?
nie wiem ale dla mnie pampersy 4 i 4+ są też rewelacyjne -
3 pampersów nie używaliśmy bo wówczas lepiej sprawdzały się 3 HUggisy!

abkasia

u nas tez 3 huggisy lepszesa niz 3 pampersy

sonatina

Ja ostatnio skusiłam się na pampersy 5 a używaliśmy jak dotąd przeważnie huggisy. No i wynik taki, że przeciekają bokiem i są jakieś takie krótkie. Nie nadają się dla Ignaca. Juz się nie mogę doczekać kiedy dokończymy paczkę i wracamy do sprawdzonych huggies!

marax

ja jakos nie przepadam za haggies -jeszcze badziej sie malej wbijaly w udka

brawurka

każdy widać musi sam sprawdzić, nie kupuje huggies bo mają duże rzepy i obcieraly Majcenogi

aniak1211

sonatina
Juz 5 kupilas???
Moze przeciekaja bo za duze???

Ja dopiero pierwsza paczke kupilam 4+
jeszcze nie uzywalam bo mam 4
ale moja Dominika jeszcze do 9 kilo nie dobila ;)

marax

Cytat: aniak1211 w 05 Cze 2009, 13:03:33
sonatina
Juz 5 kupilas???
Moze przeciekaja bo za duze???

Ja dopiero pierwsza paczke kupilam 4+
jeszcze nie uzywalam bo mam 4
ale moja Dominika jeszcze do 9 kilo nie dobila ;)
ja tez uzywam juz 4+ i nic nie przecieka moja ma uda jak moj biceps

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: brawurka w 05 Cze 2009, 12:53:05
każdy widać musi sam sprawdzić, nie kupuje huggies bo mają duże rzepy i obcieraly Majcenogi

przeczytalam i mysle sobie - co to za firma "MAJCANOGA" lol lol lol tak jak z ta nacudja lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

brawurka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 05 Cze 2009, 13:13:28
przeczytalam i mysle sobie - co to za firma "MAJCANOGA" lol lol lol tak jak z ta nacudja lol lol

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

foszek

A podajecie malucha jakies witaminy? Tesciowa molestuje mnie zeby podawac malemu B1, bo ona podawala swoim dziecia od poczatku wit C, D i B1

marax

Cytat: foszek w 07 Cze 2009, 20:42:08
A podajecie malucha jakies witaminy? Tesciowa molestuje mnie zeby podawac malemu B1, bo ona podawala swoim dziecia od poczatku wit C, D i B1
NIC nie podaje nie sadze zeby byla taka potrzeba

foszek

wit D tez nie podajesz ? W DE podaje sie ja do konca 1 roku.

marax

Cytat: foszek w 07 Cze 2009, 20:45:47
wit D tez nie podajesz ? W DE podaje sie ja do konca 1 roku.
mowilam o podawaniu b1 i c

nionczka

my podajemy D, jak nie zapominamy. podajemy bo takie jest zalecenie lekarza. z wlasnej inicjatywy niczego bym nie podawala oczywiscie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

wit D podaje ale zapominam czasami

nionczka

a C podajemy w owocach  ;-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

Cytat: nionczka w 07 Cze 2009, 20:54:26
a C podajemy w owocach  ;-)
no wlasnie teraz jest lato trzeba z tego korzystac

aniak1211

A do kiedy podaje sie wit D ???
Poza nia nic wiecej nie podaje a tesciowe mialy dzieci jakies 30 lat temu ;)
teraz inaczej wychowuje sie dzieci ;)

dragonfly

ja nie podaje D, bo podobno jak mlode jest na proszkowym mleku to dam jest dodawane, tak mi polozna powiedziala tutejsza....

kasiad

Cytat: dragonfly w 07 Cze 2009, 21:52:41
ja nie podaje D, bo podobno jak mlode jest na proszkowym mleku to dam jest dodawane, tak mi polozna powiedziala tutejsza....

dragon
pomimo, że Olek jest na mleku modyfikowanym i że faktycznie jest do niego dodawana wit. D nam lekarka kazała podawać do ukończenia 1 r. ż.
w mleku modyfikowanym jest tej wit. po prostu za mało
chyba, że są bardzo słoneczne dni, wtedy kazała robić przerwy

marax

Cytat: kasiad w 08 Cze 2009, 06:15:30

dragon
pomimo, że Olek jest na mleku modyfikowanym i że faktycznie jest do niego dodawana wit. D nam lekarka kazała podawać do ukończenia 1 r. ż.
w mleku modyfikowanym jest tej wit. po prostu za mało
chyba, że są bardzo słoneczne dni, wtedy kazała robić przerwy
to moze tez zalezec od tego jakie mleko podajesz moze w twoim jest tej witaminy wiecej ?

vobi

To chyba zalezy od lekarza - ja tez pytalam "mojego" pediatre czy ilosc witaminy D jaka Hania dostaje z mlekiem (od urodzenia pije sztuczne) nie jest wystarczajaca, ale powiedzial ze w naszym klimacie to nie wystarczy (a nie pytala jakie mleko pije, wiedziala tylko ze HA) i kazala wit.D podawac niezaleznie (1 kropelke/dziennie). Podaje jej te kropelki jak pamietam, a z tym roznie bywa :hmm:

marax

Cytat: vobi w 08 Cze 2009, 09:24:26
To chyba zalezy od lekarza - ja tez pytalam "mojego" pediatre czy ilosc witaminy D jaka Hania dostaje z mlekiem (od urodzenia pije sztuczne) nie jest wystarczajaca, ale powiedzial ze w naszym klimacie to nie wystarczy (a nie pytala jakie mleko pije, wiedziala tylko ze HA) i kazala wit.D podawac niezaleznie (1 kropelke/dziennie). Podaje jej te kropelki jak pamietam, a z tym roznie bywa :hmm:
mysle ze co kraj to obyczaj .Ja tez czesto zapominam dawac malej tej witaminy.Badam ja czasami w ramach cwiczen przypominawszych i cech krzywicy nie ma :)

kasiad

Cytat: vobi w 08 Cze 2009, 09:24:26
To chyba zalezy od lekarza - ja tez pytalam "mojego" pediatre czy ilosc witaminy D jaka Hania dostaje z mlekiem (od urodzenia pije sztuczne) nie jest wystarczajaca, ale powiedzial ze w naszym klimacie to nie wystarczy (a nie pytala jakie mleko pije, wiedziala tylko ze HA) i kazala wit.D podawac niezaleznie (1 kropelke/dziennie).

właśnie o to chodziło
nam lekarka kazała podawać 2 kropelki dziennie bo Olek jest duży i szybko rośnie

Dodany tekst: pon 08 cze 2009 08:45:34 GMT-1

Cytat: maraxela w 08 Cze 2009, 08:56:13
to moze tez zalezec od tego jakie mleko podajesz moze w twoim jest tej witaminy wiecej ?

to nie od tego zależy jakie mleko podaję tylko tak jak napisała vobi bardziej chodzi o klimat

marax

Cytat: kasiad w 08 Cze 2009, 09:44:41
właśnie o to chodziło
nam lekarka kazała podawać 2 kropelki dziennie bo Olek jest duży i szybko rośnie

Dodany tekst: pon 08 cze 2009 08:45:34 GMT-1

to nie od tego zależy jakie mleko podaję tylko tak jak napisała vobi bardziej chodzi o klimat
no w porzadku ale ja mysle ze ocieplenie jeszcze nie jest na tyle duze aby w niemczech dragon miala klimat jak w hiszpanii-teoretycznie zalecenia powinny byc identyczne bo nasze strefy klimatyczne nie roznia sie chyba znacznie