Kto nie tańczy walca na pierwszy taniec?:)

Zaczęty przez tiliam, 02 Wrz 2007, 18:51:19

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tiliam

Czy tylko ja nie tańczę pierwszego tańca walcem?:) niestety nie umiemy z moim mężem in spe, a za bardzo czasu na wspólną naukę i możliwości też nie mamy :oops:
zamiast kiczowato zatanczonego walca postanowilismy ze zatanczymy normalnie - po ludzki cokolwiek, ale nie zaden taniec towarzyski..
jak to jest u Was?/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

sierpniowajulka

my nie tańczyliśmy walca. Co prawda mieliśmy okazję, by się go nauczyć, ale doszliśmy do wniosku, że:
1 - większość par tańczy walca, a my na siłę nie chcemy być większością.  ;-)
2 - utwór, do którego chcieliśmy zatańczyć nijak się miał do walca
3 - chcieliśmy pokazać coś od siebie
4 - chcieliśmy, by ten taniec sprawił przede wszystkim NAM radość
5 - nie chcieliśmy wyglądać jak roboty, które nieudolnie naśladują kroki walca (co się w nerwach niekiedy parom zdarza...)
było magicznie, było pięknie... i goście chwalili (choć gdybyśmy odtańczyli jak roboty, to też zapewne by chwalili).  :)

adrianna79

my tez nie tanczylismy walca. nie ma obowiazku ze pierwszy taniec musi byc w rytmie walca. to jest wasz pierwszy taniec jako zona i maz, wiec na tym sie skoncentrujcie; pierwszy taniec to przeciez nie pokaz umiejetnosci tanecznych.

tiliam

aniak1211

My tez nie tanczylismy nic wyuczonego,tak od siebie,nie bylo tak zle.

zuzia

my też nie zamierzamy tańczyć walca. Nie mieliśmy czasu na naukę a i chęci zbytnio nie. Poza tym znając mnie - i tak ze stresu wszystko bym pokićkala więc nie ma sensu.

strzygula

u nas tez bedzie bez walca. normalny "przytulaniec" i wcale nie jest mi zle z tego powodu bo i tak przerazona jestem tanczeniem na weselu bo jakos mi to chyba nie wychodzi

zuzia

Cytat: "strzygula"bo i tak przerazona jestem tanczeniem na weselu bo jakos mi to chyba nie wychodzi

witaj w klubie. Mój mąż naprawdę dobrze tańczy a ja jak się denerwuję to generalnie mam nogi trochę kolkowate i w ogóle :)

brawurka

my też nie tańczymy walca. na upartego moglibyśmy tańczyć, ale oglądalismy ostatnio jakieś wesele i para tak drętwo tańczyła... wolę coś zwykłego do pokolysania.przynajmniej nie bedzieemy wyglądać jak 2 drętwe szczoty!A z tańcem u nas jest tak, że ja sobie radze, ale N. tylko ze mną umie tańczyć:)

golinda

Cytat: "sierpniowajulka"my nie tańczyliśmy walca. Co prawda mieliśmy okazję, by się go nauczyć, ale doszliśmy do wniosku, że:
5 - nie chcieliśmy wyglądać jak roboty, które nieudolnie naśladują kroki walca (co się w nerwach niekiedy parom zdarza...)
było magicznie, było pięknie... i goście chwalili (choć gdybyśmy odtańczyli jak roboty, to też zapewne by chwalili).  :)

walc wcale nie musi być tańcem robotów, nie wszyscy są z drewna

kalwa

hej,
my też nie będziemy tańczyć walca ani nic innego, będzie zwykły przytulaniec a i tak będę musiała poprowadzić mojego gacha, bo drętwy on niesamowicie, dobrze chociaż ze daje sie prowadzić :)

importerka2008

my naoglądaliśmy się tylu nieudanych prób walca, że głowa boli. jeśli ktoś nie jest stworzony do tańca, to naprawdę większe wrażenie na gościach zrobi tańcząć zwykłego przytulańca, ale z uczuciem i do wspaniałej piosenki, niż walca na drewnianych nogach i z liczeniem na głos.

malutenka

Tańczyliśmy takiego przytulańca, bo jak zaczęliśmy walca ćwiczyć, to wychodziło tak koszmarnie, że goście padliby i umarli ze śmiechu/szoku/strachu  :mrgreen: ale obejrzałam fragment filmu z wesela właśnie z pierwszym tańcem i nie wyglądało tragicznie :)

magdalinska

my tez nie tanczymy walca tylko zwyklego przytulanca, i tak jak Kalwa bede musiala poprowadzic mojego faceta, bo jemu slon na ucho nadepnal i ma dwie nogi drewniane  :lol:  ale uparl sie zeby tanczyc i za nic nie moge go przekonac ani przekupic, zeby sie nie wyglupiac i sobie podarowac ten pierwszy taniec...   :roll:

jo_miekka

Popieram: niech każdy tańczy, co mu w duszy gra! Nam akuart najbardziej gra cha-cha, bo z tańców, które umiemy ona właśnie najlepiej oddaje nasz charakter.
Chociaż nasz instruktor, kiedy dowiedział się, że chcemy cha-chę to najpierw nas wyśmiał, a potem usiłował namówic na walca jednak. Po czym stwierdził, że róbmy, co chcemy, ale na własną odpowiedzialność. Dobrze, że chociaż pochwalił, że faktycznie ładnie nam ta cha-cha wychodzi ;))

wisienka

my nadal sie zastanawiamy ,ale po naszym zapale i chęciach widzę, że wcale nam sie do tego nie pali. Zresztą zawsze to parę złotych zaoszczędzonych na kursie tańca :)  można wydawać na przyjemności :-D ... wydaje mi sie i tak że ten dzień będzie miał za dużo emocji, a ta jedna mniej to już na pewno nerwy będą spokojne, zamiast bać sie skompromitowania :-P

sloneczko84

U nas też nie będzie walca, choć utwór na 1 taniec trochę podchodzi pod walca. Szczerze mówiąc to tańczyć na tyle nie umiemy, żeby jakiś towarzyski zatańczyć, więc będzie zwykły przytulaniec z jakimiś szalonymi figurami  ;-)

ishka82

My też nie tańczyliśmy walca. Tańczyliśmy przytulańca do naszej (bardziej mojej) ukochanej piosenki - "Nothing else matters" Metallica. Goście byli nieco zaskoczeni, ale chwalili  :-D

sierpniowajulka

Cytat: "golinda"
Cytat: "sierpniowajulka"my nie tańczyliśmy walca. Co prawda mieliśmy okazję, by się go nauczyć, ale doszliśmy do wniosku, że:

walc wcale nie musi być tańcem robotów, nie wszyscy są z drewna

i dlatego napisałam "niekiedy" a nie "zawsze"  :-P

Stabilo

My układ taneczny pierwszego tańca uzależniamy od piosenki - nie odwrotnie -  z pewnością będzie to utwór, który dla nas coś znaczy np. wiąże się z początkami naszego związku. Zdecydowanie na liście nie będzie walca:)