Jak zostać Perfekcyjną pania domu - zbiór porad

Zaczęty przez sunflowerka, 11 Gru 2008, 15:55:33

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Gios, matko jak Ty mozesz mieszkać w tych wszystkich zapachach - nie lepiej wietrzyc czesto mieszkanie?
oj, to my byśmy sie  wykonczyli ;) Zwierzu juz probowała lol

a skarpetek to uzywam do pastowania butów - szczególnie tych rajstopowych, duzo szybciej i lepeij niż szczotką

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

salsa no ale ten zapach u mnie to nie taki dymny byl nie? tylko za duzo go sie zrobilo ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 12 Gru 2008, 19:19:18
salsa no ale ten zapach u mnie to nie taki dymny byl nie? tylko za duzo go sie zrobilo ;)

no wąłsnie , duzooooo go było i chyba dlatego, poza tym on tak reaguje nawet na swieczki zapachowe na komary lol
także don worry ;)

wpadniecie? mozecie po spiewać ;)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

papierosowy? nie
a czy zapach był dymny to nie kojarzę ;)

sunflowerka

Ja z domowych zapachów to uwielbiam zapach prania:) A tak generalnie to najlepiej jak jest dobrze przewietrzone mieszkanie i ewentualnie zapalona jakaś przyjemna świeczka zapachowa. Nie znoszę natomiast wszystkich pryskaczy, sprejów i spryskiwaczy, drażnią mnie okrutnie. Przyszła teściowa miała ostatnio taki psikacz w lazience, chyba na baterie, psikał bodajże co 15 min. Jak wchodziłam do łazienki to myślałam, że się uduszę.

goga

a ja znalazłam do kominka zapach kawy - bosko - w całym domu pachnie świeżo zmieloną kawą :)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

giga

Mam w domu wiele skarpet nie do pary.Moi mężczyźni gubią skarpety i nie wiedzą gdzie. :crazy:
Jak nad  tym zapanować??? :pray:

ishka82

Ciekawy wątek :) Tylko ja bym go przeniosła do strefy żonki i kochanki ;) Ja nic nie napiszę, póki co czytam i się uczę :point_lol:

salsa

Cytat: giga w 12 Gru 2008, 19:46:26
Mam w domu wiele skarpet nie do pary.Moi mężczyźni gubią skarpety i nie wiedzą gdzie. :crazy:
Jak nad  tym zapanować??? :pray:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

moze zamontować GPS
ciekawe gdzie oni te skarpety zdejmują  :mocking:

mayagaramond

Cytat: gioseppe w 12 Gru 2008, 09:16:45
Cytat: goga w 11 Gru 2008, 19:41:54
nająć służbę  he he he
i to jest cudny pomysl :P

mozna tez sladem coco chanel zamieszkac w hotelu :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

magdarynka

Cytat: cumberland w 12 Gru 2008, 14:30:06
magdarynka nie kuś...;)

choć faktycznie jak tak myślę to w sumie skarpeta sprawdzala już mi się w życiu w różnych sytuacjach :D :D
ostatnio dość długo jako futerał na aparat cyfrowy......  :rotfl:  :rotfl:

Toz wlasnie ten futeral mi sie przypomnial  :rotfl:

Majeczka

Co do zaginionych skarpetek...
PPD radzila aby przy koszu na czyste pranie zrobic sobie taka mala 'gablotke' z haczykami. jak znajdziesz skarpetke bez pary ta ja tam umieszczasz , latwo bedzie skompletowac kolejne :) jakos tak to bylo
aha i jeszcze
Ja przypalony garnek "ratuję" papką z wody i proszku do prania, albo czasami chwilę w takim przypalonym garze gotuję wodę właśnie z proszkiem do prania . Przypalenizna schodzi cudownie .
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

MagdaG

moja rada zarówno odnośnie tematu "pachnienia" jak i przypalonego garnka - dziś wrzuciłam szmatki kuchenne do starego garnka, zalałam wodą, dosypałam proszku do prania i wybielacza w proszku i pogotowałam. W całym mieszkaniu pachniało proszkiem do prania (coś dla Gioseppe:) ), szmatki wyglądały jak nowe a garnek..... choć jest starszy ode mnie to tak czysty i lśniący w środku chyba jeszcze nie był. Zeszło wszytko, co nazbierało się przez te lata, wszystkie zacieki, przebarwienia itp - czyli trzy korzyści w jednym - pachnące mieszkanko, czyste ściereczki i lśniący garnek:D

marlen_ka

jeśli chodzi o skarpetki, to mamy yaką generalną zasadę, że zaraz po zdjęciu z nóg wkładamy je jedna w druga i nie ma problemu z gubieniem. a jeśli juz czasem sie trafią pojedyncze, to wrzucam je do reklamówki i raz na jakiś czas je segreguje, wtedy większośc z nich da sie połaczyc w pary. Mozna też tak robić jak mój kolega, który ma wszystkie skarpetki takie same i nie ma kłopotu, bo nieważne jakie wyciagnie z szuflady, to sa zawsze do pary

gioseppe

Cytat: salsa w 12 Gru 2008, 19:01:02
Gios, matko jak Ty mozesz mieszkać w tych wszystkich zapachach - nie lepiej wietrzyc czesto mieszkanie?
nie czytala :P
u mnie wieczne przeciagi ;)
bris jest swiezy i delikatny wiec mi pasi
a ten pudelkowy to jest b rzadko uzywany bo wiatrak chodzi jak stary traktor :)
i wiadomo ze ich na raz nie mieszam
te zapachy nie maja nic wspolnego z kadzidlowym stinksem, to jest taka jakby..hm lekka mgielka
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

gioseppe

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 12 Gru 2008, 15:51:23
gioseppe no dymu nie wydziela ;) nie ma tego "posmaku" kadzidla - ja mam wiosenne cos tam - bardziej swiezy niz ciezsze cenamowy swiateczno-zimowe ;)
wywęszę przy najblizszej okazji :)

martullek

Cytat: doda w 13 Gru 2008, 10:18:21

u mnie w domu rodzinnym natomiast były same baby (mama, siostra i ja) i wiadomo - myliły nam sie rajstopy i  takie skarpetki rajstopowe. no bo jak odróżnic czyje jest czyje jak sięwszystko w jednej pralce pierze   :crazy:

myśmy miały na to sposób - ja wiązałam moje skarpetki rajstopowe i rajstopy w stopach, moja mama na górze, a siostra w ogóle

gatka2804

Cytat: MagdaG w 13 Gru 2008, 01:17:11
moja rada zarówno odnośnie tematu "pachnienia" jak i przypalonego garnka - dziś wrzuciłam szmatki kuchenne do starego garnka, zalałam wodą, dosypałam proszku do prania i wybielacza w proszku i pogotowałam. W całym mieszkaniu pachniało proszkiem do prania (coś dla Gioseppe:) ), szmatki wyglądały jak nowe a garnek..... choć jest starszy ode mnie to tak czysty i lśniący w środku chyba jeszcze nie był. Zeszło wszytko, co nazbierało się przez te lata, wszystkie zacieki, przebarwienia itp - czyli trzy korzyści w jednym - pachnące mieszkanko, czyste ściereczki i lśniący garnek:D

A ja bardzo nie lubię zapachu gotujących się ścierek. Moja mama zawsze tak robiła i chyba mam awersje do tego zapachu gotujących się mydlin. Jak chce mieć porządne czyścitkie scierki, to co jakihś czas zbieram wszystkie i piorę je w pralce w temp 90 st.

gioseppe

MagdaG

hej hej..... ale to nie śmierdziało ścierami.... to pachniało Arielem:)

konwalia

hmm, ja jestem chyba nie ekonomiczna bo po prostu idę po nowe ściereczki z ikei za 1,29 i żal mi czasu na te gotowanie, jak po iluś praniach jest plama

salsa

ja tez nie piorę recznie rajtek - szkoda czasu
pakuje wszystko do takich worków z intimissimi - jedyny plus kupowania kiedys u nich bielizny to własnie te woreczki, w które ją pakowali - idealne do prania
mam tez zestaw takich worków z H&M
piorę w tym bluzki i staniki

sunflowerka

Kiedyś z mamą miałyśmy wiele jednakowych białych skarpet. Wtedy dla odróżnienia mama wszywała kawałek zielonej nitki w swoje skarpetki. Trochę roboty , ale opłaca się.

giga

Cytat: sunflowerka w 13 Gru 2008, 23:21:38
Kiedyś z mamą miałyśmy wiele jednakowych białych skarpet. Wtedy dla odróżnienia mama wszywała kawałek zielonej nitki w swoje skarpetki. Trochę roboty , ale opłaca się.
dobry pomysł