Czy oszczedzacie i jak?

Zaczęty przez mayagaramond, 17 Lis 2008, 14:46:29

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

Ech, D. jest mięsożerny i mięso musi mieć. Ja nie jadam i się nie znam, więc sam sobie kupuje różne dziwactwa i potem wychodzi 9 ojro za dwa kotlety... Albo kiedyś kupił filetów z kurczaka za 25 euro... Nie wiem, jak on to zrobił.

Kasia

no to sie cieszę że w PL za kg szynki wieprzowej płace 16zł :) pokrojona bez tłuszczu :)

mayagaramond

Cytat: nionczka w 10 Wrz 2009, 14:40:16
No wlasnie gotowe jedzenie i mieso i juz rachunek skacze do gory. A napakuj kosz warzywami swiezymi, mrozonkami warzywnymi, makaronem, ryzem i nabialem. Nie udzwigniesz a przy kasie mila niespodzianka. Przynajmnije u nas :-)

u nas roznie - zalezy jakie warzywa i kiedy. Fasolka szparagowa albo swiezy groch czy np. kurki sa drogie. Szapargi tez do tanich warzyw nie naleza.

Dodany tekst: 10 Wrz 2009, 15:12:01

szelma - czy w Belgii mieso jest ogolnie drogie? Np. we wloszech w restauracji potrawa miesna (nie makaron z miesem) tylko kotlet, eskalopki itp. kosztuje ok 17€...tutaj w porownywalnej restauracji 10€. Ale np. ser zolty wydal mi sie tanszy.

Tutaj droga jest cielecina i dobra wolowina (a ty pewnie poledwice wolowa kupilas). Tanisze sa piersi i udka ;) Wieprzowe tez.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

nionczka

U nas wieprzowiny prawie w ogole nie ma. Znaczy miesa bo wedliny tak. Mieso jest cholernie drogie.
Warzywa sa tanie jesli jest epoka. Moja przyjaciolka kupila sobie w styczniu 1 brzoskwinie i sie skarzyla, ze zaplacila 1,50 €. Ale ona nie rozumiala, ze sa epoki na rozne produkty.

Dodany tekst: 10 Wrz 2009, 15:33:02

U nas jest o tyle taniej, ze Hiszpania ma tereny w Afryce (ceuta, Melilla i Kanary) wiec pewne produkty zbiera sie przez caly rok i nie sa szklarniane.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

U mayi obstawialam 16e, u nionczki kolo 15... tani w tej hiszpanii ;) A u szelmy nie dalam rady policzyc :D

kasia nie chce mowic ile jest szynki w tej szynce za 16zl ;) Choc mi sie tez zdarza czasami w tej cenie wedliny kupic ;)

mignon

Cytat: mobka w 10 Wrz 2009, 16:40:11kasia nie chce mowic ile jest szynki w tej szynce za 16zl  Choc mi sie tez zdarza czasami w tej cenie wedliny kupic

ale to chyba o mięso chodzi, a nie wędlinę :)

Kasia

Cytat: mobka w 10 Wrz 2009, 16:40:11kasia nie chce mowic ile jest szynki w tej szynce za 16zl
ale to zwykłe miecho o nazwie szynka ;)
a Auchan mają rozbiór miesa, chyba.

mayagaramond

Cytat: mignon w 10 Wrz 2009, 15:42:13
ale to chyba o mięso chodzi, a nie wędlinę :)

mysle, ze kasia mowila o szynce jako wedlinie. Coz, tutaj tez kupie szynke za 5€/kg, ale z szynka ma to tyle wspolnego co ja z krolowa angielska ;) Na kanapki absolutnie sie nie nadaje, mozna wziac do sosu.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Kasia

Cytat: nionczka w 10 Wrz 2009, 16:31:56Warzywa sa tanie jesli jest epoka.
ale sie usmiałam lol lol lol

sezon, nionczka, sezon lol lol lol

wracaj do PL szybko :)

Kasia

Cytat: mayagaramond w 10 Wrz 2009, 16:45:04mysle, ze kasia mowila o szynce jako wedlinie.

no jak dyskutowałyscie o mięsie na kotlety to jak mogłabym tutaj z wedlina wyskakiwać

o mięsie pisałam, o mięsie! ;)

effik

na dvd oszczędzam - lubię wyprzedaże w Empiku i u Gutka lol

mayagaramond

Cytat: Kasia w 10 Wrz 2009, 15:46:10
no jak dyskutowałyscie o mięsie na kotlety to jak mogłabym tutaj z wedlina wyskakiwać

o mięsie pisałam, o mięsie! ;)

to pisz kotlet ;D

Tu prosci ludzie siedza ;)

mobka

No ja tez dopiero pozniej zajarzylam, ze kasi o mieso chodzi a nie o wedline :D W takim wypadku 16zl to cena ok :D

szelma

Cytat: effik w 10 Wrz 2009, 15:48:06
na dvd oszczędzam - lubię wyprzedaże w Empiku i u Gutka lol

My w Anglii robiliśmy wypady na DVD hunting i co z tego, że wszystkie były po 2, 3 funty, skoro wychodziło w sumie koło 50 funtów za wszystko :D. A jak się nie oszczędza na DVD, to potem też trzeba wydać na dodatkowy regał na nie ;).

konwalia

oszczedzam czy nie:
mój rachunek z tesco-to były małe zakupy:
brulion 96k 6szt
zeszyt 60k 12szt
zakreślacz 3szt
zestaw długopisów
ołówki tesco
parówki 250g
jogurt danone 4-pack trusk
chleb wiejski
kawa 200g tesco gold
czekol mleczna 2szt
wafelki 2szt
jaja 20szt
mleko 3szt
piwo harnas 6szt
pomidor 1,5kg
szczypiorek
banany 1,3kg
snickers 2szt
sos pieczeniowy knorr 2szt
rzodkiewka pęczek
goracy kubek 5szt
ser żółty 200g
jogurt truskawa duży
actimel 8szt

ile zapłaciłam??

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

zosia2007

emcia

wrobelek0403

Cytat: chocoladette w 10 Wrz 2009, 11:42:58
Po tym, ze Panie z Krakowa, wnioskuje, ze chodzi o alkoholowy na Mazowieckiej :) moj narzeczony z kolegami oddawali tam zawsze butelki po imprezach, w czasach mieszkania na Lubelskiej :D

jaki ten swiat mały lol lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

konwalia

nie ma zainteresowania to koniec quizu 110zł-dwie odp 100Zł wygrywają  :beer:

effik

w szacowaniu wydatków bijecie rekordy :D

jusia

a czy oszczedzacie pieniadze? jakas czesc pensji odkladacie na "czarna godzine"? albo na jakis konkretny cel? my odkladalismy przez pewien czas na druga rate samochodu, ale przestalismy  :blush: moim celem jest odlozenie chociaz 10% pensji, ale tez jakos nam sie nie udaje...od poprzedniego m- ca odkladam po dwie stowy, bo grudzien z jego wydatkami mnie wykonczy(55 urodziny mojej mamy, 18-tka mojego brata, imieniny taty,no i Gwiazdka  :padam: :padam:)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

suegro

My odkładamy, chociaż teraz te "odłożone" pieniądze idą na wydatki związane z remontem i meblowaniem.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski