Czy oszczedzacie i jak?

Zaczęty przez mayagaramond, 17 Lis 2008, 14:46:29

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

goga hmmm zawsze mysalam, ze to mikser... ale mikser to, jak mowi wiki, tylko taki do ubijania, a nie rozdrabniania..... zgupialam lol lol

no to BLENDER!!! :D  :jupi: :jupi:

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

goga

ja też nigdy nie pamietałam  ,zawsze mówilam "to małe coś do miksowania" aż mnie pan w sklepie pouczył ;D
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

tachogti

Cytat: goga w 09 Wrz 2009, 22:15:32
ja też nigdy nie pamietałam  ,zawsze mówilam "to małe coś do miksowania" aż mnie pan w sklepie pouczył ;D
ja na to mowie "chrobotek" lol lol lol
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

fasolka1980

mój mąż mi zawsze powtarza: "wiesz co powiedział bogaty Zyd do biednego Zyda? Ty nie oszczędzaj, ty się naucz ZARABIAĆ"   ;)

vobi

fasolka1980, no trudno odmowic mezowi racji ;D

Moj S. ma z kolei tendencje do kupowania jakiegos chlamu za pare groszy, bo po co przeplacac. Czesto Mu mowie (zreszta, to jedyna rzecz w ktorej zgadzam sie z tesciowa ;D ) ze tanio kupic to dwa razy kupic - bo czesto tak wlasnie sie konczy. Kupi jakies buty w CCC albo Deichmanie za 40 zl, a potem sie dziwi ze sie rozpadaja po miesiacu. Z drugiej jednak strony - sama nieraz widze, ze cena nie zawsze przeklada sie na jakosc, czy innymi slowy - ze nie zawsze tansze znaczy gorsze. Dlatego ostroznie testuje wszelkie tansze produkty np. marek hipermarketowych. I jestem w sporym szoku, bo - jak wczesniej pisalam - czesto mimo stosunkowo niskiej ceny sa one jednak zupelnie dobrej jakosci (ale mowie glownie o chemii, co do zywnosci jestem mocno ostrozna). No i znane juz na strefie pieluchy i chusteczki z Liedla ;)

zuzia

zarowno biedronka jak i Lidl maja dobre rzeczy (niektore)
np tesco ma ta swoja marke i... jak mama kiedys make, olej i cos tam jeszcze kupila to babcia malo jej z domu nie pogonial, takie to przydatne w kuchni bylo
a teraz znalazlam w tescowych produktach kaszke manna (gotowa), kupilam - pycha a okazalo sie ze to ten sam producent, ktory robi moje ulubione kaszki (mackowy) tylko sie z tesco dogadal.

konwalia

w produktach tesco, biedronki,lidla warto patrzeć, kto produkuje-często jest to znana firma

Dodany tekst: 10 Wrz 2009, 08:18:36

i np śmietana, jogurt nat. tesco jest ok
ale biedronki nie kupuję, bo to dla mnie nie śmietana, czy jogurt nat jak ma żelatynę

effik

zwierzu, idź do lidla, to ci się jeszcze te sumy obniżą lol lol

zwierzatko_mojej_mamy

lidla mam daleko - koszt benzyny wyrowna ewentualna oszczednosc ;P :P a tramwajka z miliardem siat sobie nie wyoibrazam ;P

www.annawilk.pl

effik

:D :D
z pierdyliardem chyba chciałaś rzec lol

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Wrz 2009, 22:17:516.2 odswiezacze do powietrza te chamskie w postaci gluta za kratka

najbardziej zaoszczedzisz w ogole nie kupujac tego swinstwa ;) Wiesz, ze moga wywolywac migreny?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

suegro

Cytat: fasolka1980 w 09 Wrz 2009, 22:41:41
mój mąż mi zawsze powtarza: "wiesz co powiedział bogaty Zyd do biednego Zyda? Ty nie oszczędzaj, ty się naucz ZARABIAĆ"   ;)

To jest i moja maksyma :)

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Wrz 2009, 22:04:36
AAA - bo kupilam jeszcze 2 wina wloskie i francuskie wytrawne za lacznie 24,90 - bo mamy promocje w sklepie obok :D:D:D

Wypadałoby się z sąsiadką taką wiedzą podzielić :P

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond nie wiem ;D ale chcialam sprawdzic na ile starczy :D a byly po 1 zl  :rotfl: :rotfl:

suegro a prosze pani ten alkoholowy obok ronda po prawej od mojej strony idac czynny do 24.00 - tam jest wszystko ;)

www.annawilk.pl

suegro

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Wrz 2009, 09:38:03
suegro a prosze pani ten alkoholowy obok ronda po prawej od mojej strony idac czynny do 24.00 - tam jest wszystko ;)

czyli wilczek :)

Józef Piłsudski

zwierzatko_mojej_mamy

no ;) bardzo mnie tam lubia, jak podpisuje karte :D

www.annawilk.pl

chocoladette

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Wrz 2009, 10:38:03ten alkoholowy obok ronda po prawej od mojej strony idac czynny do 24.00 - tam jest wszystko wink

Po tym, ze Panie z Krakowa, wnioskuje, ze chodzi o alkoholowy na Mazowieckiej :) moj narzeczony z kolegami oddawali tam zawsze butelki po imprezach, w czasach mieszkania na Lubelskiej :D

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

mayagaramond

Ciekawe ile zgadniecie ile wydalam:

Serek ziolowy (niemarkowy)
cytryny (500g)
Bio Müsli
Wafle karmelowe
Pieczarki (400g)
Brokuly (500g)
Poledwica wieprzowa (500g)

zakupy zrobilam w Aldiku.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

suegro

Cytat: mayagaramond w 10 Wrz 2009, 12:36:07
Ciekawe ile zgadniecie ile wydalam:

Serek ziolowy (niemarkowy)
cytryny (500g)
Bio Müsli
Wafle karmelowe
Pieczarki (400g)
Brokuly (500g)
Poledwica wieprzowa (500g)

zakupy zrobilam w Aldiku.

no idea - 10 ojrosów?

Józef Piłsudski

zwierzatko_mojej_mamy

20 ojro - (nie mam zielonego pojecia o ojrosach i cenach poza polska lol lol, ale sie pobawie lol )

www.annawilk.pl

nionczka

suegro

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Wrz 2009, 12:56:13
20 ojro - (nie mam zielonego pojecia o ojrosach i cenach poza polska lol lol, ale sie pobawie lol )

trzeba było powiedzieć - POMARAŃCZA :d  :point_lol:

Józef Piłsudski

nionczka

Teraz ja, znalazlam paragon w torebce:

Supermarket w dzielnicy, maly. Srednia klasa.

- 6 bananów kanaryjskich (male)
- 1 kg zoltych brzoswin
- 4pack jogurt grecki Danone
- gotowa pieczona piers indycza do ogrzania na 2 osob

mayagaramond

kurde, gdzie jest paragon???