Czy oszczedzacie i jak?

Zaczęty przez mayagaramond, 17 Lis 2008, 14:46:29

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Cytat: Anupka w 03 Wrz 2009, 12:03:31
Ja nie mam. Pójdę do piekła dla tych co nie oszczędzali i pewnie będę musiała tam oszczędzać na wszystkim :(

Dodany tekst: 03 Wrz 2009, 11:03:49

Na ogniu piekielnym nawet!

Anupka jesteśmy dźwignią gospodarki :D
Imagine there is no hate

effik

Cytat: Anupka w 03 Wrz 2009, 13:03:31Na ogniu piekielnym nawet!

i ci w łydy będzie wiało lol lol

Anupka

I węgielki będę musiała wydzielać...
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

effik

Anupka chodź, ja cię utulę  :rotfl:  :empathy: :friends:

Anupka

No, no.. tylko oszczędnie! :aaaa:
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

zwierzatko_mojej_mamy

a i tak dobrze, ze otwarli nowa stolowke, bo tam przynajmniej mozna isc spokojnie i wyjsc dalej pachnac swoimi perfumami a nie cudownym zapachem gotowanych ziemniakow/smazeniny, co bylo stalym punktem programu w starej - jak faceci mi wchodzili do pokoju po obiedzie, to myslalam, ze mnie tam potlucze, takie zapachy przynosili... a najgorzej to w zimie, bo puchowe kurtki byly cale nasiakniete tych cholerstwem i tak smrodzily pol dnia wrrrrr
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

chocoladette

Ja oszczedzam na jedzeniu i mieszkaniu, bo bedac w Czestochowie pomieszkuje u przyszlych tesciow, a bedac w Krakowie na studiach u babci :D
wiec nie wydaje ani na jedzenie ani na rachunki.  :P

a jak mieszkalismy sami z P w Krakowie, to niestety nie bylo jak oszczedzac, bo wieksza czesc naszych dochodow pozeral wynajem mieszkania i oplaty za studia :(

ddu

kasiadco do Polomarketu , no to faktycznie w Białymstoku chyba go nie ma ....więc 80 km jeździć się nie opłaca.ale w toruniu jest :)
nie jest to prawda, że jest to osiedlowy market, bo nad morzem byłam w jakiejś ogromnej wersji.
z tego, co wiem, pochodzi właśnie  z Inowrocławie, czy też z okolic. ale jest ich coraz więcej. generalnie polska sieć. różnie bywa z jakością, ale tę ich chemię z marki własnej polecam

effik

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Wrz 2009, 13:29:35a i tak dobrze, ze otwarli nowa stolowke, bo tam przynajmniej mozna isc spokojnie i wyjsc dalej pachnac swoimi perfumami

w naszym sklepiku nawet jogurt zajeżdża frytami :rotfl:

ddu

ilekroć postanowię, że oszczędzamy i jemy w domu, nawet zrobię zakupy....to muszę zostać dłużej w pracy i wracam do domu o 19. a mój mąż po 18 nie je. więc często jedzenie się marnuje. albo nawet podjadamy coś w domu i nagle stwierdzamy, że "dawno" nie jedliśmy w mieście i gdzieś idziemy, to zamiast do baru mlecznego ruszamy gdzieś do drogiego miejsca

rubin04

Cytat: inkageo w 03 Wrz 2009, 12:23:22Rubinku nie gniewaj się, że sobie podśmiechujki robię z obiadów do pracy

kochana, a Ty co, od wczoraj mnei znasz? Pewnei ze sie nie gniewam!

Podśmiechujki to ja mam jak M. wraca z pracy i mówi "Paweł chyba z żoną sie pokłócił bo dziś na obiad podgrzewał sobie kabanosy i jadł z bułką" :D

Albo jak nie mamy obiadu to M. mówi "no nic, pójde do baru i bede cierpiał w milczeniu" :)

Dodany tekst: 03 Wrz 2009, 19:17:52

a, przypomniało mi się - z Tesco dobre i tanie są także TABLETKI do ZMYWARKI.  Chyba 11 zł/ 30 szt.

Kasia

Cytat: Angelos w 03 Wrz 2009, 12:31:03My dostalismy skarbonke na ślub i to z niemałą zawartością  wink
I zamiast tam dorzucać to wyciągałam te piątaki

my tez dostalismy, dwie skarbonki jedna świnia w welonie, druga baran w cylindrze.
Był to prezent od tesciowej, od razu widac co myslała o naszym slubie i o nas go bioracych lol lol lol zart ;)
i skarbonki tez były piatkami wypełnione :)

jusia

Cytat: Kasia w 02 Wrz 2009, 23:37:08
a nie to porównywalnie

bo my na bebiku 400g jestesmy i schodzą nam dwa pudełka na tydzień czyli 800g

Dodany tekst: 02 Wrz 2009, 22:37:41
na dwa dni? czy tygodnie?
dwa dni niestety
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Kasia

Cytat: jusia w 03 Wrz 2009, 20:03:47
dwa dni niestety

czyli je dwa razy więcej niz mój Michał :hmm:
musze sie nastawic na takie zuzycie mleka ;) i chyba jakąs szafke na to mleko kupić bo lubie mieć zapas a przy takim zuzyciu to sie nie pomieszcze ;)
No i jak to dobrze że Michałowi słuzy najtańsze bebiko :)
bo 10zł za pudełko to nie aż taki majatek ;) a jak przejdziemy na bebiko2 to bedziemy zbierac na zabawke z fisher price'a w tesco wiec zaoszczedzę na zakupie zabawki :)

elve

a ta chemia w lidlu jest stale w sprzedaży?

Kasia

Cytat: elvelve w 03 Wrz 2009, 21:13:22
a ta chemia w lidlu jest stale w sprzedaży?

tak, W5 sie nazywa i jest w stałej ofercie :)

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 03 Wrz 2009, 21:24:08
tak, W5 sie nazywa i jest w stałej ofercie :)
ja kupiłam dzisiaj z W5 takie chusteczki mokre do wycierania wszystkiego w sumie ;) zajebiste są :)

Kasia

a te "domestosy" tez maja zajebiste, i do usuwania zacieków z kibla tyż :)

justynaaaa2

do kibla też kupiłam bo właśnie mi się skończył, działa super :)
a przed chwilą odkryłam jeszcze jedną rzecz :) kupiłam dziś rodzynki w czekoladzie za jakieś 2 zł. chyba ;)
właśnie je otworzyłam, wyglądają i smakują identycznie jak te milki  :padam: a są kilka razy tańsze :)

Kasia

oni wszystko takie mają

ja swojego czasu kupowałam u nich takie bombonierki sea shells czy jakoś tak

normalnie w sklepie sa one po 12zł a u nich były po 6zł :) a nawet opakowanie takie samo mieli, praliny w srodku identyczne tylko szata graficzna inna :)

justynaaaa2

muszę się chyba uderzyć w pierś, bo przez kilka lat nabijałam się z tego lidla jak siemasz  :blush:
ale teraz to chyba będzie mój ulubiony sklep ;) i mają też czereśnie w żelu takie lodów - pyszne  :thumbup:
normalnie jestem w szoku i cieszę się z tego odkrycia  ;) a właściwie to tylko dzięki strefie się przekonałam do tego sklepu, bo wcześniej jak mój ojciec tam kupował to uznałam, że jeździ tam ze skąpstwa a nie dlatego, że coś jest dobre  ;)

Kasia

my swojego czasu tylko tam kupowalismy herbate mrożona, bo najlepsza na świecie mają :) brzoskwiniową :) i cole tez maja niczego sobie, tylko ta droższą próbowałam.

wis

Cola z LIdla - zwykła, Light i ostatnio wprowadzili Zero - ale nie ta najtańsza tylko taka za 2 zł z groszami. Suuper, ja tam różnicy nie czuję między Coca-Colą a Colą z Lidla - no może poza tym, że Lidlowska jest 2 razy tańsza !

Kasia

Cytat: wis w 03 Wrz 2009, 23:46:072 zł z groszami.
2,79 :)

tej tanszej nie próbowałam

a i coca bierdronkowa tez jest dobra :)

foszek

Moja najwieksza oszczednosc to bylo karmienie piersia przez pierwsze 6 m-cy  :rotfl: :rotfl: :rotfl: