nie ma storczyków i co ja teraz będę miała za bukiet??

Zaczęty przez mika, 31 Sie 2007, 13:53:30

mika

wybrałam sobie bukiet ze storczyków i byłam wczoraj w kwiaciarni... babka powiedziała że się zorientuję dziś na giełdzie czy jest szansa na te storczyki i właśnie dzwoniła że NIE MA I NIE BęDZIE.... CHOLERA JAKI JA MAM MIEć BUKIET!!!!

eva_luna

mika, w polowie wrzesnia nie bedzie storczyka???mi powiedziano, ze wtedy juz sie pojawia. moze spytaj w innych kwiaciarniach

jena

Ja też miałam mieć bukiet róże+ storczyk dendrobium. Ale własnie mogło tych ostatnich nie być. A jaki chciałaś mieć bukiet? Może storczyki można czyms zastąpić? Chyba ze to bukiet z samych storczyków :roll:

mika

no właśnie pytałam już w trzech i żadna florystka mi nie zagwarantowała że będzie storczyk... a nawet jeśli będzie to każda z nich  mówi że będzie bardzo drogi... więc mam wybrać alternatywny bukiet

zuzia

dobra,
dawaj kieckę i jakie kwiatki lubisz to bedziemy szukać!

jena

Ja ostatecznie zdecydowałam się zastąpić dendrobium delikatną eustomią. Myślę że też będzie ładnie. A masz już cos na oku?

mika

właśnie przeglądam swoje zbiory ale już nic mi się nie podoba... CHOLERA a ty jaki masz bukiet??

taki miałam wybrany bukiet :cry:

jena

Ja wybrałam niezbyt duży, bo suknia dość okazała...

[ Dodano: 31-08-2007, 14:23 ]
Śliczny! Jakie to storczyki?

mika

dziewczyny pomóżcie z tymi bukietami!!! ma być w kolorze pomarańczowym i z kwiatów które są dostępne 15 września... przejrzałam wszystko co mam na dysku w pracy i nic mi się nie podoba.... ostatecznie będzie ten ale też bez storczyka  :cry: może jakiś inny kwiat tu będzie pasował?? bo bez niego to tak łyso chyba nie??

jena

zuzia

mayagaramond

O kwiatach mam pojecia zerowe, ale moge Ci podac te linki:

www.theknot.com

(wchodzisz na photo gallery i szukasz wg. koloru)

www.weddingchannel.com

http://www.blissweddings.com/weddingfloral/
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

maroonbug

na pewno cos wybierzesz dla siebie. storczyki sa piekne ale jelsli masz ryzykowac ze ich nie bedzie i przez to bedziesz sie strsowac do ostatniej chwili to lepiej zebys sobie wybrala jakis inny bukiet.

[ Dodano: 31-08-2007, 15:38 ]
jeszcze kilka, jako ze nudzi mi sie w pracy przeokropnie :)

eva_luna

mika, ale ja dostalam dzis maila od mam6lat, ze widziala na gieldzie storczyka!!!!!!!!!!! bardzo mnie to zdziwilo bo podobno storczyki maja wlasnie teraz okres spoczynku a pojawiaja sie dopiero we wrzesniu wiec moze jednak warto jeszcze popytac. Mnie pani w kwiaciarni kazala przyjsc wlasnie ok 15 bo wtedy storczyk ma juz byc w sprzedazy!

ishka82

Ja miałam ślub 4 sierpnia, a 2 dowiedziałam się, że nie na storczyków. Zostały one zastąpione eustomą i wyszło bardzo fajnie, może nawet lepiej niż ze storczykiem. Pani w kwiaciarni zaproponowała takie rozwiązanie.
http://www.2kolory.pl/galeria2.html
Może tu znajdziesz coś ładnego :)

inkageo

Ja też miałam przeboje z bukietem.. Pani kwiaciarka kręciła nosem ponad tydzień, że może nie być cymbidium, ale dobra wiadomość - są :) To polskie storczyki teraz śpią, ale holenderskie są, drogie bo drogie - gałązka 50 zł, ale są. Za bukiet mam zapłacić 160 zł, więc cena chyba normalna. Trochę się martwię bo gałązka, którą pani dla mnie przywiozła była niezbyt ładna, takie wyblakło żółte kwiaty, ale liczymy, że uda jej się zdobyć mocno zielone :)
Imagine there is no hate

eva_luna

mnie powiedziano, ze nie ma czegos takiego jak polski storczyk :mrgreen:

mika

eva_luna, może im chodziło o to że teraz nie ma polskich storczyków bo teraz nie kwitną??

eva_luna

Mika, pani powiedziala z usmiechem, ze nie ma polskich! Ewentualnie tajlandzkie....

mika

no wiem że tajlandzkie a zdradziła ci ich cenę??

eva_luna

narazie drogie. powiedziala, ze za bukiet- kule tylko ze storczykow, z niezbedna zielenina zaplace ok 200-250 zl.

mika

zuzia

trik26

dziewcvzyny kiedy się pojawiają storczyki??
Będę miała ślub ostatniego maja - jakie kwiatki???
Myślałam o storczykach,labo właśnie o dendrobium