Suknia dla szczuplej z szerokimi biodrami(chcacej je ukryc)

Zaczęty przez nata79, 14 Lis 2008, 10:01:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nata79

Witajcie! Jestem generalnie szczupla(rozmiar 36-38, a przed weselem pewnie jeszcze troche schudne), ale biodra mam niestety szerokie co mi sie tym bardziej nie podoba, ze jestem dosc niska. Jakie wzory proponujecie? Marzy mi sie trojkatny dekolt, bo te rejony mam ok. Dzieki!!

zosia2007

nata79 moze wstawisz zdjecie swoje i sukni ktore ci sie podobaja - bedzi elepiej dziewczynom dobrac dopwiednia :)

:piwko: na powitanie stawiam

OlaFasola

Przymierzaj, przymierzaj i jeszcze raz przymierzaj :) Ja mam baaaardzo szerokie biodra w stosunku do sylwetki i wybrałam model którego wogóle nie brałam pod uwagę, bo uważałam, że do dla tych co mają węższe biodra.

lapin80

ja miałam ten sam problem co ty. Mam 164 cm, 52 kg, wszystko drobne i prawie setka w biodrach  :blink:
miałam suknię bez ramiączek, bardzo obcisłą na biodrach, i mimo moich wcześniejszych obaw wyglądałam ok (tak myślę  ;D )

Trzeba mierzyć. Czasami pozornie niekorzystne dla sylwetki modele mogą wypadać zaskakująco dobrze!

Ale ci zazdroszczę, że możesz wybierać suknię..

rubin04

Nata - ja może szczupła nie jestem ale biodra mam solidne.. Miałam sukie Nalon Pronovias 2008 i czułam sie w niej super - dopasowana u góry i lekko rozszerzająca sie od wysokosci bioder. W watku relacji poogladaj sobie zdjecia dziewczyn, moze coś Cie zainspruje. No i wrzuc jakies swoje zdjecie i napisz ile masz wzrostu - łatwiej bedzie  doradzic...

No i masz racje tej ostatniej opcji, z gorsetem zdecydownie mówimy NIE :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

jedyne co na tym etapie mogę doradzić, to unikanie typowych rybek, czyli sukni, które zwężają się poniżej linii bioder i opinają uda

w półrybkach i wąskich A wygląda się nakorzystaniej

szerokie spódnice poszerzają sylwetkę
gorsety, przez odcięcie ją skracają

mika

Cytat: elvelve w 14 Lis 2008, 21:01:18
jedyne co na tym etapie mogę doradzić, to unikanie typowych rybek, czyli sukni, które zwężają się poniżej linii bioder i opinają uda

w półrybkach i wąskich A wygląda się nakorzystaniej

szerokie spódnice poszerzają sylwetkę
gorsety, przez odcięcie ją skracają

zgadzam się z Panią w 100%

elve

mika

Cytat: elvelve w 14 Lis 2008, 21:09:28
mika oj jaka ja mądra dzisiaj jestem :)

nie od dzisiaj Pani Doktor i nie tylko dzisiaj :D

MagdaG

mika "Pani Doktor" - mamy przyjemność z "Doktorem" lekarzem czy naukowcem?:)

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

konwalia

ja mam moim zdaniem taką figurę, a miałam suknię prostą bez halek i było ok.

mobka

No ja tez naleze do tych z wiekszymi biodrami, a w zasadzie z solidnymi udami. Moim zdaniem do takiej figury najlepsze sa suknie w ksztalcie litery A, ale nie takie rozlozyste na kolach,, tysiacu halek itd., tylko takie skromniejsze, delikatniejsze...

evelka

Ja też mam szerokie biodra -znaczną różnice pomiedzy biodrami a talią. Byłam dzisiaj na pierwszej przymiarce i strasznie podoba mi sie ponizsza sukienka hehe była to pierwsza jaką mierzyłam i kto wie może to ta jedyna :ag:

evelka

Sorki za jakość zdjęcia ale w salonie nie można było ich robić bo to nowa kolekcja hehe zdjęcie zrobione w konspiracji przez szybe

rilla

a jaki to model?! bardzo ładna! koleżanka miała podobną! ale dodała ramiaczka takie jak szarfa i wygladało jeszcze lepiej:D ale to zalezy od figury i osoby

tachogti

Tez mam solidne udziska i wystajacy tylek i uwazam, ze jesli cos nie jest wielka beza ani megaobcisla rybka to moze byc ;)
Czyli powtarzam sie po elve :P
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

evelka

Sukienka ta jest z Elizabeth na rok 2009, jeśli się na nią zdecyduje to też będe doszywać ramiączka :)

zwierzatko_mojej_mamy

ja tez mam dupe i uda jak szafa trzydrzwiowa w porownaniu z dekoltem i mialam beze na dole, ale gorset wydluzony do bioder i super modelujacy ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

nata79

Dzieki za odpowiedzi! Pomoglyscie mi, naprawde, polewam. Czyli chyba raczej delikatna sukienka w ksztalcie litery A. Tak sobie myslalam, choc chcialabym na ramiaczkach a przy takim kroju dominuja zdecydowanie bez ramiaczek w ogole. Tylko ja wiele razy bylam swiadkiem tego, jak Panny Mlode podciagaly opadajacy z biustu gorset...nie chcialabym tego. Evelka, Twoja sukienka jest przesliczna :) Tez bede takie przymierzac w takim razie.

zuzia

nata79
co do opadającego gorsetu. ja mam dość duży biust. i bałam się sukienki bez ramiączek. okazało się, że dobrze dopasowany gorset i później dobrze zasznurowany (ja miałam z tych sznurowanych) i nic nie ma prawa się zsunąć!

zwierzatko_mojej_mamy

nata79 o nie zgodze sie na opadajace gorsety :D moj byl tez sznurowany i to tak, ze ok. 20.00 musialam sie rozsznurowac deczko, bo jesc nie moglam, tak mnie trzymal w pionie :D po rozsznurowaniu o 1,5 cm tez nie ruszyl sie nawet na milimetr, ale tancowac juz mozna bylo ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

dobrze dopasowana suknia nie ma prawa zjechać bądeź wypuścic piersi górą - więc nie ma obawy :)