Pierwszy taniec - walc

Zaczęty przez calla, 30 Sie 2007, 21:20:47

calla

Dziewczyny, ile minut trwa Wasz pierszy taniec (walc). My mamy utwor, ktory trwa okolo 10 minut i nie wiemy na ile go mamy skrocic:-) 3 minuty wystarczy??
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

eva_luna

nasz walc bedzie mial 3 min i 8 sekund. to podobno w sam raz zeby goscie nie posneli a nam zeby sie w glowach nie zakrecilo.

wrobelek0403

Cytat: "calla"Dziewczyny, ile minut trwa Wasz pierszy taniec (walc). My mamy utwor, ktory trwa okolo 10 minut i nie wiemy na ile go mamy skrocic:-) 3 minuty wystarczy??

trzy minuty to max, najbardziej popularne utwory trwaja ok 2,5 min i ponoc to wystarczy, zeby zrobic efekt, a nie zmeczyc sie i nie poplatac :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kamelia04.08.2007

nasz walc wiedeński miał 3 minuty z hakiem.
3 minuty w zupełności wystarczą by sie popisać umiejętnościami i nie zmęczyc za bardzo, tudzież zdeptac do reszty sukienkę.
Chcieliśmy zatańczyć take this waltz leonarda cohena, ale zrezygnowalismy, bo trwał 6 min.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

kamu2

my chyba bedziemy tańczyć walc angielski ale tez ok 3 min,tak nam radzono na kursie
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

jusia

nam też radzono na kursie by utwór nie trwał dłużej niż 3 min., nasz walc angielski będzie trwał 3,19 zmieszczą się 4 figury, na razie ćwiczymy:) piosenkę puścimy z płyty, pomimo tego, że będzie orkiestra
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Anupka

Kobitki!

Ja i R. - marni z nas tancerze, wiec planowalismy sie tylko pokiwac. Ale tak ladnie tu piszecie o tym walcu, ze zdecydowalismy jednak stanac na wysokosci zadania i sie nauczyc. Ale pojecia nie mam ktory walc do anszej piosenki? Nie znam sie, siedze w innych klimatach muzycznych... Nawet ta piekna piosenka to nie jest w oryginale, tylko w wykonaniu Faith No More, jednej z kapel, ktora oboje kochamy. I chyba nawet lepiej, bo Mike ma zdecydowanie lepszy wokal i duzo wiecej w tym wykonaniu emocji....
Nie jestem pewna, czy udalo mi sie wrzucic zalacznik, wiec dla jasnosci: chodzi o piosenke "This Guy`s in love with you".
Poradzcie prosze... slub dopiero w przyszlym roku, ale te dwie taneczne niezdary (ja i R.) musza juz zaczac cwiczyc, jesli ma to miec jakikolwiek sens...
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

foszek

Anupka,  proponuje popatrzec na "taniec z Gwiazdami" oni tam czesto tancza walca do wspolczesnych utworkow, moze i Tobie wpadne ktorys w ucho ??

Anupka

foszek,

piosenke to ja juz mam, chodzi tylko o to, ktory walc lepszy, angielski, czy wiedenski? I czy da sie ? ;-)

Wyglada na to, ze jednak nie dodala sie moja mp3 w zalaczniku, ale znalazlam to wykonanie w necie, do ogladniecia pod tym adresem:

http://wikiheavy.wordpress.com/2007/05/24/faith-no-more-this-guys-in-love-with-you/
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

foszek

Upsss nie wiem jak to czytalam :-)

Deremere

Wilki "Nie pokonasz miłości", poprawiny zaczęliśmy od Ich Troje " Tobą oddychać chce ".
Myślałam także o Antek Smykowski " Pomimo burz" Czy "Perfect" Ed Sheeran...
Wybierzcie swoją ulubioną piosenkę lub taka która do was pasuje...

Jeśli szukalibyście szkoły tańca w Wieliczce, w której można zapisać się na lekcje indywidualne pierwszego tańca, polecam to miejsce https://mctwieliczka.pl/