Zimowa Ania14209 - okulary, coś na siebie i nie wiem co jeszcze ...

Zaczęty przez Ania14209, 03 Lis 2008, 11:25:58

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ania14209

Nadszedł czas i na mnie...
Częściowo jest o mnie w wątku squeriaczka, ale żeby go nie zaśmiecać postanowiłam stworzyć swój własny. Przyznam, ża długo biłam się z myślami czy założyć swój watek, czy nie, ale co tam - raz kozie śmierć. Nie zaszkodzi, a wręcz może pomóc.

Ale do rzeczy:
1) Ślub mam 14/02/2009 - to już tylko 103 dni!!!!  what
2) Suknia zamówiona - Jest to "Analysa" z Maggio Ramatti. Jest taka, jakąchciałam, tzn. według mnie skromna, na wpół matowa, na ramionka i prosta - bez żadnych świecidełek typu kryształki, cekiny.
3) Okrycie - to co zaproponowali mi w salonie czyli etola + długie rękawiczki ODPADA. Po pierwsze dlatego, że taką decyzję podjęłam, a po drugie nie chcę być śnieżną kulą.  ;D
No i same mnie do tego przekonałyście  :thumbup:
Szukam sobie na spokojnie jakiejś krótkiej kurteczki - myślę, że coś w niedługim czasie znajdę.
4) Buty - jeszcze nie wiem jakie chcę. Trochę się w tym temacie rozglądałam, ale się jeszcze nie zdecydowałam na jakies konkretne. Wiem chyba jedno, że nie chcę mieć białych!!!!  :no:
5) Bukiet - kalie i róże ODPADAJĄ. Chciałabym frezje albo storczyki - ale na to mam jeszcze czas.  ;)
6) Biżuteria - ja nie lubię generalnie biżuterii, więc taka jakaś typowo ślubna odpada. Chcę tylko coś delikatnego i złotego na szyję i na rękę i to wszystko.
7) Welon - z niego nie zrezygnuję na pewno. Chcę aby był trochę bardziej strojny, może haftowany, a to dlatego, że suknia jest skromna.  :thumbup:

Co jeszcze nie wiem. Zdjęcie moje poniżej. Jest to suknia z salonu, tak więc nie dopinam się w niej.
A co Wy na to???
O czym mam jeszcze pamiętać????
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Ania14209

sirpniowajulka,
Odpowiadając na Twój post z wątku squeriaczka - to tak, będę w okularach. Całe życie w nich chodzę i nie wyobrażam sobie żadnego dnia bez nich. Jedyna modyfikacja jaka może zajść to ich kolor. Jesli znajdę odpowiednie w kolorze czerwonym, to będą czerwone. Jeśli uda mi się zakupić zielone to będą zielone. A jak nie to będą te, które mam obecnie, czyli czarne.  :yes:

wrobelek0403

a moze sprobuj z okularami w delikatniejszych oprawach, te jak dla mnie przesłaniaja Ci za bardzo twarz
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Ania14209

wrobelek0403
To zdjęcie, które umieściłam  jest niezbyt dobre i nie oddaje togo co jest tak normalnie.
A jesli chodzi o okulary to przez to, że je nosze na co dzień jestem na tym punkcie trochę nienormalna. Zanim te okulary dobrałam i kupiłam to minął jakiś rok - okulary muszą mi pod każdym względem pasować. Po pierwsze do twarzy, po drugie do wady wzroku, po trzecie do osobowości i dalej tak licząc mają być wygodne, trwałe i przede wszystkim takie moje.
Na pewno będę szukała tych czerwonych czy zielonych - jak znajdę w delikatniejszej oprawie i będą pasowały pod wszystkimi względami to nie mówię NIE.

rilla

moim zdaniem okulary nie przeszkadzaja:) trzeba jednak dopasowac łądnie makijaz i upiecie welonu! mysle ze bedzie kluczowe! jakos to na zdjeciu (wiem to robocza wersja) nie gra mi z okularami...

bukiet hm z checia cos posuzkam w domu i zapropozuje... moze cos jednak lekko wiszacego wiszacego ale naprawde lekko

wrobelek0403

Ania14209 rozumiem Cie, bo kiedys tez tak szukałam okularów :) na szczescie zamieniłam na soczewki i problem zniknął :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Ania14209

U mnie w tym cały problem, że mam bardzo wrażliwe oczy i wszelka w nie ingerencja mi je podrażnia. Dodatkowo mam uczulenie na te płyny, w których trzyma się soczewki. A Testowałam różne.  :yes: Nawet kiedy czyszczę okulary to używam tylko i wyłącznie wody i ewentualnie mydła, ale tylko odrobinę, ponieważ wszystko inne mi podrażnia oczy. Zostałam przy okularach bo i do się do nich przyzwyczaiłam.   8) Pierwsze co robię rano to zakładam okulary na nos i jako ostatnie przed pójściem spać je zdejmuję. Mi one w niczym nie przeszkadzają. No chyba tylko w tym trochę, że w okresie jesienno-zimowym parują - ale i to jest do opanowania.

aniak1211

Jak dla mnie do tej sukni mozesz zaszalec z bukietem,kolorowe storczyki :)
A jezeli nie lubisz bizuteri to z niej zrezygnuj,ewentualnie bransoleta:)

Jeszcze pytanie,jaki kolor ma suknia???
Jak biala to tylko srebro
Inne odcienie ecru-zloto :)

tachogti

Aniu! Jesli i zakiet i okulary, to welon wydaje mi sie ze wchodzi w  gre tylko mgielka..

Co do okularow:

http://www.bridalwave.tv/Swarovski%20glasses.JPG

Zobacz na tej str http://www.daniel-swarovski.com/index_flash.html w okularach wieczorowych z krysztalami np wzor S220 :)

I tu jeszcze inne:
http://www.barbachowski.art.pl/zdj/9.jpg
http://forum.we-dwoje.pl/files/thumbs/t_w_okularach_262.jpg
http://www.barbachowski.art.pl/zdj/1.jpg

I na koniec koszmar straszliwy chociaz moglo byc tak dobrze! (okularowo)

http://www.optik-giepen.de/Bilder/Braut%20gelb%20XS8.jpg

O butach pomysle jeszcze :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

aniak1211

Ania14209

rilla ,
Nad kolorami, a tym bardziej przewodnim się w sumie jeszcze nie zastanawialiśmy. To będą walentynki, więc czerwony byłby najodpowiedniejszy. Zaproszenia na pewno będą czerwone, więc ze wszystkimi innymi dodatkami możemy pójść w czerwień.

aniak1211

Cytat: aniak1211 w 03 Lis 2008, 13:56:04
Jak dla mnie do tej sukni mozesz zaszalec z bukietem,kolorowe storczyki :)
A jezeli nie lubisz bizuteri to z niej zrezygnuj,ewentualnie bransoleta:)

Jeszcze pytanie,jaki kolor ma suknia???
Jak biala to tylko srebro
Inne odcienie ecru-zloto :)

Suknia będzie biała. Co do srebnej biżuterii to też odpada, poniewaź taka do mnie nie pasuje. Ja po prostu źle w takiej wyglądam i źle sie czuję. Na co dzień chodzę w jednym zestawie i nachętniej w takim bym poszła do słubu.
Bukiet myślałam, żeby był w kolorze okularów - taki akcent. Albo taki kolorowy - wszystkie kolory świata.
Kurcze jak ja bym chciała dostać wreszcie czerwone okulary - wtedy mój problem z kolorystyką rozwiązałby się samoczynnie.

tachogti
A jakby ten żakiet, czy kurteczka, czy nie wiem co tam będę miała na sobie byłby jednolity, gładki taki prosty to źle by wyglądał taki haftowany welon? Może tak by się trochę odróżniał od całości. Mgiełka według mnie bardziej zlała by się z całością.

Okulary będą na pewno. Zresztą rodzina by mnie nie poznała gdymym nie miała okularów. Dla nich zawsze będę okularnicą.  :D

Ale ja już w sumie nie wiem. Mam taki kociokwik w głowie, że nie wiem o czym ma myśleć, tym bardziej, że jeszcze nic nie mamy dla mojego przyszłego mężulka.  :o

atrament.owa

Ja również noszę okulary i właśnie mam takie z czerwonymi oprawkami :D  czerwonych oprawek jest naprawdę dużo i to przeróżnych, ale czasem trzeba się przejść po mniejszych salonach, tam czasem lepszy wybór niż w molochach  ;)

A co do welonu to ja jestem absolutną fanką haftowanych bogatych welonów ale czy taki będzie pasował do Twojej sukni?Ja wiem, że ona jest skromna i dlatego można poszaleć z dodatkami, ale czy taki welon w tym przypadku nie będzie wyglądał jak kwiatek do kożucha?I już nawet nie chodzi o dopasowanie do tego żakieciku o jakim marzysz, ale do samej sukni. Chyba, że masz na niej jakąś małą aplikację taką, jaką miałabyś mieć też na welonie. Mierzyłaś taki bogaty welon do niej?

Ania14209

atrament.owa ,
Ja wiem, że czerwonych oprawek jest dużo. Ze sto różnych sama przymierzyłam, ale w każdych coś było nie tak. A to były za duże, a to na pierwszy rzut oka nietrwałe, a to się nie podobałam mojemu P., a to mi się nie podobały, choć kolor był przepiękny. Ale z drugiej strony nie łamię się, bo te które noszę teraz też z rok szukałam. Mam jeszcze te trzy miesiące, tak więc mam nadzieię, że mi się poszczęści. :dance:
Co do welonów, to jak na razie mierzyłam mgiełkę i miałam wrażenie, że za bardzo zlewa się z całością i taki drugi, który tylko na końcach był delikatnie haftowany. I nic więcej. Jak przyjdzie moja suknia i będę miała poprawki to mam nadzieję pomierzyć ich więcej - zobaczymy co z tego będzie.  what

atrament.owa

Myślę, że przez 3 miesiące dasz radę wybrać coś fajnego ;) Trzymam kciuki ;)
A co do welonów to naprawdę musisz pomierzyć. Bo jak już pisałam zdobione baaaardzo mi się podobają (sama taki będę miała najprawdopodobniej  :ag: ) ale nie wiem czy do Twojej sukni będzie pasować. Jeżeli myślisz o welonie tylko z delikatnym haftem bez świecidełek to może i owszem, ale jeżeli chodzi Ci o jakiś zdobiony koronką, czy ozdobną taśmą z kamieniami to już chyba gorzej.
Po prostu jak przyjdzie Twoja suknia, pomierz do niej różne welony, wrzuć foty i wtedy to już będzie można coś więcej powiedzieć :)

A co do kwiatów to czerwony bukiet będzie pasował jak najbardziej :)

Ania14209

atrament.owa ,
Ja to ogólnie jestem przeciwnikiem świecidełek jakichkolwiek, tak więc welon na pewno będzie bez takich ozdób. Jedynie co dopouszczam to jakiś haft - jaki jeszcze nie wiem. Chciałabym taki jakiś szerszy, ale nie wiem jak to będzie się miało do całości. Jak przyjdzie moje sukienka to nie wyjdę z salonu, zanim wszystkich welonów nie zmierzę.
A o kolorze też sobie myślałam, że czerwony jest ok. Zaproszenia czerwone na bank będą. I cała reszta też może być w czerwieni - tzn. mój bukiet, okulary, podziękowania dla gości.
Tylko, żebym nie wyglądała jak flaga biało-czerwona  what

atrament.owa

Nie no myślę, że bez przesady z tą flagą, tylko z powodu czerwonego bukietu nie będziesz tak wyglądać :hihi:
A co do welonów to właśnie pogrzebałam w necie i nawet nie wiedziałam, że tylko tego jest!
Po prostu mierzyć mierzyć mierzyć :)
A nie chcesz białych butów.Więc jakie chcesz? Ja myślę nad srebrnymi, takimi jak niżej. Ty na zimowy ślub to musisz mieć coś pełnego, a na takie, w innym kolorze niż białe, chyba ciężko trafić?  ???

rilla

hm ja na pewno gdybym brała slub w styczniu wybrałabym do kościoła jakieś botki, a na impreze inne...odkryte bardziej

rilla

coś jak to:

Ania14209

atrament.owa

Co do butów to na pewno będą pełne.  A podobają mi się te które poli miała jako swoje śłubne. I też sobie tak pomyślałam, że kolorystyka wszystkiego co jest związane ze ślubem i weselem mogłaby być czerwono-złota.  :dance:

rilla
Co do botków - to ja jakoś sama w sobie nie jestem do takich przekonana. Choć te pierwsze są superowe. Raczej wolałabym jakieś dłuższe kozaczki, ale takie bardziej normalne niż typowo ślubne, jakie są oferowane. 
Ale z tym tematem to się jeszcze prześpię.  :-\

squeriaczka

Ania, jaka ładna ta suknia i jak Ci pasuje! Poprzednio zamieściłaś (przynajmniej ja tylko takie widziałam) zdjecie w etoli i rekawiczkach (roboczo -aniołek ;) ) i w ogole nie widzialam sukni
ladnie sie ten materiał układa wokół talii i mi osobiście bardzo sie podoba, ze jest na ramiączka, a już w szczególności zimą :)

tachogti

squeriaczka super ten zakiecik i do niego zlote buty ani beda szałowo wygladaly  :thumbup:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

squeriaczka

ja bym się szczerze mówiac zastanowiła nad tymi czerwonymi okularami,
w ogóle fajnie ale czy do sukni ślubnej nie będą zbyt dominujące, takie za ostre...
chyba bym, w miare mozliwosci, probowala tez chociaż pomierzyc jakies deikatniejsze,
w jasnieszej oprawce, moze zlote ale takie delikatne

a czerwone dodatki w ogole - super,
sama na poczatku myslalam o slubie w grudniu i wlasnie o czerwonych i zlotych dodatkach
bardzo swiatecznie i w cieplym klimacie zimą :)