marzę o żakieciku ze stójką czy o etoli...czy szalu ...

Zaczęty przez squeriaczka, 30 Paź 2008, 11:10:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

squeriaczka

Cytat: tachogti w 30 Paź 2008, 12:16:19
squeriaczka Ja swego czasu czesalam dla kogos Allegro w tej kwestii i byly biale urocze plaszczyki ze stojka i uwazam, ze swietnie to by wygladalo  :ok: co do marzniecia- w zimie nie ryzykowalabym pojscia w ogole "bez"  ;)

http://www.allegro.pl/item467541379_bialy_plaszcz_kolekcja_2008_rozmiar_m.html#gallery
http://www.allegro.pl/item465845975_sexi_bialyplaszczyk_rozml.html#gallery
http://www.allegro.pl/item465851356_japan_fashion_style_2008_bialy_plaszcz_s_m.html#gallery

chociaz przyznaje ze z plaszczem ktory wkleila mika byloby przecudnie  ;)

ten ostatni który zamieściłaś fajny, może udałoby się zawiązać na nim tę kokardę z sukni...

tachogti

Owszem ladny jest i rzeczywiscie z kokarda byloby fajnie :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

squeriaczka

Cytat: squeriaczka w 30 Paź 2008, 12:57:14
Cytat: tachogti w 30 Paź 2008, 12:16:19
squeriaczka Ja swego czasu czesalam dla kogos Allegro w tej kwestii i byly biale urocze plaszczyki ze stojka i uwazam, ze swietnie to by wygladalo  :ok: co do marzniecia- w zimie nie ryzykowalabym pojscia w ogole "bez"  ;)

http://www.allegro.pl/item467541379_bialy_plaszcz_kolekcja_2008_rozmiar_m.html#gallery
http://www.allegro.pl/item465845975_sexi_bialyplaszczyk_rozml.html#gallery
http://www.allegro.pl/item465851356_japan_fashion_style_2008_bialy_plaszcz_s_m.html#gallery

chociaz przyznaje ze z plaszczem ktory wkleila mika byloby przecudnie  ;)

ten ostatni który zamieściłaś fajny, może udałoby się zawiązać na nim tę kokardę z sukni...

chociaz za duzo dobrego moze by juz bylo, guziki, patki, kokarda. welon....
owine sie kocem z ikei

:ag: :ag:

squeriaczka

Cytat: tachogti w 30 Paź 2008, 12:52:24
Ja wychodze z zalozenia ze albo etola albo rekawiczki, a jak etola to welon juz tak srednio... ;)
Poza tym na wlasnym slubie chce sie wygladac pieknie i warto czasem pokombinowac cos innego niz w salonie, bo gust pan salonowych
nie zawsze zgrywa sie z naszym  :jezor: ja moze dziwna jestem ale nie lubie samochodow z seryjnym wyposazeniem oraz "seryjnych" panien mlodych wszytskich takich samych  ;)

masz rację

etola bez rekawiczek to niezbyt ciepły zestaw
z welonu raczej nie chciałabym rezygnować - w końcu to jedyna okazja żeby się tak przystroić :)
w takim razie zegnam chyba etolę

Ania14209

Cytat: squeriaczka w 30 Paź 2008, 12:39:15

Ania14209

a moze coś takiego byśmy sobie sprawiły ?

Takie coś to jak najbardziej. Tylko gdzie kupić???  A co do "Anioła" to się uśmiałam - ja raczej się porównywałam w sklepie jak założyłam to wszystko na siebie do "Bałwana", albo własnie do "Kuli śnieżnej". Powiedziałam mojej mamie, że do przymiarki sukni następnym razem to marchewkę weźmiemy.
To co miałam na sobie tzn. ta etola i rękawiczki to było coś co w ogóle jako pierwsze przymierzyłam, ale nie zatwierdziłam. Choć tak jak wczesniej napisałam szukam, szukam i szukam i nic znaleźć odpowiedniego nie mogę. I chyba jestem na etapie - "wszystko mi jedno" - dlatego też napisałam również, że jak nic nie znajdę to będzie to co jest.
Cytat: squeriaczka w 30 Paź 2008, 13:14:26
Cytat: tachogti w 30 Paź 2008, 12:52:24
Ja wychodze z zalozenia ze albo etola albo rekawiczki, a jak etola to welon juz tak srednio... ;)
Poza tym na wlasnym slubie chce sie wygladac pieknie i warto czasem pokombinowac cos innego niz w salonie, bo gust pan salonowych nie zawsze zgrywa sie z naszym  :jezor: ja moze dziwna jestem ale nie lubie samochodow z seryjnym wyposazeniem oraz "seryjnych" panien mlodych wszytskich takich samych  ;)

Jedno jest tylko pewne to tak na pocieszenie, że zima przed nami i na pewno coś do stycznia w sklepach się pojawi. Z welonu też rezygnować nie chcę.

A tak w ogóle to przepraszam, ze zaśmiecam wątek squeriaczka

I bardzo Wam wszystkim dziękuję za uwagi -  ;)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Ania14209

Coś chyba źle zrobiłam  what, ale na pewno się połapiecie.

squeriaczka

squeriaczka z przyjemnościa dzieli się "swoim" wątkiem - razem raźniej :) szczególnie zimą!!!

Ania - jak coś znajdę na żywo to dam znać, bo na allegro jakoś trochę się boje kupować, mimo zdjęć - troche w ciemno

Jedno jest tylko pewne to tak na pocieszenie, że zima przed nami i na pewno coś do stycznia w sklepach się pojawi. Z welonu też rezygnować nie chcę.

[/quote]

squeriaczka

no mi sie tez cos źle pocytowało
pierdoła ;D

Cytat: squeriaczka w 30 Paź 2008, 14:03:10
squeriaczka z przyjemnościa dzieli się "swoim" wątkiem - razem raźniej :) szczególnie zimą!!!

Ania - jak coś znajdę na żywo to dam znać, bo na allegro jakoś trochę się boje kupować, mimo zdjęć - troche w ciemno

[/quote]

[/quote]

Ania14209

Ja równiez mam obawy jeśli chodzi o allegro, ale nie przed kupnem, tylko raczej przed tym, że mogłabym nie trafić w rozmiar.

I dziękuję za wspólny wątek - razem raźniej i cieplej zimą. I powiem Ci, że chciałabym, aby nasze zimowe śluby, były mroźne, śnieźne i słoneczne - i tego nam życzę.

A Warszawę możemy sobie podzielić na pół - jedna odwiedzi część sklepów, druga część i relację możemy sobie potem zdać w sensie co, gdzie było.

sierpniowajulka

Ania14209, jeżeli chcesz etolę, to poszukaj gdzie indziej. Te w Cymbeline są beznadziejne - tandetne, tanio się prezentujące. Rękawiczki z etolą mogą wyglądać rewelacyjnie, ale etola musi mieć klasę, jakość... Nie daj si paniom z Cymbeline tak "wystroić" jak na tym zdjciu, ktre zamieściłaś!!!!  :prayer: :prayer: :prayer:

Ania14209

sierpniowajulka ,
Powiem Ci, że na wszystkie etole jakie widziałam ta, którą miałam na sobie była najładniejsza. Przyznaję, że zdjęcie nie jest najlepsze i nie oddaje tego co było w rzeczywistości, ale i również nie upieram się aby być "wystojona" w etolę.  ;) Od samego początku moja wizja była taka, abym była ubrana w kurteczkę taka do pasa, choćby dlatego, ze nawet po ślubie mogłabym ją wykorzystać i nosić na co dzień. Sama się z siebie śmiałam  :hihi:- tak jak pisałam wcześniej. I na razie czekam sobie, aż u nas zacznie sie sezon zimowy i po piersze jesienne płaszczyki będą trochę tańsze - i moze coś z nich wybiorę, a zimowe się zaczną i mam nadzieję, że coś wtedy dobiorę. Poza tym tez tak myślałam, że ściąganie tej dłuuuugasniej rękawiczki do przysięgi i momentu zakładania obrączek to po pierwsze będzie niekomfortowe, po drugie niezbyt ładnie będzie wyglądało. No i jeszcze przy życzeniach - sama moja mama mi powiedziała, że dobrze by było, żeby dłoń była odkryta chociażby z racji tej, że goście będą chcieli zobaczyć obrączkę. I też bym chyba tak chciała. Mam jeszcze trochę czasu, tak więc myślę, że ostatecznie będę inazej wyglądać niż jak "kula śnieżna" :wall:
A na koniec mojego wywodu - dziękuję za opinię.  ;)Niezbyt dużo udzielałam się na forum, ale zawsze Twoje posty czytałam uważnie i brałam sobie Twoje porady nie tylko do serca, ale i do rozumu. Może to śmiesznie zabrzmiało, ale tak jest.

Ania14209

squeriaczka,

Dostałam od swojej koleżanki jej zdjęcie ze ślubu i ona miała na sobie coś takiego, co idealnie by pasowało do mojej sukni  brawo. Mogłoby mieć tylko długi rękaw. Napisałam już do niej, gdzie to bolerko??? kupiła. Jak tylko odpowie to dam znać.

Ania14209

sierpniowajulka

Cytat: Ania14209 w 30 Paź 2008, 15:51:06
sierpniowajulka ,
Powiem Ci, że na wszystkie etole jakie widziałam ta, którą miałam na sobie była najładniejsza. Przyznaję, że zdjęcie nie jest najlepsze i nie oddaje tego co było w rzeczywistości, ale i również nie upieram się aby być "wystojona" w etolę.  ;) Od samego początku moja wizja była taka, abym była ubrana w kurteczkę taka do pasa, choćby dlatego, ze nawet po ślubie mogłabym ją wykorzystać i nosić na co dzień. Sama się z siebie śmiałam  :hihi:- tak jak pisałam wcześniej. I na razie czekam sobie, aż u nas zacznie sie sezon zimowy i po piersze jesienne płaszczyki będą trochę tańsze - i moze coś z nich wybiorę, a zimowe się zaczną i mam nadzieję, że coś wtedy dobiorę. Poza tym tez tak myślałam, że ściąganie tej dłuuuugasniej rękawiczki do przysięgi i momentu zakładania obrączek to po pierwsze będzie niekomfortowe, po drugie niezbyt ładnie będzie wyglądało. No i jeszcze przy życzeniach - sama moja mama mi powiedziała, że dobrze by było, żeby dłoń była odkryta chociażby z racji tej, że goście będą chcieli zobaczyć obrączkę. I też bym chyba tak chciała. Mam jeszcze trochę czasu, tak więc myślę, że ostatecznie będę inazej wyglądać niż jak "kula śnieżna" :wall:
A na koniec mojego wywodu - dziękuję za opinię.  ;)Niezbyt dużo udzielałam się na forum, ale zawsze Twoje posty czytałam uważnie i brałam sobie Twoje porady nie tylko do serca, ale i do rozumu. Może to śmiesznie zabrzmiało, ale tak jest.
Aniu, to trzymam kciuki za Twoje poszukiwania, bo masz o wiele fajniejszą siebie wizję niż panie z salonu. :) Czy na ślubie będziesz miała okulary, czy z nich zrezygnujesz?

Basia

squeriaczka przede wszystkim śliczną masz sukienkę! też ją mierzyłam i baaardzo mi się podobała!

a co do okrycia to jakoś nie przepadam za satynowymi bolerkami... Do Twojej sukienki widziałabym etolę lub ładny płaszczyk- ale ten to chyba byś musiała uszyć...
jeśli etola to nie rękawiczki- moim zdaniem

A czy kościół w którym planujecie slub jest ogrzewany?
ja pamiętam z mojego slubu że mimo niespecjalnej pogody było mi bardzo gorąco z emocji...
Koniec ery grzecznej dziewczynki .....................

squeriaczka

Basia
baaaaardzo dziękuję za umocnienie mnie w wierze w moja suknie, wybrałam ją jakoś tak szybko, bo czulam się w niej najlepiej, w pozostałych mialam wrazenie takie "moje wielkie greckie wesele"style albo totalna beza-ksieżniczka, co w moim wykonaniu wyglądało trochę śmiesznie...
a teraz - patrząc na stylizacje dziewczyn, suknie z nowej kolekcji itp - mam wątpliwości czy aby nie za skromna ta moja canada...
chociaz pewnie wybierajac jeszcze raz tez bym wziela taką - chyba po prostu zal, ze to tylko jeden raz w takiej białej sukni

kościół ma byc ogrzewany (to św.Anny na Krakowskim w Wwie) ale raczej nie licze ze bedzie cieplo, zreszta na życzenia (całe szczescie w śwAnnie jest kruchta do skłądania życzen- nawet to byl jeden z decydujacych powodow wyboru), przejscie itp przydaloby sie cos konkretnego,
w koncu moze być i z -20'C :D

squeriaczka

inkageo

no prosze i żakiet i etola  :thumbup:
wielkie dzięki!
i ta futrzana czapa wg mnie naprawde super! i bardzo oryginalna, tylko ja bym sie chyba na taka nie odwazyla...bo na jaka okazje zalożyłabym wtedy welon... a jakoś tak mam ochote na welon
pewnie to wdzianko (?) tez było szyte...
poszukam jeszcze po sklepach ale chyba powinnam sie jednak rozejrzać za jakaś krawcową...

nie macie moze jakiejs sprawdzonej krawcowej w warszawie/okolicach?

Kasia

Ania14209

Cytat: squeriaczka w 30 Paź 2008, 21:18:15
a teraz - patrząc na stylizacje dziewczyn, suknie z nowej kolekcji itp - mam wątpliwości czy aby nie za skromna ta moja canada...

squeriaczka ,
Co Ty opowiadasz, że suknia jest skromna. Własnie w tej skromności i prostocie tkwi jej pękno.

squeriaczka

Kasia
też tak pomyślałam , ale nie będę miała zbyt wiele czasu na ew. przeczesanie a pod tą czapą to nie wiem co by sie utrzymało
moze - jak gdzies trafie takie cudo - zrobie sobie po prostu w niej zdjecia..., taka zimowa sesje
moglabym wracac w futrzanej czapie z wesela najlepiej saniami
ale taksówkarz to chyba nie doceni ;)

squeriaczka

Ania14209
tak sobie tez myslalam na początku, ale już troche kołowacieje od tych wszykich mozliwosci pieknych

ale juz nie marudze

Ania14209

Wiem o co chodzi, ponieważ przechodzę przez to samo. Aż mi głowa czasem z autobusu wystaje  :ag:  jak przejeżdżam czasem koło salonów ślubnych, choć mojej sukienki nie zamieniłam bym na żadną inną.

inkageo

Ja myślę, że ta czapa to była tylko do sesji ;) Chociaż kto wie.. ;)
Imagine there is no hate