pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Angie

Też nie mogłabym zrezygnować z sypialni ;D
Ale ostatnio rozważam zamianę sypialni z Leny pokojem.
On jest mały a ona ma coraz więcej rzeczy  :crazy:

salsa

Cytat: konwalia w 07 Sty 2011, 14:19:02ja bym musiala zrobić wtedy taki z burzeniem scian, a to nie warto,lepiej zmienić mieskzanie
no ja właśnie taki z burzeniem, ale u mnie to sie akurat opłaca.
a po tych 3 latach planujecie zakupić nowe?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

konwalia

Cytat: salsa w 07 Sty 2011, 14:29:33a po tych 3 latach planujecie zakupić nowe?
pewnie tak

Dodany tekst: 07 Sty 2011, 14:41:02

Cytat: salsa w 07 Sty 2011, 14:29:33a po tych 3 latach planujecie zakupić nowe?
pewnie tak

marlen_ka

ja wlasnie m.in dlatego zdecydowalam sie na mieszkanie, ktore ma mniejsze pokoje, ale jest ich 4, wiec mamy i sypialnie i maly salon 19 m2, pokoj dla Lili i jeszcze goscinny (pozniej dla 2. dziecka).

mobka

Mi na razie nie przeszkadza, ze maly spi u nas w pokoju, ale niestety ze wzgledu na posiadane cale 2 pokoje, to w okolicach jego roczku przenosimy sie ze spaniem do salonu. Dla naszej intymnosci glownie ;D

feeling.good

Cytat: mobka w 07 Sty 2011, 17:11:59
Mi na razie nie przeszkadza, ze maly spi u nas w pokoju, ale niestety ze wzgledu na posiadane cale 2 pokoje, to w okolicach jego roczku przenosimy sie ze spaniem do salonu. Dla naszej intymnosci glownie ;D

no właśnie mi tej intymności zaczyna brakować, dlatego chcę Małego niebawem przenieść

jusia

Franek od lipca ma swoj pokoj :) bardzo to sobie chwale :) spi sam bardzo ladnie, rano oczywiscie przychodzi z calym majdanem, to jest koldra, poduszka, ksiazeczkami, oslem...:)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Angie

Lena też wychodzi z majdanem :D  Pielucha tetrowa i maskotki- kotek i kaczor :D
bez tego ani rusz :D

sierpniowajulka

Cytat: salsa w 07 Sty 2011, 11:53:41niemniej sytuacja nas troche zaskoczyła i nie mamy odłożonej kasy ........
hmmm, czy to znaczy, że można Ci gratulować? (jak zwykle pewnie pytania nie na czasie, ale nie ma mnie na plotach)

niewiemjaka

kurde ja nie chce rezygnowac z normalnego szerokiego malzenskiego lozka :crying:
ale po prostu mam juz dosyc zabawek mlodego ktorych jest masakra duzo i wciaz przybywa :(

narazie chyba odstąpimy po kawalku... zrobimy mu kącik w sypialni :/ ze stolikiem i krzeselkiem..
no i moze dojrzemy do oddania calej sypialni :(

taka bida bo 50m2 = 2 pokoje

mobka

niewiemjaka, ja naroznik mam szerszy niz lozko w sypialni, wiec nei ucierpimy :D Ale jak pomysle, ze codziennie bedzie trzeba skladac i rozkladac... no ale coz :)

niewiemjaka

ja nie chce spac na niczym rozkladanym :( dzizas :crying:
trzeba isc po podwyzke wieksza niz myslama :> a pozniej nie-wiem-jak kupic wieksze mieszkanie :rotfl:
no inaczej tego nie widze... tak latwo sie przyzwyczaic do dobrego ... :( łożka zwlaszcza

jusia

no wlasnie tak mi sie wydaje, iz to skladanie i rozkladanie jest strasznie meczace, dlatego ciesze ze swego malzenskiego loza dopoki je mam :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Kasia

składanie i rozkładanie to pikuś ;)
najwazniejsza jest wygoda a w zasadzie jej brak!

salsa

Cytat: sierpniowajulka w 07 Sty 2011, 22:04:39
hmmm, czy to znaczy, że można Ci gratulować? (jak zwykle pewnie pytania nie na czasie, ale nie ma mnie na plotach)
tak mozna :) to juz koniec 1. trymestru
ale mowiąc o "zaskoczeniu sytuacją" bardziej miałam na mysli to, ze teściowa zaproponowała nam, żebyśmy sobie do naszego mieszkania dołączyli kawalerkę, kt przylega ścianą - do tej pory użyczała ją siostrzeńcom:)

zuzia

Cytat: dragonfly w 06 Sty 2011, 16:32:39
nie wiem, ale jak tak to Ingrid tez jest dziwna ;D
bighug

w ogóle usłyszałam, że mój M. to dzikus. bo dzieci wieczorem to lubią spokój, ciszę i spokojnie zasypiają a M. szaleje!

ishka82

marlen_ka

Cytat: ishka82 w 08 Sty 2011, 09:12:40
ja mam 38m2 = 2 pokoje :headbang:
wspolczuje, bo teraz Wam pewnie troche ciasno :)

feeling.good

my mamy trzy pokoje, ale przy dziecku pewnie i 5 byłoby mało ;)

Jeśli drugie dziecko będziemy mieć w przeciągu 2,5 roku, to będziemy mieścić się tutaj. Najwyżej z pokoju Stasia trzeba będzie pozbyć się kanapy, a wstawić drugie łóżeczko i komodę.
Później już mam nadzieję, będzie dom, więc i problemów z miejscem mniej ;)

sierpniowajulka

Cytat: salsa w 07 Sty 2011, 23:30:13Cytat: sierpniowajulka  Wczoraj o 22:04:39
tak mozna Smiley to juz koniec 1. trymestru
ale mowiąc o "zaskoczeniu sytuacją" bardziej miałam na mysli to, ze teściowa zaproponowała nam, żebyśmy sobie do naszego mieszkania dołączyli kawalerkę, kt przylega ścianą - do tej pory użyczała ją siostrzeńcom:)
bighug bighug bighug

niewiemjaka

Cytat: ishka82 w 08 Sty 2011, 09:12:40ja mam 38m2 = 2 pokoje headbang
no tak to troszke mniej niz ja ale..
jest taka historyjka o pewnym Zydzie głowie wielodzietnej rodziny, który pewnego razu poskarżył się Rabinowi na zbyt małe mieszkanie.
Rabin zalecił kupno kozy i chyba zaproszenie rodziny, znajomych  - co oczywiście spowodowało w mieszkaniu jeszcze większy ścisk. Gdy zdesperowany Żyd przyszedł ponownie do Rabina poskarżyć się, że po zakupie kozy sytuacja się jeszcze pogorszyła, Rabin polecił sprzedać kozę, gosciom podziekowac
okazało się, że w mieszkaniu jest całkiem sporo miejsca... :D :D :D

ishka82

Ja wiem, że i w ciasnych kawalerkach ludzie mają dzieci, sama się o nie starałam mieszkając w kawalerce ;) I powiem Wam, ze wspaniale, że pomimo małego metrażu są jednak dwa pokoje :) Jednak dużo dałabym teraz za większy metraż i 3 pokój ;D Normalna sypialnia z normalnym nie rozkładanym łożem małżeńskim to jest moje marzenie :D

aniak1211

Cytat: ishka82 w 08 Sty 2011, 14:41:53to jest moje marzenie Cheesy
Pamietaj ze marzenia sie spelniaja :)

ishka82

Cytat: aniak1211 w 08 Sty 2011, 17:33:42
Pamietaj ze marzenia sie spelniaja :)

Wiem :) Na te okoliczność co jakiś czas oglądamy fajne mieszkania w Bielsku ;)

salsa