pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

rilla, śliczny pokoik :D
Domi od dawna przeprowadzona, ale nie ma ładnie urządzonego pokoiku :( Z reszta ona tam właściwie tylko sypia ;D Dodam, ze ostatnio źle sypia...ale z nami też nie za bardzo, więc jej z powodu wybudzania na przenoszę z powrotem.
A co do ulubionej zabawki, to Domi ostatnio pokochała miłością wielką żółwika od Was :) W dzień tak normalnie się nim raczej nie bawi, ale jak zasypia, czy to na noc, czy na drzemkę, to go tuli, a jak przestaje bić serducho, a ona jeszcze nie śpi, to nim potrząsa, żeby się włączył :) Chyba teraz ciężko byłoby jej bez niego usnąć.

aniak1211

My planujemy na wiosne zrobic malowanie w pokoiku malej i kupic jej lozko,
raczej nie widze jak ona sama spi w pokoju,
ale warto sprobowac ;)
Ona w nocy nadal sie budzi  :crazy:
wtedy musze wziasc ja rece,przytuli i odlozyc do lozeczka.

Co do ulubionej przytulanki,
Dominika czesto usypia z misiem,ale nie ma jednego ,co jakis czas zmienia pluszaka ;)
czasem nie chce misia tylko kocyk:)

dragonfly

Cytat: zuzia w 06 Sty 2011, 01:57:31
czy to dziwne, że M. nie ma ulubionej maskotki/pieluszki/poduszki? :hmm:
nie wiem, ale jak tak to Ingrid tez jest dziwna ;D

rubin04

A ten chudy misiek Pawełka to został kupiony jak on miał 10 miesięcy - to jest miś EasyJeta.
fajny jest.

Poza tym ma jeszcze niedźwiedzia (bardzo podobny) i do spania ma oba miski, przed połozeniem zawsze sprawdza "obecność"
ale to chudego kocha najbardziej.

A tu chudy:
.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

Cytat: zuzia w 06 Sty 2011, 01:57:31
czy to dziwne, że M. nie ma ulubionej maskotki/pieluszki/poduszki? :hmm:
ja nie miałam nigdy :) koło 1-3 kl podstawówki spałam z takim wielkim smerfem szmacianym ale to dlatego ze bardziej mi pasował pod głowę niz poduszka - jak sie zaczął pruć to bez żalu wywaliłam ;)

Dodany tekst: 07 Sty 2011, 11:25:12

Cytat: aniak1211 w 06 Sty 2011, 13:53:46My planujemy na wiosne zrobic malowanie
a my nie wiemy co robić - musimy zrobic remont i mala przebudowę i nie wiem czy zaciskac zeby i robić to juz na wiosne (maj czerwiec) czy tez odczekac i zrobic w przyszłym roku latem

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

aniak1211

salsa
Mysle ze na poczatku jak dziecko mieszka w sypialni rodzicow to typowy pokoik dla dziecka nie jest az tak potrzebny,
przydaje sie bardziej do przechowania wozka i innych gratow ;) (u nas do tego sluzyl pokoik malej ).
Z jednej strony lepiej zrobic remont przed narodzinami dziecka,
ale jak macie tez inne plany to i remont moze poczekac;)
Pomoglam,nie :D

rilla

salsa zalezy co chcecie robic. Ja chcialam miec pokoik dla P. jak sie urodzi, ale maz mnei przekonał, ze zrobimy go jak bedzie sam spał, a teraz bedzie mial fajny kacik u nas. Teraz sie ciesze, ze go posłuchałam, bo rok temu zrobiłabym beznadziejny pokoik z mnostwem rzecyz nieprzydatnych maluchowi.
Ale jak chcecie robic np. kuchnie, łazienke to lepiej teraz, z dzieckiem jets no coż - trudniej.

aniak1211

rubin04
Swietne fotki z chudym :)

Kasia

wczoraj byłam u znajomych, którzy urzadzili od razu pokoik dla dziecka i bardzo to sobie chwala :)
kolezanka mowiła że tak im nawet wygodniej, bo ona sobie po cichu wyjdzie do dziecka, nie musi zapalac swiatła w sypialni itd :)
szwagier z zona tez pokoik od razu przygotowali i tez z niego normalnie korzystaja :D

ale mam i takich znajomych, którym łózeczko stojace w sypialni to bylo za daleko i za ciężko i dziecko spało z nimi :D

no kazdemu co innego pasuje :D

salsa

Cytat: aniak1211 w 07 Sty 2011, 11:37:42Pomoglam,nie Cheesy
ja mam wałsnie takie dylematy : bo jeśli później to odłozymy troche kasy, zrobimy to za gotówke a nie na kredyt no i dziecko bedzie miało rok to moge z nią/nim pojechać nawet na te najgorsze prace do rodziców
ale jakby teraz to wtedy bede miała temat z głowy
nie musze przecież teraz meblować mokoju - wystarczy ze go "zrobię" z obecnej kuchni ale miałabym tą przebudowę za sobą - niemniej sytuacja nas troche zaskoczyła i nie mamy odłożonej kasy ........
Cytat: rilla w 07 Sty 2011, 11:40:02Ale jak chcecie robic np. kuchnie, łazienke to lepiej teraz, z dzieckiem jets no coż - trudniej.
no właśnie to by była tego typu impreza

aniak1211

To zalezy tez od dziecka,
bo jak 3 miesieczne dziecko przesypia cala noc to pewnie ze moze spac samo w pokoiku-chociaz ja wole miec przy sobie ;)
No ale jak dziecko jest jak moja Dominika i potrafi sie 12 razy w nocy obudzic to ciezko tak biegac do drugiego pokoju :D

Dodany tekst: 07 Sty 2011, 12:00:16

Cytat: salsa w 07 Sty 2011, 11:53:41jeśli później to odłozymy troche kasy, zrobimy to za gotówke a nie na kredyt no i dziecko bedzie miało rok to moge z nią/nim pojechać nawet na te najgorsze prace do rodziców
Jak twoi rodzice mieszkaja w domku i maja ogrod to fajnie wakacje mozna spedzic z rocznym dzieckiem,
maly basenik,kawka...
a remont sie robi ;)

Lwica

Ja to już przestałam nawet śnić i cokolwiek planować. Głową muru nie przebije. Owszem mamy tu mnóstwo miejsca na górze (całość prawie 100 m2) salon ma 49 m2. Ale teście nie chcą słyszeć o podzieleniu na jeden mnijeszy i większy. Wiki ma swój pokoik na szczęście.
Dla synka będę musiała wstawić łożeczko i komode-przewijak do salonu i tu będzie spał i urzędował.  Nie wiem jak to wypali i co z tego będzie ale trudno taki lajf.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

aniak1211

Cytat: Dorotka1981 w 07 Sty 2011, 12:00:17salon ma 49 m2. Ale teście nie chcą słyszeć o podzieleniu na jeden mnijeszy i większy

Wielki macie ten salon :)
Na poczatku jakos dacie rade a moze tesciowa z czasem zobaczy jak jest i okaze troche ludzkiego oblicza :)

dragonfly

Dorotka, a ty juz wrocilas od rodzicow? jak z mezem? sorry, ze w tym watku pytam... bo sie pogubilam ;D

salsa

Cytat: aniak1211 w 07 Sty 2011, 11:55:44Jak twoi rodzice mieszkaja w domku i maja ogrod to fajnie wakacje mozna spedzic z rocznym dzieckiem,
maly basenik,kawka...
a remont sie robi wink
no w sumie tak, bo takie warunki są i u rodziców i u teściowej - tym bardziej ze mąz z racji zawodu dosknale wszystkiego sam dopilnuje :)

feeling.good

my urządzaliśmy pokój dla Stasia przed jego urodzinami i bardzo to sobie chwalę, choć Mały jeszcze śpi z nami w sypialni. W jego pokoju są ubranka, akcesoria, zabawki - nie musiałam tym zagracać sypialni. Jedynym meblem typowo dziecięcym jest łóżeczko, reszta to zwykła aneboda z Ikea

Lwica

Cytat: aniak1211 w 07 Sty 2011, 12:03:21a moze tesciowa z czasem zobaczy jak jest i okaze troche ludzkiego oblicza

:rotfl: :headbang: w to raczej bym nie wierzyła.

No wielki wielki i nastawiane w nim pełno kolumbryniastych "muzelanych" na wysoki połysk mebli.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

salsa

Cytat: Dorotka1981 w 07 Sty 2011, 12:00:17salon ma 49 m2
o kurde tyle to nie ma całe tamto drugie mieszkanie :D :D  

Lwica

Cytat: salsa w 07 Sty 2011, 12:10:00o kurde tyle to nie ma całe tamto drugie mieszkanie

Co nie?? Wiesz z jednej strony nie narzekam. Mała ma tu dużo miejsca do zabawy itd. ALe szlag człowieka trafia jak już MA coś takiego dostępnego i możliwości a nic z tym praktycznego nie da się zrobić mimo chęci.

salsa

Dorotka ale poważnie sie da sie jakos z nimi na spokojnie pogadać - przeciez to wszystko troche bez sensu jest.....

aniak1211

Moze niech Twoj maz pojdzie pogadac z tesciami i powie ze ON chcialby zrobic pokoik dla synka-Wiktoria ma to czemu synek ma spac w salonie;)
Moze jak powie ze to on chce a nie ty to cos sie uda ???
No ciezko masz i strasznie wspolczuje ze musisz tam mieszkac :empathy:

Lwica

Cytat: aniak1211 w 07 Sty 2011, 12:25:04Moze niech Twoj maz pojdzie pogadac z tesciami i powie ze ON chcialby zrobic pokoik dla synka-Wiktoria ma to czemu synek ma spac w salonie;)

Już nie jedna taka rozmowa była. Nic z tego, a on już też z tego powodu się złosci, ze ja naciskam a oni mu biadolą.

konwalia

u nas mlode nie będzie mialo swojego pokoju-będzie miało łożeczko i dwie-trzy szuflady w naszej komodzie(malm)
a potem się zobaczy
mi odpowiada fakt posiadania dużego pokoju i nie chce mi się tam wracać spać, ale jak przyjdzie taki czas to trudno

salsa

Cytat: konwalia w 07 Sty 2011, 13:59:57mi odpowiada fakt posiadania dużego pokoju i nie chce mi się tam wracać spać, ale jak przyjdzie taki czas to trudno
mnie tez, dlatego planuje ten remont właśnie :)

konwalia

Cytat: salsa w 07 Sty 2011, 14:11:03
mnie tez, dlatego planuje ten remont właśnie :)
ja bym musiala zrobić wtedy taki z burzeniem scian, a to nie warto,lepiej zmienić mieskzanie, a ja z różnych względów, nie mogę tego się pozbyć przez najbliższe 3,5roku