pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

rudasekawf

Nie do końca w temacie, ale lepszego wątku nie znalazłam. Kiedy przenosiłyscie młodsze dziecko do pokoju starszego? U mnie L. 3 lata, J. 7 m-c. Młodszy budzi się najczęściej raz na jedzenie, zasypiają oboje sami. Nie wiem czy czekać, tylko jak długo? Chciałabym uniknąć sytuacji, w której L. będzie pamiętała, że to "jej" pokój, a brat na doczepkę. Przesadzam? Jakieś rady? Jak było u Was?

magdalinska

Szym jeszcze spi w sypialni, w sumie mogłabym juz go przeniesc, bo przesypia zazwyczaj całą noc.
A kiedy zmiana łózeczka na duze łózko?

rudasekawf

U mnie Lena dostała duże łóżko w sierpniu, a we wrześniu miała dwa lata.

zosia2007

rudasekawf, u mnie Paweł na razie nie chce słyszeć ze to tez będzie pokój Miłosza :D a poza tym Miłosz śpi ze mną w łożku wiec jeszcze trochę to potrwa, moze rok, moze ciut więcej ;) 
Paweł miał ok 2,5 - 3 lat jak poszedł spać "do siebie" na już dorosłe łóżko ;)

rudasekawf

Cytat: zosia2007 w 11 Wrz 2016, 17:54:02
rudasekawf, u mnie Paweł na razie nie chce słyszeć ze to tez będzie pokój Miłosza :D
Właśnie dlatego myślę nad dość wczesnym przeniesieniem dzieci do wspólnego pokoju.

magdalinska

Kuba tez mowi, ze to jego pokoj, a nie Monka ani nei wspolny, a relacje maja w miare ok ;)

martullek

Wojtek z kolei wyczekuje, kiedy Jula będzie z nim w pokoju. ale motywacją jedyną jest tutaj perspektywa piętrowego łóżka ;) myślę, że na wiosnę, a najpoźniej latem dojdzie do transferu ;)

niewiemjaka

muszę zacząć myśleć o pokoju chłopaków, bo może zrobimy w tym roku..

niestety jesteśmy skazani na łóżko pietrowe, droga kompromisu wywalczyłam z R, żeby to było normalne piętrowe plus dodatkowe zapasowe spanie wysuwane jako trzeci materac

widziałyście coś sensownego? jakieś rady?
czy łóżka sosnowe mają sens w ogole? to w końcu słabe i miękkie drewno ..
a jak Franek będzie spał na dole, to w sumie ta barierka potrzebna ? :/

system np jak tutaj
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

http://www.meble-bogart.pl/lozko-nikos-pietrowe-biel--p-7148-67-6.67.html
http://allegro.pl/lozko-3-osobowe-mateusz-184x80-materace-szuflady-i6304906108.html#thumb/3

zwierzatko_mojej_mamy

niewiemjaka, co to znaczy, ze wywalczyłas normalne piętrowe? Jaka była alternatywa?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

zwierzatko_mojej_mamy, bo R chciał, żeby było piętrowe, ale z tym szerszym dołem
jak tutaj np ikeowe , wiesz o co chodzi

a ja takiego nie chce jakoś, bo mi sie wydaje ze i tak to jest wielkie COŚ  w małym pokoju...
chociaz moze taki szeroki dol wygodny, bo mozna usiasc itd ..

zwierzatko_mojej_mamy

E, bez sensu, myślałam, ze piętrówki dwie z biurkami pod spaniem ;)

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 04 Sty 2017, 17:17:47
E, bez sensu, myślałam, ze piętrówki dwie z biurkami pod spaniem ;)
Tak chyba u mobki jest :)

wrobelek0403

Okropne to drugie ;) Po cholere R taka landara na parterze? Miejsce tylko zabiera.

Sosna jest slaba, mysmy z sister mialy i po paru latach bylo wyzlobione dlugopisami, pogryzione (tak lol ), no i szybko sie wichrowalo. W koncu ojciec przysrubowal do sciany. Jak bedziecie kupowac to zwroccie uwage, zeby gorne bylo na takiej wysokosci, zeby dorosly mogl usisc na dole bez kulenia sie. Dzieciaki porosna i zrobi sie niewygodnie.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

To pierwsze lżejsze ale ma kiepsko rozwiązaną te dolna szufladę, w drugim szuflada fajniejsza bo i miejsce na materac i szuflada jeszcze jest, natomiast samo lozko słabo wyglada.
Barierki bocznej na dolnym łóżku bym nie brała. W razie potrzeby wolałabym tymczasowa  ikeoską barierkę.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 04 Sty 2017, 17:21:39
Tak chyba u mobki jest :)
Możliwe ;) gdybym była dzieciem to by mi było smutno nie miec piętra z piętrowego lol

www.annawilk.pl

niewiemjaka

Ja tylko podalam te lozka jako przykład o co chodzi z tym dolem wysuwanym
U mnie zmiescily by się dwa obok, ale nie chce taki dwoch piętrowych , to wolalabym juz dwa parterowe, ale wtedy marnuje to miejsce jedno, a potrzebuje miejsce na szafę..

Wrobelek to co wkleilam wyjatkowo okropne jest :D ale widzialam takie lozka z szerszym dołem i nie sa tak tragiczne jak to ikeowskie, sadiedzi maja i siostrzenice R, fajne bo mozna usiąść wygodnie bez wchodzenia głową pod dach, a R chce cos do spania na wszelki wypadek jakby ktos przyjechal, kolega przyszedl etc, co jest durne..... bo mamy swietny materac dmuchany, no ale .. ju noł :D

marax

Cytat: niewiemjaka w 04 Sty 2017, 19:58:28
Ja tylko podalam te lozka jako przykład o co chodzi z tym dolem wysuwanym
U mnie zmiescily by się dwa obok, ale nie chce taki dwoch piętrowych , to wolalabym juz dwa parterowe, ale wtedy marnuje to miejsce jedno, a potrzebuje miejsce na szafę..

Wrobelek to co wkleilam wyjatkowo okropne jest :D ale widzialam takie lozka z szerszym dołem i nie sa tak tragiczne jak to ikeowskie, sadiedzi maja i siostrzenice R, fajne bo mozna usiąść wygodnie bez wchodzenia głową pod dach, a R chce cos do spania na wszelki wypadek jakby ktos przyjechal, kolega przyszedl etc, co jest durne..... bo mamy swietny materac dmuchany, no ale .. ju noł :D
bez sensu to miejsce na zapas. Jak macie małe mieszkanie to jest potrzebny tam schowek  a nie dodatkowy materac ........ Ile razy ktoś u was spał w ciągu ostatniego roku ?

niewiemjaka

Marax ale mi tego nie musisz tlumaczyc lol
Moze jeszcze przegadam to R. Musze go urobic :D

konwalia

Ja bym kupiła pewnie piętrowe z biurkiem zestaw stuva

niewiemjaka

U mnie tam jest maly pokoj 420x315 tak okolo
Wiec na dlugosci takie dwa bylyby na styk jedno obok drugiego, bo po dwoch stronach nie paduje, wiec musialyby stac jedno obok drugiego...
No i wtedy jakos mi sie wydaje ze pod tym lozkiem na biurkach ciemno by bylo

Kasia

Zapasowe lozko sie przydaje, my mamy u Mai brimnesa, którego tez mozna na podwójne rozłożyć.
No ale my
Mamy ze trzy cztery razy w roku gości śpiących. Podejrzewam ze jak Maja podrośnie to tez bedzie miała kogos na "nocowanko", Michał sie gnieździ na 90 jak ktos u niego spi.

niewiemjaka

U nas tak rzadko ktos spi... narazie to mamy wolne łóżko w sralonie, wiec tam śpią goście, ale jak wywalimy małżeńskie i sie przeniesiemy do salonu, to i tak zawsze jest jakby co wielki materac dmuchany na podłogę..

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 04 Sty 2017, 20:47:43No i wtedy jakos mi sie wydaje ze pod tym lozkiem na biurkach ciemno by bylo
od tego sa lampki :D poza tym przez 50% roku szkolnego dzieci odrabiać lekcje musza i tak w ciemnościach, bo zima, a pewnie przy zajęciach pozalekcyjnych to i do  wiosny jeśli nie odrobią same wracając o 15:00 do domu to i tak robią je potem wieczorem :D 
tzn ja uprzedzam, że jestem wielką fanką spania na pięterku, dziecięciem będąc zazdrościłam każdemu takiego łóżka, zupełnie nie kojarzyłam tego z małym metrażem, tylko z wielkim funem ;D nawet teraz, przy pokoju młodego, który to pokój będzie w sam raz na wszystko podłogowe to przemyśliwuję piętrowe, głownie dla radochy dziecia :D albo swojej, nie wiem lol

dla mnie posiadanie łożka z drabiną to marzenie dziecięce, można być okrętem, statkiem kosmicznym, księżniką we wieży, latarnią morską, piratem w bocianim gnieździe i w ogóle wszystkim lol cos jak tutaj ojciec dorysował dziecku, co ono widzi, jak głupoty robi lol lol

www.annawilk.pl

niewiemjaka

Zwierzu no to sie beda wymieniac :D
I tak narazie Franka bym nie kladla na górze chyba, on ma 2,5 roku :D

Ja wiem że lampki... alejakos i tak wole wiecej przestrzeni, okno, swiatlo, no kurde klastrofobiczne takie siedzenie pod spodem w dziupli, moze jak by bylo jedno, ale dwa takie w malym pokoju to ścisk, kolobrunowato jeszcze bardziej sie zrobi, nie wiem....

zwierzatko_mojej_mamy

niewiemjaka, zawsze możesz rozważyć opcję podestu ;) skoro nie lubisz takich kloców i boisz się klaustrofobii

www.annawilk.pl