pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

niewiemjaka

ta seria Voxa mi sie spodobała http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli-vox-young-users#section-6
co myślicie? czy jest "za bardzo" ? daje duże pole manewru, po jakimś czasie można wymieniać nakładki, personalizować etc
albo chodzi mi po głowie coś spokojnego czyli biały+drewno, ale tu nie wiem jeszcze co..
(sam biały chyba nie przejdzie ;) )

ddu

mi się podobają te meble. moi znajomi je mają w pokoju dzieci. dobrali bardzo stonowane elementy, do tego tarcza na rzutki, coś tam do przesuwania (wystające), fajnie to wygląda

didi_loczek

niewiemjaka, mnie się podobają te meble, można fajnie pokombinować :)

elve

niewiemjaka, mnie się podobają!

niewiemjaka

dzięki! no to trzeba skladac kase... bo pokoj zrobimy next year , moze na wiosne czy jakoś tak

feeling.good

Fajne są! Ja się już im od ponad dwóch lat przypatruję. Za rok będziemy rozdzielac pokoje dzieciakom i chyba do Stasia pokoju coś wezmę z tej serii. Pewnie szafę i komodę/komody bo biurka i łóżka jakieś takie olbrzymie się wydają

ddu

widać koniec na horyzoncie
ale drugiej lampy na sufit, pasującej do tej, nadal nie mam

elve

ddu, cuuudnie, daj jeszcze jakieś inne ujęcia

ddu

na razie tam za bardzo nie ma jak wejść. wszędzie piły i jakieś narzędzia. stolarz się spóźnia, ale był wczoraj do 22... musi dziś tylko zamontować balustradę, barierki i pobielić belki. jak zabierze sprzęt, porobię zdjęcia

tam jeszcze sporo trzeba półki nad łóżkami, półki na przeciwległej ścianie... mam nadzieję, że uda nam się to szybko zrobić. ale na razie nie mogę się doczekać, kiedy rzeczy Heli wrócą z naszej sypialni do jej pokoju . nawet nauczyłam się z nią spać! , no ale ileż można ;)

wrobelek0403

ddu, swietne!!!!!! czekam na wiecej zdjec :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

ddu, to wejście na antresolę ?
czekamy na więcej :)

salsa

Ddu świetnie wyszło, czekam na wiecej fot :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ddu

melduję, że więcej fot na mieszkaniowym!

salsa

dziewczyny chciałam Wam polecic produkty mojej znajomej : https://www.facebook.com/Nube-772417746237138/?fref=ts
jesli Wam sie podobaja to polubcie prosze :) bede polewac :)

zuzia

Cytat: salsa w 28 Lis 2015, 16:40:55
dziewczyny chciałam Wam polecic produkty mojej znajomej : https://www.facebook.com/Nube-772417746237138/?fref=ts
jesli Wam sie podobaja to polubcie prosze :) bede polewac :)

1. polubiłam bo ładne
2. ile płaciłaś za pościel?

salsa

taką mi uszyły :

Trzeba pisać do nich bo one wyceniają w zależności od wybranych tkanin, wymiarów itp
jak się zamowi wiecej rzeczy to są tez rabaty itp

ale cany bardzo przystępne

magdalinska

ziuta

szukam mebli do pokoju Młodej, możecie coś polecić? coś Was ostatnio urzekło? ;)
na pewno chcę białe, proste mebelki, jakąś szafę, komodę, łóżko, ale nie wiem, gdzie je znaleźć
podoba mi się ikeowski sundvik (na zdjęciu), ale z tej serii jest tylko szafa i to nie za wielka, nie ma zwykłej komody (tylko z przewijakiem), a to łóżko regulowane średnio mi się podoba

wrobelek0403

ziuta, a do tej szafy nie mozna dobrać mebli z serii Hemnes?
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

ziuta

wrobelek0403, hemnesa biorę pod uwagę, ale przede wszystkim musiałabym sprawdzić na żywo czy to się da połączyć, czy odcień bieli jest ten sam, czy uchwyty się nie odróżniają itd.
a to łóżko to był mój pierwszy typ (zresztą chyba nadal jest...), tylko waham się, bo ja mam podobne łóżko dla Karola i wiem, że ono jest wielkie, zajmuje dużo miejsca w pokoju, w dodatku ma wysuwany drugi materac, więc musisz mieć zarezerwowane naprawdę dużo miejsca przed łóżkiem, żeby móc ten dolny materac wysunąć (sam materac ma 90 cm + obudowa), nie możesz tam już nic ustawić "w świetle" łóżka, dopóki Karol miał pokój 23 m2 to nie było problemu, ale jak przenosiłam go do 15 m2, to musiałam nieźle się namęczyć, żeby to łóżko sensownie ustawić
druga sprawa, że młoda jest jeszcze malutka, materac w tych łóżkach jest na poziomie jej ramion.... walczy, żeby się na nie wgramolić ;) ale to jeszcze pal licho, najbardziej się boję potencjalnego upadku z takiej wysokości :/ (ona do tej pory śpi w łóżeczku ze szczebelkami...), zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jakiegoś mniejszego przejściowego
no na razie się waham, liczę, że może coś znajdę, czego jeszcze nie znam i mnie urzeknie ;)

ziuta

podoba mi się seria NORDLI http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/27271/ bo jest modułowa, można dowolnie łączyć, ale jest podobna do stuvy, którą mam u Karola i trochę mi się przejadła
oglądałam też TYSSEDAL, ale chyba trochę zbyt "pałacowa" ;)
chętnie przyjmę coś non-ikea ;)

wrobelek0403

ziuta, no rozumiem. to owocnych poszukiwań :)

golinda

ziuta, moja Nina ma białe meble w pokoju
nie jest jeszcze skończony, ale zrobię parę fot i Ci wyślę. wszystko IKEA