pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

Cytat: golinda w 29 Maj 2015, 12:34:50
czyżbym wreszcie znalazła miejsce w swoim domu dla chierowskiego? ;)
szkoda, że gość dwa sprzedaje...

http://sprzedajemy.pl/fotele-wz-366-lata-60-te-j-chierowski,1637156
Babcia mojego P. ma dwa takie stare fotele,stolik pod TV i kilka innych mebli,mowie mu by powiedzial rodzinie ze ja chce te fotele i stolik by nie wyrzucili ale ten ciagle zapomina,chyba sama im powiem jak bedziemy w PL .
Babcia juz nie mieszka w swoim mieszkaniu,stoi puste a ona u rodzicow P.

aniak1211

Zamowilam D. lozko,czas na dostawe-ponad miesiac :crazy:
Ale do tego czasu zdazymy pojechac do ikea i dokupic jakis regal;)

marax

Ja bym nie pogardzila takim zestawem z sofa. Muszę sie wyprowadzić z pokoju gdzie mms biblioteczkę bo tam bedzie pokój rozali . Marzy mi sie taka sofa i fotel w planowanym gabinecie ( nie mylić z miejscem do przyjmowania pacjentów :) http://olx.pl/i2/oferta/fotel-chierowski-366-CID628-ID9MOLp.html#:d3b50a5250#gallery

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

marax

Nie chcesz drewnianego ? . Moi rodzice handlują meblami używanymi maja teraz 2 krzesełka do sprzedania . Jedno jak tripp trapp drugie oryginalne tripp trapp tylko do lekkiej renowacji . Zacpierwszw chyba 100 zł za tripp trapp chyba 250 ( muszę podpytac)

marax

To jest to nieoryginalne ( chyba nie ma tabliczki znanionowej żadnej ) {\rtf1\ansi\ansicpg1252
{\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 Menlo-Regular;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red51\green51\blue51;}
\deftab720
\pard\pardeftab720\sl360\partightenfactor0

\f0\fs26 \cf2 \expnd0\expndtw0\kerning0
\outl0\strokewidth0 \strokec2 Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
}

marax

Nie jestem pewna tylko ceny ale Max 150

marax

Tripp trapp musza złożyć bo jest rozłożony . Kolor taki sam tylko deska gdzie dziecko siedzi wymaga przeszlifowabia bo ma lekkie odbarwienie ( ktos cos gorącego na to położył i jest ślad po kółku jak od gorącego talerza )

marcheewka

nie chcę trip trapa.
Biurko ma regulowany blat i na najniższym położeniu ma ok 60 cm, wiec nogami do podłogi dostanie, ale problem z krzesłem, bo musi być niskie, a wszystkie są dla starszych dzieci do wysokiego biurka.
To z ikei obniża się do 38 cm, dlatego sie zastanawiam. Tylko nie wiem, bo twarde trochę...

To nie jest krzesło docelowe, do nauki. Ola idzie dopiero do zerówki, ale marzyła o biurku :)

marcheewka

Cytat: didi_loczek w 26 Lip 2015, 12:17:15
marcheewka, my mamy to krzesło w wersji dla dorosłych, wygodne jest. Dokupiłam tylko poduszkę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40202746/

ale Wojtek siega stopami do podłogi? Bo Oli na każdym nogi wisiały mimo najniższego położenia.

mobka

Marchewka a jakie masz biurko?

didi_loczek

marcheewka, nie Wojtek na nim siedzi, a P.
Myślałam, że dla Oli wersja dziecięca jest okej, tylko zastanawiasz się,bo jest twarde ;).

ziuta

marcheewka, mam to krzesło dla Karola, używa go do tego biurka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80213074/  i jest ok, na najniższej pozycji spokojnie dosięga nogami do podłogi, ma nawet zapas
bardzo lubi pracować przy biurku (rysuje, wykleja, lepi z ciastoliny, a nawet ustawia sobie figurki dinozaurów itd.), na twardość nigdy nie narzekał
i uwielbia się na nim wozić góra-dół ;)

golinda

wracam do tematu pokoju Ninki

po zastanowieniu stwierdzam, że chyba łatwiej będzie przemalować pokój na biało i wstawić białe gotowe meble (duża szafa, łóżko), biurko na wymiar, bo chcemy narożne, ławeczka na wymiar, tapicerka brudny róż (jak kolor na fotelu i dywanu)
do tego ten fotel brudny róż/brąz i zmienić dywan na kolor brudnego różu
ewentualnie wymieni się firankę jak bardzo się będzie gryzła ze ścianą albo dodamy kotary oddzielające od ściany

co sądzicie?
poniżej przypominam się z inspiracją

marax

Jestem za pózniej łatwo mozna zmienic sobie kolor dominujący

weronika14

Mój synek kończy za miesiąc 3 latka. Mały jest wielkim fanem Boba Budowniczego więc wymyśliliśmy żeby kupić mu łózko w kształcie koparki 
Takie łózko znalazłam w sklepie internetowym http://epinokio.pl/ Wydaje mi się, że cena 1000  zł za takie łóżko nie jest wygurowana. Wymiary: 99,5 wys x 100 szer x 232,5 dł
Z przodu łóżka skrzynia na zabawki w kształcie wielkiej łychy. Nogi w kształcie kół i opon. Mały pewnie byłby zachwycony. Na ścianach w jego pokoju wiszą plakaty z Boba Budowniczego, ma kilkanaście zabawek z tej serii, pościel. Mam nadzieje, że maż poradzi sobie z jego złożeniem. Czy Wasze dzieci miały łóżka w dziwnych kształtach? Po jakim czasie łózko im się znudziły i chciały tradycyjne?

zuzia

mój Michał wyrósł z Boba tak ok. 3 - 3,5 roku. ale niektórzy wielbią go dłużej.
1000 zł za łóżko, które może się za 1 -2 znudziś to dużo. bardzo dużo.

wrobelek0403

nie kupiłabym takiego mebla, zwłaszcza za takie pieniadze. ulubionych bohaterów mozna miec w dodatkach.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

w zyciu bym tego nie kupila
po pierwsze brzydkieeee jak noc listopadowa
po drugie szybko się znudzi i nie wiadomo co z takim gratem robić
po kolejne to strasznie drogie - tysiąc to nie ejst wygórowana cena? no kamon, ile pieknych łozek praktycznych dla dzieic jest w Ikei za ułamek  ceny tego potworka ??

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)