pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

aniak1211

Nie wiedzialam o tej karcie:)
jakos nie zwróciłam uwagi na ksiazki,ciekawe czy i u nas sa,
poszukam przy nastepnych zakupach.

rubin04

Ksiazeczki były chyba w sumie ze 3 tytuły.
O zagubionym szczęsciu, O jeżu i O łosiu.
To bardzo łądne,mądre historie i pięknie ilustrowane. Po 19,9 zł

Zobacz sobie: http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=Książki&category=products&range_subcategory=16251

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

rubin, obejrzyjcie te biurka. Ja je widziałam i moim zdaniem są po prostu kiepskiej jakosci. ładnie wygladają na zdjeciu i to wszystko.

moze lepiej fajny blat z nogami? na razie konkretny produkt nie przychodzi mi do głowy, ale pomysle.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

nionczka

My mamy biurko z tej serii i jakość jest chyba całkiem normalna. Za to potwornie brudzi sie blat od kredek. Dla dziecka wolałabym coś bardziej matowego, ta powierzchnia chłonie wszystko. I. Odziedziczyła to biurko po tacie, ale już widzę, ze za pare lat trzeba będzie jej zmienić, bo będzie całe poplamione. Żeby nie było, ma na nim podkładke i nie jest to jedyne miejsce, w którym rysuje.

marax

Rubin a potrzebna jej ta szafka pod biurkiem ?  Ia ich nie lubie bo miejsce zabieraja poza tym biurko jest male. Kup jej stol z nogami niech ma duuuz miejsca.

rubin04

Nionczka, to faktycznie słuszna uwaga że białe nas wykończy z mazianiem po nim.

Musze jakies inne znaleźć, nie brudzące.

Do dtołu z nogami nie mam jakos przekonania, bo gdzies te "przybory szkolne" dziecko musi trzymac - kredki, nozyczki, klej, kartki, zeszyciki i tysiace innych pierdół,
wiec wolałabym jakies szuflady czy półki.

nionczka

Rubin, my mamy to z dwoma szufladami i niczym więcej i ono dla sześciolatka jest wygodne, ale wcale nie ma tak dużo miejsca. Jeśli macie miejsce w domu, wolałabym jakąś komodę półkę w innym miejscu, a pod biurkiem luzy.
Pomyśl też, że jak dziecko idzie do szkoły to trochę się zmienia wyposażenie jego pokoju i te szafki/półki, które dziś są zawalone zabawkami, z czasem będą spełniały inne funkcje. U nas cała wyprawka szkolna zajmuje jedną szufladę w tym biurku. Łącznie z zapasami i tym, co 1 września zostanie w szkole. Jak już będzie miała komplet podręczników i zeszytów (pewnie w 4 klasie), po prostu będzie musiała się pozbyć części zabawek.
Jak myślę odwrotnie niż moja teściowa. Jak się coś nie mieści, to nie dokupuję szafy, ale robię miejsce, w tej która jest.

jestynka

z tych co wkleiłas najbardziej podoba mi sie pierwsze :)
Filip ma stół z nogami z ikei. Był to blat + nogi w róznych kolorach do wyboru

nionczka

Cytat: rubin04 w 25 Sie 2014, 10:11:24Nionczka, to faktycznie słuszna uwaga że białe nas wykończy z mazianiem po nim.

to nawet nie jest mazanie. Kredki, ołówkowe, woskowe, o pastelach nie wspomnę odbijają się, plamią na tej powierzchni. Staram się regularnie to czyścić, żeby nie zostały ślady na długo.

rubin04

Cytat: nionczka w 25 Sie 2014, 09:27:02
to nawet nie jest mazanie. Kredki, ołówkowe, woskowe, o pastelach nie wspomnę odbijają się, plamią na tej powierzchni. Staram się regularnie to czyścić, żeby nie zostały ślady na długo.

no my mamy biały stolik kawowy i jak czasem Mila poleci po nim kredką to od razu zmywam by nie wlazło.

Cytat: nionczka w 25 Sie 2014, 10:25:49Jak się coś nie mieści, to nie dokupuję szafy, ale robię miejsce, w tej która jest

ja tez jestem z tej frakcji :) Ostatnio ktos u nas był i zapytał gdzie trzymam ciuchy dla Mili, ja na to ze w tej komodzie (3 szuflady), znajoma nie mogła uwierzyć że mam tylko tyle ubran dla dziecka. Wiaodmo ze zimową kurtkę czy ocieplacz na narty to gdzie indziej jest ale staram się miec optymalna ilosć ubrań dla dzieci.
Wczoraj zrobiłąm przeglad i chciałam trochę za małych koszulek/bluzek P. odłożyć do oddania ale Mila oprotestowała bo "teraz bedą moje, ja tez jestem piratka!"
No i dziś poszła cała dumna do żłobka w koszulce ze statkiem :)

A nad biurkiem faktycznie jeszcze pomyśle czy nie lepiej blat a jakas mała komoda/szafka na ksiazki kiedys tam.

marax

Rubin szafka na kolkach obok fajnie jest miec miejsce pod biurkiem na nogi. Moje biurko ma tylko 1 szflade a i tak przeszkadza. Wymiarami jest takie jak pokazalas i mysle ze kiedys kupie jej wieksze. Ja dla siebie marze o wielkim biurku na ktorym mieszcza sie spokojnie te moje tomy ksiazek plus laptop i nic nie musi lezec na ziemi.

nionczka

Cytat: rubin04 w 25 Sie 2014, 11:29:56Ostatnio ktos u nas był i zapytał gdzie trzymam ciuchy dla Mili, ja na to ze w tej komodzie (3 szuflady),

a ja dla nienarodzonego mam już 5 pełnych szuflad i jeszcze kilka kartonów, grrrrr. Ale trzymam też tam pościel, kocyki, kombinezon. i tak za dużo.

Kasia

nionczka kupiłas juz tyle czy dostałaś?

Dodany tekst: 25 Sie 2014, 12:17:08

Fajna ławka skrzynia w lidlu http://gazetka.lidl.pl/f85e8fc8-65c0-4a78-82fe-bd872bd16df0/#/24

nionczka

Cytat: Kasia w 25 Sie 2014, 13:14:48nionczka kupiłas juz tyle czy dostałaś?

ja mam wszystko po I. Coś dostałam (mało) i coś kupiłam (mało).

rubin04

Cytat: Kasia w 25 Sie 2014, 13:14:48Fajna ławka skrzynia w lidlu http://gazetka.lidl.pl/f85e8fc8-65c0-4a78-82fe-bd872bd16df0/#/24

Mila ja ma :) kupilismy rok temu.

A dziś kupilismy biurko a w zasadzie blat dla P.
Wyszło tanio a miejsca duzo.
Miało byc biurko ale nie było w tym kolorze sosny,a P. ma takie meble.
Niestety krzesła wykupili wiec musimy poczekac.

ddu

dragonfly

nie pokoj, bo przez kilka m-cy bedzie u nas rezydowal ;) na razie troche jest tak surowo, czekam na pare gadzetow typu lampka, przyjaciolka konczy obrazek, itp.... stwierdzilam tez, ze nie bede wydawala majatku na biala komode, no ale sporo frajdy mielismy z M przy skladaniu tego wszystkiego :) teraz czekamy na lokatora ;)

Kasia

Dragon fajnie :) i widze ze fotel rattanowy jednak sie przydał.

dragonfly

Cytat: Kasia w 27 Paź 2014, 07:20:06
Dragon fajnie :) i widze ze fotel rattanowy jednak sie przydał.

a jak lol dwa zostaly na dole, jak nie znajde czegos lepszego to ten ujdzie :D

salsa

Dragon fajnie   :bravo:  przypomniałaś mi, ze nie mam ani jednej paczki pampersów lol Ty juz widzę zaopatrzona :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

dragonfly

salsa, pampersy to byly juz w maju z naszymi rzeczami wyslane, pol szafy mam nimi wypakowane  lol tu podobno sa gorszej jakosci

salsa

aaa, no to dobrze, bo juz chciałam się ubierać i jechać po nie lol

ale w sumie powinnam upolować jakąś okazje i kupić ze 3 paczki jedynek białych :)

ładne te kocyki kupiłas - skąd to ?

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

dragonfly

obkupilam sie w aden anais, w PL to chyba tu mozna je kupic  http://www.mamissima.pl/aden_anais ; glownie rzeczy z bambusa, 2 kocyki (ten na krzesle to jest taki rozmiar dla doroslego, uwielbiam pod nim spac), otulacze, pieluszki, przescieradla, czekam jeszcze na tetrowy spiworek do spania.