pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zosia2007

Cytat: marcheewka w 04 Sty 2013, 09:34:30
a co to za łózko? jaka firma? pokaż
pewnie z ikea, sa takie

ddu

tak, z ikea
my mamy jakieś takie, kt. już nie produkują, ale jest kilka rodzajów
białe, zwykłe, można potem rozsunąć. bardzo mi to odpowiada. (tzn nie jestem przekonana, że helena będzie w nim spała do końca życia, ale teraz w wersji minimum przynajmniej mieści się w pokoju. i ładnie wygląda)

zosia2007

Cytat: marcheewka w 04 Sty 2013, 12:11:21
ale normalnie w dziale dzieciecym?
kurcze, nie widziałam
tak:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956/

kiedys bylo ich wiecej, na allegro pewnie do dostania jako uzywane

bozena.dp

Paweł ma krittersa krzesełka i stolik, bo nie wpadłam na to aby kupić stolik lack, a poza tym, byłam wtedy 1. raz w ikei i nawet nie wiedziałam, że istnieje lack i że to tylko 20 zł kosztuje ;D
teraz mam lacka u nas w pokoju i Paweł czasem tu przychodzi ze swoim krzesełkiem i daje radę, ale jednak przy krittersie tego miejsca ma więcej - mam nadzieje, że ten stolik mu jeszcze długo posłuży ;)
no i też chce mu zmienić łóżeczko na łóżko i chciałam początkowo kupić od razu pełnowymiarowe, czyli 200cm długie, ale chyba jednak zdecyduje się na jakieś 160cm, tym bardziej, że Paweł mały jest, może kritters do kompletu ;) choć przeraża mnie zmiana łóżka, bo automatycznie zrobi się mniej miejsca w pokoju, który jest mały, długi, wąski i nieustawny

marcheewka

Cytat: zosia2007 w 04 Sty 2013, 12:34:31
tak:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956/

kiedys bylo ich wiecej, na allegro pewnie do dostania jako uzywane

ee, to widziaalm, ale ono mi sie nie podoba.

Dodany tekst: 04 Sty 2013, 15:43:02

Cytat: bozena.dp w 04 Sty 2013, 15:14:59
Paweł ma krittersa krzesełka i stolik, bo nie wpadłam na to aby kupić stolik lack, a poza tym, byłam wtedy 1. raz w ikei i nawet nie wiedziałam, że istnieje lack i że to tylko 20 zł kosztuje ;D
teraz mam lacka u nas w pokoju i Paweł czasem tu przychodzi ze swoim krzesełkiem i daje radę, ale jednak przy krittersie tego miejsca ma więcej - mam nadzieje, że ten stolik mu jeszcze długo posłuży ;)
no i też chce mu zmienić łóżeczko na łóżko i chciałam początkowo kupić od razu pełnowymiarowe, czyli 200cm długie, ale chyba jednak zdecyduje się na jakieś 160cm, tym bardziej, że Paweł mały jest, może kritters do kompletu ;) choć przeraża mnie zmiana łóżka, bo automatycznie zrobi się mniej miejsca w pokoju, który jest mały, długi, wąski i nieustawny

dlatego my kupimy male łóżko, chyba kritera wlaśnie, bo i tak w tym jedym łóżku do 18 spać nie będzie, wiec szkoda teraz miejsca na duże. Obliczyliśmy, że po wstawieniu krótkiego łózka zostanie jeszcze ponad 70 cm miejsca i zmieści sie jakaś szafka, itp. A jak wstawimy dlugie łóżko, to już szpara zostanie, bo ściana ma coś 2,3 m

bozena.dp

Cytat: marcheewka w 04 Sty 2013, 15:38:32dlatego my kupimy male łóżko, chyba kritera wlaśnie, bo i tak w tym jedym łóżku do 18 spać nie będzie, wiec szkoda teraz miejsca na duże. Obliczyliśmy, że po wstawieniu krótkiego łózka zostanie jeszcze ponad 70 cm miejsca i zmieści sie jakaś szafka, itp. A jak wstawimy dlugie łóżko, to już szpara zostanie, bo ściana ma coś 2,3 m

no ja właśnie z tego powodu co ty chce krótkie łóżko, choć u Pawła ściana ma 4,20 długości, więc i przy pełnowymiarowym łóżku jeszcze coś się zmieści, ale pokój ma niestety tylko 2,20 szerokości, dlatego nie chce zagracać drugiej długiej ściany (na krótkiej ścianie jest okno), bo potem odwrócić się tam nie będzie można ;D

iksa_nl

przenieslismy Mlodego do nowego lozka. No i jednak nie kupilismy Kritersa, po obejrzeniu na zywo maz stwierdzil, ze nie i kupilismy bialego Sundvik'a
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29902909/
i lacka bialego, ale tego lakierowanego, moze wytrzyma dluzej niz rok :)

pierwsza noc ok, poszedl ladnie spac i nie spadl w nocy ;)
asekuracyjnie polozylam materac z malego lozeczka na podlodze w razie w...

marcheewka

Cytat: iksa_nl w 16 Sty 2013, 09:04:40
przenieslismy Mlodego do nowego lozka. No i jednak nie kupilismy Kritersa, po obejrzeniu na zywo maz stwierdzil, ze nie i kupilismy bialego Sundvik'a
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29902909/
i lacka bialego, ale tego lakierowanego, moze wytrzyma dluzej niz rok :)

pierwsza noc ok, poszedl ladnie spac i nie spadl w nocy ;)
asekuracyjnie polozylam materac z malego lozeczka na podlodze w razie w...
fajne, tylko czy wygodne jest to "korytko"? bo tam jest tylko kawałek miejsca na wejście. To sie demontuje potem?

feeling.good

chyba sie nie demontuje, ale na zdjęciu łóżko jest pokazane bez materaca. Z materacem już nie ma takiego korytka i nawet wygodnie można usiąść. Ja to łóżko kiedyś skreśliłam właśnie przez takie wrażenie, a koleżanka ma i jest wygodne.

iksa_nl

tez nie bylam przekonana, ale zmienilam zdanie.
I tak sie balam, ze przez ten nizszy kawalek wlasnie mi zleci z tego lozka, bo to jest wtedy rowno z materacem i dosyc szerokie, moj tylek i jeszcze pare cm ;)
zastanawialam sie czy jednak nie kupic tej barierki jeszcze dodatkowo wlasnie na ten kawalek, ale na razie zostawie jak jest.

golinda

może tu mi ktoś pomoże, bo jakiś czas temu na plotach moje pytanie przeszło bez echa ;)

któraś pokazywała takie skrzynie drewniane z allegro, sosnowe, surowe
wybór był spory, cena 60-80zł
kojarzycie coś?

nionczka

Cytat: golinda w 16 Sty 2013, 11:46:37
może tu mi ktoś pomoże, bo jakiś czas temu na plotach moje pytanie przeszło bez echa ;)

któraś pokazywała takie skrzynie drewniane z allegro, sosnowe, surowe
wybór był spory, cena 60-80zł
kojarzycie coś?

Talula? Albo ona miała coś wspólnego z nimi
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

feeling.good

mobka

Nie wcxytuje mi się na telefonie, zajrze wieczorem.

magdalinska

moge odpowiedziec za mobke? ;)
tak, to te, tez o nie pytałam :)

feeling.good

magdalinska, dzięki  :beer: Szukam czegoś płytkiego na książeczki do ich sypialni i właśnie o tej półce myślę :)
A Ty zrobiłaś pokój Kubusia?

magdalinska

no wlasnie jeszcze nie  :zly: ale juz nam mało brakuje, jeszcze miesiac, góra dwa i robimy

Dodany tekst: 19 Sty 2013, 10:27:37

zawsze było cos wazneijszego, a to trawa,a to lampy, a to szafki w łazience i tak leciało ;)

konwalia

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39823978/
co myślicie o tym łóżku?
na krittera na kilka lat trochę mi żal, wolę dołożyć do materaca

golinda

konwalia, odradzam stanowczo! mamy je mamy i jest za małe. jak będziesz musiała się na nim z małą położyć, to po 20 minutach będą bolały cię wszystkie gnaty
kup normalne pełnowymiarowe
i ta deska twarda - trzeba owijać ochraniaczem

konwalia

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80123993/
z pełnowymiarowych to jest fajne, ale ona na nie chyba za mała

ishka82

konwalia, ja Niuśce kupiłam od razu pełnowymiarowe i choć "gubiła się" w nim na poczatku, to ani przez chwilę nie żałowałam tej decyzji ;D :D

ddu

Cytat: golinda w 20 Sty 2013, 13:04:03jak będziesz musiała się na nim z małą położyć

w ogóle nie rozważałam takiej koncepcji :D
nigdy w życiu nie leżałam z helą w jej łóżku

ale fakt, gdybym chciała, byłoby trudno...

niestety, mam wrażenie, że u nas szał z jej zasypianiem zaczął się tydzień po złożeniu "dorosłego"
przedtem zasypiała o 19 i do rana dziecka nie było

aniak1211

konwalia
Tylko pelnowymiarowe.
Ja kupilam 140cm. i juz zaczyna robic sie male;)

Dodany tekst: 20 Sty 2013, 21:06:39

Cytat: golinda w 20 Sty 2013, 13:04:03. jak będziesz musiała się na nim z małą położyć, to po 20 minutach będą bolały cię wszystkie gnaty
Nigdy sie nie kladlam na lozku D.
zawsze siedze na podlodze:D

konwalia

ja leżę z nią jak zasypia, wic moze lepiej faktycznie 2m