pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Cytat: mobka w 07 Gru 2012, 09:56:22
Dziewczyny, a jak macie zorganizowane przechowywanie duzych zabawek w pokoju dzieci - wozkow, duzych aut (przede wszystkim), jezdzikow, klockow... Bo u mnie sie zagracac zaczyna, a jeszcze Swieta przed nami. Moglabym powiesic polki.szafki na scianach, zey wykorzystac przestrzen, ale wtedy musialabym za kazdym razem te zabawki dziecku sciagac, wiec wyzej ma tylko ksiazeczki i duplo, bo tym sie rzadziej bawi. A wszelkie auta, autka, pojazdy ma wystawione w zasadzie na wierzchu i robi sie balagan... tak samo budowle (garaz) z duplo stoli na stoliku, bo przeciez nei bede codziennie skladac najlepszej obecnie zabawki...

ja nie mam pomysłu, u nas wszystko stoi - 3 wózki dla lalek, gumowy koń - skoczek, wozek zakupowy, rowerek, jeżdzik, pilka do skakania, łóżeczko dla lalki, skrzynki z klockami, suszarka z naczyniami, lalki, miśki itp.
Wszystko rozwleczone w salonie i jej pokoju. Nie podoba mi sie to, wózki ustawiam w salonie pod oknem, a i tak zaraz są wszędzie.

W jej pokoju w zasadzie nie ma miejsca, bo pokój nie za duży (10m2), stoi namiot ikeowy, stolik z krzeselkiem, bujaczek ( którego chyba sie pozbędę, bo teraz służy tylko do bujania lalek)

mobka

Marchewka, o nie, to ja juz od jakiegos niecalego roku pilnuje, aby w salonie zabawek nie bylo. Jak przynosi, to wieczorem zanosi do siebie. A pokoj tez jest nieduzy-12m2. No i dbam, zeby tych duzych zabawek nie bylo za duzo. Dostal fajna tablice ze smyka, ale zostala u dziadkow, bo u nas tego nie widze. Ale wiem, ze teraz dostanie duze auta i juz szukam dla nich miejsca.... Nawierzchu w sumiemam tylko auto-jezdzik i rowerek biegowy. Kosiarka, ciezarowka poszly do skrzyni. Tylko on o tych schowanych zabawkach zapomina, mimo ze skrzyni ana podlosze...

fasolka1980

mobka najszybciej jak sie da wywoze do babci albo tesciow. Moj ma tylko kacik, nie ma swojego pokoju wiec ilosc zabawek mocno limitujemy.

Zreszta, denerwowal mnie ten plastik wszedzie.

mobka

No my duzo zabawek nie mamy, ale teraz nastana juz bardziej zabawkowe czasy i na kazda okazje cos bedzie dostawal... to mnei przeraza. A nie zostawie u dziadkow, bo po co mu prezent, ktory zobaczy 3 razy w roku. CO prawda czesc zostaje, terz u rodzicow moich  ma dostac cos z Wadera. To jest wielkie i kolorystycznie brzydkie, wlasnie ordynarnie plastikowe... ale Bruder mimo ze plastikowy, to kolorystycznie jak oryginaly, ladnie wkonany. I na to miejsce byc musi.

marcheewka

Cytat: mobka w 07 Gru 2012, 12:59:27
Marchewka, o nie, to ja juz od jakiegos niecalego roku pilnuje, aby w salonie zabawek nie bylo. Jak przynosi, to wieczorem zanosi do siebie. A pokoj tez jest nieduzy-12m2. No i dbam, zeby tych duzych zabawek nie bylo za duzo. Dostal fajna tablice ze smyka, ale zostala u dziadkow, bo u nas tego nie widze. Ale wiem, ze teraz dostanie duze auta i juz szukam dla nich miejsca.... Nawierzchu w sumiemam tylko auto-jezdzik i rowerek biegowy. Kosiarka, ciezarowka poszly do skrzyni. Tylko on o tych schowanych zabawkach zapomina, mimo ze skrzyni ana podlosze...

a co to za skrzynia? bo moze ja bym jakąś duzą skrzynie nabyła?
Choc znając Olę zaraz będzie wyjmowac.
Muszę przed nia chować pewne zabawki, bo zaraz je chce (np. te, z których juz wyrosla, albo koszmarki jakieś)
Wczoraj biegalam po domu z wielką torbą i zbieralam, bo mnie juz wkurzały, a ona krzyczała mama nie zabieraj zabawek ;)

Dzisiaj juz oczywiscie nie pamieta, które zostały zabrane.

U nas jest bardzo dużo zabawek, bo wszyscy kupują. ja juz proszę, ze nie chcę zabawek, wolę jakieś farbki, kredki, ukladanki, gry a nie kolejne pierdoły. Ale oczywiście nikt nie słucha, bo  lepiej kupić kolejną lalke czy miśka, bo to taki "lepszy " prezent niż kredki czy farbki.

mobka

Marchewka, ze Stuvy ikeowskiej. Ale my mamy niemalze wszystkie meble Stuva. Choc teraz dokupilismy rekalik taki z tymi plastikowymi koszami, bo akurat na pierdoly jest dobry i jest wezszy i plytszy, wiec idealnie przy drzwiach nam wszedl.

kotabma

wozek dla lali stoi w duzym pod stolem
klocki, ciuchy dla lali i pozostale zabawki stoja w skrzyniach u niej w pokoju (mamy 4 skrzynie)
maskotki wisza w takim czyms z ikea przyczepione do szyny firankowej przy oknie
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40096166/
pilka do skakania miedzy tapczanem a sciana (akurat sie miesci)
Jej pokoj ma 8 m2
ksiazeczki, puzzle, gry stoja na polkach mebloscianki

generalnie to pilnuje zeby wiecej zabawek nie bylo - te z ktorych wyrasta natychmiast chowam

aaaaa i jeszcze ;)
kosz z pilkami w duzym przy tv
kuchenka u Z w pokoju przy scianie ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Pokój mojej ma prawie 16 metrów i jeszcze dużo miejsca do zagracenia, ale ja podchodzę do tego pragmatycznie i pomimo powierzczhni jaką mamy, nie chcę gracić za bardzo. Generalnie unikam zabawek dużych, wielkoformatowych, bo już widze jak ona wyrasta i nie ma co z tym zrobić. Zresztą często zabawki te są drogie, więc to trochę takie wyrzucanie pieniędzy.
My w salonie trzymamy zabawki, tak programowo. Głownie gry, coś do rysownia, kilka książek. w kotłowni mamy skrzynkę z zabawkami brudnymi, jak piłki, rzeczy do piachu, kredy, skakanka, hulajnoga, etc. Jak przestanie się miescić w szafie z ubraniami i regaliku z zabawkami, predzej je opróżnię niż pomyślę o dodatkowych meblach.

feeling.good

ja też nie pomogę bo u nas 1/3 pokoju dziennego jest zagospodarowana przez zabawki :( Ale pocieszam się, że już niedługo będą mieć pokój tylko na ten cel przeznaczony :)

zuzia

rubin04

Zuzia, fajne! Bardzo mi się podoba!

twinnie77

mobka, u nas duże samochody przechowujemy w szafie, na dole są dwa kosze i w górnym te samochody się mieszczą na wysokość, bo ubrania na razie nie przeszkadzają. Mam nawet fotkę, trochę widać.

iksa_nl

mamy dla mlodego krzeselko kritersa z ikei i teraz chcemy dokupic stolik, zeby krzeselko wyniesc juz do jego pokoju.
Czy lack bedzie za niski, zeby wygodnie siedziec?
lack to 20 pln a to od kompletu to juz 100 pln.... a roznica w wysokosci to niby tylko 5 cm.. nie wiem czy to robi az taka roznice.
Wygodnie bedzie?

Angie

iksa_nl ja mam lacka do mammuta i wciąż jest ok :)

zosia2007

moj ma lacka do krzeselka mamut, wysokosciowo jest ok, ale stolik sie mocno rozkleja, po roku nadaje sie na wymiane
tylko u nas jest dosc mocno eksploatowany bo mlody na nim sie bawi, je, maluje farbami, ogolnie jest czesto moczony i sie rozkleja ;)

ddu

helena ma mało zabawek, mały pokój... muszę koniecznie jakieś podwieszane półki kupić. książki się przestały mieścić. musiałam wyrzucić komodę, bo duże łóżko zajmuje dużo miejsca

marcheewka

Cytat: iksa_nl w 03 Sty 2013, 12:55:40
mamy dla mlodego krzeselko kritersa z ikei i teraz chcemy dokupic stolik, zeby krzeselko wyniesc juz do jego pokoju.
Czy lack bedzie za niski, zeby wygodnie siedziec?
lack to 20 pln a to od kompletu to juz 100 pln.... a roznica w wysokosci to niby tylko 5 cm.. nie wiem czy to robi az taka roznice.
Wygodnie bedzie?

ja mam lacka do kritersa, jest ok.

iksa_nl

Mlody tez ma maly pokoj, niecale 8 m2, w dodatku nieustawny i z oknem balkonowym. Lozko dostanie jednak kritersa dl. 160. Mam nadzieje, ze starczy mu tak do 8 r.z. ;)
wszystkie jego pierdoly trzymam na regale i w 2 koszach na zabawki plus dwie szuflady pod lozeczkiem. Jak dostanie lozko to zdemontuje przewijak przy komodzie wiec bedzie troche wezsza. Wywalic jej juz nie mam gdzie no i droga byla...glupia bylam, ze ja kupilam ;)
no i jeszcze mu dorzuce ten maly stolik...

no i polewam za odp. :) dziekuje!

ddu

iksa, masz rację! szuflady pod łóżkiem! to jest myśl! :beer:

iksa_nl

mamy takie, 2 sztuki, mieszcza sie pod naszym lozeczkiem 60x120, troche na wcisk, ale nam sie sprawdzaja:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30163260/

mobka

Cytat: iksa_nl w 03 Sty 2013, 13:27:47Mam nadzieje, ze starczy mu tak do 8 r.z. wink
Powinno. Ja mam 158cm i sie wykladam calkiem wyodnie ;)

Justynna

Cytat: iksa_nl w 03 Sty 2013, 13:32:49
mamy takie, 2 sztuki, mieszcza sie pod naszym lozeczkiem 60x120, troche na wcisk, ale nam sie sprawdzaja:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30163260/
też mamy te pojemniki :)

marcheewka

My też raczej kupimy łóżko 160  - też chyba kritersa i dokupimy skrzynię pod łózko.

ddu

my mamy to łóżko, kt można rozciągać, rosnące z dzieckiem