pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zosia2007

Kasia

Cytat: elizapj w 29 Lis 2012, 09:48:54
nie moge znalezc watku kt lepiej by pasowalna to pytanie:czy ten stoleczek ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80159519/ nie byl kiedys taki ze schodkiem?
jestem prawie ze pewna, ze u znajomych widywalam takie wlasnie biale czy niebiezkie,ale 2 stopniowe. i tezaz taki chce a nie znajduje na str ikei.
czy ktos ma swoj stary moze chce odsprzedac?
a to nie były dwa obok siebie ustawione? ten wyzszy i ten nizszy?

elizapj

dzieki zosia2007, ale szukam ze schoDkiem, nie schowkiem;) haha

Dodany tekst: 29 Lis 2012, 10:03:10

Cytat: Kasia w 29 Lis 2012, 09:58:00a to nie były dwa obok siebie ustawione? ten wyzszy i ten nizszy?
wlasnie mam obawy, ze moglo mi sie tak wydawac ze to byl 1..a byly 2:(
potrzebny mi dla malego do wspinanie sie na toalelte i do wanny. to podium jest za niskie...a ten wysoki taboret chyba znowu bedzie za wysoki na jeden krok dla 2 latka..idealny bylby taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90241463/ tylko 4x tanszy;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

OlaFasola

elizapj< ja nie kojarzę takiego ze schodkiem. My mamy taki jak wkleiłaś, są jeszcze takie podobne, tylko mniej więcej połowę niższe.

zosia2007

Cytat: elizapj w 29 Lis 2012, 09:59:15dzieki zosia2007, ale szukam ze schoDkiem, nie schowkiem;) haha
przepraszam, jeszcze spie

Dodany tekst: 29 Lis 2012, 10:10:42

a ten?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10225589/
jest tanszy

Kasia

Cytat: OlaFasola w 29 Lis 2012, 10:05:11
elizapj< ja nie kojarzę takiego ze schodkiem. My mamy taki jak wkleiłaś, są jeszcze takie podobne, tylko mniej więcej połowę niższe.
my tez ten mniejszy mamy

mobka

Byl kiedys ze schodkiem. Tez sie za nim ostatnio rozgladalam, ale go nei bylo. Jest chyba nwet na zdjeicu lazienki w nowym katalou (tym na ktorym usuneli kobiety w jakims tam arabskim kraju).

OlaFasola

Cytat: mobka w 29 Lis 2012, 11:07:46Byl kiedys ze schodkiem. Tez sie za nim ostatnio rozgladalam, ale go nei bylo.
A to ja nie pamiętam w takim razie. My kupiliśmy ten nasz już dawno i wtedy już nie było ze stopniem. Dawno, to jest ok 2 lata temu.

Cytat: mobka w 29 Lis 2012, 11:07:46Jest chyba nwet na zdjeicu lazienki w nowym katalou (tym na ktorym usuneli kobiety w jakims tam arabskim kraju).
Tu jest taki normalny http://pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,12588796,Ikea_usunela_postacie_kobiet_z_katalogu_na_Arabie.html

elizapj

dzieki:) musze sie wybrac i je sobie na zywo porownac:)

mobka

Cytat: OlaFasola w 29 Lis 2012, 11:36:04
A to ja nie pamiętam w takim razie. My kupiliśmy ten nasz już dawno i wtedy już nie było ze stopniem. Dawno, to jest ok 2 lata temu.
Tu jest taki normalny http://pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,12588796,Ikea_usunela_postacie_kobiet_z_katalogu_na_Arabie.html

Rzeczywiscie pojedynczy. Ale chyba kiedys byl, bo tez mi sie kojarzy...

jestynka

co robicie z maskotkami? gdzie trzymacie? wykorzystujecxie jako dekorację?

jusia

Cytat: jestynka w 29 Lis 2012, 15:19:01
poniewaz Fran nie lubi pluszaków, to trzymamy je w pudle i chyba w ten weekend wywieziemy do mamy, trzymałam je tak długo jedynie z powodów teatrzyków, które robimy ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

aja

Cytat: jestynka w 29 Lis 2012, 15:19:01co robicie z maskotkami? gdzie
leżały rok na nieuzytkowym pietrze  dzisaj wywiozłam do mopsu i kilkanascie innych zabawek, ciuchów
maskotek uberało się naprawdę sporo a w ich pokoju zostawiłam może z 5 sztuk

mobka

U mnei sie kurza na polce. Czasami Kuba sobei zazyczy sciagneicie jakiegos.

zosia2007

maskotki leza w pudle, za trzy jest wyciagnietych i P sie nimi bawi
ja czesto "oczyszczam" P pokoj ze strych, popsutych lub nieuzywanych zabawek - wszystkie ida w kosz

marcheewka

u nas pluszaków, maskotek jest bardzo dużo, bo Ola lubi i sie bawi. Troche tych mniej ciekawych schowałam do pudła, reszte ma na półce, z ktorej co jakiś czas wszystko wywala.
Chyba zrobię czystki zabawkowe, bo mamy dwa pudla zabawek, z których może kilka jest uzywanych do zabawy, a reszta rozwleczona po domu.

Mam pytanie o książki, Ola ma juz ich sporo. Te dla maluchow stoją na półce, ale prawdę mówiąc to już ich nie ogląda, czasem tylko je rozwala. Czy one jeszcze do czegos sie przydają? Takie np. obrazkowe dla maluchow, albo pierwsze proste opowidania, czy juz definitywnie się z nimi pożegnać?
Bo prawdę mowiąc robi sie juz ciasno na tych półkach i bałagan.

zosia2007

Cytat: marcheewka w 30 Lis 2012, 10:10:35Takie np. obrazkowe dla maluchow, albo pierwsze proste opowidania, czy juz definitywnie się z nimi pożegnać?
u nas wciaz sa w uzyciu, czasem P je oglada, pozniej beda dla drugiego ;)
ale np zabawki w okresu niemowlecego schowalam

aniak1211

Cytat: jestynka w 29 Lis 2012, 15:19:01
U nas stoja na polce,
Dominika czesto sie nimi bawi:)
Bierze je wszystkie,uklada na podlodze i pije z nimi kawe:D

Cytat: marcheewka w 30 Lis 2012, 10:10:35Mam pytanie o książki, Ola ma juz ich sporo. Te dla maluchow stoją na półce, ale prawdę mówiąc to już ich nie ogląda, czasem tylko je rozwala. Czy one jeszcze do czegos sie przydają? Takie np. obrazkowe dla maluchow
Tez ostatnio myslalam co z nimi zrobic,
glupia nie pomyslalam wczesniej bo wysylalam siotrze zabawki po Dominikce,
moglam te ksiazeczki wyslac.

marcheewka

bo sie tak zastanawiam, niektóre ksiażki mozna wykorzystać potem do nauki czytania.
Chyba schowam je do kartonu, bo teraz to bałagan nimi robi.
Ogólnie to mam sentyment do ksiażek i nie lubie sie z nimi rozstawać ;)

zuzia

zosia2007

Cytat: zuzia w 30 Lis 2012, 11:58:11
nie lepiej gdzies oddać?
ale one zazwyczaj nie sa juz w stanie do oddania ;)
P wszystko niszczy, mocno

mobka

Dziewczyny, a jak macie zorganizowane przechowywanie duzych zabawek w pokoju dzieci - wozkow, duzych aut (przede wszystkim), jezdzikow, klockow... Bo u mnie sie zagracac zaczyna, a jeszcze Swieta przed nami. Moglabym powiesic polki.szafki na scianach, zey wykorzystac przestrzen, ale wtedy musialabym za kazdym razem te zabawki dziecku sciagac, wiec wyzej ma tylko ksiazeczki i duplo, bo tym sie rzadziej bawi. A wszelkie auta, autka, pojazdy ma wystawione w zasadzie na wierzchu i robi sie balagan... tak samo budowle (garaz) z duplo stoli na stoliku, bo przeciez nei bede codziennie skladac najlepszej obecnie zabawki...