pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

errata

Cytat: golinda w 03 Cze 2012, 21:13:24
ja też :blush:

no i piona  :highfive: lol

nie mów, przecież fantastyczne były :D lol lol

kotabma

ja dostaje duzo ciuchow dla Zosi (nowych i uzywanych). zawsze dziękuję z prezenty. jak mi sie cos srednio podoba to zakladam jak idziemy do osoby ktora jej to dala a tak to lezy w szafie :D

ale mi ze zaczyna pojawiac inny problem. Z nie zawsze chce zalozyc to co dla niej naszykuje. ma swoje zdanie i musze przyznac ze ma bardzo dobry gust. leci do szafy kaze sie wziac na rece i pokazuje co chce zalozyc. kurde, ona jest za mala na takie akcje :D
uwielbia co chwile zmieniac buty ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jestynka

Cytat: kotabma w 06 Cze 2012, 09:43:01kurde, ona jest za mala na takie akcje Cheesy

juz się zbliża ten wiek :) i fajnie,że chce decydować :)

marcheewka

Cytat: kotabma w 06 Cze 2012, 08:43:01
ja dostaje duzo ciuchow dla Zosi (nowych i uzywanych). zawsze dziękuję z prezenty. jak mi sie cos srednio podoba to zakladam jak idziemy do osoby ktora jej to dala a tak to lezy w szafie :D

ale mi ze zaczyna pojawiac inny problem. Z nie zawsze chce zalozyc to co dla niej naszykuje. ma swoje zdanie i musze przyznac ze ma bardzo dobry gust. leci do szafy kaze sie wziac na rece i pokazuje co chce zalozyc. kurde, ona jest za mala na takie akcje :D
uwielbia co chwile zmieniac buty ;)

u nas jest podobnie, sama sobie wybiera z szuflady ciuchy ;) Czasem krzyczy, bo nie chce ubrać sukienki, woli spodniczki. Kiedyś w upał poszła na spacer w letniej sukience na gole nogi i w półbutach, bo nie chciala zalożyć sandałów ;), potem babcia jej w piaskownicy przebrała ;)

Często wybiera dla mnie ubrania i podaje mi do ubrania, zlości sie, jak nie chcę.
W ogóle zlosci sie okropnie, wymusza, jak nie jest po jej myśli, to krzyczy i płacze! Tak ostatnio jej sie zrobiło, wcześniej takie grzeczne dziecko było.
No i ostatnio jest mama i mama, nawet do pracy nie chce mnie wypuścić. Za rąke tylko z mamą, wczoraj w sklepie tylko z mamą chciała chodzić, tata nie. W nocy woła mama, mama jak się wybudzi, M sie nie poczuwa, bo jego nie woła :-)

kotabma

Cytat: marcheewka w 06 Cze 2012, 11:11:24No i ostatnio jest mama i mama, nawet do pracy nie chce mnie wypuścić. Za rąke tylko z mamą, wczoraj w sklepie tylko z mamą chciała chodzić, tata nie. W nocy woła mama, mama jak się wybudzi, M sie nie poczuwa, bo jego nie woła :-)
u nas mama jest od dawna, druga w kolejce jest baba (jak jest u nas) i dopiero pozniej M
w nocy nigdy nie zawolala TATA :( nawet jak M do nie pojdzie to pokazuje mu ze ma wyjsc i chce mamy.
jak chce na nocnik kupe to zawsze jest mama, przy siiiii to jeszcze ojca toleruje.

nionczka

Przejdźmy z tą rozmową na modę maluszkową, co?

kotabma

jasne - dopiero teraz zauwazylam tytul tego watku :)

foszek

Co powiecie o szafie z drzwiami lustrzanymi do pokoju dzieciecego?

abkasia

Ja man w pokoju malego szafe na wymiar i jedne drzwi sa lustrzane

zuzia

mnie by tylko przerażała częstotliwość mycia tych drzwi. te male lapki są bardzo zdolne ..... lol

niewiemjaka

Cytat: foszek w 20 Cze 2012, 01:07:11Co powiecie o szafie z drzwiami lustrzanymi do pokoju dzieciecego?
no trzeba te ślady po łapach czescie czyscic z takiego lustra ;)

foszek

lapki mnie nie przerazaja, w sypialni ma pax z lustrzanymi drzwiami (tzn tylko srodkowa szafe).
Mala ma maly pokoik, wiec kombinuje jak go urzadzic, miejsca na normalna szafe metrowke za bardzo nie ma, ikea nie robi nic pmiedzy 50-100 cm...

marcheewka

Cytat: foszek w 20 Cze 2012, 11:00:28
lapki mnie nie przerazaja, w sypialni ma pax z lustrzanymi drzwiami (tzn tylko srodkowa szafe).
Mala ma maly pokoik, wiec kombinuje jak go urzadzic, miejsca na normalna szafe metrowke za bardzo nie ma, ikea nie robi nic pmiedzy 50-100 cm...

chyba fajny pomysł dla dziewczynki bo one lubią przeglądać sie w lustrze ;)
Mojej napewno by sie spodobało.

jestynka

Cytat: foszek w 20 Cze 2012, 12:00:28ikea nie robi nic pmiedzy 50-100 cm...

a nie mają nic 75?
bo coś mi chodzi po glowie

didi_loczek

foszek potrzebujesz szafy o szerokości między 50 cm a 100, czy chodzi o wymiary na głębokość?

A coś z ikeowskiej serii STUVA?

foszek

Cytat: didi_loczek w 20 Cze 2012, 15:26:35
foszek potrzebujesz szafy o szerokości między 50 cm a 100, czy chodzi o wymiary na głębokość?

A coś z ikeowskiej serii STUVA?
tak, chodzi mi wlasnie o szerokosc, nie glebokosc.
A STUVA ma wprawdzie 60 cm, ale nie chce malej dawac takich samych mebli jak F.

Cytat: jestynka w 20 Cze 2012, 15:22:05
a nie mają nic 75?
bo coś mi chodzi po glowie

Mi tez cos switalo, ale nie umiem znalesc na stronie, pewnie dlatego nam soe to kolocze po glowkach, bo widzielismy drzwi 75 cm, ale niestety one sa do korpusow 150 cm

wrobelek0403

foszek lustro spowoduje, ze pokoj bedzie sie wydawal wiekszy. uwazam, ze to dobry pomysł, bez wzgledu na płec :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

foszek

jusia

Cytat: vobi w 03 Cze 2012, 15:48:11
tak.. w podeszwie sa diody, ktore pod naciskiem piety migaja na czerwono!  :ohboy:  :headbang:  :bad:
Fran tez takie chce...bo jeden chlopiec w przedszkolu takie ma  :headbang: :headbang:
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

foszek

nio :D
Tylko w usa kosztuje 19 $ a w DE 49 € plus przesylka z usa

zuzia

foszek
ja ci ją mogę zamówić z US do US. tylko że na przesyłkę do DE byś poczekała pewnie do jesieni :(

nionczka

Cytat: foszek w 20 Cze 2012, 00:07:11
Co powiecie o szafie z drzwiami lustrzanymi do pokoju dzieciecego?

mieliśmy w wynajętym mieszkaniu. Od 1,5 roku do 3. Zawsze były brudne. Ale poza tym było ok. Tylko jeszcze ta szyba musi być bezpioeczna. u nas były na  całą wysokość i trochę się chwiały jak I. popychała drzwi. Ale fakt, ze pokoik powiekszały i światło odbijały.

Dodany tekst: 22 Cze 2012, 16:16:27

Cytat: zuzia w 20 Cze 2012, 11:05:25te male lapki są bardzo zdolne .....
łapki, stopki, język...

vobi

Cytat: jusia w 21 Cze 2012, 21:35:28
Fran tez takie chce...bo jeden chlopiec w przedszkolu takie ma  :headbang: :headbang:

chcesz? rozowe z ksiezniczkami, brokatem, kokardkami i diodami?? Za friko, nawet doplace ;D