zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

suegro

Cytat: Kasia w 07 Kwi 2011, 11:22:41czemu wczesniej Frana żescie nie zmajstrowali
superowe te rzeczy co je wynajdujesz

A ja to bez dziecka wynajduję. :P
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zuzia

Cytat: szelma w 07 Kwi 2011, 11:20:56A pytanie jest nastepujące: co kupuje się małym trzyletnim dziewczynkom na urodziny? Hilfe!
a na ile jesteś w stanie dowiedzieć się co mają?

szelma

Cytat: zuzia w 07 Kwi 2011, 11:38:51a na ile jesteś w stanie dowiedzieć się co mają?

Mniej więcej wiem. Napisałam maila do siostry D., czy może coś podpowiedzieć, ale ona zazwyczaj nie chce mi narzucać niczego. Na prawie wszystkie poprzednie okazje kupowałam DVD - Little Men, Reksia, Krecika ;).

zuzia

a może coś z ksiązek? jakieś bajki?
ew. wiem, że u brawurek triumfy święci ciastolina

Justynna

Cytat: szelma w 07 Kwi 2011, 10:20:56
A pytanie jest nastepujące: co kupuje się małym trzyletnim dziewczynkom na urodziny??????? Hilfe!
mam trzyletnią chrześnicę :) Z mojego doświadczenia powiem, że zawsze sprawdzają się książki, np. Brzechwa, Tuwim, "Cynamon i Trusia - Wierszyki od stóp do głów", planuję też kupić jej "Poczytaj mi mamo".
A może np. baśń muzyczna "Lato Muninków" - fantastyczna według mnie :) albo płyta z piosenkami dla dzieci?
No i mała lubi bardzo różnego rodzaju gry: Domino, Memory :)
A i zapomniałam, że Lego Duplo jest czadowe :)

szelma

O ile kreskówki typu Krecik są ok, bo tam się nic nie mówi, to polskie książki odpadają ;). A w tutejszych się nie orientuję, co jest warte zakupu.

Co do ciastoliny to mają, bo jej starsza siostra bardzo lubi.

abkasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Kwi 2011, 10:22:10
znalazlam swietna mate piankowa, ktora mozna zamienic w konika na biegunach :D to ja rozumiem ;) tylko drogie, ze hej

http://www.pikinini.pl/pelna_oferta/mata_piankowa_i_puzzle_bujaczek
ladne, ale te malutkie czesci tez sie pewnie wyciagaja i jak sie dizecko do tego dorwie, to czarno widze pozniej skaldnaie tego... ;D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: abkasia w 07 Kwi 2011, 11:20:25
ladne, ale te malutkie czesci tez sie pewnie wyciagaja i jak sie dizecko do tego dorwie, to czarno widze pozniej skaldnaie tego... ;D
te kropki ??? o nieee ;) to niby jest od 6 miesiaca zycia - to by taka glupote strzelili z malymi czesciami za tyle kasy ? :>

www.annawilk.pl

szelma

Te małe części przecież są namalowane - tak to przynajmniej dla mnie wygląda.

abkasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Kwi 2011, 11:22:41
te kropki ??? o nieee ;) to niby jest od 6 miesiaca zycia - to by taka glupote strzelili z malymi czesciami za tyle kasy ? :>
no moze ;)
nie przyjzalam sie jej zbytnio.. ;)

Justynna

ale chyba niektóre małe kółeczka muszą być wyjmowane, by potem połączyć elementy w bujaka  :knuje:

Kasia

Cytat: suegro w 07 Kwi 2011, 10:34:51
A ja to bez dziecka wynajduję. :P

no to Tobie czegoś takiego nie napiszę :P bo tobie dzieć niepotrzebny do wynajdywania takich cudeniek :D

a zwierza dopiero Franko zmobilizował/zmusił do wyszukiwania super linków

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Justynna w 07 Kwi 2011, 11:25:54
ale chyba niektóre małe kółeczka muszą być wyjmowane, by potem połączyć elementy w bujaka  :knuje:
no masz racje - abkasia tez ;) moze tylko te kolka do laczenia sa wyjmowane ? gupie.. a tak ladnie wygladalo i wielozadaniowo..

Dodany tekst: 07 Kwi 2011, 11:45:43

Cytat: Kasia w 07 Kwi 2011, 12:26:15bo tobie dzieć niepotrzebny do wynajdywania takich cudeniek Cheesy
no wiesz ? :> lol lol czyli ja za czasow bezdzietnych nic nie wynalazlam? :> foch ;)

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Kwi 2011, 12:44:49no wiesz ? :> LOL LOL czyli ja za czasow bezdzietnych nic nie wynalazlam? :> foch wink

albo ja juz zapomniałam :D jezeli tak to przepraszam :D

szelma

No na dalszych zdjęciach widać, że wyciaga się niektóre kropki - te większe i okrągłe. Reszta jest namalowana po prostu.

Justynna

a niestety małe dzieci mają tę zdolność do wyciągania, wydłubywania maleńkich rzeczy i pakowania tego potem do buzi  :P

abkasia

Cytat: Justynna w 07 Kwi 2011, 11:56:50
a niestety małe dzieci mają tę zdolność do wyciągania, wydłubywania maleńkich rzeczy i pakowania tego potem do buzi  :P
tak a w rowno 3 min potrafia zrobic to:

szelma

One nie są takie małe te kropki - vide zdjęcie 4: http://www.pikinini.pl/pelna_oferta/mata_piankowa_i_puzzle_bujaczek

Co do prezentu to w sumie może się przejdę tu do księgarni i coś wynajdę :hmm:.

Justynna

abkasia, do tego jeszcze nie doszliśmy, ale wszystko przed nami :D

abkasia

Cytat: Justynna w 07 Kwi 2011, 12:01:41
abkasia, do tego jeszcze nie doszliśmy, ale wszystko przed nami :D
o tak, i to sie dzije w momencie... ;D

Justynna

Cytat: abkasia w 07 Kwi 2011, 12:03:02
o tak, i to sie dzije w momencie... ;D
wcześniej bym nie uwierzyła, ale już teraz widzę co się święci... ;)

zuzia

Cytat: szelma w 07 Kwi 2011, 13:01:15Co do prezentu to w sumie może się przejdę tu do księgarni i coś wynajdę .
na waszej literaturze dziecięcej to ja sie nie znam.
ale jest przecież klasyka: andersen, grimm

justynaaaa2

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Kwi 2011, 11:22:41
od 3 nawet ;)
mi też się wydaje że są namalowane  :hmm:

swoją drogą świetne te puzzle  :thumbup:

abkasia

Cytat: justynaaaa2 w 07 Kwi 2011, 12:35:37
od 3 nawet ;)
mi też się wydaje że są namalowane  :hmm:

swoją drogą świetne te puzzle  :thumbup:
czesc jest malowana chyb aczesc nie... tez sie juz przygladalam...