zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

Kasia

tak właśnie jest z tymi zabawkami z fisher pricea

dorośli czesto widzą tylko jedno słuszne zastosowanie zabawki
a tak nie jest ;)

my rozpakowalismy swinke skarbonke z fisfera i Michał jeszcze nie potrafi wkładać monet do niej ale sobie te monety obraca w raczkach, zbiera, rozrzuca, wali nimi w skarbonkę ąz ta zacznie speiwac;)

ja podrośnie to pewnie nauczy się wkładać monety do środka a póxniej pewnie jeszcze będziemy na tej śwince uczyć się kolorów, dopasowywać zwierztka parami, może śwpeiwac ze świnką itd

mamy też szczeniaczka uczniaczka i tez na razie się sprawdza, Michał ładnie go mietosi i wali aby ten mu śpiewał

a cztrzyletnia chrzesnica żony szwagra ;) też sie nim jeszcze ładnie bawi

Angie

Krzesełko uczydełko jest u nas od świąt hitem.
Lena ciągle się nim interesuje, więc polecam :)
W ogóle dotychczas zabawa polegała na braniu
zabawek do buzi a odkąd ma krzesełko się nim bawi,
przegląda książeczkę, majstruje przy zegarze i lampce :)

Polubiła też pchacz z chicco, dziś nawet zaczęła przy nim chodzić,
a na początku interesowała się  przede wszystkim dołączonymi klockami
i piłkami ;D

magoo

Krzesełko uczydełko
garnuszek na klocuszek
szczeniaczek uczniaczek

opluty  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
dziewczyny blagam o wybaczenie, ale te nazwy sprawiaja, ze nie moge, placze ze smiechu, sa swietne

vobi

Cytat: zuzia w 30 Gru 2009, 21:19:21
on jest ty;lko po ang prawda?

vtech ma dwie zabawki interaktywne "gadajace" po polsku - biedronke i helikopter

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Dodany tekst: pią 01 sty 2010 23:46:10 GMT-1

Cytat: magoo w 01 Sty 2010, 23:43:33dziewczyny blagam o wybaczenie, ale te nazwy sprawiaja, ze nie moge, placze ze smiechu

my tez ;D

Angie

Chyba bez sensu kupować zabawki, które nie "mówią" po polsku  :hmm:
przecież one mają czegoś dziecko nauczyć i dlaczego w pierwszej kolejności
w obcym języku ;D

vobi

Angelos niby tak (przynajmniej IMHO) ale jak porozgladasz sie po sklepach, to wiele zabawek interaktywnych jest tylko w jezyku angielskim ;D

Angie

vobi naprawdę? Tylko po angielsku? Dotychczas te co posiadam mówią po polsku ;D

vobi

dystrybutor vtech w PL mowil mi, ze ww. biedronka i helikopter to pierwsze zabawki z tej firmy "mowiace" po polsku; kiedys kupilam Hani w jakims hipermarkecie interaktywna gasienice, ktora uczyla cyferek, kolorow i czegos tam jeszcze - tylko po angielsku (zauwazylam dopiero w domu); jakis misiu interaktywny (dosc popularny, ale nie pamietam dokladnie jak sie toto zwalo) tez tylko po angielsku zaiwania...

Kasia

dlatego lubie zabawki FP bo one po polsku godaja :D

marax

moje krzeselko uczydelko mowi po niemiecku lol a stolik po angielsku- w sumie mys ze to na razie nie ma znaczenia co tam mowia bo ona tego nie rozumie -pozniej i owszem to duzy minus

nionczka

a komputer Irene mowi po hiszpansku :-)
Moim zdaniem przy niemowlakach nie ma specjalnego znaczenia ejzyk bo i tak nie sadze, zeby sie nauczyly co jest kwadrat co zielone, etc. Dla starszych juz inaczej. Chociaz z trudgiej strony skoro angielski jest wprowadzany dla 3 latków to nie widze problemu, zeby zabawka mowila w tym jezyku. Prawdopodobnie bedzie wymawiala lepiej niz pani nauczycielka ;-)

gioseppe

Wiktorowi wszystkie zabawki mowia po angielsku. jedna jest po polsku
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

chocoladette

Cytat: magoo w 01 Sty 2010, 23:43:33Krzesełko uczydełko
garnuszek na klocuszek
szczeniaczek uczniaczek

opluty  rotfl  rotfl  rotfl
dziewczyny blagam o wybaczenie, ale te nazwy sprawiaja, ze nie moge, placze ze smiechu, sa swietne

Moim zdaniem te nazwy sa troche zenujace, takie rymy czestochowskie ;)

Kasia

ale łatwo wpadaja w ucho i latwo sie je zapamietuje :D
chyba bardziej o to chodzi, bo kto by zapamietał :zabawka interaktywna w postaci pieska

chocoladette

Pewnie, ze wpadaja w ucho, ale ja jestem uczulona na takie nazwy i pewnie kupilabym cos o nazwie "zabawka interaktywna w postaci pieska" ;)

nionczka

Cytat: chocoladette w 02 Sty 2010, 15:54:04Moim zdaniem te nazwy sa troche zenujace, takie rymy czestochowskie

Nie troche, nawet bardzo. Jakbym miala kupic np. tego pieska to bym zapytala o pieska edukacyjnego. Inaczej bym padla ze wstydu w sklepie ;-)

marax

eee tam bez przesady jeszcze lepsze są melodie ktore one spiewaja - ladny jest garnuszek moj klocki ksztalt maja swoj itd lol zaczyna  grac o 7.00 rano a konczy o 19.00 ok 15 macie juz ochote pi.....ac ten  garnek za okno

Kasia

nam na razie szczeniak spiewa ;) ale ja jeszcze nie mam dość ;)

Dodany tekst: 03 Sty 2010, 13:59:09

a i mam problem ....

jak wiecie Michał dostał dwa garnuszki, na całe szczęscie jeden udało mi sie oddać

no i teraz musze kupić coś w zamian, coś z FP, też zabawkę
nie chcę aby to był całkowicie inny p[rezent aby nie wyszło że sobie wymieniałam na co chciałam
tylko aby była wymiana na zasadzie garnuszek na cos podobnego

mamy skarbonkę i szczeniaka uczniaka
zastanawiam sie nad stonoga gawedziarką :hmm:
bo nic podobnego nie widzialam

marax

kasia ja bym doplacila do stoliczka edukacyjnego to jest najlsza zabawka wielu dzieci albo do krzeselka (tym juz mniej sie bawi)

aniak1211

O tak,
stolik dzieci lubia :)
krzeselka nie mamy ale pewnie tez by sie spodobal ;)

Kasia

no własnie o stoliku myslałam
wczoraj nawet w Auchan było stoliki FP z 50% zniżka :hmm:

tylko że ja bym chciala coś w tym stylu co kupił obdarowujacy :(
co wam przychodzi do głowy z tych bazowych produktów FP?
garnek, szczeniak, skarbona, ta gawędziarka, zegar mi sie nie podoba, żółw marny :hmm:
znalazłam na allegro fontanne piłeczkowa FP ale kurna przesyłka kosztuje tyle co zabawka :padam: i to jeszcze w warszawie, nie mozna odebrać osobiscie :(

marax

kasia ja mysle ze nie musisz kupowac podobnej zabawki - wydaje mi sie ze osoba ktora dala garnszek bedzie sie ciszyc ze kupilas stolik i dziecko sie nim bawi. Przeciez to nie twoja wina ze sie prezent powtorzyl . To ze sie powtorzyl juz swiadcz o tym ze to byl bdb prezent. Ja bym nie kupowala dwóch podobnych technicznie zabawek .

nionczka

Cytat: Kasia w 03 Sty 2010, 15:15:50
no własnie o stoliku myslałam
wczoraj nawet w Auchan było stoliki FP z 50% zniżka :hmm:

tylko że ja bym chciala coś w tym stylu co kupił obdarowujacy :(
co wam przychodzi do głowy z tych bazowych produktów FP?
garnek, szczeniak, skarbona, ta gawędziarka, zegar mi sie nie podoba, żółw marny :hmm:
znalazłam na allegro fontanne piłeczkowa FP ale kurna przesyłka kosztuje tyle co zabawka :padam: i to jeszcze w warszawie, nie mozna odebrać osobiscie :(

Kasia, a klocki?
http://www.fisher-price.com/pl/infanttoys/product.asp?s=bupeek&id=37833&index=20&pos=3
Irene dostala takie z jedzeniem i sa calkiem fajne. Szkoda, ze nie mzona z nich budowac, ale widze, ze maja inne dodatki w stylu polykajacych zwierzaków, etc. Moim zdaniem dla mlodszego dziecka sa jeszcze fajniejsze niz dla Irene.

Kasia

polałam :) pomysle nad stolikiem lub ta ciezarówa z klockami :)

nionczka

Cytat: Kasia w 03 Sty 2010, 15:36:07
polałam :) pomysle nad stolikiem lub ta ciezarówa z klockami :)

Ciezarówka? Mi sie najbardziej zyrafa podoba. Na ciezarówce zakonczylam ogladanie i taki link wrzucilam, ale jest wiecej modeli :-)