zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

magdalinska

Cytat: ziuta w 14 Wrz 2015, 09:40:07
ładna ta kuchnia z ikei
my mamy taki najprostszy tefal, nie jest zły, ale teraz na pewno kupiłabym drewnianą
Karol bawił się dużo i namiętnie, Alicja bawi się jeszcze więcej i jeszcze bardziej namiętnie ;)
mamy taka sama :)

justynaaaa2

A. Też bardzo lubi :) w domu nie mamy, ale wszędzie gdzie jest mozliwość pobawienia się kuchnia to adaś korzysta, w żłobku też bardzo lubił się bawić, w ogóle dość intensywnie była wykorzystywana przez dzieciaki

niewiemjaka

u nas też była kuchenka, teraz stoi na działce, jak nas odwiedzały dzieciaki to lubiły gotować :) Wiktorowi oczywiscie po jakims czasie szał minął

Rudasek w IKEA sa fajne zestawy do gotowania i kawusiania:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18734/

cumberland

dziewczyny, czy jest sens kupować lego juniors, jako serię po duplo? dla 3,5 latka?
czy od razu lego city np.?

magdalinska

ja miałam chyba 2 zestawy, to jest fajne wprowadzenie do city. dla 3,5 latka to chyba za szybko na city  :hmm:

zosia2007

Cytat: cumberland w 17 Lis 2015, 09:35:57
dziewczyny, czy jest sens kupować lego juniors, jako serię po duplo? dla 3,5 latka?
czy od razu lego city np.?

Juniora sie łączy z city. P ma chyba ze trzy komplety juniors, naście kompletów city, chima, star wars
Wszystkie i tak w jednym pudle są. Juniors maja tylko większe części łączone, np samochodu nie musisz budować klocek po klocku bo podstawa/ nadwozi jest jedna częścią.

zwierzatko_mojej_mamy

cumberland, az se musialam spojrzec, czym to sie rozni ;) nie wiem, co Ci doradzic - ja jestem przeciwnikiem kupowania przejsciowek w dowolnej sytuacji - mlody pieknie sklada, ale dopiero od pol roku jakos - wczesniej mu sie skladalo zestaw i on sie zlozonymi pieknie bawil - oczywiscie mowie o normalnych klockach z czesciami typu city i reszta

u nas historia jest tak i w sumie to polecam - jak mial 3-3,5 dostawal, uwaga - lego technic ;D - wielokrotnie tutaj pisalam chyba, ze to byly swietne wybory - razem (czyli ja) skladalismy, potem mlody mial nierozwalalna zabawke, czesto z czyms "ruchomym" czy napedem i go to wielce jaralo, ze to takie dorosle, a kolejny plus byl taki, ze po miesiacu przychodzilam, mowilam "ty, sluchaj, ale wiesz, ze z tego samolotu mozna zrobic poduszkoweic?", a ten "o jacie, rety, mamo, zrob mi poduszkowec!!" ;D no i robilismy, 5 minut popomagal w szukaniu czesci, potem i tak sie nudzil, ale dostawal nowa zabawke, ktora znowu sie bawil super ;) no i to sie nie rozwala, jak sie tym walnie mocniej, bo to technic - w wieku 3 lat mial straz pozarna lego city i jak "jechal" nia przygniatajac to potrafila sie rozpasc, wtedy sie wkurzal strasznie ;)

natomiast tak od roku juz bardziej kuma, ze to nie tylko do zabawy, ale tez do skladania i w ciagu ostatniego pol roku SAM dzielnie zlozyl 5 calych opakowan, oczywiscie malych, ale ladnie skladal, dokladnie, juz go to nie wkurzalo az tak (czasami tylko te malutkie czesci, jak nie chcialy wskoczyc), ale siedzialam obok i tylko komentowalam, jesli widzialam, ze cos robi odwrotnie, czy w zlym kierunku (nie dotknelam ani jednego klocka - 4 razy w ciagu calego procesu wzielam to, co juz zlozyl i docisnelam do siebie, bo niektore byly docisniete tak bez 1 mm ;) ), aczkolwiek ze zdziwieniem musze przyznac, ze patrzy na obrazki, kuma, co trzeba znalezc w kazdym kroku i jak wlozyc

co do duzych zestawow typu city - to ma prawie wszystkie czesci lego arctic - czyli 2 bazy akrtyczne + helikopter + kilka malych skuterow snieznych i takich tam pojazdow i po zlozeniu raz przeze mnie to z kolei pieknie sie bawil tym, jako gotowa zabawka - ludziki pakowal do bazy, otwieral, zamykal, wpuszczal skutery, transportowal krysztaly, jezdzil po wyimaginowanej arktyce - no fajnie, fajnie

a takie rzeczy zlozyl samiutenki - niby male, ale wiele tam najmniejszych legoklocow ;) :
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

ja nawet nie wiedziałam, że są jakieś przejściowe, Lego Juniors  :D
ale jak pasują do małych zwykłych Lego - to wydaje się dobry pomysł ;)
zwłaszcza do zabawy, bo może nie będzie się rozpadać przy nacisku, jeżdżeniu, lądowaniu itp

cumberland

tak, tak zwierzu, pamiętam ten samolot wielgaśny u Ciebie, wrażenie robił na F, że hoho, ale pamiętasz jak drżałam, żeby tym się nie zajął po swojemu ;)

jak juniors się łączy z city, to chyba jednak wezmę to juniors teraz
Mój pięknie buduje z duplo, okręty, domy, samoloty, i coś mniejszego by się jednak już powoli przydało, żeby miał nową frajdę

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: cumberland w 17 Lis 2015, 10:52:00tak, tak zwierzu, pamiętam ten samolot wielgaśny u Ciebie, wrażenie robił na F, że hoho, ale pamiętasz jak drżałam, żeby tym się nie zajął po swojemu
samolot powiem Ci, ze przez to, ze jest taki wielgasny to jednak nie jest tak czesto uzywany ;) nie da sie nim zrobic walk powietrznych i biegac po domu udajac cokolwiek :D wisi na scianie glownie ;) ale teraz z monachium mu przywiozlam te dwa male mikrofajtery z gwiezdnych wojen i uslyszalam "mamo, to chyba najlepsze zabawki, jakie dostalem w prezencie" ;D bo, no wlasnie - mozna z nimi latac, mieszcza sie wszedzie i walki gwiezdne moga sie odbywac nawet na poduszce :D

www.annawilk.pl

yoy

U nas lego się sprawdza doskonała.  Od 3 roku życia jest to najczęściej wybierana zabawka. Od roku młody  buduje nowe rzeczy sam, patrząc na instrukcje, wcześniej trzeba mu było pomagać.  Ja nie lubię za bardzo, wiec teraz mam luz, bo nowa zabawkę to mu tylko otworzyć trzeba, a potem radości co niemiara z tym budowaniem. Jak kiedyś usiadłam z nim, żeby pobudować,  to szybko stwierdził,  że jednak się nie znam i lepszy tata lol
W każdym razie lego królują u nas już 2 lata.
Jeśli te juniors można połączyć ze zwykłym lego to można kupić,  ale 3,5 latek może też spokojnie sobie poradzić z lego city. Wszystko zależy od dziecka w sumie.

yoy

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Lis 2015, 10:55:04nie da sie nim zrobic walk powietrznych i biegac po domu udajac cokolwiek
O tak! Małe zestawy sprawdzają się u nas lepiej. Duże się rozwalają i nie da się z nimi poszaleć.  Niewypałem jest u nas remiza strażacka.  Nie da się tym bawić,  ciągle się domek wali.

jo_miekka

A JJ w ogóle nie przepada za klockami. I w ogóle zabawkami mao się bawi.
Ona najchętniej bawi się w odtwarzanie ról: gotowanie, sklep, lekarz, fryzjer.
Normalne w tym wieku? zbuduje cos jeszcze?

niewiemjaka

u nas klocki to wciąż zabawka numer 1,
mało tego, duży się bawi, buduje swoje "wynalazki", a mały, któremu gdyby był pierworodnym, zapewne nie dałabym lego w tym wieku,
a ponieważ one już w domu są, więc mały też się bawi klockami, duplo sam coś tam układa, wkłada, przekłada, rozwala, coś tam udaje mu się już wciskać
a małe lego rozbraja, kręci czymśtam, ogląda, oczywiście bierze do buzi główki ludzików i inne drobiazgi :D

zwierzatko_mojej_mamy

ktore dziecko lubi play doh? mam do sprzedania w symbolicznej cenie dwa zestawy, uzywane - dzungla i kino z popcornem:

www.annawilk.pl

Justynna

zwierzatko_mojej_mamy, moje dziecko lubi, ale ja nie lubię :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Justynna w 17 Lis 2015, 15:57:08
zwierzatko_mojej_mamy, moje dziecko lubi, ale ja nie lubię :D
ja tam wolalam 100x ciastoline od farb :D po 2h te resztki byly wyschniete na stole, wystarczylo zgarnac, a z farba to wszystko jest uciapane, musze rozkladac do wyschniecia piekne dziela powstajace z szybkoscia karabinu maszynowego, a mlody wali tyle farby i wody, ze to szybko nie nastepuje i brak miejsca w kuchni i na stole :D + zmywanie blatow potem, czyszczenie pedzli, oczywiscie lata co 2 minuty do wymiany wody, bo brudna nie mozna itd itp :D tesknie juz wrecz za ciastolina :D

www.annawilk.pl

ddu

Co to jest symboliczna cena? ;)
Hela dostała wymarzony palac elfów. 900 elementów.  Sama próbowała, ale musieliśmy pomoc. Teraz ma super frajdę.
Ma tez inne zestawy lego, ale dupko nadal chętnie się bawi

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 17 Lis 2015, 16:57:10Co to jest symboliczna cena?
za 8 duzych kublow + 5 malych - wszystko odpowiednio miekkie, do uzycia + 4 foremki + 2 te plastikowe ustrojstwa do wyciskania + jakie nozyki i nozyczki - 25pln, czy to symboliczne, czy normalne? :>

www.annawilk.pl

mika

Moje dzieciaki teraz operuja lego juniors, maja 4zestawy, kalina dodatkowo ma dwa friends, ja polecam, , leon dobrze sobie radzi z juniorsami, , nawet potrafi zupełnie sam niektore elementy złożyć z instrukcja, z friends ułoży tylko proste elementy

mobka

Cytat: yoy w 17 Lis 2015, 13:11:33
O tak! Małe zestawy sprawdzają się u nas lepiej. Duże się rozwalają i nie da się z nimi poszaleć.  Niewypałem jest u nas remiza strażacka.  Nie da się tym bawić,  ciągle się domek wali.
E tam, u nas remiza długo była w łaskach. Co prawda Szymonowi bardziej przypadła do gustu.
Kuba składa lego sam gdzieś od roku. Teraz zastanawiam się co kupić 3,5 latkowi pod choinkę i chyba się w jego przypadku na lego nie zdecyduję ;)

marax

moja Laura dostanie taki prezent na mikołaja - od dłuższego czasu prosi bo kiedyś kupiłam na prezent identyczny chrześnicy i ona wpadła w dziką rozpacz. Nic inneg nie chce tylko te kredki ( znalazłam na allegro za 120 zł ) http://kreatywnedzieci.com.pl/index.php?p284,kredki-polycolor-koh-i-noor-36-kolorow-w-drewnianej-kasecie

ziuta

te kredki są naprawdę świetne, Karol dostał jakiś czas temu w prezencie od wujka, uwielbia je

niewiemjaka

oo jakie fajny pomysł na prezent!  kradnę! :)

wrobelek0403

Cytat: marax w 18 Lis 2015, 22:44:50ona wpadła w dziką rozpacz.

nie dziwie sie :D :D zawsze kochałam kredki :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/