zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

marcheewka

Ola dostała na urodziny kawiarnie z lego friends. Od razu sama poskładała figurki dziewczynek, składała wszystko z M - cierpliwie, według instrukcji wybierali klocki i ona składała.  Podobało jej się, tylko ma problemy z tymi malutkimi elementami, ja je paznokciem wyjmuje ;)
Bawiła się w weekend, podobało jej się ,że to takie małe i że na ławie w salonie może się bawić :-)

rozmawiałam wczoraj z M i kupimy jej podstawowe klocki jeszcze, bo z tych to tylko ten zestaw można zbudować.

Z duplo mamy zbudowane dwa domki - duży, kilkupiętrowy i szkołe. Bawi się czasem, ale tam wszystkie jej małe ludziki mieszkają, nie tylko te z duplo.

Myślę, ze duplo na razie pozostanie, ale ona jakoś nigdy do budowania nie pałała miłością. Raczej bawi się zbudowanym domkiem.

W małym lego podobają mi się gabaryty, bo to jest małe i można się tym w różnych miejscach bawić a potem odstawić na półke i już.

Domek duplo zajmuje dużo miejsca na podłodze :-)

Dodany tekst: 06 Paź 2014, 11:59:17

a jeszcze, czy warto kupić lego belville?

to chyba jakieś starsze zestawy, tak? bo nie widze w sprzedaży

Ola mówiła o stadninie, no i pomyślałam o czymś takim, chyba proste będzie

http://allegro.pl/lego-belville-7585-krolewskie-stajnie-stajnia-i4654082604.html

iksa_nl

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 05 Paź 2014, 10:06:5210508
teraz i tak jest taniej o 100 zl niz rok temu, bo najtaniej jest ok 410

niestety jeszcze nie moge sprzedac, ale jeszcze rok i bede miala do sprzedania 10508 + 10506

a dla 3,5 - 4-latka jeszcze warto inwestowac w taki pociag czy krotko sie pobawi? (10508 lub 10507+10506)

rozgladam sie za kolejka dla mlodego, ma duzo duplo wiec elementy by pasowaly i do rozbudowy ok, ale nie wiem czy po pol roku nie pojda w kat..
patrzylam na lego city, ale wydaje mi sie troche za trudne dla niego..
eh dylematy

zwierzatko_mojej_mamy

iksa_nl nie odpowiem Ci na takie pytanie lol pociag jest uzywany, na rowni z innymi uzywanymi zabawkami, tzn bylby duzo czesciej, gdyby bylo miejsce na te tory ciagle rozlozone ;) zaleta i wada tej zabawki jest jej wielkosc - nie da sie codziennie tego rokladac i skladac lub skakac przez tory tydzien caly, zatem zabawa nia jest wiekszym swietem niz zabawa 14 resorakami, ktorymi mozna jezdzic nawet w wannie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

iksa_nl

u nas juz garaz stale rozlozony, pociag to juz sie tam nie zmiesci..wiec bylby skladany...ale wywalic 400 pln to qrcze jest 40 resorakow...starczy do komunii ;)
qrcze jakby kosztowalo za 150-200 to bym wziela, ale te 400 to duzo wiec mam dylemat
generalnie duplo stale w uzyciu plus resoraki.
marudzi o ciuchcie (ma duplo ciuchcia w zoo czy cos, no ale to lipa, bez torow i samo nie jezdzi ;) )

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: iksa_nl w 06 Paź 2014, 15:17:41ale wywalic 400 pln to qrcze jest 40 resorakow...starczy do komunii
a to z dwojga zlego wolalabym jeden porzadny pociag z ktorego na allegrze odzyskasz przynajmniej 50% ceny niz 40 gownianych resorakow, ktore wyladuja w koszu ;)

www.annawilk.pl

magdalinska

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Paź 2014, 14:54:57
a to z dwojga zlego wolalabym jeden porzadny pociag z ktorego na allegrze odzyskasz przynajmniej 50% ceny niz 40 gownianych resorakow, ktore wyladuja w koszu ;)
nawet wiecej, one przed mikołajem i swietami sa niewiele tańsze niz nowe ;)

jestynka

Cytat: magdalinska w 06 Paź 2014, 17:54:49
nawet wiecej, one przed mikołajem i swietami sa niewiele tańsze niz nowe ;)

pytanie, czy ktoś to kupuje
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: jestynka w 06 Paź 2014, 21:30:25
za 50% ceny to sie zabijaja wrecz ;)

www.annawilk.pl

mobka

Duplo dobrze idzie na allegro. Sama używki kupowałam ;)

Dodany tekst: 07 Paź 2014, 06:20:31

Ja mam większy dylemat czy pociąg jeszcze z duplo czy już z City. Ale ja mam  jeszcze Szymona. Tylko ja już pomału nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać. Więc pewnie na city się skończy.

magdalinska

Cytat: jestynka w 06 Paź 2014, 21:30:25
kupują, bo to licytacja, jak sama szukałam to nie mogłam uwierzyc ze jest taka mała róznica. jak jest jeszcze duzo czasu, to sie uda cos kupic taniej, ze sie opłaca uzywane, ale przed samym mikołajem i swietami to jest dramat, lepiej juz dołozyc do nowego

Dodany tekst: 07 Paź 2014, 07:36:24

my teraz zbieramy na pociag z city, oczywiscie wybrał sobie najdrozszy :/

didi_loczek

Ja bym mogła spylić pociąg z Duplo, ale raz na ruski rok Wojtek sobie o nim przypomina i się bawi. Byłaby histeria :D.

Boże, mam 11 pudeł z Ikei pełnych Duplo i Lego lol lol lol

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: didi_loczek w 07 Paź 2014, 11:34:53Boże, mam 11 pudeł z Ikei pełnych Duplo i Lego
o matko i corko!!!!!!

www.annawilk.pl

didi_loczek

zwierzatko lol lol godzinę zajmuje mi posprzątanie dywanu w salonie, żeby odkurzyć odkurzaczem :D. Jak Wojtek dostanie swój pokój, to tylko łopatą będę przesuwać  :rotfl:

Kasia

Jakiej wielkości te pudła? Bo jak te największe to :ohboy: zazdroszcze :)

didi_loczek

Kasia na szczęście różnej wielkości :D

Na lego mamy takie:

A na Duplo (3) mamy takie na kółkach:

fasolka1980

didi_loczek no to dałaś ognia... ja mam jedno takie pudełko na kółkach.

magdalinska

niezle :D my mamy 2 duplo troche wieksze niz te na kółkach, duzo miejsca tory zajmują

Kasia

Didi super :) my powiększamy kolekcje lego, dobrze nam idzie ale tylu pudel nie uzbieramy. Macie duże pole do popisu przy budowaniu :) u nas lego codziennie jest grane. Michał non stop buduje miasta :) budynki, drzewa, ulice, dróżki, kwiaty. Ostatnio upolowalismy w auchanie pudełko zwykłych podstawowych klocków w super cenie, taniej niz na Allegro - od razu poszły w ruch.

jestynka

didi ,atko jaka Ty jesteś wyrozumiała. My mamy duplo jeden pojemnik na kółkach   taki firmowy. Lego F. ma w takim plaskim pojemniku trofastu. Ja się wkurzam ,ze za dużo, a on pzy tej ilości ociąga się ze sprzataniem.

foszek

A ja myslalam, ze moje dzieci maja za duzo lego :)

Kolejki z lego nie kupowalam, wole z brio/eichorn/ikea, latwiej dziecia sie je uklada.

Moj syn wlasnie wrocil z zabawkami do swojej pierwszej milosci: CARS  :rotfl:

ddu

didi :D :D :D

ale ja bym właściwie innych zabawek mogła nie mieć. H wystarczają
obecnie w pałacu (na stałe ma pałace na 3/4 pokoju, przejść nie można, duplo plus drewaniane plus jakieś pudła, krzesła...) mieszkają głównie kasztany, caaaaałe rodziny kasztanów :D

Dodany tekst: 08 Paź 2014, 14:45:43

i plus dla mnie jeszcze taki, że kolejne dzieci mogą się tym bawić

moja mama umyła legi i duplo po moim rodzeństwie, teraz wnuki mają się czym bawić, kiedy ją odwiedzają

didi_loczek

Jak tak pomyślę, to w zasadzie Wojtek bawi się głównie lego i duplo  :hmm:. raz rycerze i zamek, innym razem star wars. Dziś wyjątkowo wyciągnął Play-Doh i fabrykę cukierków i ciastek i lepimy torty pół dnia.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 08 Paź 2014, 15:44:58moja mama umyła legi i duplo po moim rodzeństwie,
ponoc lego sie swietnie pierze ;)

www.annawilk.pl

natka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Paź 2014, 18:14:17
ponoc lego sie swietnie pierze ;)
potwierdzam :) wyprałam lego męża :) włożyłam do takiego worka z siatki i się super wymyło
Didi..chylę czoła nad takim zbiorem lego :)

kotabma

Cytat: natka w 08 Paź 2014, 19:34:14potwierdzam Smiley wyprałam lego męża Smiley włożyłam do takiego worka z siatki i się super wymyło
ja tak pralam 2 wielkie skrzynie duplo :D
moje dziewczyny kochaja duplo, buduja codziennie