zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nionczka

Moja jest z mdfu, ale kolorowa. Nie za bardzo, ale jest w ulubionym kolorze mamy i córki.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

foszek

Moja kuchenka nie przypadla do gustu dziecia:

Za to F. kocha Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

z ikea http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=pyssla

nionczka

Hania jest jeszcze młoda. Irene dostała kuchenke na 2 urodziny i była trochę na wyrost. Dopiero później zaczyna się bawić tak naprawdę.

mika

Kalina dostala na drugie urodziny od dziadkow kuchenke smoby, ale bez dzwiekow, miala byc prosta bo stoi w domku w ogrodzie, chetnie sie nia bawi. Jest bordowo-szara, dokupilam troche naczyn choc w zestawie tez byly. Chcialam ikeowska ale nie zmiescilaby sie do domku, za to w najblizszym czasie dokupie te ikeowskie zestawy owocow, warzyw itp.

Dodany tekst: 06 Sie 2012, 21:27:04

Kalina dostala na drugie urodziny od dziadkow kuchenke smoby, ale bez dzwiekow, miala byc prosta bo stoi w domku w ogrodzie, chetnie sie nia bawi. Jest bordowo-szara, dokupilam troche naczyn choc w zestawie tez byly. Chcialam ikeowska ale nie zmiescilaby sie do domku, za to w najblizszym czasie dokupie te ikeowskie zestawy owocow, warzyw itp.

marcheewka

Cytat: nionczka w 06 Sie 2012, 20:47:32
Hania jest jeszcze młoda. Irene dostała kuchenke na 2 urodziny i była trochę na wyrost. Dopiero później zaczyna się bawić tak naprawdę.

To prawda.
Ola ma taką dwupalnikową małą kuchenkę i chętnie na niej gotuje. Uwielbia swoje łyżki, chochlę(??)kubeczki, patelnię itp.
Ma czajnik elektryczny do gotowania herbaty i zestaw śniadaniowy z ikea ( lubi smarować chleb nożem)
Zabawy zaczęly sie niedawno, bo kuchenke dostała na dzień dziecka, ale tak naprawdę bawi se moze miesiąc. Gotuje, karmi lalki itp. Dlatego myślę o kuchni na 2 urodziny... tylko nie chce wielkiego klamota, coś zgrabnego, w miarę estetycznego

jestynka

Cytat: golinda w 06 Sie 2012, 15:20:08wszystko w nim kosztuje 5zł Cheesy

w Filipa sklepie też wszystko jest za 5 zł :D

Dodany tekst: 08 Sie 2012, 07:50:38

Cytat: elvelve w 06 Sie 2012, 20:08:38
ostatnio popełniłam z kartonu kuchenkę i grę memo :rotfl:

Filipowi kiedyś zrobiłam kuchnię z wielkiego kartonu z otwieranym piekarnikiem, najlepszą zabawę miał w chowaniu się do piekarnika

golinda

Cytat: jestynka w 08 Sie 2012, 08:48:51w Filipa sklepie też wszystko jest za 5 zł Cheesy

mogą założyć razem spółkę z ... bardzo ograniczoną odpowiedzialnością :D

Dodany tekst: 08 Sie 2012, 13:46:51

polecono mi ostatnio:

http://www.weltbild.pl/gra-pary-misiow_p11039104.html

marcheewka

Gdzie mogę kupić (oprocz allegro) tą maskotke??
http://allegro.pl/noddy-18-cm-maskotka-oryginalny-nodi-i2544827060.html

Ola ma taką, ale juz mocno zniszczoną ( dostala używaną)
Uwielbia go, chodzi z nim na spacer, je, śpi itp  ale boje sie, że go zgubi i będzie problem
W smyku będa? Widział ktoś?

kotabma

marcheewka nie macie w jakims CH sklepu z zabawkami z bajek. w Poznaniu jest taki w Malcie.

Kasia

Szukaj w sklepach zabawkowych, nieraz sie trafiają.  Noodiego juz nie raz widziałam, jak likwidowali carton planet to te pluszaki po pindraku były ;)

golinda

czy jest tu ta pani, która mi poleciła te koraliki do układania?

jeeeezuuuuuuuuuuuu, jakie to jest straszne! N za mała na samodzielną zabawę, a ja mam zerowe zdolności manualne i mniej niż zerową cierpliwość
i te koraliki walają się teraz wszędzie!!!

konwalia

golinda odkurzaczem je, odkurzaczem!!!

golinda

Cytat: konwalia w 15 Sie 2012, 14:11:47
golinda odkurzaczem je, odkurzaczem!!!

sama niech odkurza, ma swój mały :D

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

vobi

ishka82

Cytat: golinda w 15 Sie 2012, 11:30:46

jeeeezuuuuuuuuuuuu, jakie to jest straszne! N za mała na samodzielną zabawę, a ja mam zerowe zdolności manualne i mniej niż zerową cierpliwość
:rotfl: właśnie dlatego nie kupuję takich zabawek ;) :P

marcheewka

Cytat: kotabma w 14 Sie 2012, 21:32:03
marcheewka nie macie w jakims CH sklepu z zabawkami z bajek. w Poznaniu jest taki w Malcie.

hmm, jest taki sklep w Rynku, ale tam ceny zabijają! Taki malutki Reksio kosztował 60 zł!!

foszek

Cytat: foszek w 06 Sie 2012, 20:41:04
Moja kuchenka nie przypadla do gustu dziecia:
niestety mialam racje, kuchenka sie nie spodobala, lezy odlogiem a one wola sie bawic

Cytat: golinda w 15 Sie 2012, 11:30:46

ziuta

Cytat: sputnik w 16 Sie 2012, 01:21:00A ciastoliną to się dwulatki bawią?
właśnie miałam pisać, że mój 2-latek się bawi od 3 dni i jest zachwycony :D wreszcie się odważyłam mu to dać i jestem mile zaskoczona odbiorem ;) wyciskamy, kroimy, lepimy co tam mama potrafi ;) wczoraj zrobiliśmy nawet zegarek na rękę :D
próbę konsumpcyjną zaliczył na szczęście tylko jedną :D
no ale sam na sam go z nią nie zostawiam ;)

fasolka1980

Nienawidze ciastoliny! Niestety I. uwielbia

zuzia

mi się w ciastolinie nie podoba to, że później jest z niej taka bura breja. fuuuuu
niestety, podobnie jak inne dzieci, M. uwielbia :)

feeling.good

a ja nie mam nic przeciwko. Lubię te wyciskarki i inne gadżety,

golinda

nienawidzę ciastoliny, cały nowy zestaw schowałam do spiżarni, bardzo głęboko!
jak będzie się umiała sama tym bawić, to wyciągnę (i bawić = nie nosić w ręce cały dzień, miętoląc i wciskając w dywan)

ziuta

ja pakuję młodego w krzesełko do karmienia ;D tak samo robię z rysowaniem i malowaniem, i się sprawdza, poza krzesełkiem nie ma dostępu do kredek/farb/ciastoliny i innych takich i już

feeling.good

a ja Stasiowi rozkładam na podłodze podkładkę ceratową :) Wie, że tylko tam może się bwić ciastoliną. Dywanów nie mam, więc problemu też nie. Kredkami maluje w wielu miejscach, ale są poza jego dostępem, jak chce malować, to prosi albo przynosi papier :)