zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

świetna jest ta kuchnia!

olgaaa1

Pytanie do mam małych dziewczynek (no dobra może chłopcy teżsię bawiąż lalkami :) ) Gabryśa dostała od mojego brata lalkę na dzień dziecka, taką chou-chou z butelką i sikającą 2+, no oczywiście jak się spodziewałam najbardziej fajne było pudełki, butelka i pieluszka do kompletu, lalkę rzuciła w kąt. Zastanawiam się czy nie spakować jej na lepsze czasy i wyjąć w odpowiednim momencie. Kiedy wasze dzieci zaczynały zabawę lalkami?
U nas obecnie na topie jest gotowanie i ciąganie za sobą wielkiej ciężarówki, a i wywalanie klocków z wiaderka, oczywiście później klockami się nie interesuje, ale wywalanie jest ekstra

kotabma

Cytat: olgaaa1 w 25 Maj 2012, 09:07:37Kiedy wasze dzieci zaczynały zabawę lalkami?
Z. od zawsze uwielbia wozic lale w wozku (przy wozku dla lalek nauczyla sie chodzic :D ) ale taka prawdziwa zabawe lalami z przewijaniem i karmieniem, usypianiem zaczela jakis miesiac temu. Wczesniej to bylo np karmienie lali w chwili gdy ona byla karmiona, lala szla na nocnik razem z Z, szla spac razem z Z. Teraz juz sama sie bawi nimi i ona wymysla co lala ma "robic" w danym momencie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Ola zaczęła bawić sie lalkami jakoś zimą, miala wtedy rok i cztery miesiące chyba. Ona kocha lalki, misie, tuli je, uklada w łóżeczku lub w wózku, karmi je butelką lub łyżeczką itp.
Zabawy z wózkiem to tak od 2 miesiecy może ( a ma teraz prawie 20), ale ona woli wózek ciagnąć nic pchać ;)
Lalki ma takie z przyciskiem na brzuchu i mowią mama, tata a Ola powtarza ;)

Olgaaa1 ja schowałabym te akcesoria a lalke zostawilabym, zaraz zacznie się bawić.

golinda

Cytat: olgaaa1 w 25 Maj 2012, 09:07:37Kiedy wasze dzieci zaczynały zabawę lalkami?

lepiej zapytaj, ile trwa zabawa lalką - bo u mnie max. 15 minut, potem lalka wala się po kątach i kurzy :D
zresztą niespecjalnie mnie to dziwi... co to za atrakcja?

Dodany tekst: 25 Maj 2012, 12:46:46

Cytat: foszek w 01 Maj 2012, 23:54:26
aaaaa, patrzcie jaka kuchnia: http://www.ebay.de/itm/Kinderkuche-mit-Aufsatz-aus-Buche-und-Tanne-Kuchenblock-/260815130033?pt=Kinder_Haushaltsgeraete&hash=item3cb9cb0db1

przecudna!
mogłaby stać u nas w salonie :D

golinda

czy ktoś ma taki stolik "piasek i woda"? coś polecacie?

iksa_nl

Na osiedlu mamy taki z lawka smoby'ego, ale czesciej siedza przy nim rodzice niz dzieciaki ;)
Jest jeszcze jeden taki typowy piasek woda, mlody go lubi, ale nie moge znalezc zdjecia w necie. Sprawdze producenta wieczorem.

golinda

ale mi chodzi o stolik "woda-piasek"

iksa_nl

czyli np. taki z jakby kuweta/dziura na srodku, gdzie mozna wsypac piachu i dolac wody i sie babrac tak? czy jeszcze cos innego?
Taki jak wyzej opisalam tez mamy, ale nie znam producenta i sprawdze wieczorem.

golinda

tak, ta, coś takiego :)

Kasia

Michał dostał na dzien dziecka hangar

nic do niego nie dociera od godziny lol lol lol
D, mówi że jakby dziecka w domu nie było :D siedzi przeszczesliwy :D

zuzia

Kasia
super!
ja myśle nad torem z zygzaka :) bo to i tak po powrocie do domu dostanie.

Kasia

a którym torem?

dodam że młody cały czas ise bawi tym hangarem, juz kilka godzin? lol

Dodany tekst: 01 Cze 2012, 13:21:11

my teraz Tomki kupimy :D
tylko szukam gdzie najtaniej (w krakowie przegapiłam dobra ofertę, no ale nie chciało mi się podjeżdzać, za mało czasu miałam :zly: )

Kasia

zuzia

czy ktoś może mi coś polecić z gier dla trzylatka?

zuzia

cumberland
ja bym wybrała jedną z tych 2
http://allegro.pl/tiny-love-mata-kick-discover-3-gratisy-i2373377715.html
http://allegro.pl/mata-malpia-wyspa-tiny-love-3-x-gratisy-i2367387943.html

my mieliśmy 2, jako drugą dostaliśmy małpią wyspę i była super. ta pierwsza to była mata z canpola zesłoniem chyba i też się M. podobała.

cumberland

zuzia  :beer:
a ważne jest to, żeby się te brzegi zawijały w macie?

marax

zuzia ta jest bardzo fajna http://allegro.pl/gram-w-kolory-loteryjka-adamigo-i2330265334.html
ogolnie ta firma ma super gry i ceny przystepne .

mobka

Cytat: cumberland w 03 Cze 2012, 21:04:10
IMO nie.

zuzia

Cytat: cumberland w 03 Cze 2012, 21:04:10
raczej nie, bo młode jak sie będziechciało wyturlać z maty to i tak się wyturla :D

kotabma

a ja mam pytanie: jaka lalke bobasa kupic dwulatca. czy jakąś taka płaczącą i z innymi cudami. czy jednak jakąś zwykłą i za jakiś czas kupić drugą.
Dodam ze ona uwielbia się bawić bobasami. Na razie bawi się moim z dzieciństwa ale on jest większy od niej ;) (tzn pampersy na 100% musi mieć większe niż Zosia dostaje na noc (4) i jest ciężki i nie mieści się do wózka dla lalek :D

jestynka

Cytat: kotabma w 06 Cze 2012, 09:35:17a ja mam pytanie: jaka lalke bobasa kupic dwulatca. czy jakąś taka płaczącą i z innymi cudami. czy jednak jakąś zwykłą i za jakiś czas kupić drugą.

ja bym kupiła taka, którą można wykąpać, bo będzie mogła bawić się w kapanie,potem ubieranie i wożenie w wózku

kotabma

Cytat: jestynka w 06 Cze 2012, 09:37:23ja bym kupiła taka, którą można wykąpać, bo będzie mogła bawić się w kapanie,potem ubieranie i wożenie w wózku
ja sie boje plesni w zabawkach do kapieli - juz kilka zabawek polecialo do smieci z tego powodu, lacznie z termometrem do wody :D
do kapieli uzywamu najzwyklejszych kubkow, foremek, konewek - wszystkiego w czym plesn nie ma szansy sie pojawic.
w lali raczej sie pojawi - pewnie po czasie ale sie pojawi :(