zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Lut 2012, 21:00:09
ja daje do lapy, jak nie maluje i zaczyna pakowac do geby albo rzucac po scianach to zabieram ;) takze nie wiem, co by bylo dalej, pewnie by wykrecil, zezarl i podeptal resztki lol
E to u mnei wszystkolezy luzem, chce to bierze, nie chce zostawia. Zabieralam tylko jak podloge mazal. teraz przestal, wiec... ale w sumie zainteresowanie kredkami spadlo bardzo ;)

magdalinska

Cytat: mobka w 16 Lut 2012, 20:57:48Uf. Klatwa imienia. Tak to sobie tlumaczmy.
:D cos w tym jest ;) klocki dopiero teraz zaczal układac, dzisiaj zbudował dosc wysoka wieze, ale to chyba pierwszy raz w zyciu. woli siedziec i patrzec jak ja buduje :/

Kata

My mamy te trójkątne kredki BICa i już połowy nie ma bo zostały pogryzione, połamane i częściowo skonsumowane :D Rysować lubi bardzo, tylko często kartki jej nie wystarczają i rysuje po stole (jak to jest mamut to ok bo się umyje, ale ostatnio zaczęła rysować po drewnianym stole kuchennym).

Dodany tekst: 16 Lut 2012, 21:10:25

mobka I tak mi się skojarzyło, że żadna klątwa imienia, po prostu Twój K. robi wszystko w swoim tempie i jak już z czymś ruszy to idzie jak błyskawica :D
Pozdrawiam

Kata

mobka

Cytat: Kata w 16 Lut 2012, 21:09:01mobka I tak mi się skojarzyło, że żadna klątwa imienia, po prostu Twój K. robi wszystko w swoim tempie i jak już z czymś ruszy to idzie jak błyskawica Cheesy
Kata, ja nie narzekam teraz, ale zawsze jak Magdalinska pisze cos o swoim Kubie, to mam wrazenie, ze moj jest b. podobny :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mobka w 16 Lut 2012, 21:01:27
E to u mnei wszystkolezy luzem, chce to bierze, nie chce zostawia. Zabieralam tylko jak podloge mazal. teraz przestal, wiec... ale w sumie zainteresowanie kredkami spadlo bardzo ;)
no u mnie tez wszystko, z wyjatkiem kredek ;D jakos mam opory przed pomazanymi podlogami oraz geba na niebiesko ;D a nie podejrzewam go chwilowo o uzycie na kartce, takze zabieram ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

Cytat: mobka w 16 Lut 2012, 22:36:11
Kata, ja nie narzekam teraz, ale zawsze jak Magdalinska pisze cos o swoim Kubie, to mam wrazenie, ze moj jest b. podobny :)
moja kolezanka z pracy ma tez Kube, niejadek jakich mało. ostrzegała mnie przed tym imieniem, ze niedobry, złosliwy, cwany i nie je ;)

marcheewka

Cytat: mobka w 16 Lut 2012, 20:20:48
Hmmm, my mamy zolte stoleczki mamuta i dla Kuby sa za wysokie.Jakie macie krzeselka?

Dodany tekst: 16 Lut 2012, 20:22:13

A tych farb w sztycie dzieciaki wam nie wykresaja i nie wyjadaja? Bo moj pomadke wykreca i siebie smaruje (nie wyjada, bo dalam mu taka wykonczona juz, bezbarwna powiedzmy)

Dodany tekst: 16 Lut 2012, 20:23:39

Co do ciastoliny, to kuba wezmie do reki i odlozy. W ogole go nie interesuje ;D Z reszta Duplo tez nie uklada, czasem zlaczy dwa klocki, ale nie uklada, czasami troche porozklada ;D Malowania pedzelkiem tez sobie nie wyobrazam.

my mamy krzesełko drewniane
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40153699/#/80153697

i stolik to zwykly biały Lack za 19.90 zł

Na początku krzesełko było trochę za wysokie, wchodziła najpierw kolanami i się obracała, teraz już coraz częściej normalnie siada pupą.

OlaFasola

Cytat: magdalinska w 17 Lut 2012, 08:39:40moja kolezanka z pracy ma tez Kube, niejadek jakich mało. ostrzegała mnie przed tym imieniem, ze niedobry, złosliwy, cwany i nie je wink
hahahaha :D

didi_loczek

Cytat: magdalinska w 17 Lut 2012, 08:39:40
moja kolezanka z pracy ma tez Kube, niejadek jakich mało. ostrzegała mnie przed tym imieniem, ze niedobry, złosliwy, cwany i nie je ;)

:D my rozważamy Jakuba dla ewentualnego drugiego syna :D

Kata

Moi bliscy znajomi mają synka Jakuba (w listopadzie 4 latka skończy) i ładnie im je, szybko zaczął chodzić - także dementuję klątwę ciążącą na tym imieniu :D
Pozdrawiam

Kata

mobka

Cytat: magdalinska w 17 Lut 2012, 08:39:40

Meza kolega tez ma i tez nam odradzal ;) Wlasnie, ze uparciuch, nerwus, zlosnik itp. ;)

Kata, Kuba magdalinskiej tez problemow z chodzeniem, o ile dobrze pamietam nei mial. Tu chodzi o zbior zachowan bardziej. Moj np. calkiem niezle je, ale niektore zachowania wydaja mi sie bliskie, bardzo bliskie. Wiadomo, ze to tak z przymrozeniem oka, bo mozna trafic na dwojke dzieci o calkiem roznych imionac, a zachowujacych sie podobnie. Ale tu sie akurat kilka faktow pokrywa i z Kuba magdalinskiej, i z Kuba kolegi meza. Wiec mozna sobie zartowac, ze cos w tym jest.

magdalinska

tak, Kuba nie miał problemów z chodzeniem, za to czesto widze, jak jest uparty i wszystko musi byc tak jak on chce :/

konwalia

a wracając do zabawek ;) polećcie coś dla 4 latki która interesuje szycie i robótki ręczne

rubin04

Foszek, piekne te puzzle!

P. dostał takei, 33 elementy: http://www.bazarek.pl/produkt/2983637/ravensburger-puzzle-33-el-dinozaury-06634.html

tylko inny wzór, ze strażą pozarną ma, i lubi bardzo
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 14 Lut 2012, 18:48:18
ja kupilam franowi takie:

http://allegro.pl/patio-kredki-wykrecane-grube-twist-up-colorino-i2087108406.html

sa grube, wykrecane jak szminka i ja jestem nimi zachwycona - tak pieknie maluja i co wazne, wystarczy lekko przylozyc do papieru i juz jest super kolor, a nie blada kreska jak kiedys ze swiecowych ;)

fran jeszcze nie zajarzyl zbytnio, ale ja jak najbardziej lol lol
kupiłam te kredko-farby Michałowi :) Świetne są! Michał z pasją pomalował kilka kartek, ławę oraz swój rękaw, był zachwycony :D
Jedyna rzecz do jakiej mogę się przyczepić to to, że na 6 kolorów są dwie zielone kredki  :crazy: A mogli dać żółtą.

foszek

Wlasnie sie zakochalam w kuchni, szkoda tylko ze taka rozowa

konwalia

foszek widziałam ją na limango, super jest

jestynka

Cytat: Justynna w 21 Lut 2012, 10:49:53Jedyna rzecz do jakiej mogę się przyczepić to to, że na 6 kolorów są dwie zielone kredki  crazy A mogli dać żółtą.

to dla filipa byłyby przekreślone ;) on chce tylko żółte :)

magdalinska

marax

Cytat: foszek w 26 Lut 2012, 22:56:23
Wlasnie sie zakochalam w kuchni, szkoda tylko ze taka rozowa
ile kosztuje ?

konwalia

ddu

musiałabym dla niej nowy pokój dobudować ;)

Kasia

Cytat: ddu w 27 Lut 2012, 10:06:13
musiałabym dla niej nowy pokój dobudować ;)
kuchnie :)

ddu

o kuchni to nawet nie wspomnę. jest taka mała, że ledwo ja się tam mieszczę :D

kotabma

Cytat: ddu w 27 Lut 2012, 13:06:55o kuchni to nawet nie wspomnę. jest taka mała, że ledwo ja się tam mieszczę
no to masz rozwiazanie - wywal swoje rzeczy a wstaw Heli kuchenke - ona sie zmiesci :P