zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kotabma

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

mi się zielona podoba

sonatina

Dzieki dziewczyny, bedzie zielona. nawet jest tańsza :)

Dodany tekst: 11 Lis 2011, 14:22:21

Ignaś był dzisiaj wysłać list do Mikołaja. W środku rysunek z kuchenką :)

konwalia

kiedy dzieci zaczynają się bawić duplo?

bo pomyślałam, ze na mikołaja kupię żyrafę sophie, a na gwiazdkę duplo  :knuje:

didi_loczek

Pierwsze duplo Wojtek dostał na gwiazdkę (jak miał 9 m-cy) i zlał je całkowicie.

Kolejne dostał na 1 urodziny, tu zaczął wykazywać zainteresowanie głównie zwierzątkami (pokochał konie) i samochodzikami.
Z czasem przyszła kolej na burzenie i rozwalanie tego co zbudował tato, teraz (ma 20 miesięcy) zaczyna bawić się sam, jak mu się zbuduje domki i garaże do wkłada i wyjmuje zwierzątka, otwiera okna, jeździ samochodami, próbuje sam budować proste wieże....

niewiemjaka

Cytat: sonatina w 09 Lis 2011, 10:52:35przyniesie mi kuchenkę, czerwoną kuchenkę bo go o to poprosiłem i byłem grzeczny!
lol lol lol ale masz faaajnie :D hehe
zielona jest fajna, jakos mi ta pierwsza bardziej sie podoba, ale obie sa podobne i maja pewnie taka sama ilosc otwieranych szafek/piekarnik etc mój Wik tez by oszalał na punkcie tej kuchenki, niestety no już miejsca brak..

ishka82

Cytat: konwalia w 11 Lis 2011, 14:34:11
kiedy dzieci zaczynają się bawić duplo?

bo pomyślałam, ze na mikołaja kupię żyrafę sophie, a na gwiazdkę duplo  :knuje:
wg mnie myślisz o duplo o wiele za wcześnie ;) Domi dostała klocki (nie duplo, ale takiego typu) na roczek i ledwo się nimi interesowała, do łask wróciły niedawno i teraz fajnie się nimi bawi, buduje, burzy itp., myślę, ze czas na klocki to od co najmniej 1,5 roku, nawet bliżej 2 ;) wydaje mi się, ze na pierwsze klocki lepsze są drewniane, nie spinane, ale na to chyba Dagusia tez za malutka ;)

konwalia

kurde drewniane mam z takim wózkiem, leza w szafie od letnich wyprzedazy

ten kubus mi sie podoba co pokazałyscie, ale to chyba jedna z tych zabawek na krótko

magdalinska

ale zajebiste te kuchnie :) moj Kuba uwielbia, zastawiam sie czy mu nie kupic na mikolaja

mobka

Konwalia, tez mi sie wydaje, ze to troche za szybko. Jest duzo fajnych zabawek, ktore moim zdaniem warto kupic przed duplo.
Kuba dostanei od nas na gwaizdke pierwszy duzy zestaw, bedzie mial 16 miesiecy. Na razie ma maly zestwaik z koniem, krowa, owca, kotkiem dziewczynka i 3 klockami. Zwierzatkami sie chwile pobawi, klocki rozkladal, teraz udaje mu sie 2szt. zlozyc razem. Ale to jeszcze nie jest moement, zeby go jakos na dluzej zajely. Drewniane sa o wiele fajniejsze. Ale tez nei buduje jeszcze, tylko burzy i turla sobie walcowate elementy.

martullek

daliśmy dziś Wojtkowi odkrywczy domek i jest to hit

feeling.good

Cytat: konwalia w 11 Lis 2011, 19:32:14
kurde drewniane mam z takim wózkiem, leza w szafie od letnich wyprzedazy

ten kubus mi sie podoba co pokazałyscie, ale to chyba jedna z tych zabawek na krótko

u nas Kubuś wciąż jest na topie. Kiedy S. był maleńki, tylko przy nim się uspokajał, później sam zaczął go włączać, nosić, przytulać. Pomagał też, kiedy Stach nie chciał jeść.  Do teraz codziennie podchodzi do Kubusia i puszcza jakąś bajke czy piosenkę:)

mobka

Cytat: martullek w 11 Lis 2011, 20:07:38
daliśmy dziś Wojtkowi odkrywczy domek i jest to hit

Kuba tez sie rzokrecil :) Jeszcze mu parter do odkrycia zostal. Baterie juz wymienic musielismy :D

bozena.dp

fajny ten odkrywczy domek, ale to może za rok ;)

ja mam pytanie, czy któreś z waszych dzieci miało może taki traktorek? (może już pisałyście, ale nie pamiętam :blush:) fajny jest, warto kupić?
taki http://allegro.pl/traktor-farmer-kiddieland-zabawka-jezdzi-dzwiek-i1916932961.html
albo taki http://allegro.pl/kiddieland-traktor-safari-zwierzatka-dzwiek-i1927648570.html

czy np, taka arka była by lepsza? http://allegro.pl/kiddieland-arka-noego-gratis-20zl-kurier-i1911218375.html

no i czy warto wydać na taką zabawkę 80-100 zł? bo mi się to drogie wydaje ;D

kotabma

bozena.dp nie mam traktora ani arki ale wg mnie traktor lepszy bo latwiej wsadzic te zwierzeta niz do arki.

bozena.dp

Cytat: kotabma w 11 Lis 2011, 22:28:31
bozena.dp nie mam traktora ani arki ale wg mnie traktor lepszy bo latwiej wsadzic te zwierzeta niz do arki.

dzieki :)
po bliższym przyjrzeniu się tym zabawkom, też doszłam do takiego wniosku ;)

sonatina

bozena.dp my mamy taki traktor. Ignaś dostał go kiedys tam od mojej koleżanki. Cóż mogę napisać - chłopcy sie nim nie bawią.
Co do kuchni to kupię kuchnię zieloną ale dzisiaj to mnie Ignaś zagiął - leci reklama na mini mini i mówi: Ja już nie chcę  kuchenki, chce stacyjkowo! Ja na to: Za późno - przecież wysłałeś już list do mikołaja. On: to może dostanę dwa prezenty, jestem przecież bardzo grzeczny!!!!

Dodany tekst: pią, 11 lis 2011, 22:58:44

Cieszę się że odkrywczy domek to hit - planuję dla Igora na gwiazdkę :)

mobka

mobka

Ta z tego co pamietam nie podskakuje. Po nacisnieciu przyciskow graja melodyjki.

zuzia

Cytat: konwalia w 13 Lis 2011, 09:48:26
to fajne?
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=zabawki-interaktywne&ProductID=20759&producer=vtech-baby
ja to miałam, tzn. podobne chyba z fisherprice, ale M. dostał to na roczek więc generalnie nie korzystaliśmy.
odkupiła to ode mnie kota, wiec moze jej podpytaj
ja ci juz kiedys taki warsztat polecałam - M. jak miał ok. pół roku to sie nim interesował, super jest a nadal nam służy - teraz M. śpiewa z nim piosenki.

sonatina

My mamy podobną kulę. Ignaś sie trochę nią bawił, Igor już nie. Ogólnie wg mnie szału nie ma.

jowita

My mamy dokładnie tę kulę. Olaf dostał niedawno, no ale on ma dopiero 4 miesiące więc jeszcze za nią nie pogania. Mnie się kula podoba bardzo, ma wszystko to co teoretycznie podoba się dzieciom, metki, świeci, gra, u góry rusza się biedronka, a kula ma mechanizm dzieki któremu się turla. Piosenki są przyjemne dla ucha napewno żadne dziecko się jej nie przestraszy. Moj mały wytrzeszcza do niej oczy bardzo, więc ja polecam.

marcheewka

my mamy kule z fp, Ola się nie bawi. Na początku , a dostała ja jak miała 9 miesięcy gryzła taka małpkę, rzucała kulą i podobała jej sie melodia. Teraz kula leży w szafce, woli taką kostkę z przyciskami, światełkami i melodyjkami.

U nas po kilkudniowym szale z duplo cisza. Ola bawi się jedynie zwierzątkami, tzn pieskiem i tygryskiem, klocki rozkłada jak my zbudujemy. Kupiłam jej na gwiazdkę dwa zestawy duplo i teraz nie wiem, czy dobrze. Chyb a kupię jej na mikołajki drewniane klocki.

A u nas od kilku dni hitem jest taki wózek- koszyk zakupowy. Ola dostała go od cioci, bo jej wnuczek juz sie tym nie bawi. Olka szaleje z tym koszem, lata jak szalona, kosz jest fajny, bo się nie wywala tak jak wózek dla lalek.

Kasia

Ja przytargałam z piwnicy mojego bobasa :D
Michał jak go zobaczył to zaczął krzyczeć "mojaaaaaaaa lalka" i cieszył się skakał lol

chyba na żaden samochód taką radoscia nie zareagował lol
ale samochodami bawi się dalej, uffff