zdrowa DIETA

Zaczęty przez tiliam, 18 Paź 2008, 11:28:46

salsa

Cytat: suegro w 25 Maj 2011, 23:26:30
Tylko, ze wlasciwa dieta to nie glodowka.
Szkoda, ze slowo dieta tak sie kojarzy.
słuszna uwaga, tez mnie to dziwi
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

aniak1211

Jak ktos mowi ze jest na diecie to od razu kojarzy sie z głodówka;D

justynaaaa2

ja teraz do pracy tacham całą reklamówkę z pudełkami z żarciem i mam wrażenie że ciągle siedzę w pokoju socjalnym i jem :D zdecydowanie mamy w kuchni za małą lodówkę ;D

claridad

justynaaaa2
ja też po wizycie u dietetyczki :D
Jadam regularnie i też nic gotowego tylko w domu sobie robię. I jak normalnie nie nosiłam jedzenia do pracy tak teraz 5 pojemniczków :D

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Cytat: golinda w 03 Cze 2011, 12:55:34
chyba że chodzi o eliminowanie słodyczy ;D

a to wiadomo, ale miałam na mysli eliminowanie pewnej grupy produktów jedzeniowych np. wszystkich weglowodanow czy wszystkich białek.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

czytałam to
no ale ameryki nie odkryli, od dawna sie mowiło, ze to nie jest dobra dieta :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

Po co tak demonizowac slodycze? Organizm potrzebuje cukru, bo on dostarcza energii.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

no ale cukier jest wlasciwie wszedzie, a kawalka tiramisu nie zjadasz dlatego, ze zaraz wchodzisz na zawrat i potrzebujesz energii, tylko zwykle jak siedzisz i nigdzie sie nie wybierasz :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

suegro

Cytat: mayagaramond w 03 Cze 2011, 17:04:09
Po co tak demonizowac slodycze? Organizm potrzebuje cukru, bo on dostarcza energii.

Cukru, ale niekoniecznie tego ze słodyczy.

Tak naprawdę jeden kawałek ciasta zawiera dawkę cukru, która przekracza trzykrotnie dzienną normę człowieka. A wiadomo, że prócz tego ciastka zjesz jeszcze inne rzeczy.
Do tego więc dodaj glukozę, która pochodzi z makaronów, ryżu, chleba, owoców i innego jedzenia.

Ja nie widzę żadnych zalet słodyczy, no może w przypadku przedawkowania insuliny u cukrzyków.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

mayagaramond

O jakiej normie cukru mowisz i ile cukru dodajesz do ciasta?:D

Dodany tekst: 03 Cze 2011, 19:20:00

zwierzatko_mojej_mamywiem ze cukier jest wszedzie. Nie namawiam nikogo do odzywiania sie tylko ciastem;) ale jesli ktos ogolnie zdrowo sie odzywia to, kawalek ciasta od czasu do czasu mu nie zaszkodzi, a jak ktos odzywia sie niezdrowymi produktami, to rezygnacja z cukru nic mu nie pomoze:D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mayagaramond w 03 Cze 2011, 20:14:36a jak ktos odzywia sie niezdrowymi produktami, to rezygnacja z cukru nic mu nie pomoze:D
no jak zrezygnujesz z cukru to niewiele niezdrowego Ci zostanie, chyba, ze uprzesz sie pic oliwe na szklanki ;D

www.annawilk.pl

sonja

chipsiory, pizza, fast foody, pierogi itd itp ;D
dla mnie dużo bardziej pociągające niż ciasto.
I tych jestem w stanie pochłonąć więcej.

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Cze 2011, 19:43:55
no jak zrezygnujesz z cukru to niewiele niezdrowego Ci zostanie, chyba, ze uprzesz sie pic oliwe na szklanki ;D
niewiele?
A fastfoody, tluszcze, Alkohol (chociaz rezygnacja z cukru powinna tez objac alk;)) itp?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mayagaramond w 03 Cze 2011, 21:01:24A fastfoody, tluszcze, Alkohol (chociaz rezygnacja z cukru powinna tez objac alk;)) itp?
a w fastfoodzie w bulce to niby co jest?? chlorofil ? czy cukier? :D w panierce cukier, w alkoholu cukier, we frytkach cukier - no naprawde zostaje prawie nic ;D

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: golinda w 03 Cze 2011, 20:24:44
mayagaramond, especially for you:

słodycze są git! :)
no przeciez mowie:D:D

Dodany tekst: 03 Cze 2011, 20:30:41

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Cze 2011, 20:15:54
a w fastfoodzie w bulce to niby co jest?? chlorofil ? czy cukier? :D w panierce cukier, w alkoholu cukier, we frytkach cukier - no naprawde zostaje prawie nic ;D
A to co zostaje,  moze zawierac EHEC lol lol

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

konwalia

Cytat: golinda w 03 Cze 2011, 12:55:34
chyba że chodzi o eliminowanie słodyczy ;D
a zdrowie psychiczne gdzie ??? ;)

ja tam uważam, że wszytsko powinno się jeść, ale porcja to jedna porcja
a deser to posiłek

konwalia

Cytat: golinda w 03 Cze 2011, 22:18:34

ja tak nie uważam ;)

no dobra wszystko nie.... lol ostatnio na tvn style jedli pieczoną głowę krowy

masz rację nie wszystko :D

mayagaramond

wrobelek0403

elve

wrobelek0403

a propos zdrowej diety własnie sie zastanawiam, czy do fasolki szparagowej zrobic sobie buleczke na masle :D :D

i w ramach zdrowego zywienia odstawiłam słodzik i zaczelam pic gorzką herbate, troche gorzka, ale daje rade :)

fasolka1980

wrobelek0403 bulka tarta na masle to bomba kaloryczna