Bielizna ślubna:)

Zaczęty przez asik801, 08 Sie 2007, 13:03:22

mary

Cytat: "inkageo"Mary znalazłam białą bardotkę lupo na wyprzedaży za 30 zł (mam takie dwa, biały i czarny), ale minus wyprzedaży to chyba brak możliwości zwrotu/wymiany..

Kurcze, Inka kusząca ta wyprzedaż. Tylko nie wiem - C czy D. Wydaje mi się, że w D będę miała wielką próżnię ;)

inkageo

Cytat: "mary_popins"
Cytat: "inkageo"Mary znalazłam białą bardotkę lupo na wyprzedaży za 30 zł (mam takie dwa, biały i czarny), ale minus wyprzedaży to chyba brak możliwości zwrotu/wymiany..

Kurcze, Inka kusząca ta wyprzedaż. Tylko nie wiem - C czy D. Wydaje mi się, że w D będę miała wielką próżnię ;)
Jak chcesz to zrobię fotkę tego C a obok położę A które noszę na codzień i ocenisz :)
Imagine there is no hate

mary

Cytat: "inkageo"Jak chcesz to zrobię fotkę tego C a obok położę A które noszę na codzień i ocenisz :)

Taaaaaaaaaaak, chcę  :-D

inkageo

Różowy i biały to rozmiar 75A z Primarka (biały jest ok, różowy trochę za duży bez wkładek), a czarny to 70C z Lupo (ten model promocyjny). Jak widać miska jest raczej mała i płytka..
Imagine there is no hate

mary

Kurcze, te rozmiary nijak się mają do siebie. Idę chyba po centymetr ;)

zuzia

Monika,
znalazlam dzisiaj F w samancie. Śliczny, czerwony. NIe przymierzalam bo mi sie nie chcialo ale wybiore sie w przyszlym tygodniu. Moze poszukaj samanty u siebie?

salsa

Cytat: "cumberland"Oczywiście o obwodzie mniejszym niż 70 można zapomnieć, babeczki dziwnie mi się przyglądały jak pytałam o rozmiary 65 czy 60. Pozostają zakupy online, co było w sumie do przewidzenia. Ale i tak pokusiłam się o pierwsze przymiarki, wzięłam do przmierzalni 70-ki (najmniejsze co mieli) z miskami D. Zgodnie z salsy prikazem powyciągałm spod pach wszystko co tam miałam i umieściłam na swoim miejscu. I poważnie! Już przy tym zabiegu widać było różnicę, w porównaniu do mojego "od zawsze" 75 B :!: Pod biustem nawet specjalnie nie ściskało więc odważnie będę szukać 65-tek!
no niestety, ale 60-tki nie maja łatwego zycia
powinny sie trzymac z dala od Triumpha (tak sie kilka numerów odzieje ale na pewno nie 60-tka) a juz wszyscy powinni się trzymac z dala od Intissimmi gdzie rozmiarówka wyglada tak:
2-70 B, 3-75 C, 4- 80 D...............

bardzo się ciesze, ze zauwazyłas roznicę i ze sie nie poddajesz\
zakupy  to net (mozna zwracac jak zły rozmiar, lub wymieniac), koleżanki w Anglii
jestes z KAtowic, wiec jak zdarzy CI sie byc w Kraku: Boś na Rynku i Intimo4You na Kurdwanowie

no i Warszawa, w Tarasach cos ejst, ale tam to nie kupowałam:P

[ Dodano: 06-02-2008, 21:33 ]
CytujRóżowy i biały to rozmiar 75A z Primarka (biały jest ok, różowy trochę za duży bez wkładek), a czarny to 70C z Lupo (ten model promocyjny). Jak widać miska jest raczej mała i płytka..
DSC03938.JPG
wszystkie te staniki juz na pierwszy rzut oka maja koszmarnie duże obwody-z tych modeli celowałabym w 60-tki:P
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

emcia

Byłam dziś na zakupach i z ciekawości sprawdziłam czy są rozmiary 65 w UK tak jak mówiła Salsa. I faktycznie jest bardzo duży wybór. Teraz was zaskoczę, jaki rozmiar zawsze kupowałam? Oczywiście 75 B, no czasem C. Salsa, proszę o oświecenie, moje wymiary to pod biustem 75 , w biuście 82. I co mam kupić, czego szukać?

salsa

Cytat: "emcia821"Byłam dziś na zakupach i z ciekawości sprawdziłam czy są rozmiary 65 w UK tak jak mówiła Salsa. I faktycznie jest bardzo duży wybór.
o Ty niewierna, sprawdzić musiała;) Kiedy bedziesz w POlszy> moze bym się u Ciebie obkupiła;)??

Cytat: "emcia821"Salsa, proszę o oświecenie, moje wymiary to pod biustem 75 , w biuście 82. I co mam kupić, czego szukać?

kobiteto, jedyny słuszny rozmiar nalezy wykopać z szafy! to grzech tym wiekszy ze meiszkasz w kraju stanikowego raju;) (ale rymy...;) )

spróbuj przymierzyc 65 C (30 D), wygarnąc spod pach i z pleców piersi do stanika, fiszbina w srodek pachy, to wsyztsko co juz pisałam
mnie sie wydaje ze rpzy tym obwodzie zejdziesz kiedys do 60 D (28 D lub DD) a jesli jeszcze masz troszkę tłuszczyku na żebrach to jestem tego pewna  :lol: jak masz same żebra gołe, to mozesz sie zatrzymac na tych 65

w kazdym razie po takim wygarnianiu 65 C moze sie okazać, ze to bedzie mało i bedziesz musiała siegnac miskę wyżej, ale to juz niestety trzeba pomierzyć;)
polecam Ci staniki Freya, sa piene i dodatkowo na małym biuście pieknie sie rpezentują:)

aha-litera jako oznaczenie miski, to nie ejst to ze D to duzo a F to juz umarł w butach, bo te litery bez odwodu nic nie daja-litera to oznaczenie róznicy meidzy obwodem w biuście a pod biustem

65 D i 75 D to jest duza róznica miedzy biustem

emcia

Dzięki Salsa za oświecenie, piwko jest Twoje. Co do wizyty w kraju to dopiero w maju się wybieram, ale już na stałe mam nadzieję. Rozumiem że powinnam zrobić zakupy stanikowe na całe życie  :lol:  
Postaram się sprostać :)

inkageo

Zdjęłam po całym dniu ten mój najwęższy stanik i skórę wokół paska mam strasznie zmasakrowaną.. Wgniecenie i czerwone, a jest z bardzo delikatnego i przyjemnego materiału, ja chyba sobie krzywdę robię i blokuję krążenie limfy..
Imagine there is no hate

salsa

Cytat: "emcia821"Co do wizyty w kraju to dopiero w maju się wybieram, ale już na stałe mam nadzieję.
to sie tu ogłaszaj, zamowie sobie to i owo;) jesli oczywiscie nie ebdzie to kłopot:)

Cytat: "emcia821"Rozumiem że powinnam zrobić zakupy stanikowe na całe życie :lol:
Postaram się sprostać :)
na całe zycie to nie, bo biust sie zmienia, a poza tym rpzeciez mamy byc takie bogate w tym zyciu ze wyprawa na zakupy do Londynu to bedzi pestka:)
ale prawda jest taka ze to co tam masz w kazdym nawet najmniejszym sklepiczku-tu jest towarem rzadkim, drogim a wybór niewielki
niezle sie trzeba nagimnastykowac zeby dostac stanik np na mnie
także zaopatrz sie porzadnie!

[ Dodano: 06-02-2008, 22:13 ]
Cytat: "inkageo"Wgniecenie i czerwone, a jest z bardzo delikatnego i przyjemnego materiału, ja chyba sobie krzywdę robię i blokuję krążenie i limfy..
oczywiscie ze na poczatku musisz sie przyzwyczaić nie ma rózy bez kolców:)
nie blokujesz sobie nic, to bajki na resorach:)

mona_liza

Ja dzisiaj obleciałam sklepy we Wrocławiu w poszukiwaniu 65 C, no i niestety, ale wszędzie się rozmiary zaczynają od 70   :-x  W jednym sklepie za to usłyszałam: "może by pani przymierzyła 70 B, bo to przecież zamiennik 65 C"  :roll:

salsa

CytujW jednym sklepie za to usłyszałam: "może by pani przymierzyła 70 B, bo to przecież zamiennik 65 C" :roll:

takie panie należy omijać:P

niestety, ale ciezko ejst dostac rozmiary poniżej 70 w obwodzie równie cieżko jak miski powyżej D

taki kraj

szukac, ale nie nastawiac sie
kupowac w necie i rpzez koleżanki w Anglii

salsa

Cytat: "dodaa84"boże nic z tego nie rozumiem. Noszę tradycyjne 75 B i wydaje mi się, że wsio ok,
rozmiar który nie istanieje
75 B nosiłaby osoba prawie płaska do szerokiej klatki piersiowej
jesli mozesz złapac swoj stanik zapiety na Tobie z tyłu i odciagnąc go mocno do tyłu to jest on zle dobrany
mysle ze juz to 70 C było lepsze

spragnienie

dodaa, a masz w obwodzie pod biustem ok. 80cm?

Kasia

Cytat: "dodaa84"Noszę tradycyjne 75 B
Cytat: "dodaa84"kiedyś nosiłam nawet 70 C
dla niektórych pań od cyckonoszy to to samo ;)

pewnie to 70c to TWÓJ rozmiar :)

do mniejszego stanika trzeba sie przyzwyczaić, na początku ciśnie i uwiera  :evil:  ale później jest ok

ja też kiedyś nosiłam tylko 75B

teraz noszę i 75C i 75B
i mam taki jeden powiedzmy niecisnący 80B
w 70 sie nie dopnę - nie ma szans  :-(
i często moim rozmiarem jest właśnie TO 75B

a staniki Triumpha są dla mnie do bani - tam żaden rozmiar nie jest mój  :evil:

salsa

Cytujdodaa, a masz w obwodzie pod biustem ok. 80cm?
znam dziewczyny z 80 pod, ktore noszą 70 pod biustem, bo maja tłuszczyk na żebrach i wtedy mozna zejsc z rozmiarem ejszcze wiecej
ale Doda na bank nie ma 80 ! ;P

Kasia

Cytat: "salsa"prawie płaska do szerokiej klatki piersiowej

to chyba ja :)

Cytat: "salsa"jesli mozesz złapac swoj stanik zapiety na Tobie z tyłu i odciagnąc go mocno do tyłu to jest on zle dobrany

ja każdy mogę tak odciągnąć - nawet ten 70 co jest stanowczo za ciasny i praktycznie się dopiąć nie mogę  :evil:

spragnienie

Cytat: "salsa"
ale Doda na bank nie ma 80 ! ;P
no właśnie, bo to miało być podchwytliwe pytanie  :mrgreen:

salsa

Cytuja staniki Triumpha są dla mnie do bani - tam żaden rozmiar nie jest mój :evil:[/quot]  mam dokąłdnie takie same rpzemyślenia co do tej marki
zreszta nie maja 60-tek :lol:

spragnienie

salsa  ale schodząc do 70, a mając 80 w obwodzie to wałki z tłuszczu się nie odbijają pod bluzką? bo zasada -5 cm wydaje się być ok, ale aż 10 trudno mi sobie (przynajmniej na dzień dzisiejszy) wyobrazić

salsa

Cytujja każdy mogę tak odciągnąć - nawet ten 70 co jest stanowczo za ciasny i praktycznie się dopiąć nie mogę :evil:
nie kumam
jak mozna stanik ktorego nie da sie na tyle naciagnąc zeby go zapiąc-zapięty odciagnąc reką z tyłu do tyłu
Kasia, to się logicznie wyklucza.....

Kasia

salsa, e tam od razu wyklucza ;)

jak już dam radę zapiąć, albo ktoś mo go zapnie

to na siłę odciągnę choćby nie wiem co

porwe a odciągnę ;)

salsa

Cytat: "spragnienie"salsa ale schodząc do 70, a mając 80 w obwodzie to wałki z tłuszczu się nie odbijają pod bluzką? bo zasada -5 cm wydaje się być ok, ale aż 10 trudno mi sobie (przynajmniej na dzień dzisiejszy) wyobrazić
ja mam pod 69 a przestawiam się aktualnie z 65 (które jeszcze poł roku temu wydawało mi sie super ciasne) na 60 - tki

szczerze wpoeim, ze jesli ktoś sie wbija w 70 przy 80 to z tego modelu 75 musi byc za duze-bo co stanik to rozmiary wyglada inaczej
moze sie okazac, ze ejdna osoba ma skaniki z róznymi metkami ale dla niej jest to ten sam rozmiar bo rpzeciez cycków sobie nie wymienia

staniki dla wiekszych biuścistych są inne niż te dla mało-biuściastych
szerszy pasek itp
poza tym osoba ktora pdzy 80 schodzi do 70 ma za soba juz lata wypychania ciała do misek

widziałam tylko na foto ten rozmiar na takim obwodzie i wygladało to bardzo dobrze-ale z uwzglednieniem tego co napisałam wyzej :lol: