wyprawka - lista

Zaczęty przez gioseppe, 13 Paź 2008, 15:43:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Konwalia, nie pralam wozka. Fotelik mialam od Angie wyprany ;) Do pralki poza proszkiem dla dzieci nic nei dawalam. I wyobrazcie sobie, ze jeszcze mam proszek, ktory kupilam przed porodem! A juz mam serdecznie dosc prania w dzieciecym, bo biale szarzeje niestety i plamy sie nie dopieraja. Ale coz, jak sie kupilo 2 opakowania Jelpa i 2 loveli to sie pierze jeszcze w 10 miesiacu w proszku dla dzieci. I pewnie jeszcze z miesiac, moze nawet dwa popiore ;)

konwalia

dzięki mobka  :beer:
ja mam 1 op dzidziusia do białego i 1 op do koloru po 1,5kg za 23zł taki zestaw był, więcej nie planuję dziecięcego, bo nie mam gdzie trzymać ;)

mobka

No ja tez mialam Jelpa jedno do koloru, drugie do bialego, tyle ze 2,4kg i pozneij w tesco byla lovela w promocji 2 w cenie 1, wiecw zielam po 1,5kg. I do tej pory mam ;)

Kasia

wózka nowego nie prałam
fotelik miałam uzywany to wyprałam :)

a co do prania to nie dodawałam nic do zmiekczania
prałam w dzidziusiu (jedno opakowanie miałam) a do zmiekczania ciuszków słuzyło żelazko :D

konwalia

Kasia ja piszę o takim zmiękczaczu wody ala calgon

dla Ciebie też piwko  :beer:

Kasia

aaaa myslałam ze o płynie do zmiękczania prania :D

calgonu w ogóle nie uzywam :D

magdalinska

konwalia ja miałam i fotelik i wózek uzywany, wiec prałam
a do wody nic nie dodaje

Justynna

Cytat: mobka w 22 Maj 2011, 18:01:27
I wyobrazcie sobie, ze jeszcze mam proszek, ktory kupilam przed porodem! A juz mam serdecznie dosc prania w dzieciecym, bo biale szarzeje niestety i plamy sie nie dopieraja. Ale coz, jak sie kupilo 2 opakowania Jelpa i 2 loveli to sie pierze jeszcze w 10 miesiacu w proszku dla dzieci. I pewnie jeszcze z miesiac, moze nawet dwa popiore ;)
ja też piorę jeszcze w Jelpie. Jedno opakowanie zużywałam prawie przez pół roku, a że wcześniej kupiłam 2 opakowania w promocyjnej cenie, to jeszcze mam :D A i na samym początku miałam Lovelę.

Dodany tekst: 22 Maj 2011, 20:34:49

konwalia, miałam nowy wózek i fotelik i nie prałam ich wcześniej.
A do wózka włożyłam na spód białą pieluszkę flanelową i ją prałam co jakiś czas

errata

ja miałam wózek i foteli nowy, więc niczego nie prałam (nawet do głowy mi to nie przyszło :D )
do wózka tam gdzie główka mam pieluszkę włożoną.

Prałam tylko w proszku dla dzieci +płyn do płukania lovela

konwalia

dobra, to nie będę prać wózka, wypiorę tylko podkład motherhood(taki nieprzemakalny ale fajny materiał-nie ceratowy), który kupiłam do wózka

dzisiaj powrzucałam rzeczy małej do szafy i od jutra robię pranie :D umyłam też jej regał, ułożyłąm na nim zapas pampków, chusteczek, przewijak.......ale to jest fajne :)

errata

aniak1211

Cytat: konwalia w 22 Maj 2011, 22:21:24ale to jest fajne Smiley
Tez to lubie;)

Tez nic nowego nie pralam(fotelik,wozek)
Uzywalam proszku do prania dla dzieci a po kilku tygodniach zaczelam uzywac plynu do plukania-dla dzieci:)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mobka w 22 Maj 2011, 18:01:27
Konwalia, nie pralam wozka. Fotelik mialam od Angie wyprany ;) Do pralki poza proszkiem dla dzieci nic nei dawalam. I wyobrazcie sobie, ze jeszcze mam proszek, ktory kupilam przed porodem! A juz mam serdecznie dosc prania w dzieciecym, bo biale szarzeje niestety i plamy sie nie dopieraja. Ale coz, jak sie kupilo 2 opakowania Jelpa i 2 loveli to sie pierze jeszcze w 10 miesiacu w proszku dla dzieci. I pewnie jeszcze z miesiac, moze nawet dwa popiore ;)
ihahaha ;D ja cholery dostalam po pierwszych 3 tygodniach prania w jelpie, bo wszystko wygladalo jak szara kupa niedoprane fuj - teraz zeby zuzyc to mieszam franowi pol na pol z normalnym proszkiem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

errata

ja piorę w loveli i nie mam żadnej szarej kupy. Ale ja piorę w 50 st.

nionczka

Nigdy nie uzywalam proszkow dla dzieci. Wozka tez nie pralam. Upralam ciuchy w normalnym plynie i uprasowalam, zeby ladnie poskladac w szafie. I tyle.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elizapj

Cytat: konwalia w 22 Maj 2011, 22:21:24dzisiaj powrzucałam rzeczy małej do szafy i od jutra robię pranie Cheesy umyłam też jej regał, ułożyłąm na nim zapas pampków, chusteczek, przewijak.......ale to jest fajne Smiley
super fajne:)

nie pralam zadnego z wymienionych (potem sie okazywalo ze materacyk w wozku prac musialam kilka razy, na szczescie na 2 dzien zawsze byl suchy) zanim pomyslalam zeby pod przesieradelko w wozku tez wkladac nieprzemaklany podklad..;)

i nie wiem czemu Wac jelp tam nawala...mi wszystko pierze i nie szarzeje...ciuszki w 30 lub 40, a tetry/posciel/reczniki etc w 60...zawsze git...jedynie plukam 2x (jak pamietam;)

Justynna

mi nic nie szarzeje po Jelpie, jedynie "trudnych" plam po sokach i owocach czasem nie dopiera

zwierzatko_mojej_mamy

moze kwestia twardosci wody ;) moze mam za twarda i jelp nie daje rady ;)

www.annawilk.pl

didi_loczek

Ja nie miałam proszku dla dzieci wcale ;) prałam w Persil Sensitive :)

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Maj 2011, 09:58:48
moze kwestia twardosci wody ;) moze mam za twarda i jelp nie daje rady ;)
Zwierzatko, albo mamy za wysokie standardy bialosci ;)

zwierzatko_mojej_mamy

no moze tak tez byc lol lol

www.annawilk.pl

rubin04

Cytat: konwalia w 22 Maj 2011, 22:21:24dzisiaj powrzucałam rzeczy małej do szafy i od jutra robię pranie  umyłam też jej regał, ułożyłąm na nim zapas pampków, chusteczek, przewijak.......ale to jest fajne

nie strasz mnie,..
ja nie mam NIC przygotowane,
wózek w piwnicy u mamy
fotelik u brata
ciuszki po P. gdzies w szafie u mamy
dla siebie nic nie kupione (gacie, wkładki laktac. itp. atrakcje)
nawet na szpital się jeszcze nie zdecydowałam..

No poza pieluchami nie mam nic :(

Dodany tekst: 26 Maj 2011, 10:18:05

A co do proszku - tylko pierwsze pranie dla P. było w Dzidziusiu
po tym jak "przeżył" szpitalne ciuszki (na pewno prane w Jelpie ;-) )
to olałam i prałam potem jak nasze, w Vizirze

konwalia

rubin ja sobie własnie kwiatki na balko nie przesadzam w ramach wyprawki lol
w łóżeczku moje kosze z torebkami bo mam je przejrzeć i sprzątnąc(już 2 tygodnie) :D
młodej ciuchy wrzuciłam do szafy byle jak i tak leżą, zajmuja dwa kosze, muszę je poprać, posegregować rozmiarami i zrobić listę co mi brakuje

pieluch wczoraj kupiłam 3 paczki dady po 156szt, co pani kasjerka skwitowała "myślałam, ze dla bliźniaków"
wszyscy się pytają mnie czy bliźnięta, jeszcze szok na porodówce przezyję lol

aniak1211

Cytat: konwalia w 26 Maj 2011, 11:57:54wszyscy się pytają mnie czy bliźnięta, jeszcze szok na porodówce przezyję LOL
:D

W niedziele byla u mnie laska,
ogladala wozek i lozeczko po Dominice,
termin ma na wrzesien a ona juz ledwo chodzila;D
Troche mi jej szkoda bo dopiero zaczela 5 miesiac a juz taka "ociezala"
co to bedzie za pare tyg.