wyprawka - lista

Zaczęty przez gioseppe, 13 Paź 2008, 15:43:00

Kasia

my wanienke na pralke stawialiśmy

a przewijak mieliśmy taki sztywny na łózeczko, sprawdzał się dobrze aczkolwiek mocno ograniczał switło łózeczka, jak dowiesiłam karuzelę to ciężko było młodego z łózeczka wyjąć
gdybym miała mozliwość to bym kupiła taki przewijak na komodę :)

ten z ikea ma szwagier z żoną i z tego co widziałam korzystaja z niego.

konwalia

Cytat: Kasia w 16 Lut 2011, 10:25:35gdybym miała mozliwość to bym kupiła taki przewijak na komodę Smiley
taki mi nie wejdzie-tzn komoda z przewijakiem
oglądałam jeszcze ten mocowany do ściany, ale za drogi

Kasia

Cytat: konwalia w 16 Lut 2011, 10:33:38oglądałam jeszcze ten mocowany do ściany, ale za drogi

oo ten wyglada parszywie, dziurska trzeba wiercić  ;) ale superowy jest w praktyce :D znajomi mieli, w małym pokoiku
moze na allegro gdzies uzywany mozna trafić :knuje:

super się sprawdzał,  ja lubie z niego korzystać jak jestem w mnie w hipku (wola park)  na zakupach, akurat mają go w przewijalni

a ten z ikea, wolnostojacy jest w przewijalni w ikea i jakiś niesolidny nie jest, stoli stabilnie :)

marlen_ka

ja przez pierwszy miesiac kapalam Lile na stole, a potem to juz w wannie, tak mi bylo najwygodniej i najszybciej

mobka

Ja mam taki stelaz jak Zosia i jest suuuuper :) U rodzicow stawiamy wanienke na pufach 0 jest za nisko, ale inaczej sie nie da. Pralka znow za wysoko ;D Wiec mam porownanie - stelaz to b. dobr nabytek.
Przewijak mam sztywny na lozeczko, do poki Kuba byl mniejszy, lezal na lozeczku caly czas, teraz do spania sciagamy, bo nogami w niego napierdziela ;D Generalnie rzecz tez bardzo wygodna i kupilabym drugi raz jakbym musiala ;D

marcheewka

Ja mam wanienkę na stelażu, super sprawa, bardzo wygodne. Do przewijania mam komodę z przewijakiem, tylko przewijak mam taki gumczany, twardy od spodu i taki dłuzszy 70 cm. Jestem bardzo zadowolona.

errata

ja na desce do prasowania (przynajmniej mojej - mimo, że duża i stabilna) bała bym się położyć wanienkę i kąpać dziecko.

feeling.good

Nam też stelaż długo się sprawdzał. Dopóki Stanlej nie zaczął za bardzo szaleć w wannie. Później przenieśliśmy się z wanienką do dużej wanny, a od ok. połowy listopada S. kąpie się już w dużej wannie.

Przewijak na łóżeczko również polecam :)

konwalia

pytanie-ma któraś matę pod fotelik? albo jakiies opinie o takich wynalazkach? http://www.autofoteliki.pl/sunshine-kids-mata-do-fotelika-ultramat-,2,1,86.html
mam skórzana tapicerkę w samochodzie i zastanawiam się, czy się pod fotelikiem nie wytrze

Dodany tekst: nie, 6 mar 2011, 10:05:18

i jeszcze czy awaryjnie  mi jedna butelka? bo nie wiem, czy będzie potrzebna w sumie
czy szeroka szyajka bardzo się przydaje?

i czy do butelki medeli pasuje jakiś smoczek? inny niż ten dziwny za 40zł

Dodany tekst: nie, 6 mar 2011, 10:10:57

a jeszcze czy pod prześcieradło starczy 1 podkład pokryty bawełną i 1 awaryjny cerata za 3zł(na czas prania pierwszego)

Dodany tekst: 06 Mar 2011, 10:31:00

jaki smoczek uspokajający? ie konkretne?

Kasia

Cytat: konwalia w 05 Mar 2011, 17:41:45i czy do butelki medeli pasuje jakiś smoczek?
tak, najzwyklejszy standardowydo butelek z wąska szyjką za grosze :)
ja miałam dr browna 1 http://allegro.pl/dr-browns-brown-s-smoczek-standard-2-sztuki-roz-2-i1483478805.html
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Dodany tekst: nie, 6 mar 2011, 13:40:11

Cytat: konwalia w 05 Mar 2011, 17:41:451 awaryjny cerata za 3zł
nam carata za 3 zl wystarczyła ;)

Dodany tekst: nie, 6 mar 2011, 13:40:48

Cytat: konwalia w 05 Mar 2011, 17:41:45aki smoczek uspokajający? ie konkretne?
abkaś polecała nuby, kupiłabym 1 :D a potem dokupowala ewentualnie, jak się sprawdzi i bedzie potrzeba

Dodany tekst: 06 Mar 2011, 13:45:56

Cytat: konwalia w 05 Mar 2011, 17:41:45i jeszcze czy awaryjnie  mi jedna butelka? bo nie wiem, czy będzie potrzebna w sumie
czy szeroka szyajka bardzo się przydaje?

ja mam butelki TT wiec z szeroka szujką, sa wygodne bo bez gomnastykowania wkładam zmywak gąbczasty i myje normalnie, butelki z medeli z wąska szyjka duuuuuuuuuuuuuzo gorzej sie myło ale spokojnie dałam tez radę

ja mysle ze na poczatek, awaryjnie, jedna butelka starczy
a na wszelki wypadek zrobic rekonesans gdzie w razie awarii dokupić na biegu i nie przepłacić :)

konwalia

zwierzatko_mojej_mamy

ja smok kupilam aventu jakis pierwszy z brzegu i jest do tej pory git, a nuka mu kupilam pozniej takie profilowany i nie bardzo go lubi i pluje nim szybko :)

podklad ceratowy to mamy jeden i nawet nie w lozeczku, tylko do przewijania stosujemy - nigdy nam sie nie zdarzylo, zeby mlody przelal pieluche albo zaszczal sie bokiem ;)

co do butelek to mamy 2 aventu i jedna tommy t., jedna na poczatek wystarczy, bo nidgy nie wiadomo co kto polubi - tommy niby szeroka w szyjce i w ogole jakas taka super wypasna ksztaltem, ze niby jak cycek, a mlody woli zwykle aventy, w kotrych mi sie myjka z reka nie miesci, ale jakos ja tez je wole ;) takze nie zgadniesz jak przypasuje ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Justynna

konwalia ja mam pod prześcieradłem tylko ceratkę, taką zwykłą tanią :)
a smoczek mieliśmy Tommee Tippee 0-3 Pure, 2 szt. I ponoć dzieci lubią te smoczki, Nasz Michał nie używa w ogóle, więc nie wiem na własnym przykładzie. Ale jeden oddałam kuzynce i jej mały od razu go załapał  :P

feeling.good

a abkasia nie polecała czasem nuka  :knuje: ???

Ja pod prześcieradło kładę podkłady z rossmanna. Jakoś cerata wydaje mi się mało przyjemna :)

Cytat: Justynna w 06 Mar 2011, 18:59:59
konwalia ja mam pod prześcieradłem tylko ceratkę, taką zwykłą tanią :)
a smoczek mieliśmy Tommee Tippee 0-3 Pure, 2 szt. I ponoć dzieci lubią te smoczki, Nasz Michał nie używa w ogóle, więc nie wiem na własnym przykładzie. Ale jeden oddałam kuzynce i jej mały od razu go załapał  :P

Moim zdaniem dla maluszków smoczki tommee tippee są za ciężkie.

marcheewka

Cytat: feeling.good w 02 Sty 2011, 21:13:31
ja pokrowców na przewijak miałam chyba z 10 :) na początku Staś ciągle sikał albo kupę na przewijak robił. Na początku miałam chyba 3 lub 4, a po krótkim czasie dokupowałam.

Ten sprzedawca ma fajną jakość, kolory i cenę: http://allegro.pl/show_user.php?uid=4298156

Ja mam pokrowiec frotowy na przewijaku, na to kładę jednorazowe podkłady Bella Happy - paczka 10 szt kosztuje 15 zł. Jak Ola przesika albo zabrudzi kupą to do kosza i już. Nie wyobrażam sobie ciągłego prania pokrowca.

Kata

My od początku używamy smoczków uspokajających Nuka i Mała je akceptuje (choć rzadko ssie). Butelki też mamy Nuka (2, a na początku mieliśmy tylko jedną) ale teraz nie używamy, bo era focha na wszystko co cycem nie jest trwa  :headbang:
Pozdrawiam

Kata

Kasia

Cytat: feeling.good w 06 Mar 2011, 20:00:53Moim zdaniem dla maluszków smoczki tommee tippee są za ciężkie.
to zalezy które
dla michała miałam kupione TT jakies zwykłe i leciutkie byly

feeling.good

Cytat: Kasia w 06 Mar 2011, 23:53:02
to zalezy które
dla michała miałam kupione TT jakies zwykłe i leciutkie byly

ja miałam chyba taki: http://www.tommeetippee.pl/viewproduct/parentcat/3/subcat/9/pageid/117/
Był dwa razy cięższy od nuka

Kasia

Michał miał takie i lekkie były :)

zosia2007

Cytat: konwalia w 05 Mar 2011, 17:41:45jeszcze czy awaryjnie  mi a jeszcze czy pod prześcieradło starczy 1 podkład pokryty bawełną i 1 awaryjny cerata za 3zł(na czas prania pierwszego)
ja do tej pory uzywam pod przescieradlo podkladow seni line soft, dla mnie duzo lepsze niz ceraty, ktore smierdza ;)

co do smoczka, abkasia polecala nuk'a i takiego mam :)

Justynna

Cytat: Kasia w 07 Mar 2011, 08:45:44
Michał miał takie i lekkie były :)

też kupiłam takie i nie są ciężkie :)

Dodany tekst: 07 Mar 2011, 12:28:44

Cytat: zosia2007 w 07 Mar 2011, 09:48:04
ja do tej pory uzywam pod przescieradlo podkladow seni line soft, dla mnie duzo lepsze niz ceraty, ktore smierdza ;)

nie zwróciłam uwagi na zapach tej ceratki, (od czasu do czasu, przy zmianie prześcieradła myję ją mydełkiem bambino ;) a te podkłady na pewno są fajniejsze i milsze, może kupię jeden taki na próbę, skoro zachwalacie :)

niewiemjaka

Cytat: feeling.good w 06 Mar 2011, 20:00:53a abkasia nie polecała czasem nuka  knuje Huh?
tez mi sie cos kolacze ze te NUKA byly polecane ze wzgledu na uzebienie wlasnie
i taki tez mielismy ;)

natka

Cytat: marcheewka w 06 Mar 2011, 22:02:55na to kładę jednorazowe podkłady Bella Happy
u mnie ten sam system co u marcheewki ale ja uzywam podkladow z rossmana, fajne sa...mam tez jeden pod przescieradlem :)
smoczki to u mnie nuki, mam do tego 3 butle z tt, Jas akurat nie pokochal aventu, jakos mu sie ten smoczek slizgal  w ustach :)

konwalia

biorę się do prania wyprawki i mam pytanie:
prałyście wózek i fotelik przed pierwszym użyciem???
bo ja dopiero będę zamawiać i zastanawiam się czy zdążę wyprać

Dodany tekst: nie, 22 maj 2011, 15:15:35

a i jeszcze pytanie-zwykle wrzucam kostki zmiękczające wodę do prania, dawałyście takie coś też przy praniu dziecięcym? bo wydaje mi się bez sensu, skoro mam proszek dla dzieci, jak dam tą kostkę, to jakbym w zwykłym prała w sumie