wyprawka - lista

Zaczęty przez gioseppe, 13 Paź 2008, 15:43:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

OlaFasola

Cytat: mobka w 02 Sty 2011, 19:51:36Tak niewielke dzieci dosc rzadko sie zdarzaja. Jesli nie byloby wskazan do tego, ze dzicko jest male, ja bym 50 nie kupowala.
Zgadzam się, ja nawet 56 nie kupowałam. Miałam coś tam "dostane" w tym rozmiarze, a sama kupowałam od 62.

elizapj

Cytat: mobka w 02 Sty 2011, 19:51:36A podczas wyjsc z czego korzystasz? Ja mimo ze to chemia i mialam w domu korzystac z platkow i wody to i tak uzywam chusteczek Smiley Jakbym miala wygodniejsza umywalke, to bym tylek pod kran wsadzala wink

płatki bawełniane do zmywania pupy 1op 5zł babydream - moje mini pieluchy spisuja sie lepiej i sa b-iej eco;)

No nie wiem czy sa b. eco wink Policz zuzycie wody, prady, detergentow do prania Smiley Z reszta kupa sie ciezko spiera z pieluch. Szczegolnie w niskich temp. a pranie w wysokich eco nie jest wink
wg mnie bardziej, bo jednak prac i tak piore, wiec jesli dorzucam do pralki nawet 10 mini pieluszek (5x10cm) to wody i proszku zuzywam tyle samo co gdybym ich nie dorzucala:) a te wyrzucane...zalegaja na wysyispach smieci..no ale ja tez uzywam ekologicznych pieluch, gasze swiatlo po wszystkich, recykluje siatki, pudelka, dokrecam krany po innych etc - jestem wyczulona na tym pukcie.
na wyjsciach na spacery maly sie nigdy nie budzi, wiec jeszcze nie potrzebowalam go przewijac na wyjsciu. a ze jest malutki w inne miejsca niz lekarz, fotograf, konsulat, apteka jeszcze go nei zabieralam..a tam zawsze moglabym ze swoich mini pieluch korzystac. w domu jak jest wielka K to ja wlasnie pod kranem 'bidetuje' - maly b to lubi:)
co do za duzych body, wielkie dekolty u nas sa we wszystkich body zapinanych na krzyz. moze te przez glowe mniej. jesli nie kupujesz to radze pozyczyc kilka, bo moje dziecko po terminie, bez zadnych wskazan ze bedzie male, wlasnie tonelo:)
ale racje co mama to opinia:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

feeling.good

ja pokrowców na przewijak miałam chyba z 10 :) na początku Staś ciągle sikał albo kupę na przewijak robił. Na początku miałam chyba 3 lub 4, a po krótkim czasie dokupowałam.

Ten sprzedawca ma fajną jakość, kolory i cenę: http://allegro.pl/show_user.php?uid=4298156

Kasia

ja na 56 mialam tylko bodziaki i chyba 2pajace ;)
reszta ciuszków na 62 była, ciutke za duze byly ale to jakos nie był problem :D
szybko zrobily se dobre i za małe :D

Dodany tekst: 02 Sty 2011, 21:23:25

pieluchy flanelowe u mne sie srednio sprawdziły
tetra jest najlepsza :D

Dodany tekst: 02 Sty 2011, 21:23:39

konwalia a po co Ci glukoza?

goga

pewnie do dopajania - w lipcu upały

ja też jeszcze glukozę pamietam :D
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

Kasia

Cytat: goga w 02 Sty 2011, 21:31:12ja też jeszcze glukozę pamietam Cheesy
no ja tez byłam glukoza dopajana

ale teraz lekarze zalecaja czysta wodę ;) i to też głównie przy dzieciach MM karmionych

bo piersowe dzieci to tylko wyjatkowo zalecaja dopajać :)

goga

Cytat: Kasia w 02 Sty 2011, 21:40:32głównie przy dzieciach MM karmionych

no Paweł tak był i w sierpniu były upały, więc kazali glukoze podawac
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

mobka

Cytat: doda w 02 Sty 2011, 21:42:41do teraz podaję Matiemu samą wodę, on lubi, przekonał się
Ja musze niestety herbatek dosypywac i to tych slodkich. Ale wcale sie nie dziwie - woda z nutritonem smakuje jak krochmal ;D

Kasia

Cytat: mobka w 02 Sty 2011, 21:49:40smakuje jak krochmal Grin

dobry kisiel nie jest zly ;)

mobka

Cytat: Kasia w 02 Sty 2011, 21:51:27
dobry kisiel nie jest zly ;)

Taaa slodki tak, ale sama woda z nutritonem to jak woda z maa zimnaczana :D Fu ;)

Kata

feeling A jaki jest rozmiar tych pokrowców? bo Sprzedający nie pisze, a ja potrzebuje na przewijak, który ma 70 cm długości.
Pozdrawiam

Kata

feeling.good

Cytat: Kata w 02 Sty 2011, 23:06:14
feeling A jaki jest rozmiar tych pokrowców? bo Sprzedający nie pisze, a ja potrzebuje na przewijak, który ma 70 cm długości.

to jest rozmiar uniwersalny. Mój też ma 70 cm długości, ale na większy przewijak też by wszedł spokojnie

Kata

feeling Dzięki to sobie zamówię :)
Pozdrawiam

Kata

konwalia

eliza dziękuję za gratulacje  :beer:

potem napiszę więcej i poleję
teraz tylko o glukozie-to był sposób mojej mamy na uspokojenie mlodej w ataku histerii-smoczek w glukozę, działal tylko chwilę, ale zdazy się np odpakować cycka lol

Dodany tekst: pon, 3 sty 2011, 14:24:39

co do 50tek, najwyżej dokupię przed porodem-ja się raczej na kolosa nastawiam-ja ważyłam 3900, P. 4000

ręczniki z kapturem-wiem, ze jeden malo, ale mam nowy komplet zwyklych i zamierzam go wykorzystać dla dziecka
do obcinania mam taki zestaw-nożyczki, obcinacz, pilnik

skarpety-mam kilka pajacy bez skarpet, zreszta ja licze, że latem to młode poleży w body i skarpetach caly dzień  ;)
właśnie-te najmniejsze skarpetki na ile starczają?
a przescieradło, pokrowiec frotte czy jersey??

ja trochę rzeczy zamierzam wykorzstać co mam-np mini ręczniczki-mam takie z gratisu kosmetycznego

a rózne pierdoły juz powoli kupuję wg listy jak jest promocja gdzieś
(np kupiłam body 3,99/szt)

mobka ma rację-to ilość wkladek przewidziana na poczatek, stanik też kupię jeden i potem najwyżej dokupię-miałam wycinane guzki z piersi i gin mi powiedział, ze nie wiadomo czy uda się karmienie, bo cięcie idzie tak, że mogli uszkodzić kanaliki, chociaż ja liczę że będzie ok

polewam dziewczyny  :beer: :beer:

mobka

Cytat: konwalia w 03 Sty 2011, 09:55:58właśnie-te najmniejsze skarpetki na ile starczają?
a przescieradło, pokrowiec frotte czy jersey??

Ja skarpetki mialam z h&m najmniejsze i gdzies 3m-ce je Kuba ponosil. Na upartego moze i teraz bym jeszcze wcisnela ;) Mialam tez od Kasi odkupione trumpetty i w zasadzie teraz dopiero z nich pomalu rezygnowac bede, bo jak je nacigne to sa ok, ale jak sie sciagna, to "podeszwa" do polowy stopy siega.

Przescieradlo kupilabym frotte - nie trzeba prasowac, choc ja mam jedne normalne plocienne i imo do spania latem fajniejsze, ale prasowac trzeba ;)
Pokrowce raczej tylko frotte (ja ogolnie jerseyu nie lubie).

natka

hmm, ja mam tylko jeden ochraniacz na przewijak, ale za to uzywam takich jednorazowych z rossmanna, do pupy na codzien tez uzywam tylko wody i wacikow, powoli wprowadzam chusteczki po naszej przygodzie z odparzona pupa.
recznikow z kapturkiem nie mam ani jednego, jakos uzywam zwyklych duzych i daje rade
pieluszki tylko mam tetrowe, sztuk 20- ida jak woda ;)
co do ubranek, to kupowalam tylko rozmiar 56 i 62. niektore 56 jeszcze Jas nosi (pajace z C&A) ale glownie juz go pakuje w 62. no i faktycznie nei ma to jak body i fajny pajacyk :)
przescieradla mam jak na razie 2 z froty, moze dokupie trzecie...
skarpetki mialam od razu wieksze, uzywam sporadycznie bo maly i tak  najwiecej czasu spedza w pajacach :)

zuzia

Cytat: konwalia w 03 Sty 2011, 09:55:58a przescieradło, pokrowiec frotte czy jersey??
jersey.
ja osobiście nie cierpię frotte i nie skazywałabym dziecka na takie.
ale co kto lubi :)

Justynna

Cytat: zuzia w 03 Sty 2011, 23:27:00
jersey.
ja osobiście nie cierpię frotte i nie skazywałabym dziecka na takie.
ale co kto lubi :)
też wolę prześcieradło z jerseyu, chociaż trzeba prasować ;)
a już na przewijak mam frotte

Kasia

Cytat: Justynna w 04 Sty 2011, 11:13:10a już na przewijak mam frotte
tutaj frote IMO lepsze ;) bo tak na golasa na jerseyu to dla dziecka miłe moze nie być.

co do przescieradła to ja wole z jerseyu czy tam bawełniane
ale moja gadzina jak spi to musi mieć w nocy ciepło i na bawełnianym się budzi ... więc teraz spi na kocu ;) lol

Justynna

Cytat: Kasia w 04 Sty 2011, 13:17:08
tutaj frote IMO lepsze ;) bo tak na golasa na jerseyu to dla dziecka miłe moze nie być.

co do przescieradła to ja wole z jerseyu czy tam bawełniane
ale moja gadzina jak spi to musi mieć w nocy ciepło i na bawełnianym się budzi ... więc teraz spi na kocu ;) lol
frotte na przewijak jest b. dobre, dla mnie maniaka, który musi mieć wszystko wyprasowane po prostu idealne :D no i dla dziecka też pewnie, kiedy jest porozbierane, frotte jest cieplejsze :)

konwalia

ja mam pytanie o proszek dziecięcy
ja nasze rzeczy piorę w e sensistiv, on ma opinię IMiD
niby nie jest dla dzieci, ale wydaje mi się że się nada
macie jakieś doświadczenia?
nie chce mi się
a)płacic za słowow dziecięcy
b) nie mam za bardzo gdzie trzymać

zuzia

konwalia
ja pierwsz ciuszki wyprałam w dziecięcym.
i prałam w nim dopóki mi sie opakowanie nie skonczyło
póxniej przeszłam na nasz
ja pierwsze ciuszki, i przynajmniej miesiąc, 1,5, prałabym w dziecięcym -one są naprawdę delikatniejsze.
a o tym, że coś ma pozytywną opinie jakiegoś instytutu to juz kiedys pisali - to pic na wodę.

mobka

Kup jedno opakowanie Jelpa. Starcza ne mega dlugo. Ja mialam dwa i mam do tej pory... i wykonczyc nei moge, a juz bym chetnie przeszla na cos innego, bo marchewka mi sie nie dopiera ;) A mam jeszcze 2 opakowania Loveli kupione w promocji 2 w cenie 1.... No i ja piore raz na tydzien ;D

Albo zaryzykuj i kup dopiero jak mlode cos wysypie. Ale wtedy prac wszystko i prasowac... wolalabym wydac te 20zl na proszek dla niemowlat :D

konwalia

Jelpa nie kupię, pracowałam fizycznie przy pakowaniu tego proszku w trzypaki do makro i mam uraz ;)

ok, kupię w takim razie jakiś mały w promocji a potem sru do naszego

Kasia

Cytat: zuzia w 24 Sty 2011, 12:13:59ja pierwsz ciuszki wyprałam w dziecięcym.
i prałam w nim dopóki mi sie opakowanie nie skonczyło
póxniej przeszłam na nasz

ja identycznie zrobiłam :) kupiłam najtańszego dzidziusia :) prał dobrze i ładnie pachniał :)