wyprawka - lista

Zaczęty przez gioseppe, 13 Paź 2008, 15:43:00

aniak1211

Dziecko na poduszce powinno spac dopiero po 10 miesiacu-tak twierdzi pan Zawitkowski :)

Co do kocykow,latem uzywalam cieniutkiego z polaru,mam tez grubszy z polaru i bawelniany.
Na zimna jesien i zime dobry jest taki puchacz cieply-dowozka na spacer;)
a na noc kolderka :)
Na dno gondoli dalam rozek ktory nie uzywalam.

kasiad

Cytat: aniak1211 w 05 Cze 2009, 12:58:29
Dziecko na poduszce powinno spac dopiero po 10 miesiacu-tak twierdzi pan Zawitkowski :)

wiedziałam, ze po którymś miesiącu :)
tylko nie wiem, kto mi powiedział, że po 5 ;D

marax

ja mam tego swinga i jakos zachwycona wcale nie jestem.Wlecial mi pokarm do tej rurki pompujacej powietrze od silnika do czesci z butelka.Teraz nie moge tego wydobyc z te rurki i jakas plesn sie na tym posadzila-masakrycznie to wyglada.NIe wiem juz czym moge ta rurke domyc ?

Dodany tekst: 05 Cze 2009, 12:04:25

A co do rozka obojetnie jaki byle mial to usztywnienie takie -to taka wkladka jakby z wlokien kokosa .Ja mialam 3 rozki i uzywalam tylko tego z usztywnieniem

Dodany tekst: 05 Cze 2009, 13:06:16

ja mysle ze laktator warto miec. Ja karmie ciagle piersia i nie pracuje ale jak gdzies wychodze to musze odciagnac .

Kasia

Ja sie nastawiam na mini electrika

swing jest za drogi a reczne moga być nieskuteczne i nie chce utopić kasy

w jednym sklepie w Wawie Agaaa znalazła mini za 250zl
i chyba na razie to najtaniej

rubin04

Dzieki dziewczyny!

To kupie jakis polarowy grubszy (bo mam taki cieńki i mały polarowy)
i chyba sie wykosztuje na tego z piratem bo mi sie styrasznie podoba...
Wymiar 70 x 90 cm chyba bedzie ok?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

rubin04 no kompletnie nie widzę Twojego syna bez kocyka z piratem :)

pirat musi być :) jest super :)

kasiad

Cytat: Kasia w 05 Cze 2009, 13:06:40
Ja sie nastawiam na mini electrika

swing jest za drogi a reczne moga być nieskuteczne i nie chce utopić kasy

w jednym sklepie w Wawie Agaaa znalazła mini za 250zl
i chyba na razie to najtaniej

na allegro mini electric był po 220 zł i to było najtaniej
ale z przesyłką kosztował tyle samo co w sklepie stacjonarnym
a mi do szpitala Mąż kupił ręczny, który w moim przypadku w ogóle się nie sprawdził
i 110 zł poszło w p...du bo i tak trzeba było kupić elektryczny  :zly:

Angie

Ja mam mini electric. Bardzo dobry laktator, ale nie mogę już na niego patrzeć  :)

Kasia

Cytat: kasiad w 05 Cze 2009, 13:53:57

a mi do szpitala Mąż kupił ręczny, który w moim przypadku w ogóle się nie sprawdził
i 110 zł poszło w p...du bo i tak trzeba było kupić elektryczny  :zly:

no własnie z tego powodu odpuszczamy sobie reczny na starcie

rubin04

Ja dostałam ręczny AVENT - jak bedzie mi potrzebny "bardziej wydajny" to wtedy kupię,
bo nie chce wydawc kasy na coś co moze mi sie nie przydac..

Kasia

no ja tez jeszcze nie kupiłam. ale juz wiem gdzie w razie potrzeby wysłać D. :)

abkasia

a ja mam z 5 kocykow, i wszystkie ma w uzyciu... roznej gubosci i rodzaju.. :D

nionczka

Ja jak Abkasia z kocykami. mam rozne typy, grube, cienkie, do przykrycia malej w wózku, lozeczku, maxi cosi, do wyjecia z wózka w miejscu chlodniejszym np. kawiarnia, do polozenia na lozku (po co mam mi koldre zarzygac?), na trawie...

Ja laktator kupilam w koncu reczny medeli i dla mnie jest wystarczajacy. w ciagu 15 minut  odciagam butle mleka na nastepny dzien do zlobka.

twinnie77

zuzia

twinnie77
tak w ogole to dawno fotek nie bylo.....  :hmm:

twinnie77

Cytat: zuzia w 10 Cze 2009, 21:42:18
twinnie77
tak w ogole to dawno fotek nie bylo.....  :hmm:

oj wiem, mam teraz dłuuugi weekend to nadrobię, obiecuję :)

A jak się czujesz zuziaku?

elve

Ja znowu wracam do problemu spania

1) Zdecydowałam się na materac lateksowy. Kupić na niego jakąś matę, taką którą można prać, czy jest to zbędne?
2) Od kiedy i czy tak naprawde potrzebna jest pościel? Planuję na początku dziecko w rożku, a potem śpiworek (o ile będzie współpracowało). W tej opcji kocyk do przykrycia wystarczy?
3) W związku z powyższym wystarczy prześcieradło? Na gumce? Z jakiego materiału?
4) Potrzebny jest noworodkowi wogóle ochraniacz na szczebelki? MOże być to taka kasiążeczka edukacyjna (chyba Dragona taką miała)

Angie

Ja kupiłam 2 komplety pościeli i teraz widzę, że trochę bezmyślny był ten zakup, bo na razie się to Małej nie przydaje. Śpi na płasko więc poduszka jest zbędna a kołderka jest dla niej zdecydowanie za duża. Kiedys sie pewnie przyda, ale na twoim miejscu odłożyłabym ten zakup na później.

Co do ochraniacza to na początku nie używaliśmy, ale teraz jak najbardziej, bo Lenka kręci sie przez sen w łóżeczku i jak kiedyś zaklinowały się jej nóżki między szczebelkami to założyliśmy ochraniacz. To jest więc jedyny element pościeli, który obecnie jest w użyciu.

Na materac mam nałożone prześcieradła z bawełny. Kupiłam chyba firmy drewex, bawełniane ( bo wole takie), pakowane po 2 sztuki, na gumce.

fasolka1980

elve, my mamy ochraniach na materac, bo mamy kokosowo-gryczany, więc wolimy żeby zbyt szybko nie zakiełkował  ;)

młody leży bez poduszki, przykryty kocykiem i jest git, roże Ci się przyda do szpitala - ja mam takie coś: http://allegro.pl/item673763155_otulacz_lekki_polarek_6_5_10_kg_kiddopotamus.html   super, ale na krótko - teraz jak jest upał to juz zupełnie nie uzywamy

przescieradła jak najbardziej na gumce - ja ma 2 bawełniane i jedno flanelowe - w ciągłym uzyciu

ochraniacza jeszcze nie zamontowywaliśmy, ale mały jeszcze nie wędruje po łóżeczku

Kasia

Ja niepotrzebnie kupiłam posciel

tylko mi zalega w szufladzie

rożek jednak dostalismy i tak jak sie spodziewałam kompletnie nam sie nie przydał

uzywamy przescieradeł (mamy dwa bawełniane i jedno flanelowe) i kocyków
ochraniacza uzywamy bardziej do tego aby malemu wiatr po łózeczku nie hulał bo u nas wiecznie sie wietrzy i jeszcze wiatrak chodzi

Angie

Kasia ja tez nie pomyślałam że pościel na początek jest zbędna i mi teraz przeszkadza.

Choć używamy ochraniacza a samego chyba kupić nie można  :hmm:

Ale zakup poduszki i kołderki trzeba było zostawic na później.

Kasia

w wielu zestawach poscielowych mozna spokojnie kupić osobno posciel i osobno ochraniacz

a kołdry to moze zimą uzyjemy a jak nie to dopiero za rok ;)

nionczka

Ja kupilam jeden komplet poscieli bo byl przeceniony na 2,99 €. Mysle, ze kiedys uzyje, ale kupilam go zakladajac, ze niekoniecznie.
Kiedy bylo zimno uzywalismy spiworków na przescieradlo plus ewentualnie kocyk teraz tylko przescieradlo i kocyk.
Ochraniacz u nas sie sprawdza bo Irene wali glówka po szeblach, placza jej sie nozki i raczki miedzy szczebelkami i smoczek spada na ziemie. Ochraniacz sprawia, ze przynajmniej w polowie lozeczka nie ma ani platania konczyn ani spadajacyh smoczków a zderzenia z drewniana rzeczywistoscia sa mniej bolesne.

Dodany tekst: 17 Lip 2009, 21:24:25

Przescieradla mam 3, bawelniane z gumka. Dwa w zupelnosci by nam wystarczyly, ale to tzrecie musialam kupic ze wzgledu na kolor, ciemny morski :-)

kasiad

My pościel kupiliśmy w komplecie z ochraniaczem, pościel na razie leży w szufladzie, ale bez ochraniacza Olek miałby całą główkę poobijaną
Mały wędruje w łóżeczku odpychając się nóżkami od materaca, kręci się, wierci, często wystawia nóżki za szczebelki
ochraniacz chroni Go przed urazami

ochraniacza na materac nie mamy, na materac mamy założoną folię, aby nic nie przeszło, na to prześcieradło z gumką z dżerseju
jak dla mnie jest on najlepszy, nie taki gruby jak bawełna, ale delikatny i mięciutki

nionczka

Ochraniacz na materac tez mamy, taki z ikei. Super sprawa. Irene nie obsikuje lozeczka ani nic w tym stylu. Ale czasem jej sie uleje, czasem sie poslini i wole te plamy miec na ochraniaczu niz na materacu.

Dodany tekst: 17 Lip 2009, 22:33:32

Kasiad, a z czego ten dzersej? Napewno bawlniany :-)
Moje dwa przescieradla sa dzersejowe, jedno tkane, wszystko bawelna :-)