wyprawka - lista

Zaczęty przez gioseppe, 13 Paź 2008, 15:43:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kasiad

Cytat: abkasia w 08 Maj 2009, 22:48:42

dzis kupilam w makro huggissy 3- 86 sztuk za 47 zl

u nas w Auchan mega paczka huugiesów 3 szt. 86 kosztuje 39,95 zł ;D
abkaś to dużo taniej niż u Ciebie  ;)

Dodany tekst: 09 Maj 2009, 10:40:59

Cytat: justynaaaa2 w 09 Maj 2009, 10:17:33
skoro nie myją to w takim razie zastanawia mnie jedna rzecz :hmm: sorry, ale muszę o to zapytać ;) czy to dziecko nie śmierdzi  :blush: zawsze mi się wydawało, że te wszystkie wody i inne wnętrzności nie mają zbyt przyjemnego zapachu  :hmm: ale to tylko takie moje wyobrażenie :D

ja wprawdzie się nie wypowiem jak pachnie dziecko od razu po porodzie kiedy jest np. kładzione na brzuchu u mamy, bo ja Olka dostałam dopiero na trzeci dzień po porodzie i to było też przed pierwszą kąpielą i nie śmierdział :D

Kasia

Ja słyszałam że te wody i mazie nie smierdzą

A jak jest naprawde to zobaczę :D

zwierzatko_mojej_mamy

raczej powachasz ;P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

aja

piszę z całą odpowiedzialnością - ja nie czułam jakiegokolwiek brzydkiego zapachu! - nawet pierwsze kupy nie śmierdzą :)

kasiad

Cytat: aja w 09 Maj 2009, 14:04:31
nawet pierwsze kupy nie śmierdzą :)

chyba, że dziecko je mleko modyfikowane, wtedy kupy pachną tak, że trzeba  :ohboy: :D

aniak1211

Dziecko ma swój specyficzny zapach ale nie smierdzi :)

nionczka

Mi sie bardzo podobal zapach dziecka po urodzeniu. I napewno nie smierdzi brudem, odchodami czy cos w tym stylu. Polozyli mi mala na piersi od razu kiedy sie urodzila i pierwsze co poczulam to, ze jest bardzo cieplutka i ma specyficzny zapach. Pozniej mi sie wydawalo, ze pachnie cieplym biszkoptem :-). Codziennie pachniala mniej, ale raczej ladnie.
Teraz pachnie cieplym mlekiem, czasem cieplym mlekiem, ktore bylo juz w zoladku ;-)

Dodany tekst: 09 Maj 2009, 16:48:49

U nas tez kupy nie smierdza jakos specjalnie. Ale za to dzieci znajomych, ktore sa na mleku modyfikowanym smierdza na odleglosc. Ja mam super wech jak pies mysliwski i czuje na odleglosc, ze ktores z nich zrobilo kupe...

A tak na marginesie to byl watek o wyprawce :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

co do zapachow -
najchetniej zapakowalabym zapach dziecka do szczelnego sloiczka, zebym zawsze mogla do niego wrocic i powachac!
a kupki na poczatku nie smierdzialy, teraz juz bywa gorzej chociaz dalej  jestesmy tylko na piersi

Cytat: nionczka w 09 Maj 2009, 16:46:59
czasem cieplym mlekiem, ktore bylo juz w zoladku ;-)
no specyficzny zapaszek;)

jest tez tak, ze kazda matka czuje swoje dziecko i to ladny zapach a inne dzieci pachna inaczej/gorzej/brzydziej
ja tez z tych niuchowatych i nie kazde dziecko dla mnie ladnie pachnie (niekoniecznie na modyfikowanym) i widze to dopiero teraz bo wczesniej dzidzius zawsze pachnial dzidziusiem albo wymiotkami ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

gatka2804

Cytat: kasiad w 09 Maj 2009, 10:37:49
u nas w Auchan mega paczka huugiesów 3 szt. 86 kosztuje 39,95 zł ;D
abkaś to dużo taniej niż u Ciebie  ;)

My zawsze huggies-y w Biedronce kupujemy. W niezmiennej cenie niezaleznie od rozmiaru 39,90. Polecam

kasiad

Ale za to dzieci znajomych, ktore sa na mleku modyfikowanym smierdza na odleglosc.

niestety to prawda :D

Dodany tekst: sob 09 maj 2009 22:34:15 GMT-1

Ja mam super wech jak pies mysliwski i czuje na odleglosc, ze ktores z nich zrobilo kupe...

nionczka ja też mam węch jak pies myśliwski i już z kilku metrów czuję, że czas na zmianę pieluchy ;D :D

abkasia

dzidzius po porodzie wcale nei smierdzi ;)
kupilam te hugissy3, sa calkiem ok :)
co do smrodu kupki- moj jest na piersi, ale kupka nie powiem calkiem calkiem- smrodek jest.. ja w kazdym razie czuje od razu, ze jest w pampersie :D

vobi

dziewczyny, kupa to kupa (gownem tudziez stolcem zwana), raczej niemozliwe zeby pachniala ;D

siog

Cytat: vobi w 12 Maj 2009, 08:21:51
dziewczyny, kupa to kupa (gownem tudziez stolcem zwana), raczej niemozliwe zeby pachniala ;D

Vobi, wiesz ze ja cie uwielbiam! umarlam ze smiechu

justynaaaa2

Cytat: vobi w 12 Maj 2009, 08:21:51
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

vobi

Cytat: siog w 12 Maj 2009, 13:41:17
Vobi, wiesz ze ja cie uwielbiam! umarlam ze smiechu

dobrze ze nie ze smrodu :D :D :D

zawsze jak slysze haslo "stolec" to mi sie szpital przypomina i codzienne swiete pytanie "Stolec byl?"  :bad:

brawurka

Cytat: gatka2804 w 06 Maj 2009, 21:10:25
mysle ze wsystarczy. Taki noworodek w koncu sie nie brudzi, wiec jak cos to mozna ubrac drugi raz to samo. Nic mu nie bedzie ;-)

nie zgodze się, brudzi sie i to bardzo, po kazdym właściwie posilku ulewa

sweedee

Cytat: vobi w 12 Maj 2009, 13:58:20
dobrze ze nie ze smrodu :D :D :D

zawsze jak slysze haslo "stolec" to mi sie szpital przypomina i codzienne swiete pytanie "Stolec byl?"  :bad:

"a tyle sie tu panocku tych doktorów kręciło... ja wiem, który to Stolec?"

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

vobi

Cytat: sweedee w 24 Maj 2009, 22:54:53
"a tyle sie tu panocku tych doktorów kręciło... ja wiem, który to Stolec?"

cholera, ze tez na to nie wpadlam  :rotfl:

Dodany tekst: 24 Maj 2009, 22:56:52

za to zawsze mialam ochote zapytac "A u Pani?" ... ale sie jakosc nie odwazylam ;D

doris8008

Cytat: kasiad w 09 Maj 2009, 16:06:50
chyba, że dziecko je mleko modyfikowane, wtedy kupy pachną tak, że trzeba  :ohboy: :D

a nieprawda! dopiero przy rozszerzaniu diety zapaszek się zrobił...

Dodany tekst: 25 Maj 2009, 22:50:01

Cytat: gatka2804 w 09 Maj 2009, 20:15:35
My zawsze huggies-y w Biedronce kupujemy. W niezmiennej cenie niezaleznie od rozmiaru 39,90. Polecam
bb
w Super Pharm są po 41,99 zł - do Biedrony muszę zacząć zaglądać...

a co do rozmiaru Huggiesów to np. Mikołka zaczyna kolejny zanim osiągnie opisaną na nim wagę - np. nr 4 są niby od 8 kg a już są na niego dobre (waży coś ok. 7200 g). i tak samo było z przechodzeniem na pooprzednie rozmiary   - uda ma jakieś duże czy co?...

kasiad

Cytat: doris8008 w 25 Maj 2009, 22:46:58
a nieprawda! dopiero przy rozszerzaniu diety zapaszek się zrobił...

a prawda :D u nas bez rozszerzenia diety zapach jest taki, że Mąż czasami przy zmianie pieluchy Olkowi sobie na nos pieluchę tetrową zakładał bo o mało by  :bad: znaczy ten Nan jakiś taki śmierdzący czy co ;D

jestynka

u nas Filip był bezzapachowy, dopiero po trzech dniach miał zapach bobasa: mleka, kosmetyków dziecięcych, plus swój :) ale to jest zapach , nie smród, bynajmiej dla mnie.

wody płodowe, też są bezzapachowe.

A co do wyprawki , bo o tym ten wątek ;)
to proponuję oprocz rzeczy do szpitala , przyszykowac ubranka dziecięce dla męża jak by musiał dowieźć.
Ja spakowałam ciuchy na 3 dni ,a że zostałam 9 to potem różne śmieszne sytuacje z ubrankami były. Najpierw m, przywiózł w rozmiarze 68, następnego dnia ucieszony, że stertę ciuchów przywiózł, patrzę a tam same bluzeczki, nie mówiąc o tym , że w mojej szafce żadnego ciucha dla mnie nie mógł znaleść

vobi

kasiad to Bebilon chyba tez jakis smierdzacy, bo i przed rozszerzeniem diety niezbyt latwo pachnialo...  :bad:

rubin04

A ja jestem na etapie poszukiwań szczotki do włosów - jakie macie? Bo wszędzie dookoła te z Canpolu, ale one sztuczne jakies i takie mi sie (przez opakowanie) twrade wydają.. Co polecacie???

jestynka

Cytat: rubin04 w 26 Maj 2009, 09:19:26
A ja jestem na etapie poszukiwań szczotki do włosów - jakie macie? Bo wszędzie dookoła te z Canpolu, ale one sztuczne jakies i takie mi sie (przez opakowanie) twrade wydają.. Co polecacie???

nie mamy żadnej. bardzo ładne fryzury same się Filipkowi układają.
A tak naprawdę to po co dla dziecka taka szczotka potrzebna?

kasiad

Cytat: jestynka w 26 Maj 2009, 09:28:09

A tak naprawdę to po co dla dziecka taka szczotka potrzebna?

do pobudzania mieszków włosowych do szybszego wzrostu włosków

Dodany tekst: wto 26 maj 2009 08:49:55 GMT-1

Cytat: rubin04 w 26 Maj 2009, 09:19:26

my mamy szczoteczkę canpola
faktycznie nie jest bardzo miękka, ale i nie za twarda
doskonale wyczesuje włoski, które już "wypadły"

Dodany tekst: 26 Maj 2009, 09:51:57

Cytat: jestynka w 26 Maj 2009, 08:49:13
u nas Filip był bezzapachowy, dopiero po trzech dniach miał zapach bobasa: mleka, kosmetyków dziecięcych, plus swój :) ale to jest zapach , nie smród, bynajmiej dla mnie.

Oluś pachnie perfumami Taty :D