wyprawka - lista

Zaczęty przez gioseppe, 13 Paź 2008, 15:43:00

justynaaaa2

Kasia ojej  :crazy: ja wiem, że to niby własne dziecko, ale jakoś tak mało apetycznie to brzmi ;)

Kasia

Cytat: justynaaaa2 w 06 Maj 2009, 21:33:28
Kasia ojej  :crazy: ja wiem, że to niby własne dziecko, ale jakoś tak mało apetycznie to brzmi ;)

Justyna apetyczne to są tylko starania, a dalej to już .... hmmmmmmm

no ale jak mówiłam ostatnio hormony robią co trzeba i człowiek szcześliwy ;)

ja jestem z tych antywydzielinowych wiec już siebie widzę jak syna od małego będę uczyć nieslinienia sę , niewypluwania jedzenia itp lol lol lol

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 06 Maj 2009, 21:37:36

Justyna apetyczne to są tylko starania, a dalej to już .... hmmmmmmm

no wiesz frakcja antywydzielinowa z tym też może mieć problem  :rotfl:

Kasia

Cytat: justynaaaa2 w 06 Maj 2009, 21:47:55
no wiesz frakcja antywydzielinowa z tym też może mieć problem  :rotfl:

no był ale w obliczu tak szczytnego celu jakoś mniej mi to przeszkadzało ;)

konwalia

zawsze mozna wybierać, czy jest się we frakcji antywydzielinowej czy antylateksowej  ;)

gioseppe

Cytat: Kasia w 06 Maj 2009, 20:07:11

no tak nam mówili że dwie warstwy na górę to konieczność
+ skarpetki pod/na śpiochy
ja urodzilam w zimie i tak wlasnie na poczatku ubieralam
mimo, ze na porodowce upal czesto Wiktor byl zmarzniety! lezal w tych 2 warstwach, w rozku i pod koldra i mial zimny karczek a ja zrywalam opierdziel, ze o dziecko nie dbam
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

Kasia

no własnie chyba zle zadałam pytanie bo w zasadzie pora roku bez znaczenia bo w lato upał a w zime znowu nagrzane.

aniak1211

kasia
ja ubieralam Dominike w body z krotkim rekawkiem i na to pajacyk,
po kilku dobach na noc przestalam zakladac body ,
a z dlugim rekawkiem zakladalam jedynie pod sukieneczke;)
Skarpetek wogle nie zakladalam,chybaze ubrana byla calkiem króciutko to byly skarpetki :)

Kasia

dziewczyny a jak z pampersiakami?

ile tego kupować i w jakim rozmiarze

widzę że zarówno 1 jak i 2 Pampersa są dla niemowlaków i sie ciutkę wagowo dublują?

nie wiem czy kupować jedynki ???

aaaaaaaaaaaaaaaa i wiecie co? W Auchanie Pampersy po 65zł a w Lidlu po 45zł - niezła różnica cenowa

abkasia

ja zuzylam 2 male opakowania pampersow 1 , onesa nizsze i mozna je wywinac zeby pepek sie wietrzyl, potem byly 2, my kupujemy pampersy w makro,
kasia a tyle samo sztuk tych pampersow? bo sa rozne paczki... jakas duza ta roznica cenowa

Kasia

no tyle samo 72szt.

kurdę albo coś w tym Auchanie źle spojrzałam ...

abkasia

Cytat: Kasia w 08 Maj 2009, 13:14:06
no tyle samo 72szt.

kurdę albo coś w tym Auchanie źle spojrzałam ...
moze i jest taka roznica...kto to wie... ;D

zosia2007

Kasia mojej kolezanki dzieciaka tez nie myli od razu - rodzila w szpitalu brodnowskim

Kasia

Cytat: zosia2007 w 08 Maj 2009, 15:24:30
Kasia mojej kolezanki dzieciaka tez nie myli od razu - rodzila w szpitalu brodnowskim

no to zalezy od szpitala, nas uprzedzili aby sie nie wkurzać że dziecko brudne czy że ubranka zniszczone.

kasiad chyba wrzucała filmik poporodowy i tam malucha od razu myli :)

kasiad

Cytat: Kasia w 08 Maj 2009, 16:01:46

Kasia to nie ja wrzucałam  ;)
ale jeśli dobrze pamiętam to aja dawała w swoim wątku linki do zdjęć, a tam był taki filmik, jak położna myła Nataniela :)

nionczka

U nas tez dziecka nie myli od razu.
ja kupilam paczke pieluch 3-6 kg zakladajac, ze jesli urodzi sie mniejsza zawsze mozna dokupic mniejszych. nie trzeba bylo. rozmiaru tego uzywamy do dzis na zmiane z 4-10kg.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

dzieki dziewczyny, to ja chyba tych jedynek kupować na razie nie będę

na początek mam jakieś 30szt Fixies 2-5kg (nie wiem co to za pieluchy, dostałam je)
i 72szt Pampersów 2

chyba na start wystarczy

vobi

a propos Pampersow - rozrzut cenowy jest faktycznie niezly, choc 20 zl to chyba jakas pomylka jednak, u nas najtansze sa w Tesco - ok. 45 zl za "Jumbo paczke" (dla "4" to 70 sztuk, a przy innych rozmiarach nie wiem), w Auchan i Kauflandzie ca 49, a w Makro ponad 50 zl! Poza tym w Tesco jest teraz taka promocja ze kupujac produkty kilku marek zbiera sie punkty ktore mozna potem wymienic na nagrody (jak kogos interesuja szczegoly to www.klubszczesliwegomaluszka.pl )

twinnie77

Ja ostatnio kupiłam Pampersy w Tesco za 45 zł, ale za Giant Pack (rozmiar 4-82szt).
Ale znowu zamówiłam duńskie ze strony http://www.pieluchy.net/, polecam.

vobi

twinnie77, to chyba jednak ceny sa rozne w zaleznosci od sklepu Tesco, bo za Giant (tez 4, 82 sztuki) zaplacilam dokladnie 49.90 pln (akurat mam rachunki pod nosem to sprawdzilam :))

sweedee

my zaczynaliśmy od pampersów 2

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

twinnie77

Cytat: vobi w 08 Maj 2009, 20:07:03
twinnie77, to chyba jednak ceny sa rozne w zaleznosci od sklepu Tesco, bo za Giant (tez 4, 82 sztuki) zaplacilam dokladnie 49.90 pln (akurat mam rachunki pod nosem to sprawdzilam :))

A może to było 49,90...? Dokładnie nie pamiętam  :knuje: :knuje: :knuje:

abkasia

u nas w makro paczka pampersow 2 ta duza-45 zl...
dzis kupilam w makro huggissy 3- 86 sztuk za 47 zl

Dodany tekst: 08 Maj 2009, 22:49:54

a co do mycia noworodka, to odchodzi sie od mycia tuz po porodzie, tylko sie wyciera- nasz byl wlasnie wycierany, maz plodowa stanowi ochrone dla skory noworodka

aja

Cytat: Kasia w 08 Maj 2009, 16:01:46

Cytat: kasiad w 08 Maj 2009, 17:31:22
Kasia to nie ja wrzucałam  ;)
ale jeśli dobrze pamiętam to aja dawała w swoim wątku linki do zdjęć, a tam był taki filmik, jak położna myła Nataniela :)

to nie jest filmik z mycia po porodzie tylko z kąpieli z drugiego dnia   ;)

justynaaaa2

skoro nie myją to w takim razie zastanawia mnie jedna rzecz :hmm: sorry, ale muszę o to zapytać ;) czy to dziecko nie śmierdzi  :blush: zawsze mi się wydawało, że te wszystkie wody i inne wnętrzności nie mają zbyt przyjemnego zapachu  :hmm: ale to tylko takie moje wyobrażenie :D